Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
AGE-411...
De antwoorden op je meeste vragen zijn toch echt terug te vinden in de film. Ik raad je aan om hem gewoon nog een keer te bekijken
Blijkbaar heb je er niet al te veel van begrepen.
Voor mij werd alles ook steeds duidelijker na iedere kijkbeurt. Mijn eerste beoordeling was 3,5*, toen 4,0*, toen 4,5* en nu zelfs de volle 5,0*.
En een paar van je vragen zijn, zoals Nakkie al aangaf, een kwestie van antfucking
Ok, ik zal er ook 1 beantwoorden. Je vraagt je af waarom die man is gaan lopen i.p.v. met een auto te vertrekken.
Welnu, we weten als kijker niet wat er precies bij die drugsdeal is gebeurd.
Misschien is hij ertussen uit genaaid tijdens de schietpartij. Daarnaast waren de auto's ook niet heelhuids door de schietpartij gekomen, dus ook daardoor moest hij wel lopen. De man is gewond gaan schuilen onder die boom, aangezien dat de enige plek was met schaduw tegen de hitte en daar is hij aan zijn verwondingen gestorven.
AGE-411
Pfoe, jij vindt het fijn om te mierenneuken of niet?
Het enigste waar ik op reageer is
Dat is juist waarom zijn personage zo sterk is, dat je NIET weet waarom hij zo is.
Jammer dat mensen altijd een verklaring overal voor willen...
Ik vind het wel spijtig dat we er niets over te weten krijgen waarom hij mensen haat. Dat mis ik er wel in. Desnoods was het maar die cowboykerel die tussendoor er dat zou uitfloepen in de film waarom hij zo is.
Curriculum
Een film die voor mij zeer warrig is. Ik zal dan ook nog even wachten met stemmen tot wanneer iemand me de volgende puntjes verklaart. Sommige zijn ook niet te verklaren en zijn voor mij gewoon foutjes en gaatjes in de film.
- Chigurh ziet er niet bepaald een type uit met een GSM en een naamkaartje die je eventje moet opbellen als je even een huurmoordenaar nodig hebt. Hoe vonden ze die kerel dan?
Op de dag dat ze die nodig hadden passeerde die nog toevallig in datzelfde dorpje en liet er 2 lijken achter.
- Ik had wel een verklaring verwacht waarom deze man aan het moorden sloeg? Slechte ouders? Bezeten? Kind vd Duivel? ...? die bleef spijtiggenoeg uit in de film!
- Waarom stapte die 'Last Man' niet gewoon in een auto, in plaats van door de woestijn te lopen met een geldkoffertje?
- Dat getoss' voor iemands leven is voor mij een schandelijke kopie van Two-face uit Batman.
- Wanneer Moss s'nachts terugkeert om zijn geweten te sussen en daar achtervolgd wordt door de woestijn is het uiteraard donker. Wanneer Moss enkele minuutjes later in het water achtervolgd wordt door de hond is het klaarlichte dag. Wanneer hij de hond gedood heeft, zijn wonde afgebonden heeft keert hij naar huis... waar het nog steeds donker is!
Toch wel een fout die niet mag in een top250-film!
- Chigurh heeft enkel zijn wapen bij hem. Hij is echter constant in hetzelfde gekleed, en draagt geen valiesje bij hem waar reservekleren in zitten. Op een gegeven moment knipt hij zijn kleren kapot, maar de volgende ochtend heeft hij alweer nieuwe kleren?

- Het verhaal speelt zich af in 1980, maar die auto's waarmee die drugskoeriers reden zagen er mij wel ietsje moderner uit.
- Ik heb wat moeite om de verschillende partijen uit mekaar te houden. Waarschijnlijk doordat alle aandacht wordt opgeëist door Chigurh.
--> We hebben Chigurh die ingehuurd is door die kantoorvent
--> Die huurt dan ook nog de Cowboy in omdat hij meerdere personen wil hebben die hetzelfde doel najagen.
--> En hij huurt vervolgens nog eens die 3 andere in die Chigurh af maakt in die hotelkamer.
Wie zijn die andere Mexicanen die de vrouw van Moss een tijdje achtervolgen en helpen uitladen en daarna niet meer in de film voor komen. Is dat dan de tegenpartij van die vent op het kantoor?
De uiteindelijke moordenaars van Moss zijn ook Mexicanen (zelfde als hierboven?). Dus het geld gaat naar die tegenpartij?
- Moss verwijderd die zender uit het koffertje: waarom vindt iedereen hem dan nog terug?
- Hoe zit dat met die ventilatie in dat hotel? Waarom stak hij die koffer daarin?
- Waarvoor dienden die tentpalen?
En wat je onderste vragen betreft, waarom hij de koffer verduisterde in de ventilatieschacht, was omdat niemand anders hem dan zou kunnen vinden, al hadden ze de koffer gevonden dan hadden ze die er alsnog niet eruit kunnen krijgen.
en de tentpalen waren een efficiënt werktuig om de koffer gemakkelijk te kunnen pakken vanuit de ventilatieschacht,
er wordt inderdaad niet verklaard waarom Chigurh tot zijn daden kwam, je kreeg alleen te horen van Woody harrelson dat hij gevaarlijk en psychopatisch was, Zijn jeugd werdt niet onthuld, je hoort niets van hem. Een heimelijke man
jacobz
Ik had hier zoals velen ook wel meer van verwacht. Het einde vond ik daar in tegen wel weer erg goed. Dat er geen muziek in de film zat vond ik ook erg lekker. Zorgt toch voor een extra spanning.
AGE-411
Als je per sé een koffertje met 2 miljoen met hebben krijg je dat wel in no time uit die ventilatieschacht
Vond het nogal overbodig. Ik vroeg me ook af waarom hij zoveel mogenlijk tentpalen moest hebben?
Dat deed er toch echt niet toe?!
- 1908 stemmen
Ik vroeg me ook af waarom hij zoveel mogenlijk tentpalen moest hebben?
Dat deed er toch echt niet toe?!
Haha dat was toch een komische scene?
Hij had alleen losse stokken nodig, zonder tent. Die verkocht de verkoper niet dus zei hij: "Doe dan maar een tent met stokken". Toen zei "de verkoper: "Wat voor tent?".
Waarop hij weer zei: "De tent met de meeste stokken".
Zoiets heet droge humor
AGE-411
Haha dat was toch een komische scene?
Waarop hij weer zei: "De tent met de meeste stokken".
Zoiets heet droge humor
Maar waarom had hij al die stokken nodig?
Asaharo
Maar waarom had hij al die stokken nodig?
Tentstokken zijn opvouwbaar. Hij gebruikte het om zijn geld op een veilige plaats te verstoppen in het hotel. Je weet wel in die schachten.
- 1908 stemmen
Echt AGE-411.... Bekijk de film binnenkort nog maar een keer, ik wil wedden dat veel dingen je dan wel duidelijk worden
Heb hem al 3 keer gezien
dave
Er zitten inderdaad wel een paar foutjes in, zoals dat bij elke film het geval is. Voor een film die zich in 1980 moet afspelen zijn er een heleboel zaken geïmplementeerd die gewoon te modern zijn voor die tijd. Vooral bij auto's is dit het geval.
Sommige attributen zoals die tentstokken zijn echter wel duidelijk en andere situaties die AGE-411 aanhaalt zijn ook niet zo verschrikkelijk merkwaardig.
Dit is helemaal geen film die moeilijk wil overkomen, maar dat zie jij blijkbaar anders.
_Casper_
pff ik snap echt de hoge scores en de oscars van deze film niet, ik heb het 1.5 uur volgehouden en em toen op stop gezet
wat eentrage niet spannende film
2* , weet niet waarvoor eigenlijk
AGE-411
Het einde van de film is voor mij de reden om vooralsnog 3,5* te geven. Het laatste half uur is het beste van de film.
Hoezo?
Hoezo?
Ik vind het eerste anderhalf uur maar een gemiddelde actiefilm.
AC1
Actiefilm?! Voor mij was het een nagelbijtende thriller met hier en daar wat humor. Alleen op het einde begon de trein wat te ontsporen.
Allemaal redelijk standaard.
Een moordenaar zit achter een kerel met een geldkoffertje aan.
Pas op het einde wordt onderandere de titel van de film verklaard en wordt wat duidelijker.
Onlangs zei iemand me dat hij niet wist wat te doen met de film aangezien het hoofdpersonage gedood werd . Ik zei dat dit bullshit was en dat de film daar totaal niet om gaat:
1) Het hoofdpersonage gaat totaal niet dood, en gaat enkel op pensioen
Tommy Lee Jones is in deze film de hoofdrolspeler!2) Een betere korte samenvatting zou zijn: Een oude man ziet hoe de samenleving en de criminaliteit in zijn wereld veranderd zijn en hoe het nog moeilijk kan snappen, laat staan vat op krijgen
AC1
Alleen als je het oppervlakkig bekijkt. De uitvoering, de manier waarop de Coens het brengen, maakt deze film dan helemaal weer niet standaard.
Vanwege het einde
Asaharo
Neen hoor, niet vanwege het einde. Het is de volle 122 minuten een kat en muis spelletje tussen 3 verschillende personages en dit wordt op een griezelige mooie manier uitgewerkt. Het einde verschilt helemaal niets met het eerste uur. Bepaalde verankerde filmwaarden worden wel degelijk omver geschopt maar in weze verandert er niks aan het feit dat de personages constant de gebeurtenissen achterna hollen.
W.M.J.M
Plus het feit dat je gedurende de hele tijd nooit weet, kunt raden wat er gaat gebeuren. All bets are off. Dit verhoogt de spanning.
AGE-411
Op het einde wordt duidelijk wie het hoofdpersonage van deze film is. Het eerste deel van de film is slechts bijzaak.
dalma
film komt traag op gang, maar eenmaal op dreef blijft hij spannend. zitten een paar goeie "grappen" in. bekijken waard
AC1
Bijzaak? Hoezo?! Zij zijn de reden waarom het geen land is voor een oude man als Tommy Lee Jones. Zonder het verhaal van die twee kerels zou er geen bestaansreden zijn voor het einde van de film. Zij zorgen ook nog eens voor de spanning en de humor. Tommy Lee jones dringt alleen maar zijn morele visie op aan ons.
AGE-411
Het is niet alleen deze zaak ze. Want daar is de sheriff eigenlijk niet echt met bezig (die indruk kreeg ik toch).
Het wordt een aantal keer gezegd dat de wereld om zich sneller veranderd is dan hij zich kon voorstellen, en criminaliteit in het algemeen veel verergerd is. Wordt zelf met voorbeelden geïllustreerd.
Asaharo
Jezus, er is geen duidelijk hoofdpersonage! Alledrie de personages zijn verwikkelt in een achtervolgings-rit waarbij ze zelfs nooit bij elkaar uitkomen. Snap dat nu toch is, In wezen is dit een achtervolgingsfilm. Die morele thema's van de sherrif zijn de rode draad doorheen het verhaal. Dat je het laatste halfuur goed vindt gezien je comments vind ik nogal verdacht, want je snapt er blijkbaar echt niks van.
AGE-411
De titel slaat toch op Tommy Lee?
Het gaat hier niet over een dom achtervolgings-verhaaltje zoals jij zegt. Maar over een oude man die zijn wereld niet meer onder controle heeft. Het achtervolgings-verhaaltje is slechts een uitgewerkt voorbeeld dat het voorgaande illustreerd.
AC1
De titel slaat toch op Tommy Lee?
Dus de titel slaat op datgene wat je in de film ziet, niet alleen op Tommy. Tommy staat voor oude tijden, Javier en Josh vertegenwoordigen de nieuwe tijden.
AGE-411
Ik zie een oude man die de nieuwe tijden niet snapt. En daar slaat de titel ook op. 'No country for old men'

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation