• 9.373.625 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van Jordy

Jordy

De film is echt ongelofelijk veel slechter dan het eerste deel. Reeves deed (erg verstandig) niet meer mee, waardoor er een grote rol voor Patric is weggelegd. Je leeft als kijker echter totaal niet met 'm mee. De film concentreert zich helemaal niet op Bullock, is niet spannend, heeft een belachelijk verhaal en stereotype bad-guys. Erg slecht aftreksel van de eerste Speed: 2 sterren.

avatar van dttom

dttom

Zo wat een ongelofelijke slechte film, wordt maar weer eens bewezen dat sequels meestal slechter zijn.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Speed 1 was goed, speed 2 is slecht, 'simpel'. Het is niet de eerste keer dat een vervolg beter achter wege had kunnen blijven. Speed 2 is teveel een standaard actie film en de hoofrolspeler wil maar niet boeien en dat is toch niet echt de bedoeling denk ik.... 2,5 ster omdat de actie soms nog wel te pruimen is.

avatar van Jos2

Jos2

Vond de eerste al tinnef.

avatar van jackie

jackie

Wat een slechte film zeg !

avatar van Wouter

Niet afgekeken.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Tegenover speed 1, kei slecht. Speed 1 was redelijk goed. Maar deze vind ik echt belachelijk, was er idd. beter niet gekomen.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Dis toch een leuke film.

Best funny, en ook spannend,

Verstand op nul en kijken maar.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Ook al zou dit de eerste deel zijn het is gewoon een slechte film.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Heel jammer dat De Bont deze film gemaakt heeft. Alleen ** omdat die boot 'Eindhoven' heet (een knipoog naar De Bont's geboorteplaats).

avatar van predator21

predator21

Ik vond dit echt geen slechte film. Lekker spannend en goeie aktie. Geen gezeik en verstand op nul !

avatar van twinmaster

twinmaster

minder goed als deel 1 geen aanrader maar niet bar slecht

avatar van GerwinF

GerwinF

ps. daar zijn Siskel & Ebert weer...two thumbs up.

avatar van Armin

Armin

Dramatisch vervolg op het 1e deel. Goede keus van Reeves om hier niet aan mee te doen.

*1/2

avatar van Boule

Boule

Deze film was echt l.a.m.e.

avatar van Jarre

Jarre

Deze film was echt l.a.m.e.

I know dude, I saw it in the cinema.

avatar van morpheus

morpheus

Deze film heeft een veel lager niveau dan zijn voorganger. Een verhaal of plot is er niet, acteerprestaties zijn bagger en heel veel scenes zijn te voorspellen. Daarintegen zijn acteistukken prima te verhappen en Special Effects prima in orde echter dit kan de film niet geheel redden. Zeer magertjes vervolg, alleen voor actiefilm fanaten

avatar van Rascal

Rascal

Weljah.. de "Speed" valt ook nie te verwachten van een cruise schip. Maar de film vond ik supersaai. Het laatste stuk had ik volgens mij nie ns afgekeken. Anderhalf.

avatar van tess

tess

Praat me er niet van. Waarde-loos. Echt waar. Jammer dat Bullock meedeed. Toch niets voor haar, zo'n slecht vervolg. Waarom eigenlijk een vervolg?!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

tess schreef:

zo'n slecht vervolg. Waarom eigenlijk een vervolg?!

om de onschuldige mensjes het geld uit hun zakken te kloppen

avatar van Droopy

Droopy

Wie van de Moviemeter deelnemers kan a.u.b. de special effects van dit werkje eens overdoen. Kwaliteiten en ervaring zijn niet eens vereist want veel slechter als dit kan niet (dit is een compliment aan de MM deelnemers natuurlijk).
Voor het laatste stuk is wanhopig slecht.
iedereen kan toch zien dat dat cruiseschip met een PC of MAC aan land gebracht wordt [

avatar van darkcity

darkcity

Ik kan me bijna niet meer herrinneren dat ik de film gezien heb maar volgens mij heb ik me wel vermaakt.

avatar van Droopy

Droopy

darkcity schreef:

Niet weten of je hem gezien hebt maar wel 3 sterren

avatar van Quido

Quido

Dit was echt een slecht vervolg! Totaal niks!

1.5*.

avatar van yosemite44

yosemite44

siskel & ebert (de beroemde critici) geven deze film "two thumbs up"?!

avatar van Jordy

Jordy

yup, Roger Ebert vindt Speed 2 beter dan Fight Club... heel vreemd maar ik neem 'm niet zo serieus om één of andere reden.

avatar van yosemite44

yosemite44

ik vind die ebert sowieso een akelig mannetje. maar ik heb de jaarlijstjes van de laatste 15 jaar van die twee bekeken, en die zijn alleraardigst! op babe: pig in the city na dan

avatar van EmDee

EmDee

Nu snap ik eindelijk waarom deze in de flop 100 staat.

avatar van Tommeh

Tommeh

belabberd..

avatar van speedy23

speedy23

Moet je eens kijken wat er staat bij imdb:

Language: English / Sign Language (gebarentaal).