• 9.378.888 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Bedankt voor de tip Bioscoopzaal...Ik denk dat ik het orgineel nu wel ga kijken. Maar dan koop ik hem wel. Want huren kost 4 euro..als ik er 0.99 euro cent bij leg dan koop je hem al.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Dan moet je dat zeker doen ... en als je hem alsnog niet goed vindt, dan heb je alvast weer een origineel cadeau voor iemand

avatar van Peter

Peter

Goede spannende film. Verontrustend, en daarom sterk. Het gebeurt niet snel dat je, nadat je uit de bios komt, nog eens slikt, achterom kijkt en voorneemt om vanavond maar geen video meer te kijken...5 sterren.

avatar van EmDee

EmDee

Peter schreef:

en voorneemt om vanavond maar geen video meer te kijken.

Daarom leven we tegenwoordig in het tijdperk van de DVD.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een erg geslaagde remake. Erg spannend, aardig wat doeltreffende schrikmomenten, ontzettend sfeervol en visueel ook voortreffelijk. Dat shot van die boombijvoorbeeld, bijzonder mooi. Verder een voortreffelijke cast. Ringu was zeker niet slecht, maar vond deze versie stukken beter. En dat is op zich al een hele prestatie.

avatar van wpstolk

wpstolk

Ik ben een ontzettende filmliefhebber, maar waarschijnlijk niet van horror. Heb een keer iets van chucky (zeg ik dat goed?) gezien; waardeloos en onzinnig. Signs was wel goed. Is dit echt horror met allerlei bovennatuurlijke dingen, of meer een spannende thriller? Wie helpt mij op weg?

avatar van GerwinF

GerwinF

Had vanavond eindelijk eens tijd om de dvd/film te kijken. Erg spannende film waarin ook nog eens goed in wordt geacteerd. Ook was de scene met het paard wat de zee in spring indrukwekkend.

ps. Ligt het aan mij of is er op de dvd ook af en toe 1 frame van the ring te zien? Net zoals fightclub tyler durden verschijnt. (kan aan mij hebben gelegen hoor).

avatar van Padd0

Padd0

De enige keer dat ik een ring voorbij zag flitsen was in de aankondiging bij het dreamworks-teken. Daar veranderde de maan even in een ring.

avatar van neo

neo

Dan vind ik die van The Lost World veel beter als dat jongetje op de maan zit te vissen en hij gegrepen wordt.

avatar van EmDee

EmDee

huh neo?

Dat is me nog nooit opgevallen?

avatar van T.O.

T.O.

Ik vond t maar een saaie bedoening. Mooie beelden zijn ook niet alles, en ik vond t niet echt een boeiend verhaal. Afgezaagd eerder. Een paar scènes maken t nog redelijk goed.

avatar van Sjaak

Sjaak

Het enig nadeel van deze film is dat je een goede stereo installatie nodig hebt om de echte sfeer te proeven. Het geluid is namelijk heel bepalend voor deze film.

avatar van Hemdale

Hemdale

Sjaak schreef:

Dat is waar ja, maar ik heb deze film in de bioscoop gezien en dan is het toch wel redelijk irritant vooral dat gepiep in de film daar word je bijna slechthorend van zo hard.

avatar van herman78

herman78

T.O. schreef:

Wat vond je er dan precies afgezaagd aan, T.O.? Ik vond hem voor een Hollywoodthriller/horror nu juist wel leuk.

NERD

Japans origineel niet gezien. Maar dit is een erg spannende film. Mooi doordacht, aantal mooie beelden en goede effecten. Ook zeker goed geacteerd door die vrouw.

Maar die superintelligente/bovennatuurlijke koters beginnen me zo langzamerhand wel een beetje de keel uit te hangen. Waar het in 6th Sence nog goed te verteren was wordt het zo langzamerhand in films als Signs en deze film een vervelend cliché.

Ik kijk wel heel erg uit naar eventuele vervolgen. Het einde beloofde veel goeds wat dat betreft.

4 sterren.

avatar van herman78

herman78

Het zal wel aan mij liggen, maar ik volg de vergelijking met genoemde films niet helemaal. Daarbij ging Signs uit eindelijk helemaal niet om het bovennatuurlijke, maar om de karakterontwikkeling van die ex-dominee (alhoewel het natuurlijk wel een hollywoodfilm blijft en karakterontwikkeling misschien een wat overdreven omschrijving is).

Moet zeggen dat ik aan The Ring wel veel meer plezier heb beleefd dan de films die jij genoemd heb, maar The Sixth Sense greep mij op de een of andere manier ook helemaal nie taan.

NERD

Ik vergeleek de films ook niet, maar die jochies die er in spelen (de kinderen dus).

avatar van danuz

danuz

Ik heb allebei de films gezien, dus The Ring en Ringu [orginele japanse versie]. Ik kan jullie allemaal aanraden om Ringu NIET te zien. Deze film stelt niets voor vergeleken bij The Ring. Het verhaal is bijna precies hetzelfde maar in Ringu zit haast geen spanning en de 'acties' zijn niet mooi gemaakt. The Ring is een super goeie remake van Ringu ! 5 sterren !

as

Die Amerikanen hebben gewoon een ideeen armoede van hier tot Tokio. Deze remake bewijst dat alleen maar, hoe goed die ook is.

Dark Water wordt op dit moment ook alweer ge re-maked. De Aziatische film wordt steeds intressanter en Hollywood loopt er een beetje achteraan. Waar zijn die goede jaren 70 gebleven toen er nog ruimte was voor interessante film makers?

avatar van GerwinF

GerwinF

as schreef:

Je hebt inderdaad gelijk, maar je hebt nog altijd Joel en Ethan Coen, die maken nog steeds interessante/aparte films!

NERD

Nu doe je alsof dat de enige zijn....

as

Oh maar het gaat me niet eens om of het leipe/aparte films zijn maar dat ze een eigengereidheid en een oorpronkelijkheid hebben, gebasseerd op goede ideeen en durf. En dat laatste valt dus de laatste jaren een beetje tegen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Kijk maar in mijn lijstjes want ik ga ze nu niet allemaal opnoemen.

avatar van lita80

lita80

GerwinF schreef:

Ligt niet aan jou hoor,ik heb het ook gezien!

avatar van neo

neo

Niet al te beste remake. Watts doet flink haar best om er nog wat van te maken, Zimmer componeerde een prachtige score, het is mooi gefilmd... Maar er zit teveel onzin in wat er zo uitgelaten kon worden. Zo kwamen de tape beelden in het origineel veel effectiever over en is de spanning niet om te snijden zoals ik dat voelde bij Ringu. 2.5 sterren

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik lange tijd maar denken dat The Ring zo spannend was, maar toen ik hem keek, vond ik hem helemaal niet spannend. Eigenlijk veel te standaard, maar toch wel leuk.**

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Aangezien ik niet zo'n fan van het orgineel was kon ik deze film waarschijnlijk onbevooroordeeld kijken zonder te letten op het feit dat het een remake is. En ik moet zeggen dat ik het een prima film vond. Beter ook dan het orgineel. Deze film heeft betere (of misschien kan ik beter leukere zeggen) acteurs, ziet er mooier uit en is zelfs iets spannender. 3*

avatar van jedymaster

jedymaster

goede en enge film zeker een aanrader

avatar van Sikoefietall

Sikoefietall

kheb deze film in de sneak gezien, was cker goede film, toch baal ik een beetje dat ik deze eerder heb gezien dan de orginele...

as

Zeer aardige film maar niet noemenswaardig beter of slechter dan het orgineel. Erg mooi gefilmd. In het begin van de film dacht ik naar weer een tienerhorror te kijken. Dat was gelukkig niet het geval. Wat volgt is een mooi opgebouwd verhaal die je op de juiste momenten weer bij de les weet te houden.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik had er niet veel van verwacht. Ik dacht echt dat de amerikanen het helemaal zouden gaan verprutsen. Maar het viel mee. Ik vond hem erg goed gefilmd. (Dat hebben ze goed afgekeken) Ik vond hem zelfs een beetje spannender dan Ringu. Maar ik vond de sfeer in ringu beter. En het filmpje zelf vond ik in Ringu ook beter. De mooiste scene uit Ringu dat ze uit ze tv komt sluipen kwam in the Ring totaal niet over! Dat was wel jammer. Maar verder prima gedaan! 3,5*