The Ring (2002)
Releasedatum: 20 februari 2003
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 22:45 uur op Paramount Network
Plot The Ring
"Before you die, you see…"
Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.
Rachel Keller
Rebecca Kotler
Samara Morgan
Anna Morgan
BoordAppel
Omdat haar zoontje dood gaat als er geen kopie is die door iemand anders bekeken wordt.
Dat weet ze pas op het einde van de film, althans in het origineel.
theresia
Hij gaat dood omdat hij de band niet gekopieerd heeft. Je overleeft het dus enkel als je de band kopieert.
Jeetje is het zo simpel, ik dacht dat er veel meer achter zou zitten... inderdaad waarom mocht ze het meisje niet uit de put halen:?
In ieder geval thanks
dttom
Ik vond deze remake een stuk spannender dan het japanse orgineel,maar bij het japanse orgineel was er toch meer mysterie om het meisje en was de video ook een stuk onduidelijker en interessanter. De twee zijn dus niet echt hetzelfde, maar deze vond ik ook zeker de moeite waard.
Jordy
dit keer geen last van vervelende mannetjes in een lift die de hele film even uitleggen aan de kijkers?
mister blonde
eerste 2 vragen heb ik geen antwoord op, hoewel ik wel vind dat niet elke vraag die een kijker kan hebben beantwoord hoeft te worden (dit laat dingen over aan de verbeelding)
derde vraag is: niemand gelooft bij aanvang in de uitwerking van de tape.
daarna is het mooi onderzoeksmateriaal.
soboer
Iets minder dan ik verwacht had. Het einde maakte uiteindelijk heel veel goed.
Deed me denken aan: de principe van een kettingbrief, ik heb er weleens 1 ontvangen, werd er van me verwacht dat ik er kopieen van moest maken anders zou ik een vroege dood sterven. Nu ik er aan terug denk, had ik beter die kopieen moeten verspreiden.
Neder
Heerlijke spanning en angst , deze film moet je niet alleen in bed kijken !!!
het overkomt me niet vaak maar deze film liet me echt schrikken. Goed verhaal met leuke verrassingen.
voor de liefhebbers van enge films die ook echt eng zijn kan ik session 9 aanraden
ND
Leuke film, deed me een beetje denken aan Strir of Echoes uit 1999 met kevin Bacon.
Goed verhaal, beetje onwerkelijk, vermakelijk
temper
Goede film. Sterke schrikmomenten. Uitstekende acteerprestatie Naomi Watts (laatbloeiertje?). Ik had voor de rol van Noah liever een wat volwassener acteur gehad (bv. Michael Vartan). Verder vond ik de rol van het zoontje (Aidan) wat beperkt, die had best wat groter mogen zijn. 4 sterren.
Jordy
Ondanks dat ik het origineel niet zo boeiend vond was de verleiding van 2 uur Naomi Watts toch iets te groot
Vond 'm wat beter dan het origineel. Nog steeds een te belachelijk en vergezocht uitgangspunt om het echt goed of spannend te maken, maar er zaten dit keer wél een paar creepy scenes in, en de film zag er ERG ERG mooi uit
Agony
- 1985 berichten
Nog steeds een te belachelijk en vergezocht uitgangspunt
Mirandak
Vorige week naar toe geweest, was dit eigenlijk niet van plan. Uiteindelijk een goede keuze geweest.
triad
Hele verassende film. De spanning wordt goed vastgehouden door de hele film heen. Het einde was toch meer onverwacht dan ik tijdens het kijken had kunnen bedenken.
JLO/50CenT FaN
Kijk dit noem ik nou een TOPfilm. De film houd je de hele tijd in spanning. Goed acteerwerk en goeie schrikmomenten. Ik geef deze film 5 sterren zeker zeker zeker weten de moeite waard om naar toe te gaan.
EmDee
Hmmm, ik kan me anders niet herinneren dat La Lopez hier in meespeelt.
Hemdale
Wel een goeie film qua special effekts, maar vond ik het origineel Ringu beter vooral qua schrikeffekten beter...
M. Rodriguez Fan
Zeer goede film. Enigste film die mij ooit angst heef ingeboezemd. Zeer verrassend einde ook net als je denkt dat het afgelopen is krijg je nog een lekker verrassend einde. 4.5 sterren
bioscoopzaal
Nog eens gaan kijken in de bios, en ik blijf bij m'n stelling dat "The Ring" een van de beste main-stream horrorfilms van de afgelopen tien jaar is. En vooral, en niet onbelangrijk, een uitstekende remake van een minstens even uitstekend origineel.
4.5 sterren en het label: genre-klassieker in spé.
EmDee
Zo, dat is nog al een compliment.
En dat uit de mond (of vingers) van degene die hier het aantal horrorfilms heeft vertienvoudigd.
bioscoopzaal
Ik heb blijkbaar een zwak voor "The Ring". Hoe kan het ook anders: kinderlijk simpel maar dodelijk efficient concept, geweldige uitwerking, prima acteerwerk van vooral Naomi Watts, moet ik nog doorgaan?
Het allerbelangrijkste is echter dat ik in geen jaren meer zo zenuwachtig (lees: bang) ben geweest in de bioscoop. Behalve "Blair Witch" en het Japanse "Kaïro" deed me de laatste paar jaar geen enkele film zo huiveren als "The Ring" (n zijn origineel). en dat wil echt wel wat zeggen ...
pjotr
Heb je Dark Water al gezien? Die is van dezelfde makers als Ringu namelijk.
Dark Water bezorgde me namelijk nog wat vierkante decimeters méér kippevel....
bioscoopzaal
Ik heb al meer gehoord dat die de moeite zou zijn, maar ik heb hem nog niet gezien. Ik zal toch maar eens de dvd moeten bestellen. Bedankt voor de tip
Hotnikkels
Ik kom net uit de bioscoop...vond het opzich wel een spannende film ... maar super spannend is anders. Je hebt wel een paar schrik momenten. Persoonlijk had ik er meer van verwacht.
Alleen is het nog de moeite waard om het orgineel te kijken als je de remake hebt gezien????? Want die ligt namelijk voor 4.99 euro bij de free record shop.(leuk voor de verzameling...:))
Wie heeft hier een antwoord op?
bioscoopzaal
Wie heeft hier een antwoord op?
Het is eigenlijk jammer dat je de remake eerst hebt gezien. De originele Japanse versie is nogal verschillend van toon, sfeer en opbouw, en vergt wat meer moeite dan de remake. Het is wat subtieler allemaal, zoals je weet hebben de Amerikanen alles het liefst een beetje voorgekauwd.
Voorbeeld in casu: de bewuste videoband. In de remake staat die zoals je misschien al gezien hebt vol met hints en clous, terwijl de Japanse band veel cryptischer is, veel vager. En dit is nog maar één van de vele verschillen.
Als je geen moeite hebt met Japanse films, dan moet je het origineel toch echt eens proberen (ga hem desnoods eerst ff huren), ik denk dat je hem wel zal kunnen waarderen. Succes!

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen