• 9.376.792 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

avatar van Jordy

Jordy

According to Variety, Bruce Willis has been roped into doing another "Die Hard". Bruce Willis and Arnold Rifkin's Cheyenne Enterprises are near a deal with 20th Century Fox to get the long-rumoured "Die Hard 4" off the ground. The deal for Die Hard 4, details of which are being finalized, comes as the result of a title swap. Willis' latest project at Revolution Studios, directed by Antoine Fuqua, has gone through several monikers, including Tears of the Sun, but the studio and the producers wanted to call it "Man of War." That title, however, happened to be a Fox property. Fox agreed to hand over the "War" title if Cheyenne would commit to a fourth installment of the popular and lucrative "Die Hard" franchise. There is no writer on board for the next actioner. No word on whether the plan still includes using Australia as a shooting locale.

avatar van EmDee

EmDee

Stirb Langsam - Teil 4, Toll

Ik kan me iets herinneren van berichtgeving dat Bruce Willis na 9/11 niet meer in actie films wou spelen. Of ben ik in de war met een andere acteur ??

Goodfella

Deze geruchten bestaan toch al zo'n beetje sinds de release van deel 3? Ach, het zal ook allemaal wel. Ze doen hun best maar.

Yippee-ki-yay, motherfucker!

avatar van neo

neo

in 1998 ging al het gerucht dat die hard 4 zich in de jungle zou gaan afspelen. ik hoop maar dat de toekomstige makers dat idee weer oppikken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Jungle? misschien wel in een afgesloten Maya tempel dan..

Goodfella

Dat gerucht bedoelde ik ook ja. Ik weet nog dat ik 't toen helemaal GEWELDIG vond... Maar ach...

roda

de imdb weet het ook niet meer geloof ik wat betreft die hard 4,de ene week staat dat samuel l jackson terugkomt al zues en de andere week bleek het niet waar te zijn.

en ook het gerucht van dat britney spears gecast was als lucy mclane bleek 2 weken later niet waar te zijn.eerst was het mctiernan die de regie had nu is het fred dekker(robocop 3)die de regie zou hebben.

maarja als bruce willis maar mee doet.

wat vinden jullie moet die hard 4 komen?

domme vraag natuurlijk,aangezien de die hard reeks de beste aktiefilms ooit zijn.

van mij mogen ze nog 25 die hards maken.

die films vervelen nooit.

YIPPI,KA-YEE

herman78

Hmz, van mij hoeft niet anders niet meer. Die Hard 1 is inderdaad subliem, maar daarna werd het alleen nog maar (snel) minder.

roda

nou die hard with a vengeance is toch ook subliem?

de die hard trilogie staat op eenzame hoogte wat aktiefilms betreft

als je van aktie houd ,hou je van de die hard films.alle drie.

herman78

ik houd niet van actiefilms, ik houd van goede films. en die hard 2 en 3 zijn hoogstens amusant te noemen wat mij betreft.

die hard 1 is een klassieker. net als terminator 1 en 2, die ik beide een stuk beter vind dan die hard 2 en 3. mijn favoriete actiefilm (het is niet mijn favoriete genre, overigens) is james camerons aliens.

roda

aliens is toch een horror of sf film of niet?

en die hard 3 is amusant inderdaad,maar ook goed .verhaal,acteerwerk en aktiescenes zijn van zeer hoog nivo.

herman78

Aliens is een SF-film, maar wel een met heel veel actie. Zie het maar als een actiefilm in de ruimte. Alien (deel 1) was welbeschouwd een horrorfilm in de ruimte.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Voor mij mogen er gerust nog meer die hards komen , als ze van dezelfde kwaliteit als de vorige blijven : coole actie en supervermakelijk. Maar de eerste zal misschien nooit meer overtroffen worden.

avatar van Eraser

Eraser

Ben benieuwd naar die film die hard1/2/3 heb ik allemaal gezien en allemaal hele goede actie films

roda

voor de echte fans van die hard,kijk eens op www.diehardmovies.com daar vind je alle nieuwtjes en geruchten rond die hard 4.

roda

die hard 4 gaat officieel door, filmen begint in 2004 voor een release in de zomer van 2005.

mag deze film (ook al is ie nog niet af)

al toegevoegd worden ?

avatar van Jordy

Jordy

als er een scenefoto of poster en een officiële beschrijving van het plot is mag de film er op

roda

Michael Bay wordt de regiseur van Die Hard 4: Die Hardest.

Oh... my... god...

Goodfella schreef:

Oh... my... god...

Geen fan van Michael Bay, Goodfella ?

ik vind hem wel een goede regiseur, films als Bad Boys en The Rock

waren toch vermakelijke aktiefilms.

roda

nu wordt er weer Joe Chapelle genoemd als de regiseur op Imdb.

een erg onervaren regiseur, heeft slechts enkele series en tv-films gedaan.

mark Bomback gaat het script schrijven. ook iemnad die nog niet veel op zijn c.v heeft staan.

roda

nu staat er weer John Mctiernan bij. ik hoop dat hij het wordt.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

John Mctiernan zou het zeker goed doen. Ik zou ook helemaal niet onblij zijn moest Michael Bay" die hard 4 "regisseren. Hij maakte al stuk voor stuk de vermakelijkste actiefilms ooit.

roda

iemand een goed script idee voor Die Hard 4: Die Hardest ?

dat verhaal wat op imdb staat klopt niet.

avatar van Phoenix

Phoenix

Van mij mag McClane wel een xtje dood .

Phoenix schreef:

Van mij mag McClane wel een xtje dood .

waarom in godsnaam ?

maar dat gerucht gaat wel rond, dat McClane in D.H 4 doodgaat.

avatar van Wouter

Dat gerucht gaat wel vaker bij vervolgfilms.

avatar van Phoenix

Phoenix

roda schreef:

waarom in godsnaam ?

Omdat ik 3 vervolgen wel genoeg vind en ik Bruce Willis liever in andere rollen zie (in films van M. Night Shyamalan bijv. )

roda

jij bent niet verplicht om erna te kijken, er zijn 20 miljard mensen die wel graag een vierde Die Hard willen zien.

De Die Hard films zijn ontzettend populair. en daar is een reden voor.