• 9.374.764 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

eltorro schreef:

Ik weet niet of je hem gezien hebt, maar het niveau van deze film is echt erg laag. Ik vindt Jan de Bont echt een top regisseur, maar dit is toch echt een misbaksel van een film.

Op film_criticus moet je vooral niet reageren.

Hij geeft alle goede films een 1 en alle slechte films een 5.

Irritante trol.

avatar van mnrk

mnrk

Er moest natuurlijk een vervolg komen op het betere 1e deel.

Dat ze een vervolg maken vind ik allemaal prima, maar probeer dan wel de hoofdrol spelers uit het 1e deel erbij te houden.

Zo heel slecht vond ik dit 2e deel niet, de actie scene's waren van een redelijk niveau.

Maar gelukkig waren er UB40 en Willem Dafoe die de film nog een beetje konden redden

avatar van guylopez93

guylopez93

Ik denk dat ik deze maar oversla

avatar van sportfan27

sportfan27

Deel 1 was super , deel 2 een volslagen miskleun, hoe kun je in godsnaam een film die als titel ''Speed'' heeft een cruiseschip de hoofdrol geven

Als er iets totaal niets met snelheid te maken heeft is het wel een cruiseschip.

Typisch gevalletje hollywood domheid.

avatar van Thorak

Thorak

Ik kan mer niet heel erg veel van herinneren maar weet nog dat ik 'm (waarschijnlijk als een van de weinigen) beter vond dan deel 1, die ik juist erg tegen vond vallen...

Vanavond maar weer eens kijken.

avatar van June.

June.

Ik vind hem eigenlijk zo slecht dat hij wel weer vermakelijk is. Ja, het schip aan het einde gaat een beetje lang door de kade en ja het is jammer dat Keanu niet meedoet. Maar toch.

Lekkere zit-op-de-bank-met-een-kop-thee-film. Zoals vanavond dus

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Thorak schreef:

Vanavond maar weer eens kijken.

Ben benieuwd of je daar nu nog steeds zo over denkt

avatar van clairelove

clairelove

Ik vond het opzich wel een goed verhaal. Alleen remt het schip een beetje snel af als hij dat touw om de schroef draait, en vaart hij inderdaad een beetje lang door de kade. Ik heb deel 1 niet gezien dus ik weet niet of die veel beter is. Maar ik vond dit wel een leuke film.

avatar van jorrie055

jorrie055

vrij spannende actie film.

maar ook net als deel 1 te fake voor woorden deze film

speed 2 krijgt van mij ook een 3*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

jorrie055 schreef:

vrij spannende actie film.

maar ook net als deel 1 te fake voor woorden deze film

speed 2 krijgt van mij ook een 3*

Speed 2 is niet meer dan een schim van zijn voorganger en krijgt van mij zeker niet dezelfde score/waardering.

avatar van Xander

Xander

Walgelijk slechte sequel. Ik heb hier geen woorden voor. 0,5*

avatar van Peter13

Peter13

Speed 2 is een met clichés gevulde actiefilm. Ik moet zeggen dat de film me wel de hele tijd is blijven boeien, maar dat het goed is wil dat natuurlijk niet zeggen.

Was er dan niets goed? Jawel, Dafoe is een goede psychopaat. Hij komt zeer intimiderend over. Daarnaast blijft de film dus ook boeien. Dit komt mede door het tempo wat in de film komt, als de gijzeling door Giger begint.

Minder goed aan de film vond ik Sandra Bullock en Jason Patric. Ze krijgen het beide voor elkaar om er voor te zorgen dat je totaal geen medeleven met ze voelt. Daarnaast zie je alle gebeurtenissen al van kilometers afstand aankomen.

*2,0

avatar van Film Pegasus

Een pak minder dan z'n voorganger. Het ontbreken van Reaves doet de film geen goed. Bullock kan een film in dit genre niet alleen dragen. Daar komt nog bij dat de rijdende bus nu vervangen wordt door een varende boot, wat het tempo automatisch doet zakken (toch visueel). Wat is het volgende voertuig? Een fiets of zo? Dafoe maakt nog wel wat goed, maar hij heeft al beter gedaan.

avatar van Theunissen

Na het grote succes van deel 1 moest er natuurlijk ook nog een deel 2 komen. Maar dat had men beter niet kunnen doen. Het verhaal is zeer flauw en de cast stelt zwaar teleur. Met name Sandra Bullock die zeer overdreven en irritant speelde. De beelden zagen er soms fraai uit en het einde ging ook nog wel en dat redt de film nog enigszins. Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van luukdk11

luukdk11

een van de slechtste films ooit.

avatar van dualcia

dualcia

Vond het begin best tof. Ook met het verhaal van Alex en Annie.

Maar toen werd het zo enorm langdradig dat ik mijn aandacht compleet verloor.

Hij duurde veel te lang.

*2.5

avatar van 606

Heel jammer werd zo ineens langdradig met dat schip.

Begin was prima.

2,5 ster

avatar van DragQueen

DragQueen

Veel slechter dan zijn voorganger. Ook is het jammer dat Reeves er geen zin meer in had. De chemie tussen Bullock en Patric is niet geweldig. Op zich af en toe wel een vermakelijke scene, en sommige actie valt wel te genieten. Het verhaal stelt wel teleur, en ik vindt het concept op de boot zwak uitgewerkt. 2 Sterren.

avatar van De Knip

De Knip

Leuk dat die grappige rasta-man van Speed 1 (Glenn Plummer) nog ff langskwam op het einde van dit 2e deel.

avatar van rayman

rayman

Heb gisteren voor de eerste keer deze film gezien, maar wat is dit een tegenvaller vergeleken met deel 1.

Het verhaal slaat helemaal nergens op, de acties ook niet, en dan wordt er ook nog eens heel slecht geacteerd.

Speed1 3,5*

Speed2 0.5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Zeer matig vervolg op het prima eerste deel. Slecht geacteerd en bovendien zonder Reeves, wat toch wel een gemis blijkt. Bullock overact en is gewoon een hele matige actrice.

Slecht vervolg tegenover het 1e deel, slecht geacteerd.. mooie is wel de scene met de schroef van het schip...

avatar van benthe

benthe

Ondanks het verschrikkelijke voorspelbare, neppe acteerwerk en slechte scènes bleef de film vermakelijk maar niet goed zat voor een voldoende. 2,5*

avatar van movie-edje

movie-edje

vond deze film zekers niet slecht!

Er hangt een heerlijke Jan de Bont sfeertje in.

avatar van bozzy

bozzy

Jan slaat de plank totaal mis met deze film.

zeer teleurstellend vervolg op Speed,komt door het stompzinnig ongeloofwaardig verhaal.

jammer gewoon.

avatar van edje555

edje555

zo slecht vind ik deze deel niet, anders als deel 1 natuurlijk maar ik vond het wel waard.

de cruise vond ik erg mooi in beeld gebracht, want bij Jan de Bont moet alles groot en gigantisch zijn, daar is hij wel in geslaagt.

aktie was ook lekker om naar te kijken.

speed 2 heeft mooie plaatjes.

avatar van scorsese

Matige film waarin vakantie op een luxe cruiseschip wordt verstoord door een maniak. Minder spannend en minder humoristisch dan deel 1, en de titel dekt de lading nu ook minder. Sandra Bullock is opnieuw wel leuk en Willem Dafoe is prima als de bad-guy. Jason Patric is als actieheld een minder geslaagde castingkeuze. Maar zeker nog wel vermakelijk allemaal en ook de spectaculaire finale mag er zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond deze film wel vermakelijk.

Het is geen topper, maar toch heb ik me er niet bij verveeld.

Mooie beelden en toch voldoende actie ook.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer goede film, ik vind hem net zo mooi als speed 1, alleen bij deze iets minder actie, maar wel spanning van begin tot eind, en het einde blijft zeer goed!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Kijkbaar, maar vrij matig. Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken, maar eigenlijk op alle punten een diepe stap onder z'n voorganger. De film is op momenten gewoon puur stompzinnig en duurt ook veels te lang. Meest irritante vond ik nog de constant knipperende lichten zo halverwege. Zal vast de bedoeling hebben gehad sfeer te brengen, maar meer dan hoofdpijn heeft het me niet bezorgd. Dat Sandra Bullock er weer was vond ik wel een pluspunt, al vond ik Jason Patric vrij ongeschikt voor z'n rol.