• 9.374.591 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van raymon

raymon

Kijk de film verveeld je echt niet, het ziet er in het algemeen goed uit maar het is eigenlijk gewoon speed 1 in een cruise jasjes. Speed 1 zit meer spanning. Ik vind dat de film echt niet slecht is en vooral het eind als hij in de stad terecht komt vind ik heel goed gemaakt!

Ik vind dat hier wel heel laag is gestempt ik geef de film toch een 3.5** omdat het je gewoon niet verveeld!

avatar van BlueJudaskiss

BlueSword

BlueJudaskiss schreef:

Ik vond het ook wel grappig...3*

same here...

maarja...aardige film, deel 1 was natuurlijk stukken beter maar deze vond ik ook erg leuk...vooral sandra.

avatar van rico_defender

rico_defender

dure blunder van jan de bont soms wel wat vermakkelijk scene vind ik

avatar van Xander

Xander

Pure ongeïnspireerde BAGGER!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Alle spanning val deel I verdwijnt hier in het water......

avatar van meclane

meclane

echt een goede weg kijk film

maar wel voorspelbaar

ik vond hem erg goed

avatar van meclane

meclane

raymon schreef:

helemaal gelijk

IK vond deze film best wel vet

Het verbaast me dat hij in de flop zit

maargoed.. ieder zijn eigen smaak

3,5 sterren

avatar van miij

miij

Scratt schreef:

lol dit is echte troep.. !!

ik vond dit wel een hele mooie film er zit veel spanning in

avatar van HeatWave

HeatWave

Dat deze film niet van het aller hoogste niveau is o.k., maar toch vind ik hem toch zeker wel vermakelijk. Dat het dan toch nog in de flop 100 terecht komt vind ik toch wel iets te ver gaan.

Deze 2e film van speed word door de meesten wel erg genadeloos en onterecht aangepakt.

avatar van DJ_Rowe

DJ_Rowe

Wat 'n film.. Hoe langer ik naar de film keek, hoe meer ik de neiging kreeg om hem uit te zetten. Maar toch, wilde het einde toch wel zien.. maar daar kwam juist voor mij echt het top (beter gezegd: diepte)punt van de film De boot komt op het stadje af en kan nèt op tijd stoppen om zo nog de klokkenbel aan te tikken!Dat was ook meteen het punt waarop ik de film niet langer meer kon aanzien en de tv had uitgezet.

avatar van film_kaza

film_kaza

het begin was erg saai, daarna werd het wat leuker. maar ik vond het wel nog een omduidelijke film.

1,5 sterren

avatar van Dado

Dado

Dit gaat helemaal nergens over..

Speed was wel leuke film en dat kon nog met een bus.. maar een cruiseschip gaat toch wel wat te ver..

wat is speed 3 dan? een fiets?

avatar van BlueSword

BlueSword

Dado schreef:

Dit gaat helemaal nergens over..

wat is speed 3 dan? een fiets?

nou nou, er zijn maar 2 delen en een bus en een schip vind ik niet te ver gaan.

speed 3 zal er waarschijnlijk ook nooit gaan komen.

avatar van arne66

arne66

Nou nou nou... Wat zijn jullie negatief... zo slecht is hij helemaal niet... Ik vond hem zelfs goed

avatar van otherfool

otherfool

Liefde- en nutteloos vervolg op de leuke hit, die volkomen terecht flopte. Bullock kan nog steeds niet acteren maar Patric overtreft haar; wat een saaie sul is dat.

1,5*.

avatar van Waku

Waku

Ondanks dat dit vervolg niet de topper is die deel 1 wel was vond ikm de film toch wel te genieten.

Soms misschien wat overdreven maar best vermakelijk.

De scene met de boot aan het einde van de film zit aardig inelkaar.

Speed 2 moet je met een korreltje zout nemen.

Maar om hem nu in de top 98 te plaatsen...

Er zijn toch echt wel veel mindere produkties.

avatar van dafoefan

dafoefan

Wel een aardige film

acteerwerk van Sandra Bullock & Jason Patric vond ik waardeloos, als je naar die twee kijkt wordt de film een beetje romantisch, en dat moet natuurlijk niet bij Jan de Bont.

Ik vond Willem Dafoe erg overtuigend spelen!

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Dit was echt troep. Met pijn en moeite afgekeken. Bar slecht, slecht, slecht, slecht, slecht, slecht, slecht, slecht, slecht en nog eens slecht. Ik wil eigenlijk niets een een 0,5 geven, want zelfs dat is teveel.

avatar van Werwolf

Werwolf

Lang geleden gezien, en vond het toen wel een aardig filmpje. Niet goed, maar toch ook geen flop 100 materiaal..

avatar van thunderball

thunderball

Ontzettend flut vervolg op het gave origineel! Reeves was zo wijs om voor dit misbaksel te bedanken.

Maar helaas er schijnt een derde deel aan te komen met Reeves en Sandie, zucht! Wordt men dan nooit wijs in Hollywood?

Omdat er wel wat mooi gemaakte actie inzit:

2 sterren!

avatar van seanpuffy

seanpuffy

hij is goed maar ten opzichte van speed is hij echt een flop ze hadden hem beter niet gemaakt keanu reeves wou niet in de tweede spelen omdat hij dacht dat hij niet zo goed ging zijn als de eerste en het een flop ging zijn, hij heeft nog groot gelijk ook. geluk voor hem heeft hij hierin niet mee ingespeeld

omwille acteerprestatie van sandra krijgt hij nog een **3**

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

tess schreef:

Praat me er niet van. Waarde-loos. Echt waar. Jammer dat Bullock meedeed. Toch niets voor haar, zo'n slecht vervolg. Waarom eigenlijk een vervolg?!

Jan de Bont was eigenlijk nooit van plan om een sequel te maken.

Hij werd echter gek gemaakt door producenten die over een deel 2 bleven doordrammen.

De Bont kreeg 's nachts een droom waarin hij een schip dwars door een stad zag gaan.

Hiermee kwam hij op het idee om deze Speed 2 te maken.

Duidelijk slechter dan deel 1.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Ik wil verder de speelfilm niet helemaal gaan afkraken.

De humor kan ik b.v. wel goed waarderen.

Willem Dafoe is over het algemeen geen slechte acteur, maar de rol wat hij in deze Speed 2 heeft gekregen, is hem niet echt op het lijf geschreven.

Hij komt te ongeloofwaardig over in zijn rol.

Dennis Hopper deed dit in het 1e deel veel beter.

Jan de Bont heeft de film naar mijn mening toch wel goed geregisseerd.

Hier en daar wat ongeloofwaardige momenten, maar dit mag geen groot struikelblok zijn.

2 *

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Misschien waren mijn verwachtingen een beetje te hoog gespannen, maar deze film viel me werkelijk ontzettend tegen. Hoe De Bont dit product heeft kunnen afleveren is mij een raadsel. Patric speelt de slechtste rol van zijn leven en Bullock lijkt helemaal niet te weten in welke film ze speelt. Dafoe acteert volledig fout en daar bovenop is de verhaallijn van deze film ver te zoeken. Heel slecht! Als je hem kunt vermijden: doen.... 1 *.

avatar van danijel

danijel

700ste stem 3,5*

ouwe klassieker

vond m leuk toen ik nog klein whas

avatar van Edie

Edie

HeatWave schreef:

En terecht vind ik... Owww, deel 1 was een succes, hop snel een flut verhaaltje schrijven om een deel 2 te kunnen maken, hmmm natuurlijk moeten we het dan wel grootser aanpakken! Idd behoorlijk ongeinspireerd, welverdiende 1* (voor de soms wel aardige special fx).

avatar van g_unitboy

g_unitboy

de eerste was veel beter ik geef er toch 3 sterren voor

avatar van Schuco

Schuco

Slecht vervolg, toch wel iets te laag gewaardeerd in mijn ogen. Waar ik me vooral aan irriteerde is dat het cruiseschip te lang doorblijft bewegen in st maarten geloof ik dat het is.