• 9.377.892 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

avatar van thekid

thekid

eindelijk mcclane is terug

avatar van roda

roda

Quentin schreef:

... en Wiseman gooit ook nog maar eens even het volkslied in de trailer ... zijn ze zo wanhopig?

know the facts before you say something !

dit is geen volkslied, tis een moderne versie van een nummer van Beethoven dat in de eerste Die Hard ook gebruikt werd.

djelle

Wat een supertrailer weer! Het beloofd igg weer lekker veel kick-ass actie en fantastische oneliners. Spijtig dat sommigen nu al bevooroordeeld zitten te wachten om het af te kraken (wie niet van over-the-top actie entertainment houdt moet hier duidelijk niet eens aan beginnen).

'You just killed a helicopter with a car!'

'I was out of bullets.'

A.S.E. schreef:

Volkslied? Bedoel je dat van de Europese Unie?

Ahh, wat een misser dat is Ode an die Freude van Beethoven natuurlijk , klinkt wel voor geen meter (en dat voor iemand die European Studies doet ).

avatar van DiDa

DiDa

Wat een awesome trailer!!!!!!!!!!

djelle schreef:

Spijtig dat sommigen nu al bevooroordeeld zitten te wachten om het af te kraken

Waarom bevooroordeeld? Ik zie de trailer, die me totaal niet bevalt, en daar reageer ik op.

Welk volkslied?

Niet echt onder de indruk, voorlopig.

Quentin

Lees 3 berichten terug ...

avatar van cornelis

cornelis

Quentin schreef:

... en Wiseman gooit ook nog maar eens even het volkslied in de trailer ...

Ik vermoed dat Wiseman heel weinig met zo'n trailer te maken heeft.

Quido schreef:

Ik had het niet echt over jou hoor, en 'bevooroordeeld' is ook een beetje een verkeerde woordkeuze. Maar mensen klikken op een trailer van 'Die Hard 4'. Wat wil dat zeggen zo'n titel: veel over the top actie, stunts, ontploffingen, oneliners, geschiet... (fans van de Die Hard actiefilms verwachten en hopen op zoveel mogelijk van die shit, dat is nu net het soort entertainment dat het is).

De trailer toont dat dan ook, en dan volgen allerlei onzinnige reacties als 'over the top' enz... Wat hadden ze dan verwacht? Een voorproefje van een intelligente, realistische actiethriller?

Als je niet bent voor zo'n soort films dan is dat zo, maar je kan het de film moeilijk verwijten zoals het is. Het is alsof je naar de trailer van een of andere luchtige komedie kijkt en zegt: "wat een grappig gedoe". Tja..

djelle schreef:

Ben juist wel liefhebber van het genre en kon zeker de vorige Die Hard-films waarderen, maar dit bevalt me gewoon niet. Ziet er gewoon TE over-the-top uit en heb niet veel vertrouwen in Wiseman na het debacle Underworld.

djelle schreef:

... en 'bevooroordeeld' is ook een beetje een verkeerde woordkeuze ... etc.

In wezen is mijn reactie (en die van Quentin) niet anders dan de jouwe. Jij kijkt er naar uit. Wij niet.

Het viel me ook al op bij o.a. Inland Empire, dat negatieve reacties zonder de gehele film gezien te hebben meteen commentaar opleveren en 'enthousiaste' reacties niet. Een trailer e.d. is er om mensen warm te maken, of juist niet.

neo

Ode to Joy zat zo ook al in de trailer van Die Hard with a Vengeance....

Quentin schreef:

Ziet er gewoon TE over-the-top uit

Als in TE grappig? 't Ziet er verder niet meer of minder over the top uit als bv True Lies, die je wel weet te waarderen.

en heb niet veel vertrouwen in Wiseman na het debacle Underworld.
Dat snap ik. Maar Underworld is nog een ander soort film, en hier is Wiseman niet verantwoordelijk voor het script e.d. En dan heb je nog namen als John McTiernan en Bruce Willis als producers, die zullen wel een oogje in 't zeil houden en bijsturen waar nodig wees maar gerust. Dus ik zou mij niet teveel zorgen maken.

@Quido: ik snap wel hoe een trailer werkt, punt is net dat ik niet snap hoe je zo kan reageren terwijl de trailer net toont wat het publiek van een bepaalde film verwacht.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Fijne over the top aktie en veel stoere/foute* one-liners, McClane is back!

Ik weet allang dat het niveau van het eerste deel nooit meer gehaald zal worden, maar toch kijk ik hier met veel plezier naar uit !

(*doorhalen wat niet van toepassing is)

djelle schreef:

Nee, het past gewoon niet binnen de belevingswereld van een Die Hard-film, True Lies is van een heel andere soort.

McTiernan staat vast alleen maar contractueel op de credits.

neo

Inderdaad dit lijkt veel verder verwijderd van de vorige Die Hard films.

Quentin schreef:

Nee, het past gewoon niet binnen de belevingswereld van een Die Hard-film

Onzin. Die Hard is altijd al over the top geweest, en -net als de meeste actiereeksen- in stijgende lijn. Het is normaal dat een sequel er altijd nog een schepje bovenop doet om nog spectaculairder enzo uit de hoek te komen. Het leuke aan dit soort films is nu net ondermeer dat de fantasie heel ver kan gaan. Als je dat niet inziet neem je het genre veel te serieus.

djelle schreef:

Prima als dat zo voor jou, is maar ik vind het te ver gaan.

djelle schreef:

Ik verwachtte zoiets als dit in ieder geval niet. Of laat ik het anders zeggen: ik hoopte op heel iets anders. De Die Hard films die ik zag leunden echt niet op van die zielige one liners en ongeloofwaardige SFX stuntjes.

Misschien zijn er nog wel mensen die een heel andere mening zijn toegedaan dan die van ons. Het publiek is divers.

Quido schreef:

Huh?? Dus jij vond wat je in Die Hard 1,2 en 3 zag geloofwaardig? Oneliners niet geteld? Als de Die Hard reeks niet voor een deel zou leunen op zijn oneliners, leuk bedachte actie en spectakel dan zou ik niet weten op wat dan wel.

Het wordt hier gekker en gekker.

djelle schreef:

Geloofwaardig binnen de eigen belevingswereld .

Quentin schreef:

Geloofwaardig binnen de eigen belevingswereld.

Op wat slaat dat nu? McClane is een low life cop die een bijzondere gave voor zijn vak lijkt te hebben. Van deel 1 waren er al over the top stunts die daar bij te pas kwamen. Ik zie niet veel verschil tussen iemand die op goed geluk van een exploderend gebouw springt met een waterslang of iemand die uit zijn auto springt voordat het in de lucht tuimelt om een helicopter te passen. Beiden zie ik mezelf iig niet doen.

neo

McClane in een straaljager? Daar gaat het om. Neem de autoachtervolging in Vengeance, die is ruw en niet over de top. Ook bij eerdere films heeft het nooit zo geleund op allerlei sfx truukjes met auto's over de koprollend enzo.

neo schreef:

Inderdaad dit lijkt veel verder verwijderd van de vorige Die Hard films.

Deel 3 sloeg al een hele andere weg in.

neo schreef:

Kom, ik kan me (van deel 3) nog een actiescene in ondergrondse tunnels met enorme hoeveelheden water herinneren.......

avatar van Phoenix

Phoenix

Hoe het ook zij, ik vrees dat deze film niet tegen Potter, Spidey 3 en Pirates 3 op kan qua spektakel.

neo

Het klopt wel een beetje dat er bij de derde al een iets wat ander weg werd ingeslagen, maar niet enorm drastisch. Maar 4 lijkt echter nog veel, veel verder van het oorspronkelijke pad te raken.

avatar van jan-feyenoord

jan-feyenoord

lijkt me een fantastische film!!

bruce willis aan de top!! verwacht er veel van

avatar van Materny

Materny

Flop ?

Ik verwacht van wel.

Al vondt ik deel 3 prachtig,wellicht een van de betere actiefilms in de jaren 90 maar als ik de trailer hier zie.

Hmmmmmm, ik bereid me voor op het ergste.