• 9.374.678 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van twg

twg

zonde!!!

deel 1 was zo goed.

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Ik vond hem niet saai. Maar hij is heel wat minder dan het 1e deel. Jammer !!!!

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb de eerste niet gezien, maar deze is wel leuk. Het grote probleem is meer dat deze dertien in een dozijn is.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

stelt niet veel voor deze film, slap aftreksel van de hele vette deel 1 ( die ik ondertussen al minstens 5x gezien heb...)

avatar van Purmerend

Purmerend

Tjee wat een spanning zeg. Ik zat werkelijk te trillen, mijn hart begaf het bijna.

Angrod_Pallanén

Ik heb deel 1 nooit gezien dus kan ik ook niet oordelen over "slap aftreksel" maar de film zelf vond ik helemaal niet slecht. Sandra was welliswaar echt heel dom bezig, ze leek een beetje op een kind in een spookhuis. Maar het verhaal was wel oké, de special-effects waren wel heel slecht, vooral de computeranimatie. Maar met sommige actie was het wel goed gesteld. Ook vermaakte ik me met het hele schip onder controle gedoe. En op een gegeven moment wist ik echt niet zeker of die gast het ging overleven of niet . Maar deze mening is geheel onder voorbehoud. Zodra ik Speed zie zal ik nog een keer komen oordelen, maar tot nu: een 4

avatar van Edie

Edie

Ai wat een bagger, na het orgineel... 1 ster! Slecht..

avatar van dennis1984

dennis1984

Ik zag pas op tv, dat bullock aanbieding had om de rol van kate winslet te spelen in titanic, maar die had afgeslagen, omdat ze al in deze film met een boot ging zinken in dezelfde periode. Dan ben je erg ver gezonken jah!

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Ik had nooit verwacht dat deze film zo saai kon zijn

Slecht gefilmd bijna alles is gewoon slecht aan deze film

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Een aardig vervolg. Vond het een leuke spannende film om te zien. Hij heeft me niet verveelt. Alleen Veel minder dan het 1ste deel. Jammer !!!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Hier komt vast nog kritiek op, Nightstalker

spannende film

maar eigenlijk is dit de enige leugen...

Voor de rest wel leuk om op een zaterdag/zondag namiddag te kijken. Haha, lekker slecht acteer- en camerawerk, om van de special effects maar te zwijgen...

avatar van aldert007

aldert007

Deze is echt veel slechter dan het 1e deel. Er staat bij: Actie/ Thriller, maar deze film is helemaal niet spannend en boeiend :S 1,5*

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Wat een baggerfilm was dit zeg! Zo goed als deel 1 was zo slecht is dit deel. Bullock heeft inderdaad een grote misstap gemaakt door te kiezen voor de rol in speed 2 ipv titanic. hehehe

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Angrod_Pallanén schreef:

En heb je Speed 1 al gezien? Die is toch kilometers beter dan dit deel?

avatar van Mark_film#1

Mark_film#1

ik vond dit deel bijna net zo goed als dat andere deel andere wel wat beter maar zo slecht vond ik hem niet maar snap alleen niet waarom ze dit zegge als een thriller want dat slaat nergens op maar ik geef hem 3.5 vond het geen bagger film.

avatar van PeterIsDopie

PeterIsDopie

Goede film. *3

PsychoPump schreef:

En heb je Speed 1 al gezien? Die is toch kilometers beter dan dit deel?

Nope. Heb er ook niet meer aan gedacht.... Komt ooit nog wel, als hij voor € 10 ergens te koop is.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Komt het eerste deel dan niet om de zoveel maanden op TV. Heb hem in een paar jaar al 3 keer bekeken. Moet hem ook eens op DVD kopen...

Angrod_Pallanén

Ik heb nog nooit bewust meegemaakt dat hij op tv is geweest en dat ik 'm gemist heb. (moet wel als ik m nog nooit heb gezien).

avatar van Quentin

Quentin

Angrod_Pallanén schreef:

2-dvd versie voor 4,99 bij VanLeest meen ik

avatar van stan

stan

Ik vind dit wel een heel laag cijfer

zo slecht was deze film niet

ik vind dat het rond de 2.5 moet zitten

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Hmm tja, hij was toch echt vrij slecht. Maar hij krijgt natuurlijk extra slechte cijfers omdat iedereen dacht dat het wel wat leuks zou worden na het uitstekende 1e deel. Maja als je dan dit krijgt voorgeschoteld zou je hem het leifst meteen een 0,5 geven. Het gaat soms ook om de verwachting die een film schept en of die verwachting wordt voldaan of juist niet.

2,0

avatar van stan

stan

Ja daar heb je natuurlijk wel gelijk in

avatar van LittleBox

LittleBox

Werkelijk infantiel. Dat vliegtuigje in de mast van de tanker zegt genoeg. Een nekhernia van het neeschudden loop je ervan op. Aan de andere kant zijn de lachtstuipen van de absurditeit wel weer gezond en die leveren dan ook het halve punt op. Doodzonde voor Sandra. Zwarte bladzijde in haar filmcarrière.

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Ik vond dit toch een vermakelijke film.

avatar van jackie boy100

jackie boy100

ik vond dat deze film meer op een rampefilm lijkt

avatar van eddiie89

eddiie89

oke, Speed was veel beter dan dit deel, maar dat wil nog niet zeggen dat dit deel slecht is. Het is best genietbaar. Ik vond Willem Dafoe wel creepy bad guy met die ogen.. brrr.. Jason patric vond ik matig, ik had liever keanu Reeves daar gezien. Geen slechte film dus. maar ook niet heel goed. gewoon een lekker tussendoortje

avatar van Riddick

Riddick

Het stond er al eerder maar niet te geloven dat Sandra B de rol voor Titanic had afgeslaan.. Ze dacht natuurlijk dat een Sequel meer succes zou hebben, maar meestal niet.

Geef de film 1,5 voor Willem Dafoe...

avatar van djelle

djelle

Voorspelbaar vervolg dat het vooral moet hebben van het overdonderende spectakel en sfx. De rush is teleurstellend en wat overblijft is één groot deja-vu gevoel. 1,5*

avatar van Scratt

Scratt

lol dit is echte troep.. !!