Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Agent Molina
L. luchtloper
Flop ?
Ik verwacht van wel.
Al vondt ik deel 3 prachtig,wellicht een van de betere actiefilms in de jaren 90 maar als ik de trailer hier zie.
Hmmmmmm, ik bereid me voor op het ergste.
Maar IV, waarom moeten ze altijd alles eruit halen met die overdreven sfx
. Ik word er moe van.
Filmfreaker
Lijkt me wel wat, vette film, best wel goede actie (alleen heel erg ongeloofwaardig) en een goed verhaal. Maar het beangstigende is dat dit de 4e film van Die Hard is. En ja... hoe meer vervolgen, hoe flauwer.
JoeHallenbeck
Krijgt waarschijnlijk een PG-13 rating in de VS link.
En dan staat er in de titel 'Die Hard'
Krijgt waarschijnlijk een PG-13 rating in de VS
Het zou de eerste zijn in de reeks dan. Een echte schande is het!
Als dit doorgaat hoef ik hem al niet meer te zien.
djelle
Dat is een amerikaanse leeftijdskeuring en staat voor ouderlijk toezicht aangeraden bij kinderen onder 13. Bij ons is dat dan 12+. Het gebeurt meer en meer dat (actie)films dmv zelfcensuur op die categorie mikken omdat ze op die manier een breder publiek kunnen bereiken. Ik vind dat verschrikkelijk. Zeker wat Die Hard betreft. Die Hard met aangepast geweld en zonder Yippie ka Yee Motherf*cker is niet meer hetzelfde. Verloochening met het oogpunt op nog meer winst!! Ach, het actiegenre is allang niet meer wat het geweest is, maar dit soort praktijken zijn iig medeverantwoordelijk...
Meer info over dergelijke leeftijdskeuringen vind je in dit topic.
Ziggy666
kan niet wachten, lijkt me echt kei vet!
ik vind het altijd leuk om films van Bruce Willis te zien.. dus laat maar komen die film!
Het klopt wel een beetje dat er bij de derde al een iets wat ander weg werd ingeslagen, maar niet enorm drastisch.
Vond ik wel. Was dan ook eigenlijk een Lethal Weapon script.
Peppy666
Ik ga zo genieten van deze film. Wordt naar verwachting dè film van 2007 voor mij. Heerlijk.
silent bob
Deze film kan niet anders dan goed zijn, want de beste actuer die deze planeet kent speelt erin.....
KEVIN SMITH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a.k.a. Silent Bob
Quentin
Zombie McGruder
Waar het internet al niet goed voor is... Wie de afgelopen dagen een beetje heeft rondgehangen op Harry Knowles' Aint it Cool-website, kon daar een bijzonder grappige situatie volgen: niemand minder dan Bruce Willis (postend onder de naam Walter B. - hij heet ook Walter Bruce Willis volgens mij) leek het wel een leuk idee om zich te mengen in de 'talkbacks' op een item over 'zijn' Live Free or Die Hard.
Hoewel Willis al eerder had aangekondigd om - net als Sylvester Stallone eerder - vragen van fans te beantwoorden op AICN, wilde vanzelfsprekend niemand geloven dat de Bruce zelve de moeite zou nemen om te reageren op comments van fans. Je moet voor de lol die thread maar eens hier doorlezen. Erg grappig hoe hij door het stof moet om te bewijzen dat hij het toch echt zelf is.
Uiteindelijk besloot hij maar eens one-on-one te chatten met één van de fans. hier, hier en hier de foto's.
Anyways, in deze thread vertelt Willis openhartig over de nieuwe Die Hard, de controverse rond de PG13-rating, welke van de serie hij het minste vindt (de tweede, kennelijk), waarom hij nooit van zijn leven meer met Michael Bay wil werken en waarom hij Joel Silver haat.
Tuurlijk heeft Willis ook een film te verkopen, maar toch: erg leuk leesvoer!
Quentin
Geestig dat ze Willis niet geloofden;
"Impersonating a police officer or a federal agent is a crime. Just ask DMX. But impersonating Bruce Willis is AN ABOMINATION AGAINST GOD. You'll get yours, Walter B. Payback is a bitch. Not the movie, the movie is pretty good."
Hakkinen
Alleen wat betreft nostalgie zal dit een superhit worden!!
Je kan wel elke film gaan ontleden met weet ik veel welke argumentatie dan ook , maar de echte Die Hard fans(en dat zijn er nogal wat) zullen er schijt aan hebben en gewoon naar de bioscoop gaan.Ik lees hier zooi over bijvoorbeeld over zijn karakter in de film.....??? Komop mensen , daar gaat het toch totaal niet om in dit soort films!!Dit wordt gewoon weer Bruce op z'n best , recht vooruit , heerlijke one-liners en lekkere actie.
yippichajee Motherfuckers!!!!
john constantine
In dit deel heb ik erg zin in. Zo te zien hebben ze de humor er ook ingelaten dus heb ik er geen problemen mee. het is inderdaad jammer dat ze moeilijk doen over die leeftijdskeuring, ik bedoel Die Hard is gewoon een film die veel bloed actie en humor heeft. Dus gewoon lekker vanaf 16 jaar laten worden want dan worden de harde actiescenes er ook niet uitgehaald. In iedergeval ik heb er erg zin in.
yippee ki yay motherfuckers
!!!!
john constantine
Hier nog wat trailers van de film.
John McClane: All you gotta do is go pick up a kid in New Jersey, and drive him down to D.C. How hard can that be, huh?!
Greg: Officer McClane, you have no idea what I'm capable of!
John McClane: You sound like a very scary guy.
Matt Foster: You just killed a helicopter with a car!
John McClane: I was out of bullets.
Whahah geweldig
Ik geloof er niks van dat dit een softe film wordt, als je alle trailers hebt gezien. Volgens mij wordt dit een keiharde actiefilm waarin hij op het einde ook nog eens op wraaktour gaat.
Sowieso kan er voor mij weinig fout gaan. Ik ben allang dolblij dat er een nieuwe DH film gemaakt is
Echt keihard en PG-13 kan niet. Schelden en PG-13 kan ook niet. Alle vorige Die Hards hadden een R rating en dat betekent dus dat het geweld in deze film minder intens moet zijn dan in de vorige drie. Het kan nog best redelijk wat geweld bevatten, maar het zal anders moeten zijn, anders krijgen ze die rating niet.
Of dat erg is moet iedereen voor zichzelf bepalen.
DiDa
Maar volgens mij heerst er nog steeds een discussie over het feit of de PG-13 of R wordt. Het is dus nog steeds niet echt bevestigd, dacht ik...
Kevin13
ik heb een trailer gezien, en het ziet er zwaar overdreven uit.
mikeh
ziet er overdreven uit inderdaad.
die hard 1 is een niet te overtreffen actiefilm, 2 en 3 werden al minder.
DiDa
Ik kan niet wachten om deze film te zien. Ben een echte Die Hard fan en ik denk dat Die Hard 4 de klapper van het jaar gaat worden....
Gettie
Ik hoop niet dat deze film me tegenvalt, de Die Hard-reeks valt nog onder de echte ouderwetse actiefilms die ik jaarlijks wel een paar keer kijk. De trailer die ik daarintegen gezien heb geeft me weer een beeld van computereffecten en trucs en daar zit ik niet op te wachten, de actie moet gewoon ruw blijven met ouderwetse schurken...
rico_defender
wat verwacht je met Len Wisemen een Die hard film moet op z'n minst 16 jaar en ouder zijn anders gaat het echt NIET werken
ik als 15 jarige weet dat zelfs ik vind deel 1 super deel 2 wat minder en deel 3 geweldig.
maar ik heb trailer gezien en het lijkt me nogal allemaal over de top zo'n hersenloze actie film we gaan zien wat iedereen beoordeelt
djelle
Jongens jongens, laat ons nog niet te vlug panikeren.
Er worden hier ook een paar dingen door elkaar geslaan.
- Het is niet omdat er wat computereffecten en trucs te zien zijn, dat het daarom geen lekker ouderwetse ruwe actie kan zijn. Het zal blijkbaar spectaculair worden, maar ik verwacht en zie niet meteen hypersurreeele troep vol slowmotionfoefjes enzomeer a la matrix (zoals we idd tegenwoordig helaas vaak voorgeschotelt krijgen).
- Line Wiseman betekend niet per definitie PG13. Het kan evengoed zijn dat hij hier de speelruimte krijgt dat Die Hard nodig heeft. Valt af te wachten.
- Over the top en hersenloos is nu eenmaal 'lekker ouderwets'. Het tijdperk waar de Die Hard reeks ontstaan is staat bol van de over the top onzin. Die Hard is daar geen uitzondering op. Daar zit hem nu eenmaal ondermeer het vermaak.
Wat ik zie in de trailer is een hoop gestuntel, Bruce die aan een vrachtwagen hangt te bengelen, veel gunfire & explosies, Yippie Ka Yee, cynische praatjes, een ontvoerde dochter, leutige onliners... Dus ik denk dat we ons niet echt zorgen hoeven te maken wat dat 'lekker ouderwetse actie' betreft.
Ik zou me sowieso niet teveel zorgen maken op voorhand. Wait and see, en als het tegenvalt hebben we nog tijd genoeg om ons te beklagen.
john constantine
Ik heb net een interview gelezen van Bruce Willis en Len Wiseman op http://www.preview.nl/?do=interviews&id=161&l=42
Nu ik dit interview gelezen heb ben ik helemaal niet meer bang dat dit een flop wordt. Willis is zelfs bereid om een Die Hard 5 te maken las ik net op http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=9215&titel=Willis_klaar_voor_Die_Hard_5
En zo te zien heeft Len Wiseman een goeie film geleverd want zoals jullie weten heeft Bruce Willis de film al gezien en was er wel blij mee ook al vreesde hij het ergste. Hij heeft nu al zin om een Die Hard 5 te maken maar alleen als Len Wiseman hem reggiseert.
Dus zoals je dit gelezen heb hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn. En nog een ding Len Wiseman zou de film niet PG 13 hebben gemaakt want die wou alle actiescenes erin laten die erg hard zijn, de studio's maakt het juist zo moeilijk. Maar ik heb toch het gevoel dat het een R rating word oftewel vanaf 16 jaar en ouder!!
Captain Pervert
Ik vind dat plot echt vre-se-lijk klinken. Totaal niet in lijn met de andere Die Hard films. Die gaan over terroristen en explosies. Niet over hackers. Bah
/edit:
Trailer is wel vet