• 9.375.109 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van CellieY

CellieY

Ik wil hem echt graag zien!! Het boek was in ieder geval geweldig!! en de vorige delen waar ook de moeite waard om te kijken!

maar eerst pirates 3 nog afwachten!!

avatar van MoniCaAa

MoniCaAa

ik kan niet wachten tot die uit is

avatar van Satisfy

Satisfy

Trailer was al geweldig om te zien, kan niet wachten tot tie uitkomt!

En boek was ook toppie.

avatar van fritsy

fritsy

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik hoop op een beter deel dan het vorige deel, die mij behoorlijk tegenviel. Het duur nog even.......

avatar van pinball

pinball

fritsy schreef:

ga de boeken lezen.

avatar van Kevin13

Kevin13

heb de boek nog eens gelezen en ik ben heel benieuwd op de 5de film aan het boek kan tippen.

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Nou ja zeg!

Zie ik gisteravond de trailer in de bioscoop, komt ie pas 12 juli uit...

En Harry´s woeste haren zijn weg...nu is ie geen hunk meer

Angrod_Pallanén

Machtige trailer, maar niet goed. De sfeer is perfect, alleen het zet mij niet aan tot het zenuwachtige aftellen tot 13 juli.

avatar van nokkie335

nokkie335

ik haat boeken ik wacht op de film

avatar van K.J

Zeg maar deel 5

avatar van donnie darko

donnie darko

Angrod_Pallanén schreef:

Wat bedoelt ge dan met machtig?

avatar van p820

p820

fritsy schreef:

donnie darko schreef:

Wat bedoelt ge dan met machtig?

Ai, ik hoopte dat die vraag niet gesteld zou worden. "Machtig" is namelijk het enige geschikte woord dat ik bij het zien van die trailer voelde. Uitleggen kan ik het dus niet. Een wanhopige poging tot doen kan ik wel: Het idee van een nieuwe HP is sowieso al ontzettend opwindend, met zware muziek, snelle beelden en een glimp van wat ons te wachten staat (wat je al weet als je de boeken hebt gelezen) in beeldvorm leid naar het resultaat van een sterke trailer. Het enige wat ik miste was dus het feit dat ik door het zien van de trailer niet echt zin had om mijn agenda vrij te maken, geld opzij te zetten en nu al een afspraak te maken met anderen over wanneer we die film gaan zien. Snap je?

avatar van RoOsJ_LoVe

RoOsJ_LoVe

ik ben benieuwd eerst nu even nog het boek uitlezen

avatar van Lola3

Lola3

Weet iemand waarom de regisseurs al 4X veranderd zijn (kregen ze betere aanbiedingen/ werden ze buitengegooid, wat me allebei onlogisch lijkt :s)

Angrod_Pallanén

Columbus ging destijds produceren ipv regisseren en who cares dat die idioot weg is die deel 3 zo k*t heeft gemaakt.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Ik geloof dat Rowling verandering wilde. Iedere regisseur heeft zijn eigen kijk op de film en zal daarom een andere film maken. Als iedere film een andere regisseur krijgt, worden ook steeds andere dingen extra belicht. De één let beter op de ontwikkeling van de personages, de ander op de spanning in het verhaal e.d.

avatar van catweasel

catweasel

Angrod_Pallanén schreef:

Ik ben met je eens dat het derde deel niet bepaald aansloot bij de eerste twee, maar het was naar mijn mening zeker geen slechte film. De sfeer was dromeriger maar ook enger en minder strak. Ik vond ook de kleine aanpassingen in dat deel(Locatie Hagrid, toevoeging gedeelte Hogwarts en de nabije heuvelachtige omgeving met die prachtige brug erg mooi.) Het is waar dat er grote delen ontbraken en dat Gambon niet optimaal acteert, maar Thewlis was juist weer erg goed, evenals Spall.

Newell maakte een soort van compromis tussen de voorgaande delen. David Yates bewees dat hij uitstekend met een groot aantal karakters kan omgaan, hoewel een miniserie altijd anders is als een film. Maar ook hij heeft grotendeels een ijzersterke cast aan zijn zijde en een grote troef: Helena Bonham Carter.

avatar van Wouter

catweasel schreef:

Ik ben met je eens dat het derde deel niet bepaald aansloot bij de eerste twee, maar het was naar mijn mening zeker geen slechte film. .

Sterker nog. De beste tot dan toe, veruit. De eerste met visie gemaakt. Een film die verder ging dan een samenvatting van het boek. Toen men weer van regisseur bveranderd voor deel 4, haakte ik af.

avatar van __Veraa

__Veraa

Ik heb stukjes op youtube gezien van de Film Ron ziet er veel beter uit met dat korte haar! dat lange haar was echt niks .

avatar van saleena

saleena

ben benieuwd hoe de film is

ik hoop dat hij net zo geod is als het boek

avatar van glem

glem

deze film is zeker goed moet ik zien

Wouter schreef:

Het is maar waar je van houd, dat wat jij zo goed vind (met eigen visie) vind ik dus minder. Toen de HP-films dichtbij de boeken stonden (lees: bijna letterlijk met alleen de broodnodige aanpassingen) vond ik de films veel meer sfeer hebben, dat is echt totaal weg bij deel 3 en 4.

avatar van Wouter

Drie had juist meer sfeer. De eerste twee delen waren alleen maar aan het rennen. Raceten door het verhaal, omdat ze niet meer deden dan samenvatten.

Angrod_Pallanén

Misschien is het fout om over deel 3 te discussiëren bij deel 5, maar wat ik zeg beslaat hoogstwaarschijnlijk ook deze film.

Wat er ná deel 2 gebeurde is dat de ingrediënten veranderd werden, het werd een verfilming naar de belevenissen van de regisseur. Iedereen heeft zijn eigen gedachtevorm bij boeken en zijn eigen beelden van hoe men eruit ziet. Doordat de eerste twee delen dicht bij het boek bleven waren de beelden ook niet verkeerd. Hogwarts zag eruit zoals het beschreven werd, Hagrid was weliswaar niet zo groot, maar niet minder goedaardig, Perkamentus was een man met wie je nog in de guurste buurt van je stad zou durven lopen en al het andere was gewoon magisch. Doordat Alfonso van dit alles afweek en vertelde hoe híj het zag, verdween die sfeer gewoon. De schooluniformen verdwenen, het ongelukkige was dat Richard Harris overleed en zo ook de man die je alles zou toevertrouwen. Naar mijn mening werd gewoon alles anders en niet in de goede manier. Niets werd meer zoals het in het boek beschreven was en als dat wel zo was, dan had de regisseur daar zijn eigen draai aan gegeven. Dit kan je goed of slecht vinden. Ik vind het slecht.

avatar van sandra_x

sandra_x

ik heb de trailer van deze film gezien en ik vidn dat die er toch al goed uitziet nu wachten om de film te gaan zien

avatar van afg

afg

deze film moet ik zien!!!!

avatar van Kevin13

Kevin13

Angrod_Pallanén schreef:

op de een of andere manier denk ik er net hetzelfde over.