• 9.380.176 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

neo

Alweer oud nieuws maar iets wat nu met de aankomende dvd box nog iets toevoegt:

"After the release of Matrix Revolutions DVD this spring, we are whishing to release fall 2004 a box set containing the three movies, in which the brothers want to include in Matrix Reloaded the scenes reserved until there to the video game. We're also approching the idea of an audio commentary, or something close to it, but the two brothers don't like talking about their movie... We'll see. But anyway, all the questions you have have an answer, somewhere in the Matrix universe. Very few things stay without answers..."

herman78

Bestaat er eigenlijk een website waarop het hele Matrix verhaal wordt uitgelegd? Het staat ook vast wel hier, maar ik heb geen zin om 40 pagina's discussie te gaan lezen.

avatar van eeflien

eeflien

Kijk eens op het forum bij Films > Spoilers > Matrix: Revolutions, filosoferen over het einde... (nu met spoilers!) op pagina 5 (het bericht van gabriel)

neo

Echt 1 site waar het hele (complete) verhaal is uitgelegd bestaat niet. Er zijn wel sites die in grote delen het samenvatten (maar helaas vaak veel dingen weglaten).

herman78

Ik ga dat verhaal van Gabriel eens op mijn gemak lezen. Dank!

neo

Zelfs in dat mooi vertaalde verhaal van imdb ontbreken enorm veel dingen, maar goed als je daar mee tevreden bent

herman78

Voorlopig wel. Als ik dat doorgrond heb, ga ik wel naar details kijken.

neo

Het gesprek tussen Rama Kandra en Neo is een stuk fascinerender als je begrijpt wat Kandra nou werkelijk bedoeld. Hier 2 stukjes uit de dialogen die het meest zeggen:
I've just never...

RAMA-KANDRA
...heard of programs speak of love?

It is a human emotion.

RAMA-KANDRA
No, it is a word. What matters is the connection the word implies. I see that you are in love. Can you tell me what you would give to hold on to that connection?

Anything.

RAMA-KANDRA
Then perhaps the reason you are here is not so different than the reason I am here.

That is our karma.

You believe in karma?

RAMA-KANDRA
Karma is a word, like love. A way of saying what I am here to do. I do not resent my karma. I am grateful for it. Grateful for my wonderful wife, and my beautiful daughter. They are gifts, and so I do what I must do to honor them.

Al sinds het ontstaan van de mensheid, geeft deze vorm aan bepaalde onverklaarbare, ongrijpbare, onherkenbare gebeurtenissen en verschijnselen.
Dingen die je niet kan aanraken als liefde en emotie. Niemand kan dit ruiken, aanraken, maar wel voelen. Waarom is Neo zo verbaasd als blijkt dat een computerprogramma als Rama ook liefde zou kennen. Voor de mens is dit een emotie, maar emotie is ook niet meer dan een woord. Het woord, hier draait het allemaal om. Het woord is als het ware de sleutel tot het bestaan van de mensheid. Neo trekt met Trinity in de Logos naar de Machine city toe. Logos is grieks voor ‘woord’, wat perfect aansluit bij het gesprek op Mobil Avenue. Het woord is ook niets voor niets er om orde te scheppen tussen de niet te bevatten dingen. Het is dit schip wat Neo brengt naar Deus ex Machine, om weer orde te scheppen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Had eigenlijk al iemand gezegd: Mobil = Limbo? Zo niet, bij deze. Zo ja, o...

O...

avatar van Ericinho

Ericinho

zijn jullie hier nog steeds over bezig

neo

Af en en toe zijn er van die fans waar (zelfs ik) medelijden mee heb . Zie bv deze site

neo

Al sinds een tijdje is via wat leuke trucjes de Zion archives op thematrix.com te bekijken en is die dan uiteindelijk ook publiekelijk gemaakt met nog meer extra dingen. Ik daag iedereen uit om een offciele filmsite van een bepaalde film te noemen die uitgebreider (en interessanter) is dan deze!!!!!

Voor de liefhebbers neem vooral even een kijkje.

avatar van Jordy

Jordy

hey neo, voor dit soort berichten (die niets meer met Revolutions te maken hebben) kun je misschien beter een topic starten in het forum

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Deze misschien?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

of deze misschien www.otnemem.com[/url]

neo

Ik open wel even een topic

neo

Kwam net toevallig deze humoristische foto

avatar van speedy23

speedy23

Leuk...

avatar van NERD

NERD

En zo is er dus niets meer over van wat de eerste Matrix ooit zo goed maakte....

2,5 sterren.

neo

Leuk zijn altijd van die verborgen woorden in de tracklists van soundtracks. Zo was onder andere de track ''Exit Mr. Hat'' van het eerste deel een anagram voor hoe kan het ook anders The Matrix. En zo ook tracktitels met diepere betekenis of die een verwijzing zijn (onder andere Mona Lisa Overdrive naar Gibson). En zit ik net nog even naar de tracklist avn Revo te staren en ontdekte ik ineens weer een anagram ''Saw Bitch Workhorse'' is ook wel een anagram voor Wachowski Brothers.

avatar van tovenaar

tovenaar

neo schreef:

En zit ik net nog even naar de tracklist avn Revo te staren

Laat me raden... een anagram van "van" zeker? Daar zat zeker ook een diepere betekenis achter dus?

avatar van stefano

stefano

op zich een leuke film, want reloaded was zo slecht he. ik geef hem 3 sterren soms veeeels te langdradig maar de actie scenes waren wreed

neo

Leuk heb ik toch weer een anagram ontdekt in de teaser posters ''Everthing that has a beginning has an end'' In deze zin staan enkele letters wat lager dan alle andere. Hieruit komen de letters: n h t n i a n (oftewel thannin). Dit woord word gebruikt in The Leviathan geschreven door ene Hobbes (niet die hobbes ). Thannin staat bij zijn stuk voor monster. Na meerdere stukken te hebben gelezen blijkt dat dit ''monster'' de menshied voorstelt. De mensheid die in zijn eigen maatschappij monsters ontwikkelt heeft (zie het in actuele context als terroristen par exemple). Het zijn deze monsters die niet in vrede en harmonie met de machines konden leven. Zie hiervoor ook The Animatrix waarin deze als de overheid werden gezien. Hierdoor onstaat dus chaos en mond uit in oorlog. De enige manier om deze chaos te voorkomen is volgens Hobbes door de een maatschappij onderdrukt te laten worden door ''some kind of control'', oftewel Leviathan. Hij beweert dat zonder deze controle totale chaos wederom zou ontstaan, terwijl anders de perfecte maatschappij zou kunnen ontstaan. The Leviathan zou je kunnen zien als de machines. En hierbij duikt dan weer de discussie op over het feit dat de Matrix eigenlijk zo gek nog niet is. Het vreemde is dat door zijn stuk ( en ook door mensen hun eigen bevindingen natuurlijk) dus ook weer twijfel kan zijn over het Kwaad in de film. Machines zou je ook kunnen beschouwen als alles behalve het kwaad wat ze in de eerste plaats voorstellen.

avatar van astor

astor

Magere film maar vegeleken met deel 1:D.

Stukje dat Seraph,trinity en morpheus die nachtclub binnenkomen en beginnen te schieten is nog wel leuk,maar had wel weer wat weg van het stuk van deel 1.Het gevecht tussen Neo en smith vond ik wel mooi gedaan:D

avatar van EmDee

EmDee

tovenaar schreef:

ROTFLMAO

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Grappig trouwens dat Reloaded en Revolutions precies hetzelfde gemiddelde hebben: 3.48.

Haha nou je het zegt

neo

Zat mij ook nog wat dwars over deze foto.

Maar ik heb het even nagezocht en mark 13:24 zegt dit:

24 But in those days, after that tribulation, the sun shall be darkened, and the moon shall not give her light,

25 And the stars of heaven shall fall, and the powers that are in heaven shall be shaken.

26 And then shall they see the Son of man coming in the clouds with great power and glory.

27 And then shall he send his angels, and shall gather together his elect from the four winds, from the uttermost part of the earth to the uttermost part of heaven.