• 9.378.606 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo

Met onder meer: Robert Carlyle, Rose Byrne en Jeremy Renner

Plot 28 Weeks Later

"When days turn to weeks... the horror returns."

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

avatar van Danny2379

Danny2379

Standaard zombiefilmpje maar vond m wel ok.

2.0

avatar van Ethicus

Ethicus

Ik heb deze film zojuist mogen bewonderen en ik vond de film helemaal niets. 28 Days Later is naar mijn idee vele malen leuker om naar de kijken.

De film was niet spannend, weinig schrikmomenten en ik weet niet waarom maar ik vond dat kleine jochie erg vervelend. Wel een leuk meisje en een leuke dokter (v) met een hoofdrol dus dat verzacht de zaak.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Anjin schreef:

mooiste stukje was, die helicopter dat maaide over dat

veld heen.

Je moet er maar opkomen hahahahaha

Ja inderdaad goed bedacht en in beeld gebracht echt een super film. De sniperscenes zijn nog vetter dan in de "the shooter".

Prachtig in beeld gebrachtte verlaten steden. Met flinke vaart in beeld gebracht. 4,5 sterren.

avatar van Big_boi

Big_boi

heerlijke film ,vond 28 days later al zalig ,maar nu is het wel genoeg hopelijk maken ze geen 28 years later ofzo want dat zou er wel over zijn.

avatar van Schpitfrik

Schpitfrik

Koerok schreef:

Wat een tijdverspilling deze film. Wordt op geen enkel moment interessant. Wat zien mensen hier in vredesnaam in. Horror en gore vind ik best vermakelijk, maar mensen mensen, mag er ook nog wat verhaal in zitten? Abominabel slecht. Een 1.5! Wat zeg ik, een 1, voor de moeite!!!

Helemaal mee eens!

avatar van Mexm

Mexm

Waarom?
Omdat er zombies in zitten, en dat brengt altijd leuke moord en doodslag beelden, heb wel af en toe zitten lachen bij deze film, gewoon omdat ze zo lomp zijn, desalniettemin ook leuke spanning vooral als de zombies achter Carlyle aanzitten in het begin van de film, over zon grasveld, echt een mooi en spannend stuk

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1922 stemmen

Kan op geen enkel moment tippen aan zijn GEWELDIGE voorganger!

Hopelijk wordt het derde deel beter!!

avatar van Lilyroos

Lilyroos

In België komt ie maar in de cinema op 19 september. Ben benieuwd naar dit 2de deel. 28 days later vond ik een erg goede Britse horror. In de trailer van 28 weeks... hoorde ik toch weinig Engels spreken. Komen er Amerikanen naar Londen misschien?

avatar van Jopa

Jopa

een van de meest brakke soundtracks ooit !

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Hij is dan wel niet George A. Romero. Verdient een dikke 5* ook is deze film beter dan de 1ste.

Dit is een van de beter zombie films.!!!

avatar van Betamax

Betamax

Erg veel onzin in deze film.

De mensen doe net wat je in "real life" nooit zou doen.

bv Donkere tunnels in gaan, enz

Ik vond hem niet meer dan 2 sterren waard.

28 Day's was stukken beter.

avatar van natju

natju

Ongeloofwaardig ,slecht verhaal. Te veel grommende zombies ...die op een gegeven moment heel irritant worden. Ben blij dat ze die helicopter toen ff konden gebruiken.;)

Wel vind ik t knap dat ze londen zo verlaten hebben kunnen laten lijken. Mijn complimenten. Daarvoor verdienen ze een extra *

2* totaal voor mij.

heerlijke films vind ik dit, net zo sterk als deel 1

avatar van Cfour

Cfour

Ik ging zonder voorkennis deze film kijken en schrok me rot in het begin, heerlijk zo'n ouderwetse schrikreactie. Enfin, de film zelf vind ik niet slecht, de zombies zijn weer helemaal terug. Goede acteerprestatie's en geweldige decors. Deze film houd je bezig van het begin tot het eind. Ik heb genoten en besloten om deze film 3,5 sterren te geven.

avatar van Ramsteen

Ramsteen

natju schreef:

2* totaal voor mij.

Ik heb de film niet gezien en ik zou adviseren om ff dat stukje met die helicopter te [plot]ten. Niet veel werk en dan weet je zeker dat je nix over de inhoud weggeeft

avatar van Rizico

Rizico

gewoon een vette zombie film:D

avatar van Noud

Noud

Heb 1 vraag, ik moet de film nog zien....

Ik haat kinderen die in een film spelen 3/4 kots ik daarvan.... hoe is het met deze film?

avatar van Ethicus

Ethicus

Noud, ook in deze film speelt er een irritante koter maar alles bij elkaar is het niet echt storend omdat de rest van de film gewoon erg leuk is.

avatar van Rua

Rua

Jopa schreef:

een van de meest brakke soundtracks ooit !

Een van de beste die ik de laatste tijd gehoord heb!

avatar van Smurfff

Smurfff

Persoonlijk vond ik 28 Days Later een gigantisch enge en spannende film... dit kwam ook omdat ik jonger was, maar goed ik moest 28 Weeks Later ook zien.

Ik vond het wel een leuke film.. maar ik vond er toch wel wat foutjes inzitten, die ik in real-life denk nooit zou tegenkomen. Bijvoorbeeld dat de vader een pasje heeft waardoor die in een kamer kan komen, waar het virus zich bevind, in het echt zou deze kamer heel erg beveiligd zijn en konden gewone burgers daar niet bij komen. Verder vond ik het verhaal tussen Doyle en Flinn erg leuk... zonder dit had ik deze film weinig sterren gegeven. Wat ik ook erg leuk vind is het einde dat je die zombies in Parijs lopen.. een geweldig open einde. Alleen er mogen wel wat minder zombie monsters in de film.

Voor mij deze film 2,5 sterren een gemiddelde film

avatar van Flipmode

Flipmode

Goed en onderhoudende film, geen saaie momenten. Prima opvolger van deel 1.

avatar van Flipmode

Flipmode

Noud schreef:

Heb 1 vraag, ik moet de film nog zien....

Valt wel mee, die staan niet in de " picture"

avatar van Pancakes

Pancakes

Heerlijke film, net als het 1ste deel.

Klopt het dat er ook een derde deel komt?

avatar van RodneyS

RodneyS

Gister avond gekeken. Ik vond het een goede film. Lekker spannend. Ik vond het alleen af en toe iets te ranzig. Bijvoorbeeld die helikopter die over het grasveld heen maaide. Daar moet je echt van houden, in mijn geval is dat niet zo.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

reete gave en gore horror fim. De bakken bloed die hier te zien zijn, kun je de noordzee mee vullen. Das echt nie best!

Film is spannend, ranzig, vol actie en nog met gevoel ook.

Leuk einde ook...

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijke 'zombie' film,

Lekker groots opgezet en hier en daar lekker bruut.

Ben benieuwd naar de opvolger 28 months later & 28 years later.

avatar van flore

flore

keek deze film zonder echt een verwachting ik had 28 days later niet gezien dus wist niet wat ik kon verwachten.
begin vond ik slecht gefilmd veel te snel neit goed te volgen.
naderhand werd het wel beter al vond ik de cast ook niet al te sterk.
de film krijgt van mij een 2,5 maar dit is voor de goeden sniper scene waarbij ze het teken krijgen om iedereen neer te halen code RED.

en voor de prachtiggen beelden van het verlaten londen.

avatar van selfhealing

selfhealing

Geweldige horror.

Deel 1 was al goed en ze hebben het door kunnen zetten.

Sterker nog ik vond het beter dan deel 1.

Zombie films kennen we, vooral van hollywood. Maar deze Produktie van de U.K. heeft me echt verrast. Ze hebben geprobeert om toch de cliché's eruit te houden. Wat bij een zombiefilm onmogelijk is, maar hierbij is het toch aardig gelukt. Het is ook een film dat je van begin tot eind aan de buis houdt. Verhaal was apart en best creatief voor een vervolg. Bepaalde momenten klopten niet, kunnen zombies deuren openen??? Maar naast dat, een topper voor dit Genre.

4sterren!

avatar van selfhealing

selfhealing

Koerok schreef:

Misschien next time deel 1 kijken?

Of misschien moet jij het anders maar bij ratatouille houden.

No offense

avatar van Materny

Materny

Geen bios materiaal lijkt me.

Al moet ik bekennen nog nooit een horror in de bioscoop gezien te hebben haha.