Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
The Warlock
Taylor
Raj
Agent Molina
ik heb de trailer onlangs gezien en dat ziet er weer enorm leuk uit. Typische Die Hard film in de lijn van de vorige. Misschien geen klassieker zoals de eerste, maar toch een entertainende blockbuster van het betere genre. Ben benieuwd.
Captain Pervert
Waar het internet al niet goed voor is... Wie de afgelopen dagen een beetje heeft rondgehangen op Harry Knowles' Aint it Cool-website, kon daar een bijzonder grappige situatie volgen: niemand minder dan Bruce Willis (postend onder de naam Walter B. - hij heet ook Walter Bruce Willis volgens mij) leek het wel een leuk idee om zich te mengen in de 'talkbacks' op een item over 'zijn' Live Free or Die Hard.
Hoewel Willis al eerder had aangekondigd om - net als Sylvester Stallone eerder - vragen van fans te beantwoorden op AICN, wilde vanzelfsprekend niemand geloven dat de Bruce zelve de moeite zou nemen om te reageren op comments van fans. Je moet voor de lol die thread maar eens hier doorlezen. Erg grappig hoe hij door het stof moet om te bewijzen dat hij het toch echt zelf is.
Uiteindelijk besloot hij maar eens one-on-one te chatten met één van de fans. hier, hier en hier de foto's.
Anyways, in deze thread vertelt Willis openhartig over de nieuwe Die Hard, de controverse rond de PG13-rating, welke van de serie hij het minste vindt (de tweede, kennelijk), waarom hij nooit van zijn leven meer met Michael Bay wil werken en waarom hij Joel Silver haat.
Tuurlijk heeft Willis ook een film te verkopen, maar toch: erg leuk leesvoer!
Super, lachen man.
Thanks voor de link
Drezic
Ben zeer benieuwd! Ik mag die die-hard reeks wel; het is niet makkelijk om een "goede" actie-film te maken. Mijn persoonlijke favoriet is denk ik toch deel 3 met ons alles Samuel.
Zeus: Why do you keep calling me 'Jesus'? Do I look Puerto Rican to you?
John McClane: Guy back there called you 'Jesus'.
Zeus: He didn't say 'Jesus'. He said, "Hey, Zeus!" My name is Zeus.
John McClane: Zeus?
Zeus: Yeah, Zeus. As in father of Apollo? Mt. Olympus? Don't fuck with me or I'll shove a lightning bolt up your ass? Zeus! You got a problem with that?

Bone*Thugs
Deze film wil ik zeker zien....lekker film vol actie!!!
Heerlijk!!!
morpheus31
Lekker weer een verstand-op-nul actie film, ik ga er zeker heen...in de trailer zat weer de lekkere flauwe en droge John McClaine humor :
"You just destroyed a chopper with a car !"
"Yeah, i ran out of bullets"
HAHAHA
Youri
Jottum John McClane is back, de trailer ziet er wervelend uit. Veel actie, heerlijk verhaal en droge humor. Ik kan niet wachten tot hij in de bioscoop draait. Er komt w.s. ook een deel 5.
Max en Joep
afgaande op de 2 wanstaltige flut producties die de regisseur hiervoor gemaakt heeft, kan ik er niet warm voor lopen vrees ik.
Ik vond deel 3 trouwens al niets meer.
Als deze film de hardheid van 1 en 2 weer terug heeft, dan word ik blij.
Matchostomos
Ik vond deel 3 trouwens al niets meer.
Wat mij betreft, en ik denk dat ik overigens voor velen spreek, is deel 2 de (kleine) smet op de Die Hard-franchise. 'Die Hard:With a Vengeance' keerde echter weer terug naar datgene waar we in het eerste deel op getracteerd werden: een weergaloze Jonh McClane, spanning op het scherp van de snee en een no nonsense-attitude. Al moet hij uiteraard onderdoen voor het superieure eerste deel, wat na 'Live Free or Die Hard' andermaal zal blijken, hoe goed en verrassend deze ook uit de kast moge komen.
rondh
Ik vond deel 2 toch beter. Niet dat deel 3 slecht was, hoor. Ik viond hem zelfs erg goed, maar deel 2 en, zeker deel 1 waren beter.
Ik moet zeggen dat ik op deel 4 ook aan wachten ben, hoewel het verhaal mijn minder lijkt. Maar goed; dat is afwachten.
finalman
nja, in de bioscoop in de buurt bij mij hangt er een poster van Die Hard 4.0 en niet Live Free Or Die Hard.
Soms begrijp ik het ook niet waarom er andere titels zijn.
Ook deze poster hier op deze is Die Hard 4.0, maar de naam is Live Free or Die Hard, maar Die Hard 4.0 als alternatieve titel
Slater (crew films & series)
Beter, want dat Live Free is echt iets voor de Amerikanen.
Aangezien de film over hackers gaat, slaat die .0 nog ergens op in de 4.0
djelle
Man wat kijk ik uit naar deze film!!!
Kijk hier trouwens eens (fantastisch hilarische 'simpsons-bewerking' van de Live Free or Die Hard-trailer
Brooklyn
Zet iemand anders neer dan John McClane/Bruce Wilis en iedereen zanikt over een standaard filmpje ala Firewall (U weet wel, die met Harisson Ford).
Standaard en cliché is het behoorlijk namelijk, bah. Dat hele gedoe met hackers wordt behoorlijk vervelend, geef mij maar een McClane die lekker door het broeierige New York scheurt om Jeremy Irons te stoppen
Want oja, Irons weet hoe je een bad guy moet spelen, voor dit deel hadden de heren producenten timothy olyphant in gedachten. Erg slecht gecast, de man weet geen moment te overtuigen.
De actiesscenes zien er dan goed uit, maar dat mag je dan ook verwachten met zo'n budget natuurlijk. De CGI is duidelijk aanwezig, maarja... zat me meer te storen aan het flinterdunneverhaaltje en het gebrek aan sfeer dan om de effecten. De humor blijft grotendeels achterwege en alleen de rol van Kevin Smith is aardig (maar wordt ook niet genoeg doorgezet om écht grappig te worden. ) De clichés vliegen je ondertussen om de oren natuurlijk, dat schijnt te moeten in de genre heh?
Helaas, een teleustelling
2 *
(Jeffrey Wright speel hier helemaal niet in mee trouwens [en gelukkig maar], ondanks zijn benoeming hier)
finalman
Helaas, een teleustelling
2 *
hoe, heb je hem al gezien? Hij kwam toch maar pas uit in Holland op 28 juni?
Ik haat humor in films of het moeten films zijn waar genre humor is en dan nog...
Dus misschien kan deze prent me wel boeien, wat maakt het uit of het een flinterdun verhaal is als je maar na twee uur een geslaagde avond gehad hebt.
roda
ruikt weer naar bezeikte boel, de film is nog nergesn uit en dan al gezien hebben
en weer waar ik bang voor was, opmerkingen krijgen als cliche hier cliche daar, laat die film dan links liggen dat weet je toch van te voren !
dit is Die Hard 4 , moet een 4e deel van een aktieserie, het genre soms opnieuw uitvinden ofzo ???
Brooklyn
Ik heb hem gezien in de persvoorstelling, met je 'bezeikte boel'... Daarnaast vond ik deel 3 van deze serie erg leuk.
Dus 'het wiel uitvinden' nee, maar je kan het geheel toch meer een eigen smoel geven. Het is die hard 4, de mensen komen toch wel naar de bioscoop
DieHard4
Cliche hier cliche daar, Ja dat hoop ik zeker.
Stel je voor dat ze een nieuwe verhaal lijn ingooien. Ha
Even denken die hard 1, toen 2 en 3.......... Wat zal nr 4 brengen????
Ik hoop een film waar je lekker ontspannen naar kan kijken, ik hoop hem snel te gaan zien, humor, actie en veel heel veel cliches.
Ik kan haast niet wachten.
Clichés bestaan niet.
Enkel genrekenmerken, die je al dan niet lust. Met alle respect, ik zie dat Brooklyn films als Shawnshawk Redemption en een paar typische gangsterflicks hoog genoteerd staan heeft, en nog films die toch ook echt wel bulken van de clichées. Het is maar wat je leuk vindt.
Actiefilms kijken we verder niet omwille van een goed verhaal te zien (mag, moet niet), het belangrijkste is dat het een kapstok biedt voor veel heerlijke clichés, toffe oneliners, eventueel een vleugje humor en vooral natuurlijk heel veel kick ass actie. En aan Brooklyn's stukje en de trailer te zien, zullen de fans dus zeer waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn.
Toch heeft Brooklyn ook enkele (goeie) argumenten die me verontrusten. Hackergedoe kan idd behoorlijk vervelend zijn wanneer ze er teveel over doordrammen (een cliché dat ook ik niet erg smaak), een zwakke bad guy (niet onbelangrijk) en gebrek aan sfeer (wederom zeker niet onbelangrijk in dit genre). Ik hoop dus iig dat ik de mening van Brooklyn niet zal moeten delen.
neo
Het probleem is echter dat een cliche ook ergelijk kan zijn, wat vaak kan komen omdat er niet handig mee gespeeld wordt.
Idd
de films die djelle noemt bevatten ook genreconventies, maar komen er mee weg omdat de rest top-notch is.
En staar je niet zo dood op dat onderdeel, ik vraag me alleen af: als je toch een Die Hard 4 maakt met een Bruce Wilis erin, waarom maak je er niet iets specialers van?
Filmfreaker
De recensie die ik hier lees is zeer positief over de film. Lees de recensie zelf maar eens:
Idd
Of de rest top-notch is of niet zal ik wel zien ergens rond 4 juli (releasedatum voor België). De recensie die Filmfreaker aanreikt denkt er iig al positiever over als u;"Een goede aflevering uit de ‘Die Hard’ reeks die beslist smaakt naar meer. Veel spectaculaire actie, droge humor, geavanceerde high tech criminaliteit en dat alles fraai gefilmd in mooi gedempte tinten. Lekker spannend en leuk."
Ik kan niet wachten..kijk al maanden zo uit naar deze film!
Max en Joep
Ik kan niet wachten..kijk al maanden zo uit naar deze film!
en dat terwijl je bepaald net lovend was over de regisseur zijn vorige werk, herinner ik me...

A Good Day to Die Hard
2013

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Die Hard
1988

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video