• 9.381.101 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

jackie schreef:

Het waren slaapverwekkende films, en al dat overdreven gedoe over de gevechten, die waren naar mijn mening lelijk gedaan, kijk naar Kill Bill (zo hoort het).

Ik heb Kill Bill nog niet gezien, maar zoals ik aan de hand van de beelden heb gezien is dat gevecht tegen die tientallen vijanden, toch een soort van ''1 voor 1 aanvallen gevecht''? Dat vind ik nou vaak zo jammer. Blij dat de Smiths in Reloaded zich hier niks van aantrokken en gewoon gezellig met ze allen ten strijden trokken

neo

Wie vond de ultieme ros in het gezicht van Smith nou niet geweldig? Voor alle mensen die dit stukje nog een keer willen zien of er voor het eerst mee kennis willen maken, kijk link

avatar van Redlop

Redlop

Nou je het zegt Neo..ook iets wat ik in Revolutions niet helemaal begreep...

Neo en een agent Smith zijn druk bezig elkaar af te tuigen. Ondertussen staan er zo'n 100 andere agent Smith's toe te kijken. Waarom?? Ze kunnen dan toch beter massaal Neo aftuigen? Dat was toch sowieso de bedoeling van al die klonen?

Revolutions en Reloaded zijn weer van die geforceerde films die aan de magie van het originele concept uiteindelijk alleen maar afbreuk doen. * eraf.

neo schreef:

helaas weer mis dit bericht was al eerder bekend alleen duikt het nou weer op allerlei sites op.

Damn Can't beat the ultimate matrix fan.......

Ik ga trouwens vanmiddag naar kill bill, is ff kijken naar de gevechten en de chorografie.

avatar van Phoenix

Phoenix

Redlop schreef:

Volgens mij was de Smith die vocht degene die de Oracle (en haar gaven) had overgenomen en daardoor duizend maal sterker was als alle andere klonen bij elkaar.

neo

Hij dacht ook doordat hij in de toekomst kon kijken, te gaan winnen. Hij had het al voor zich gezien. Dus waarom dan al die clones inzetten?

avatar van Phooze

Phooze

neo schreef:

Precies ! Waarom riskeren dat je verliest als je die klonen inzet? Hij zag namelijk de toekomst, en daarin vocht hij alleen EN overwon hij.... dacht hij

avatar van Redlop

Redlop

Klonen zat toch?

neo

Maar als je zeker weet dat je gaat winnen omdat je 100% zeker weet dat je dankzij de gaven van de Oracle in de toekomst kan kijken. Dan laat je de rest er voor de show bij staan. Zoals Smith ook zegt

neo

Komt ineens dit filmpje tegen op mijn pad Je moet er quicktime voor hebben, maar ik kan al vertellen dat het om de lego versie van de super burly brawl gaat

morpheus

Ik kom net terug van kill bill en Neo kan rustig gaan slapen, want de gevechtsscenes komen echt (ook objectief gezien) niet in de buurt als die van reloaded en in mindere mate revolutions. Over het algemeen gevecht-technisch en gekeken naar choreografie op paar uitzonderingen na een behoorlijke tegenvaller.

Ramon K

Vechtscene's in Kill Bill zijn vele malen beter dan in Reloaded.........en nog een dikke pre voor Kill Bill: no Fucking fx uit de computer!

morpheus

Ik ben wel een matrix fan hoor, maar absoluut niet bezeten (voordat dat tegen mij gebruikt wordt omdat ik iets constateer)

De chateau gevecht is ook (bijna) zonder fx werk en alleen maar met draadjes en die stijgt uit boven wat ik net allemaal heb mogen aanschouwen. (veel te korte soms onoverzichtelijk shots, over het algemeen wel spectaculaire snelle fight-moves in een shot. Tevens was het zwaardvechtniveau niet helemaal jedat, en het laatste gevecht met de chineesjapan/amerikaanse was mooi gesitueerd maar qua gevecht stelde het niet heel veel voor, een stuk of 4 moves in 5min geplakt en het was over)

Ramon K

Tevens was het zwaardvechtniveau niet helemaal jedat,

Waar baseer je dat op? Zit je op de samoeraischool? Heb je al samoeraipareltjes uit de jaren 50, 60 gezien?

avatar van jackie

jackie

morpheus schreef:

Ik betwijfel of jij Kill Bill echt gezien hebt, want wat jij opschrijft is echt NIET waar.

jackie schreef:

Ik kom er wel meer achter dat mensen het niet met mij eens zijn over dit onderwerp. nu moet ik wel idd mijn vorige post hier ietwat relatieveren. maar conclusie blijft dat de gevechtsscenes in kill bill niet beter zijn als die in bijv reloaded. Ze waren best goed en mooi maar na de hype eromheen voor mij persoonlijk wel een tegenvaller. En geloof me maar ik heb kill bill vanmiddag om 14:30 in zaal 5 pathe schouwburgplein gezien. ik zil ook wel flink spoileren of kaartje inscannen

avatar van jackie

jackie

Het is ok, ieder z'n mening, maar ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

jackie schreef:

Het is ok, ieder z'n mening, maar ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

wees gerust zoals in kill bill topic ook vermeld, ik gaf pulp fiction ook eerst 3 sterren, nu zijn dat er al 4,5 volgens mij )

morpheus schreef:

Aangezien jij een beetje op de kinderachtige tour bent, gezien ook je geweldig zielige reactie in de kill bill thread ga ik er niet uitgebreid op in. maar ja ik heb behoorlijk wat films gezien ja, zeker kungfu of samoerai films. Ik geef gewoon mijn mening, onderbouwd en wel meer niet. wat zou het je boeien

Hoezo zielig? Je maakt een statement over het niveau van het wapengekletter, terwijl je het nergens op kan baseren. (118 stemmen........geen enkele film in het samoeraigenre) Dan vraag ik me gewoon af waar dat vermeende specialisme vandaan komt.......logisch toch?

[quote]Ramon K schreef:

[quote]morpheus schreef:

Zielig is een fout woord van mij, maar dat ik nog niet op dat soort films gestemd heb wil niet zeggen dat ik ze niet gezien heb, ik gebruik moviemeter anders als jouw, ik heb nog niet op 1/15 van de films gestemd die ik gezien heb. ik ben geen specialist, maar gaf gewoon een mening aan de hand van wat ik weet, en gezien heb in dit genre en qua kungfu (verzamelnaam dan maar) en vergelijk en geef dan een oordeel. Dat jij hetdaar niet mee eens bent, kan ik inkomen ieder zijn mening.

Ramon K schreef:

dikke pre voor Kill Bill: no Fucking fx uit de computer!

Lol! (Of bedoelde je dat serieus?)

Ramon K

Serieus. (let wel: ik heb 't hier alleen over die slashpartij.......met touwtjes, condooms met nepbloed en zo)

Ramon K schreef:

En niet te vergeten: veel digitaal spuitbloed. En ongetwijfeld een hele bende weggepoetste touwen en anderszins bewerkte shots.

Kortom: wat bedoelde je er nou mee?

Ramon K

Nou Cor, je weet waarschijnlijk weer meer dan ik...... Ik heb met mijn geringe kennis en uit vele reviews vernomen dat Tarantino de hakscene maakte volgens de oude stijl, met echte mensen, echte moves, en liters nepbloed (hoezo digitaal?)

Natuurlijk zal er wel wat weggewerkt zijn en wat opgepoetst zijn, maar we hebben het hier toch niet over gevechten met digitale klonen en waanzinnige lichteffecten, watereffecten etc a la Matrix? Nee, eerder zwaardje in de hand, beetje bloed, touwtje als vliegeffect en een uitstekende choreografie.......en ECHTE tegenstanders......

Dat is eigenlijk wat ik bedoel.......dacht dat je dat wel zou begrijpen.

Ramon K schreef:

liters nepbloed (hoezo digitaal?)

Hoezo digitaal? Dat gespuit uit die afgehakte armpjes? Dat afsnijden van het kapsel? Allemaal op zijn minst ten dele digitaal. Al maakt mij dat niet uit, overigens.

dacht dat je dat wel zou begrijpen.

Ik zie vooral niet waarom je dat als een groot pre zou zien. Sorry.

Ramon K

Ik zie vooral niet waarom je dat als een groot pre zou zien. Sorry.

Ik zie liever een scene met echte mensen dan met overduidelijke digitale klonen, ik zie liever pijn en een afgehakt armpje hier en daar (in een vechtscene dus) dan wat rondstuiterende SuperMariootjes......simpel eigenlijk.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

morpheus schreef:

maar na de hype eromheen voor mij persoonlijk wel een tegenvaller.

Jij zegt dit over Kill Bill. Is dit bij the Matrix niet minstens net zo erg? Vooral rondom Reloaded...wat een hype om niets zeg

avatar van SSeagal

SSeagal

Mwah, ga em misschien eens op dvd checken als ie te huur is, maar volgens mij is dit deel weer een been there done that film. De eerste was leuk, de tweede al de helft minder, ik heb het allemaal al eens gezien.

neo

Als ik mij er even in mag mengen: voor mij maakt het niks uit of een vechtscene nou met veel digitale ''onzin'' is gemaakt of zonder, het gaat om de spanning die het bij je oproept. En blijkbaar vond Morpheus deze niet zo goed als bij de matrix films Is ook een beetje een moeilijke vergelijking. Zelfde met de Terminator 3 achtervolging die volgens sommige de vergelijking met de chase in Reloaded waard was...

avatar van JohnDoe

JohnDoe

Was wel aardig, vond het een beetje te veel van hetzelfde, niet echt nieuwe dingen t.o.v. deel 1 en 2. De trailer van LOTR 3 die ze voor het begin van de film lieten zien is me meer bijgebleven dan deze hele film in ieder geval!