• 9.378.659 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.141.824)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Wouter

Jordy schreef:

Dit deel zal de eerste 2 doen verbleken. .

Waar baseer je dat op?

Oscars voor Jackson (film en regie), Wood en Astin.

Jackson geef ik een goede kans, gezien dit de laatste is. Acteurs vermoed ik niet echt, zulke films zijn het niet echt.

avatar van Jordy

Jordy

Wouter schreef:

Waar baseer je dat op?

Ach ik dagdroom inderdaad maar wat, maar van de boeken vond ik het derde verreweg de beste.

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vond het derde boek idd beter, dus ik ga er vanuit dat de derde film ook het best zal zijn

Ik hoop het ook...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Jordy schreef:

Ik kwam laatst een oude man tegen die me een boekje gaf waar dat al in staat

Jordy kijkt te vaak naar "Back to the Future"

Elijah Wood zie ik nog niet zo snel een oscar winnen, maar we zullen zien. Ik hoop dat "De Tweeling" wel een oscar wint.

Phoenix

Die oscars kunnen me gestolen worden... Als ze LotR niet eens een oscar geven voor beste kostuums houd het op voor mij.

Die trailer die de 26e uit zou komen is trouwens 3 minuten lang en word vertoont voor Secondhand Lions. Weet niet of dit alleen voor VS geldt, maar hij is vast wel te downloaden als het zo ver is. Ik dacht, ik zeg het even, zullen bepaalde mensen wel blij mee zijn .

Nick Kang

Ik wil geen trailers zien van een film die ik nog niet heb gezien. Dat verklapt te veel dingen vind ik. Maar als ik de film heb gezien ben ik wel te porren voor een trailertje.

Ik heb gigabytes aan trailers, ik zou zo een eigen site kunnen beginnen. Het wel allemaal gametrailers, dus eigenlijk beetje off-topic.

Phoenix schreef:

ja daar maak je mij heel blij mee!! ik tel de dagen af!! nog 10 dagen!!

Het is maar een trailer hoor *marjo*. :I

*marjo*

ja I know. maar er moet iets zijn om me aan vast te houden met al die saaie dagen op school?!?!?!?!?!

avatar van Jordy

Jordy

Wow ik heb nu die preview van de TTT dvd pas gezien, wat veel nieuwe beelden, had ik helemaal nie verwacht..

en oh wat ziet het er allemaal goed uit... zucht nog even geduld

Nick Kang

Erg raar... Er heeft iemand op deze film gestemd. Ik dacht dat deze film nog niet is uitgekomen. Zeker in zijn dromen een keer bekeken ofzo

Nick Kang schreef:

Ja, sorry dat was ik per ongeluk. Ik heb hem ook meteen weggehaald.

Dat had je trouwens wel snel gezien want ik heb hem geplaatst en meteen erna weer weggehaald.

Chico schreef:

Ja, sorry dat was ik per ongeluk. Ik heb hem ook meteen weggehaald.

Het is je vergeven.....

Chico

Ik heb het 2de boek nu bijna uit. Zal ik boek 3 meteen erachteraan lezen of zal ik het net als met de andere 2 boeken pas na de film lezen?

avatar van Phooze

Phooze

Gelijk lezen joh, dat is het mooiste.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

En de eerste 5 is alweer binnen, toch knap...

Chico

en ik was het niet dit keer.

*marjo*

ach diegene heeft zijn/haar stem al weer weggehaald. niks meer aan de hand dus.

weet iemand of het waar is dat je van één of ander soort kaaza al een deel ROTK kan halen???? das toch zonde? ik kijk hem liever in de bios! dan moet ik nog maar ff wachten!

Phoenix

misschien bedoelt men de preview die op de tTT dvd staat...? Nog 4 dagen tot de trailer dus ff volhouden marjo .

jeeh!!

Nick Kang

Ik wil die trailer ook wel zien. Op welke site komt de trailer te staan?

Nick Kang

Laat maar... ik zie al een paar trailers op kazaa.

avatar van Goodfella

Goodfella

The Return of the King Trailer Online This Monday!

Source: New Line Cinema Tuesday, September 23, 2003

New Line Cinema will debut the new trailer for The Lord of the Rings: The Return of the King in theaters around the world on Friday, September 26.

In North America, the 2 min., 30 sec. trailer will play exclusively with New Line's Secondhand Lions, now in its second weekend of release. It will be in theaters throughout the weekend and will then debut online at LordoftheRings.net on Monday, September 29.

Phoenix

Hmmmz, jammer dat hij er niet voor het weekend is...

Phoenix

Hier trouwens een preview van nederlandse bodem:

Hier

*marjo*

wow!! I'm impressed. ik wist dat de film nog beter zou worden dan de vorige 2 delen, maar dit is echt heel gaaf!!

ben heel erg benieuwd naar de film! en van mij zou hij best wel 4 uur mogen duren!!!

Phoenix

Het is wel een preview he, geen review. Verwacht niet te veel, we willen natuurlijk niet dat hij tegenvalt .

dat gebeurt vast niet!!

avatar van jay73

jay73

Zo langzamerhand beginnen er weer nieuwe foto's binnen te komen op de verschillende LOTR-fansites. Hier een ingescande foto van Merry & Pippin naast een gevloerde Oliphaunt, op de velden van Pelennor.