• 9.380.455 stemmen

The Bourne Ultimatum (2007)

Thriller / Actie | 115 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Spanje

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Julia Stiles en David Strathairn

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch, Russisch en Spaans

Releasedatum: 13 september 2007

Plot The Bourne Ultimatum

"Remember everything. Forgive nothing."

Jason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.

avatar van ej-b

ej-b

Geweldige film, een mooi open einde en nu maar open op 4de film. 5*

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoezo word dit einde zo open bevonden, je ziet dat hij leeft je ziet dat het meisje leeft je ziet dat je boefjes verloren hebben. Wat wil je nog meer zien?

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Alweer het derde deel in de Bourne-reeks. De eerste twee delen vond ik prima films die me werkelijk konden boeien. Ook het derde deel deed dat. Vanaf het begin tot het (open) einde blijf je je toch steeds afvragen wie en wat Jason Bourne nu is? Damon zet zoals gewoonlijk zijn rol met veel flair neer. Het camerawerk had voor mij af en toe iets rustiger gemogen, maar al met al een prima film. 4 *.

Leland Palmer

Als dit de laatste film is uit de Bourne-reeks, dan wordt deze reeks afgesloten met een ''overrated'' en minder deel dan de eerste twee. De film begint aardig maar verliest al snel zijn kracht. Er wordt veel te veel gepraat en dit wordt afgewisseld met veel achtervolgingscenes die soms de moeite waard zijn! Het camerawerk is belabberd, en dit gaat ten koste van veel actiescenes die hierdoor niet volledig tot hun recht komen. Voor de rest worden veel scenes te makkelijk afgeraffeld en dit is jammer omdat deze scens vaak veelbelovend beginnen! Een pluspunt voor Matt Damon: die heeft in ieder geval goed aan zijn conditie gewerkt!

avatar van bugno

bugno

Zeker de moeite waard om te zien,een film met snel/ruig camerawerk,een echte actie/thriller dus,met een knipoog naar 24.Uit de Bourne reeks is deze duidelijk de beste.Ik heb er wel 4* voor over.

bugno schreef:

ruig camerawerk

Belabberd slecht camerawerk......

avatar van otherfool

otherfool

Welnee, je zit er *middenin*. Zware kost voor de ogen misschien, maar dan heb je ook wat...

avatar van Wouter

HarmJanStegenga schreef:

Belabberd slecht camerawerk......

Zou een oscar moeten krijgen.

Wouter schreef:

Zou een oscar moeten krijgen.

Een raspberry award bedoel je Neej, ik vond het niet veel soeps....

avatar van Spijtoptant

Spijtoptant

Snelle film!

Niet alleen het verhaal verliep in TGV-vaart, maar het werd nog eens ondersteund door flitsend camerawerk.

Om het verhaal goed te kunnen bevatten moet ik alle drie delen nog eens huren op video, want het ging, niet alleen bij dit deel, erg vlug allemaal.

Helaas heb ik de voorgaande twee delen al weer een tijdje achter me liggen, maar het was wel weer heerlijk om te zien, allemaal.

Mooi gefilmd, maar voordat ik de trilogie nog eens in zijn geheel en liefst op één avond achtereen heb gezien houd ik het op 3,5.

Zeer waarschijnlijk gaat dat nog wel stijgen.

Lekker vermaak, en ik begin steeds meer een liefhebber van Matt Damon te worden (maar dat levert geen extra punten op voor de film).

avatar van mikeh

mikeh

wat een geweldige film :O het einde, PERFECT

Een en al actie!

Een dikke 5*****

avatar van The Last

The Last

Camerawerk was wel goed vind ik. Ik vind dat het camerawerk zoals het gefilmt is erg realistisch overkomt.

avatar van Joe-K

Joe-K

Wat een geweldige film is het toch!
Ik had al grote verwachtingen maar toen het eenmaal begon en Matt Damon een beetje op gang kwam was alles perfect. Het camerawerk vond ik juist geniaal en het was gewoon weer een hele nieuwe bourne deel (wederom vond ik deel 1 en 2 ook geweldig) maar hier was de actie toch weer lekker verfrissend. Heb er echt van genoten en ik vond die vechtscène in marokko met desh echt geniaal gemaakt. Ik moest er wel aan wennen omdat er geen achtergrondmuziek was maar het kwam bij mij echt gigantisch realistisch over. Het einde vond ik ook mooi, want ik dacht dat Bourne/Webb overleden was, maar kon het al bijna niet geloven krijgt van mij een 4,5*

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Topper van 2007.

avatar van Vintage

Vintage

ik vond shooter leuker

camera werk gaf me koppijn, soms goed, soms echt te overdreven.

paar best goede scenes maar het totaalplaatje is niet geweldig mede dankzji de lange praatscenes.

2.5 voor de actiescenes

avatar van Meerkerkertje

Meerkerkertje

Absoluut een top film in zijn genre,beste van de reeks,super-camerawerk een dikke 5 steren van mij

avatar van dennis1979

dennis1979

Weer heel goed gedaan, de Bourne reeks lijkt niet te kunnen vervelen. Wat ik het knappe vind is dat ze net als het tweede deel ook deel drie boeiend hebben gekregen zonder iets nieuws te brengen. Ik denk dat dit soms wordt onderschat maar er gebeurd eigenlijk niets nieuws en toch zit ik weer op het puntje op mijn stoel. Samen met The Enemy of the State vind ik dit geweldige actietrillers waar over is nagedacht.

avatar van Pokerface

Pokerface

Spetterend einde van een goede filmsreeks!

Een film om bij op te letten... en te genieten van het snelle camerawerk!

fantastische film! .deze vond ik de beste van de drie.een zeer mooi einde van de triologie.

avatar van Sjieve

Sjieve

Vond hem tegen vallen en heb hem dus ook niet afgekeken. Jammer, want ik vond de vorige delen wel degelijk de moeite waard.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Goede film met een goede verhaallijn en een mooi scenario. Ik heb hem laatst nog gekeken en ik vond dat je de eerdere delen erbij niet nodig heb.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Lijkt me een lekkere actie-film. Het is de laatste tijd nog lastig om een lekkere actie film te vinden.

avatar van The Last

The Last

Travolta_Jackson schreef:

Tip: Shooter (2007), voor als je 't nog niet weet.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Vind ze allebei even goed

avatar van Allepinie

Allepinie

En ook hier geef ik 4* voor. Heerlijk snelle film, knap camerawerk. NIemand is ongeloofwaardig in zijn rol, met uitzondering van die Pamela. Verhaal loopt lekker en je verveelt je van het begin tot het einde geen moment.

Zoals gezegd 4*!

avatar van Grample

Grample

Beste van trilogie (?) !

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

de mindere van de drie naar mijn mening

avatar van greatest

greatest

Echt een gekke film,

elke keer zeggen ze maar ''i want him dead, kill bourne''

Je ben toch wel achtergekomen dat het niet zo makkelijk gaat:D

Camera werk was minder.

avatar van Killerbert

Killerbert

goede spannende actie film.

we wachten op het volgende deel

avatar van moviefreakske

moviefreakske

echt goeie film,vind dit 1 van de beste van de 3,goeie actie ,veel spanning,vind dat ze heel goed werk hebben geleverd