• 9.378.487 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.508)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Hotnikkels

De aflevering die op V8 werd uitgezonden over de preview van rotk, zijn deze beelden hetzelfde al de 10 minuten op de dvd versie van ttt? Weet iemand een antwoord. Ik wil de dvd niet kopen omdat ik de extended version wil hebben. bvd

avatar van darkcity

darkcity

Ja, de DVD preview is hetzelfde als die van tv.

Hotnikkels

Ok dan... dan hoef ik me geen zorgen te maken of ik misschien iets gemist heb...Thanx Darkcity

Hotnikkels

Beetje raar dat er al een stem is neer gezet!!!

avatar van Hobbes

Hobbes

sterker nog...hij staat zelfs in z'n top 10

avatar van Wouter

Hotnikkels schreef:

Beetje raar dat er al een stem is neer gezet!!!

Zucht.

Voorgoed bannen die hap.

Jordy

Iceman, een HELE grote waarschuwing, als je nog een keer zo'n bericht vol hele grote spoilers plaatst ('t is verwijderd) ben je je account kwijt

*marjo*

ik hoop dat er binnenkort nog wat meer plaatjes vrij komen. zou ik wel heel erg tof vinden!!

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik wil de trailer!

avatar van De Knip

De Knip

Tommeh schreef:

Ik wil de trailer!

Ik ook, want dan heb ik vrees ik precies genoeg gezien. Scheelt weer een bioscooptripje....

*marjo*

dat vind ik ook erg goed. maar heb er al zoveel gezien. liever nog wat paatjes

*marjo*

dat moet toch nog wel te overleven zijn?

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Het ergste is om van de trailer tot aan de release te moeten wachten :S

avatar van GerwinF

GerwinF

Over ongeveer 2 maanden valt wel The Lord Of The Rings: The Two Towers - Collector's Box Set op de deurmat. Dan kan ik nog wel een maandje wachten op het 3e deel.

avatar van Goodfella

Goodfella

elke schreef:

De 26ste september zou de trailer moeten uitkomen. Nog 2 weekjes geduld dus.

Dat zou een leuk verjaardagskadootje zijn Maar in hoeverre verschilt de trailer die nu komt eigenlijk van de ene die er al is?

Phoenix

Ze zeggen dat de trailer overweldigend is... Dat vond ik bij die andere niet echt. Was dat niet een samengeraapt zooitje scenes uit de preview die op de Two Towers DVD staat?

Het zal mij trouwens benieuwen hoe ze die adelaars in beeld brengen

Het zal mij trouwens benieuwen hoe ze die adelaars in beeld brengen
Of ze laten dat eruit, vond ik in het boek eigenlijk al een vreemd stuk ik bedoel, waarom kwamen die klote beesten niet eerder Van mij mag PJ een andere oplossing daarvoor verzinnen.

Phoenix

Van mij niet... Hoe meer de film lijkt op het boek de beter imo.

Phoenix schreef:

Van mij niet... Hoe meer de film lijkt op het boek de beter imo.
Ze kunnen het er best inlaten, die adelaars zijn zo moeilijk niet lijkt me. Als ze gollum kunnen maken, kunnen ze ook wel een stel adelaars maken.

Toch vind ik het niet erg als PJ wat aan het verhaal verandert. Het boek is toch een ander verhaal geworden. De film is een soort samenvatting (wel een hele goede).

Phoenix

Je vergeet een spoilertag...

bij deze dan

Phoenix schreef:

Je vergeet een spoilertag...

Shit, en nu kan ik 'm niet meer editten. Kan een MOD dat even voor mij doen?

Dank Jordy

avatar van Tommeh

Tommeh

In de eerste film zag je zo'n adelaar ook al. (Als Gandalf van die toren word gered) Ik vraag me eerder af hoe ze die spin eruit laten zien.

Nick Kang

Ik heb niet echt veel verstand van de Lord of the Rings boeken, maar wel de eerste 2 films een paar gekeken. Nou had ik een vraagje. Ik heb gehoord dat heel veel mensen het 3de deel het best vinden ( van de boeken dan ). Denken jullie dat dat ook gaat gebeuren met de films of hebben jullie er niet veel vertrouwen in? Ik vond de eerste 2 films al briljant en als het 3de deel nog beter is. Dan kan ik haast niet wachten totdat het 3de deel in de bioscoop komt.

Jordy

Dit deel zal de eerste 2 doen verbleken. Oscars voor Jackson (film en regie), Wood en Astin.

Nick Kang

Jeetje, deze moet ik dan maar zeker een bioscoop bezoek gunnen. De vorige 2 heb ik namelijk door tijdsgebrek moeten missen in de bioscoop. Gelukkig heb ik een degelijke thuisbioscoop in mijn kamer.

Vraagje: Zijn die Oscars al uitgereikt of weet Jordy gewoon heel zeker dat zij Oscars gaan winnen?

Ook al kan je een film niet echt beoordelen op Oscars.

Jordy dagdroomt en is een beetje ziek.

Nick Kang schreef:

weet Jordy gewoon heel zeker dat zij Oscars gaan winnen?

Ik kwam laatst een oude man tegen die me een boekje gaf waar dat al in staat

Nick Kang

Oh vandaar, maar ik hoop wel dat deze film zo goed is als dat Jordy zegt. Ik kijk net naar mijn top 10 en zie toch een paar films die ik slechter vind dan de lord of the rings films. Even veranderen maar.