Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
Phoenix
20 miljard? Van welke planeet kom jij?
En nee, natuurlijk hoef ik hem niet te kijken. Maar elke film die ik niet hoef te zien hoeft ook niet gemaakt te worden van mij, hoe populair hij ook wordt (tenzij hij opeens de hongersnood in de 3e wereld verhelpt oid).
TheGodfather
Ze moeten wel een toffe acteur casten om naast Bruce Willis te spelen!
Captain Pervert
Jan Michael Vincent!
Zag hem laatst in "Buffalo 66", met een piepklein rolletje. Wat een wrak is die man toch. Ik gun hem echt een comeback.
roda
script Die Hard 4.0 aangepast vanwege Katrina
DIE HARD CHANGED AFTER NEW ORLEANS DEVASTATION - contactmusic.com
SuperSideSwipe
Niet te geloven, dit soort gekkigheid hadden ze ook al geflikt bij het 3e deel n.a.v. de Oklahoma Boming als ik me niet vergis. Dat je meeleeft met die rampen ok, maar dan hoef je nog geen film te verpesten.
djelle
Ik ben ook razend benieuwd naar Die Hard 4! En ik hoop dat hij het meest op de eerste 2 gaat lijken. Dan zou ik het echt wel zalig vinden... Die Hard 3 week eigenlijk teveel af van het originele concept vond ik. Vooral in de algemene details rond de uitwerking ondervond ik dat... Wat ik al zeker niet zou willen is een 2de Hostage!
Volgens mij zei Bruce Willis ooit eens, na de aanslagen van 9/11 dat hij nooit meer in een actiefilm zou spelen n.a.v. die aanslagen. (belachelijke gevolgtrekking maar kom) Hij is blijkbaar zijn voornemen alweer vergeten... (gelukkig maar!)
Quentin
Die hard 2 borduurde juist verder op het concept/plot van Die hard 1, alleen op een andere locatie. Deel 2 was zeker leuk, maar 3 wist te vernieuwen en bleef gelukkig niet nog eens het zelfde concept/plot gebruiken. Van mij mag deel 4 ook weer eens wat anders zijn, mits natuurlijk het personage MacClaine in stand blijft. McTiernan vertrouw ik er wel mee.
djelle
Het is jou mening natuurlijk, maar ik vond 3 echt niet meer zo leuk omdat het teveel afweek. Natuurlijk mag je wat vernieuwen, maar de elementen die het nu net zo leuk maken mogen niet zo drastisch gewijzigd worden (vind ik)... Het was niet langer meer op 1 locatie, het was met een partner van aan het begin al, de spitsvondigheid om terroristen een voor 1 uit te schakelen was vervangen door constante raadseltjes, de actiescenes op zich waren al totaal anders, gans de situatie was verschillend enz...
Nee, ik hoop dat het toch iets meer "back to basics" gaat bij deel 4. Deel 1 was tenslotte ook de leukste... Er mogen verfrissende elementen zijn, ik vind best goed zelfs, maar de basisformule met de aspecten die de films nu net zo leuk maken (zoals inderdaad dat personage) mogen niet teveel gewijzigd worden vind ik... Je kan best kopieren en vernieuwen tegelijk. Maar de magie moet blijven. Anders maak je geen Die hard 4, maar dan best gewoon een andere film...
Quentin
Het personage maakt het een Die hard film, het cynisme van Willis etc. en daarbij een stevig verhaal met goede actie, ik weet niet precies wat jij onder de formule verstaat, maar weer iemand (familielid etc.) die zich in een benarde bevindt en dat Willis hem/haar weer moet redden lijkt me toch een te standaard plot voor een goede 4e film ... zie bijvoorbeeld Speed 2.
djelle
De Die Hard-formule draait, voor mij, meer dan alleen rond het cynisme van Willis. En zelfs dat was al sterk geminderd in deel 3. De magie zit hem ook ondermeer in het feit dat Willis (en een familielid) in een benarde situatie terechtkomt, en als het ware gedwongen wordt de held uit te hangen. En dan op een leuke, imroviserende manier, een voor een de terroristen uitschakeld, en af en toe gepaard met veel wapengekletter. En zoverder. Allemaal zaken die ik niet zo meer terugvond in deel 3. Ik ga hier geen heel verhaal schrijven maar enkele belangrijke delen, zoals jij daar omschrijft, mogen toch niet ontbreken voor mijn part. Als je gans het plot gaat wijzigen heb je al bijna een gans andere film, en dan moet je het ook niet Die Hard 4 gaan noemen. Home Alone (afgezien van het feit dat 3 en 4 zwak zijn) wijzigt toch ook zijn fun-elementen niet?
Quentin
ik vind het mooi als een serie zich ontwikkeld, daarom vind ik ook dat bijvoorbeeld alle vervolgen van Home Alone zwak zijn, ik wil iets nieuws, als je vervolgen maakt moet je vernieuwen. Wel binnen hetzelfde genre en het zelfde personage, maar een stap verder.
djelle
Ja dat begrijp ik... Ik vind het ook heel mooi als een serie zich ontwikkeld, maar de kernzaken die de stijl zo uniek en plezant maken mogen niet zo drastisch omgezwaaid worden vind ik. (en dat omvat meer - zeker in het geval van Die Hard - dan enkel het personage) Home Alone was nu misschien een slecht voorbeeld. Ik zeg het, je kan best kopieren en vernieuwen tegelijk. (zodanig dat je de magie niet kwijtspeelt) Zie de Romero dead-films.
Maarja, tis zoals je zegt: meningsverchil...
djelle
Is dit project afgeblazen misschien? Vind niks meer terug over Die Hard 4 op IMDB.
djelle
Ahzo, 't is de titel die veranderd is... Oef!! Maar het plot is ook gewijzigd me dunkt. Klinkt een beetje lame (net als de huidige titel).
djelle
Matig? Tziet er juist veelbelovend uit. Goeie actie en de stunts ogen erg knap! En dan die leuke knipoog op het einde; 'Why are you so calm? Have you done that kinda stuff before?'
McClane is Back
, man ik kan bijna niet wachten en het duurt nog zeker een half jaar voor ie uitkomt!!!
roda
In Film > Nieuws > Live Free or Die Hard:
De Teaser trailer ziet er alvast super uit !
Macmanus
Die titel is echt meesterlijk
Lekker fout. Trailer is niet heel speciaal verder.
argus
Trailer zit vol actie (zijn dit de hoogtepunten van de film?). Maar 't wordt net zo'n filmpje als Mission Impossible III dit jaar, als je naar de trailer kijkt. Daar doet trouwens Maggie Q ook aan mee.
Deze regisseur Len Wiseman , het wordt zijn derde film. Na 'Underworld' en 'Underworld:evolution'. De tweede viel ontzettend tegen, was een slap aftreksel van de eerste film. Hopelijk wordt dit weer wat beter. Gelukkig gaat het niet meer over vampieren en weerwolven.
finalman
verlang er wel naar om hem te zien, die scenes zijn wel veelbelovend!
feanaro surion
Hij moet helemaal geen hulp krijgen van een hacker. John McClane is cool genoeg op zichzelf
LEIDENAAR
Jammer dat samuel l jackson niet meer meedoet..
LEIDENAAR
Want hij speelde egt een leuk karakter en die wisselwerking tussen hem bruce willis was ook erg goed
Slater (crew films & series)
In die teaser ziet het er ook niet uit dat McClane nu echt karakter heeft. Net als bijv. het einde van de trailer: 'why are you so calm?' Terwijl hij altijd druk bezig is, en nooit echt stil zit met een soort van emotieloos gezicht.
Hij mag wel een beetje droge opmerkingen maken en in het rond springen, maar zo zie je dat ook Willis weer wat ouder is/wordt
Silvio Dante
De trailer ziet er gaaf uit ja, qua SFX dan.
Verder... ik zo heb mijn twijfels bij de film...

A Good Day to Die Hard
2013