• 9.378.549 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo

Met onder meer: Robert Carlyle, Rose Byrne en Jeremy Renner

Plot 28 Weeks Later

"When days turn to weeks... the horror returns."

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

overschatte shit film. No where near deel 1! Wat toch een gemis is.

0.5

avatar van MrBrown

MrBrown

Ik vond hem geweldig....deze komt er wel....

vooral als je hem in de bios te krijgt...

dikke 4 ****

avatar van _Daan_

_Daan_

Topper! net ff gezien..

avatar van follieboy

follieboy

Gewoon een barslechte film als je het mij vraagt... Misschien komt het door te hoge verwachtingen, of omdat ik gister 1408 heb gekeken welke wel echt spannend / eng was.

Voor mij zou het zeker geen bioscoop film zijn maar meer een film om te kijken na een avondje stappen als je nog niet te veel op hebt om in slaap te vallen. De film is net spannend genoeg om er niet verveeld van te raken maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van eldorado

eldorado

Film met origineel camerawerk en een aantal onverwachte wendingen.Ik kreeg het idee dat de film werd afgeraffeld terwijl er meer in had gezeten.Jammer dat er niet meer is uitgehaald.

avatar van grid8400

grid8400

ik heb hem nog een keer gekeken gisteren, en heb mijn oordeel van 4* opgewaardeerd naar 4,5* wat is deze verdomde goed. Waarom 0,5* erbij? De muziek. Bij de eerste outbreak is dit zo goed getimed en mooi (de muziek) echt kippevel.

SUPER SUPER!!

avatar van BS

BS

28 days later was een geweldige film en daarom kreeg hij van mij een 4,5.

28 weeks later gaat dat niet redden.

Het grote verschil tussen die 2 is het tempo.Het gaat allemaal een heel stuk sneller. Dat is opzich een goed iets maar je hebt dan ook snel de neiding om te snel te gaan.

Wat er overblijft is een prima film om te kijken.Leuke hoofdrollen die goed zijn gespeeld ( ook van de kids ) en een beetje gore dingen maar lang niet zoveel als in 1.

Het begint wel goed, spannend en gelijk actie.Daarna wordt de wedeopbouw gezien met een wat relaxe omgeving.De spanning wordt dan opgebouwd tot de hel losbreeks en het een puinhoop wordt

Ik twijfel tussen een 4 en een 3,5 maar moet toch voor het laatste gaan.Ondanks de vele leuke dingen en een paar opvallend mooie wendingen stoor ik me aan het te snelle en onduiderlijke camera-werk op punten dat ik graag wat detail en overzicht wil hebben.

Spannend is het zeker dus een dikke 3,5.

Reden genoeg om er nog een aan vast te knopen !

avatar van tkdpolleke

tkdpolleke

Ik heb lang uitgezien naar dit vervolg op 28 days. Een ontzettend spannende film met een beklemmende sfeer. Schitterend hoe een verlaten Londen wordt weergegeven. Het open einde suggereert dat er een vervolg komt. Ik ben zeer benieuwd!

avatar van boksbal

boksbal

zeer goeie , met spanning opbouwende en onderhoudende .. Horror! Heerlijk te kijken!!

avatar van prospero

prospero

Ik vond veel van de gore-momenten wel erg realistisch overkomen en daarom draaide mijn maag zich van tijd tot tijd ook echt bijna om.

Bijvoorbeeld dat stukje waar die vrouw met de kolf van dat geweer kapot word geslagen.. Man man, dat is mij toch net ff iets te realistisch.. Of Wanneer die vrouw die dat virus draagt kapotgescheurd word door die kerel van d'r.. Die camera die achter op zijn hoofd gemonteerd zat vond ik HEEL ERG goed gedaan !!

Ik vond het een zeer vermakelijke, doch ietwat over-the-top film die zeker een 4* waard is.

avatar van ramon12121

ramon12121

top film krijgt van mij een 4.5

avatar van jstinissen

jstinissen

zeer leuk veel keekplezier niet echt spannend

avatar van _chrissy_

_chrissy_

waarom zijn de meeste films het 2e deel een slap aftreksel van het 1e

28 days later was beter.

maar 28 weeks later is wel de moeite waard om te kijken.

maar goed zoals ik al zei, een slap aftreksel van deel 1

ramon12121 schreef:

top film krijgt van mij een 4.5

Zeg a.u.b dat je een grapje maakt, heb je 28 days later niet gezien!? top film was dat, perfect.

Maar de Americanen hadden weer de neiging om het te verpesten, slechte acteurs, slecht verhaal, het lijkt net een grapje

avatar van veron35

veron35

General Romanov schreef:

moviemeter schreef:

Groot Brittannië

avatar van demonski

demonski

datmee die heli vond ik helemaal top lekker gooooooooooor

avatar van grid8400

grid8400

General Romanov schreef:

??????

Heb je het wel over de juiste film??

avatar van pronkie

pronkie

Clueless Dork schreef:

Eerste deel vond ik al niet te geweldig maar dit deel heb ik 20 minuten voor het einde afgezet. Slechts een matige bootleg gezien dus geef de film een herkansing wanneer ik een betere versie te zien krijg.

1,5

deze film ook uit gezet naar een kwartier

wat een bagger film is dat zeg krijgt van mij 1ster

avatar van FillumGek

FillumGek

Niet echt spannend al blijven de maniacs wel heerlijk creepy. Ik had niet verwacht dat Carlyle er in eentje zou veranderen maar hij bracht het best overtuigend. Verder zijn de effecten ook goed, ook een tof moment was het toen die helicopter iedereen chopte.

avatar van Waku

Waku

Opnieuw een degelijke en goed onderhoudende engelse horror.

Net als in deel 1 sinistere verlaten straten, blijft toch een fascinerend gezicht de toeristische trekpleisters en winkelstraten leeg te zien!!

Verder hier en daar een schrikmoment, prima effecten en geestig gevonden sadistische slachtingen.

Aanrader voor de horrorliefhebber!

avatar van Safri

Safri

Spijkerhard vervolg op het meesterwerk van Boyle.

Zeer intense scenes en heel veel gore. Ik had de film veel slechter verwacht, maar er is aardig wat van de sfeer van deel 1 overgebleven. Hij is net zo intens, naar de nadruk ligt toch op het geweld. Dat komt soms de logica niet ten goede en af en toe komt het daardoor wat rommelig over. Ik mis de diepgang van deel 1. Daarnaast haalt de soundtrack het ook niet bij de eerste.

Waar ik vooral van genoten heb zijn de inventieve sniper-scenes en enkele zeer effectieve schrikmomenten (en ik schrik niet zo snel meer ).

Het eerste deel deel leunde vooral op de psychologische horror. In dit deel is het 'survival horror' wat de klok slaat. Maar dan wel in de beste traditie.

avatar van Anjin

Anjin

mooiste stukje was, die helicopter dat maaide over dat

veld heen.

Je moet er maar opkomen hahahahaha

avatar van Thorak

Thorak

zo goed als deel 1 was, zo slecht is dit deel.

absoluut geen waardig vervolg....

bij nader inzien toch maar verlaagd van 2 naar 1,5*

avatar van The_Game

The_Game

Ik kon me herinneren dat ik deel 1 toch een stuk beter vond. Hier kon ik gewoon echt niet inkomen en was ook blij dat hij was afgelopen.

Damn, wat is deze film vet gefilmd.

Ik denk niet dat je een verhaal als dit veel beter kunt uitwerken, stukken beter dan de eerste.

Diepe buiging voor de cinematograaf. .

avatar van DragQueen

DragQueen

Een erg spannend vervolg, de invasie heeft z'n volgende punt bereikt. met een toffe rol van carlyle trouwens. de film begint al gelijk sterk, en houdt die vaart er lekker in. lekker goor op veel momenten. verder blijft het geniale camerawerk van het eerste deel behouden. evenals de kille sfeer in london. de zombies zijn lekker snel, en bijten lustig om zich heen. de originaliteit van het eerste deel is een beetje weg, maar toch vond ik dit vervolg ijzersterk. heerlijke zombiefilm, die mij aangenaam verrast heeft. ik geef hem 4 sterren. ps: van mij mogen ze er nog een derde deel achter plakken.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Toch wel weer een erg goede zombiefilm

Verhaaltje is flinterdun en de film is bij tijd en wijlen erg rommelig en rumoerig maar de actie en drama zijn weer dik in orde. Het acteerwerk staat ook als een huis en het einde past mooi bij het geheel.

Wat minder dan 28 Days Later maar nog steeds een erg geloofwaardig en spannend horror/drama.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Meest realistische 'zombie' film die er is denk ik, die veel gore en spannende momenten bevat om de genre fan tevreden te stellen.

De film begint gelijk goed en weet dat tempo uitstekend vast te houden, zodat je als kijker op het het puntje van je stoel blijft zitten.

Daarnaast is het camerawerk van een hoog niveau en is het lege Londen fantastisch in beeld gebracht.

Maar er zijn ook wat kritiek puntjes; als kijker heb ik me mateloos geergerd aan dat irritant kind met zijn zus, en de soms tenenkromende cliche's.

ps: Het einde is enigzins onbevredigend, de deur is dus ook wagenwijd opengezet voor een vervolg.

3,5.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Verder staat er een fout in de plotomschrijving.

Het moet geen 6 maanden maar 7 maanden zijn.

avatar van rtopma

rtopma

een echte aanrader zeker de moeite waard om te kijken