• 9.374.065 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van Pierre1

Pierre1

Troep

avatar van roda

roda

redelijk onderhoudende aktiefilm, met mooie aktiescenes.

maar het verhaal is flinterdun, en de film lijkt teveel op Under Siege.

maar in een floplijst hoort ie niet thuis, er zijn wel slechtere films gemaakt dacht ik zo.

films van Dolph Lundgren en J.C van Damme bijvoorbeeld.

Speed 2 krijgt van mij 3*

avatar van Mortn

Mortn

Na al die kritieken die ik heb gehoord vond ik 'm toch best meevallen. De film past niet in een bottom 100 lijst, maar OMFG.........wat hebben ze met de soundtrack van deel 1 gedaan!!!

avatar van KLah

KLah

Hallo

Ik vind deze film helemaal niet passen in de top flop 100. Kan gewoon niet. Ik vind em een redelijke actiefilm waar ik echt van kan genieten. Hij is wel minder dan 1... maar ook ni zoveel minder. Ik heb genoten tijdens het kijken van de film.

deze krijgt van mij een 3 ster.

MvG

KLah

avatar van bram16

bram16

zeer slecht vervolg op de originele. 1,5*

avatar van V

V

Inderdaad een slecht vervolg. Als je hem ziet als vervolg krijgt ie van mij 1*, als actiefilmpje op zich 3*

avatar van Kai

Kai

WAT EEN FLOP.

avatar van PeterNL

PeterNL

inderdaad de slechtste film van Jan de Bont (1)

avatar van tess

tess

Verbazingwekkend! Dat mensen zulke slechte sequels kunnen maken. En dan vooral zo realistisch.......

avatar van morpheus

morpheus

V schreef:

Daarvoor heb ik hem ook maar 2* gegeven.

avatar van V

V

same here

avatar van jassonn

jassonn

Ik las laats in de TV- krant dat deze film tot de slechtse sequels ooit behoord.En aan het gemiddelde hier te zien zijn velen het daar mee eens

avatar van flipsen

flipsen

Zo heel slecht is ie nou ook weer niet hoor. Tis niet zo dat je een draak van een avond hebt als je hem gaat zien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Onterecht verguisde film die best wel het bekijken waard is. Toen ik hem zag vond ik het een spectaculaire film, ga hem nu weer kijken.

Haalt het niet bij deel 1, maar dat vind ik geen reden om hem de grond in te trappen. Hallo, Willem Dafoe zit erin! Die staat in zijn eentje al garant voor twee sterren wat mij betreft. Zal hem na vanavond wel even definitief beoordelen.

=========

Om het even samen te vatten; lekkere climax waar je wel erg lang op moet wachten. Die laatste ontploffing in de film was een beetje dom en onnodig, denk niet dat in het echt die hele tanker meteen in de hens was gegaan.
Verder een hoop irritante bijrolletjes en ook Bullock zelf was vervelend (met die kettingszaag bijvoorbeeld, pfff...)
Al met al best een aardige popcornfilm, 2.5 sterren

avatar van Quentin

Quentin

Ach niet zo dieptriest als iedereen vindt, een vrij debiel plot, maar de uitwerking ervan is niet eens zo slecht.... behalve die vervelende Patric .... 2/5

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wat een belachelijk vervolg. Begin leek nog best oké en met Willem Dafoe als psychopaat zag ik het nog best positief in. Maar toen begon de ellende. De ene cliché was nog niet afgelopen of de volgende stond weer klaar, de humor was totaal niet grappig en het acteerwerk was bijzonder slecht. Vooral die Alex, die zich de hele film als een soort Superman gedraagt, was het grote dieptepunt. De film werd met de minuut ongeloofwaardiger en je hoopt gewoon dat het snel voorbij is.

1 ster.

avatar van dray

dray

Ik dacht eerst nog: owh, een film waarvan iedereen het heerlijk vindt om deze compleet af te zagen..

Maar nu ik 'm weer heb gezien, denk ik: ze hebben gelijk! Trage film, vol cliché's. (nergens spannend)

De scene dat het schip op het land vastloopt duurt veel te lang en is compleet ongeloofwaardig.

2*..

avatar van darkcity

darkcity

Ja, de film is idd te belachelijk voor woorden, maar ik vond het af en toe toch nog wel spectaculair.
Helaas is het wel gewoon een beetje een standaard aktiefilm, vooral omdat Reeves niet meedoet en Jason Patrick echt zo'n typische Stallone of Van Damme is.
Ongeloofwaardig was het wel Gaat Jason Patrick aan een touw onder de boot de schroeven laten stoppen en komt daar natuurlijk ongedeerd uit, en dat dove meisje dat uit de liftschacht klimt, ze doet het alsof ze het iedere dag doet, en ja Sandra Bullock met die kettingzaag, hahahaha .
Sandra Bullock was gewoon leuk zoals altijd, maar voor de rest kwam Jason Patrick echt niet geloofwaardig over.
Toch heb ik films gezien die ontiegelijk veel slechter zijn dan deze, de film is best nog wel te kijken, je verveeld je geen minuut.
Het niveau van de 1e haalt hij bij lange echt niet maar toch vind ik deze film niet zo slecht als iedereen vind. 3 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

darkcity schreef:

de film is best nog wel te kijken, je verveeld je geen minuut.

Vond je dan niet dat o.a. die scenes waarin ze die mensen uit dat reddingsbootje, die nog half aan de cruise hangt, eruit proberen te halen of waar het cruise-schip door dat stadje heen vaart niet veel te lang duren ? Ik vond die scenes in ieder geval nogal slaapverwekkend langdradig ...

avatar van morpheus

morpheus

Niet te vergeten Willem Dafoe's overacting grenzende aan het lachwekkende..

avatar van xangadix

xangadix

Gisteren zag ik een stukje op tv. Ik werd helemaal draaierig van dat poan & scan gedoe. Willem Dafoe is w.m.b. het enige lichtpuntje hier...

avatar van K_Republic

K_Republic

De meeste sequels die ik gezien heb zijn slechter dan hun voorganger (behalve LOTR). Nou dat zie je dus terug bij Speed, The Mummy, Sisteract etc...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

xangadix schreef:

Vergat ik inderdaad nog te zeggen, de cameravoering is echt ruk, veel te jachterig. Geeft een vrij debiliserend effect, waardoor je glas bier ineens veel leuker is om naar te kijken dan de film.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

wat een K*T film, staat terecht in de flop 100. 1 was leuk, dit is echt niks. En dat dat dove meisje om het emotioneel te maken. SCHANDE

avatar van Lexus-limits

Lexus-limits

Zo slecht is ie nou ook alweer niet.

avatar van salvatore

Kazuyuki

• 2068 stemmen

kevke1990 schreef:

Deze hoort niet in de flop 100

Nee, minstens in de flop 10.

avatar van Deek

Deek

Compleet terechte flop film, staat volledig op zijn plaats, tussen andere bagger films

0,5 ster

avatar van leverafronny

leverafronny

Wat mij het meest stoorde was niet het slechte acteerwerk, ook niet het niet spannede verhaal, maar dat ongelooflijk slecht nagemaakt stadje op het einde!

Voor de rest viel hij wel nog goed mee om je niet te vervelen, hoe veel kritiek ik hierop misschien ook zal krijgen.