• 9.372.789 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Sirius Black

avatar van catweasel

catweasel

Pieter Montana schreef:

Yates is vooral bekend geworden in de UK door zijn veel geprezen mini-reeks "The Way we live now"

Dat is idd een geweldige miniserie! Echt een aanrader.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ik heb hierjuist een trailer gezien van deze film en de trailer was demax

avatar van AHWA

AHWA

Cam-trailer gezien. Wel heel, heel, heel gaaf!!

avatar van TimD

TimD

Ik vond de trailer niet zo heel veel aan.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik vond de trailer erg leuk om te zien, er zit wat mysterie in en je wil zeer zeker de film gaan zien.

Net zoals bij alle andere delen.

Geen orgineele trailer, en ik ben bang dat de film een weinig orgineele aanpak zal krijgen, te beoordelen aan de trailer en haar foto's.

Maar ja, 't is en blijft Harry Potter he en als het qua spanning de vorige film weet vast te houden, qua magie enigzins iets weg heeft van de eerste, dan ben ik al tevreden. Helaas vond ik het boek niet zo magisch.

Als hij een naare en grimmige(re dan deel IV) sfeer krijgt, dan denk ik dat ik erg in mijn element zal zijn.

avatar van movie*freak

movie*freak

Pieter Montana schreef:

Tja zegt niet echt veel goeds als dit zijn beste werk is...

avatar van catweasel

catweasel

movie*freak schreef:

Tja zegt niet echt veel goeds als dit zijn beste werk is...

Vond het wel degelijk van vakmanschap getuigen. Heb het boek van Trollope nooit gelezen, maar de serie zelf ademde een heerlijk Brits sarcasme uit. Datzelfde sarcasme ontdekte ik af en toe ook in de boeken van Rowling, dus wie weet...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

De trailer dus net even gezien, en die ziet er echt heel gaaf uit, zo heerlijk duister allemaal met freaky en enge nieuwe personages! en volgens mij nog spannender dan het vorig deel.

Ik krijg er nu al helemaal zin in, kijk er echt naar uit!

avatar van dafoefan

dafoefan

Ja, ik ook!

Spectaculaire Trailer.

Jammer dat 13 Juli nog zo lang duurt

avatar van TimD

TimD

Als de trailer van een b film was geweest hadden jullie hem allemaal matig gevonden.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

hier is ook nog de making of van harry potter and the order ...

avatar van Kevin13

Kevin13

ik heb een filpje gezien en zag Lucius met harry praten. in het filmpje gebeurde meer dingen dan in de trailer

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

ik lees altijd de boeken en ik kan ook niet wachten tot dat de films uitkomen, ook al vinden sommige mensen dat je fantasie er dan aangaat, maar met zulke films kan je dat niet zeggen. ik vind het moeilijk om tot juli te wachten, het is pas november! maar ik ben eigelijk meer benieuwd naar het boek van deel 7, 7 juli kwam ie uit hoorde ik iemand zeggen?

maar ik kan echt niet wachten totdat deze in de bios is

avatar van hooligan18

hooligan18

Deel 3 en 5 van de boeken vond ik echt zo saai, hopelijk is de film beter.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

jammer dat ie in juli komt. normaal kwamen de vorige delen (als ik het goed heb) in de winter uit. maarja nu hoeven we niet zo lang te wachten...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ze komen om de 1,5 jaar uit. Deel 3 kwam in de zomer van 2003 uit, deel 4 vorig jaar winter en deze dus weer in de zomer (2007).

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Heb het verhaal nog niet gelezen, maar ben wel erg benieuwd.

avatar van jeseke

jeseke

heb het boek gelezen en vond het zo als gewoonlijk een goed boek dus verwacht zeker een goed deel de trailer ziet er ook wel tof uit

avatar van -RRJ-

-RRJ-

deze film wil ik zo graag zien Ik heb dit boek nog niet kunnen uitlezen maar binnenkort doe ik dat.

Ik heb ook gehoord dat dit deel misschien voor 16 jaar en ouder is!

avatar van titia

titia

-RRJ- schreef:

Ik heb ook gehoord dat dit deel misschien voor 16 jaar en ouder is!

ik verwacht dat hij op 12 jaar gezet wordt. De vorige was 9 jaar. 16 lijkt me wat overdreven... dan ben je echt de hele doelgroep kwijt!

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Oeeeeee die trailer is cool ! kan niet wachten!!

avatar van killerbee

killerbee

Trailer is vrij slecht maarja ik wil hem toch wel zien

avatar van the good guy

the good guy

Dit kan off topic zijn, maar ik heb me net iets gerealiseerd:

07/07/'07 komt het zevende boek normaal uit. Toeval of juist met opzet zo gekozen? Het doet me wat denken aan the Omen 666, eigenlijk

avatar van stan

stan

Hebben ze natuurlijk expres gedaan

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

titia schreef:

Je kunt er ook een doelgroep bij krijgen. ik denk dat er nog steeds mensen zijn die harry potter kinderachtig vinden zonder de films gezien te hebben

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Veel mensen gaan er zeker nog vanuit dat Harry Potter kinderachtig is terwijl ze er niks van gezien hebben.

De eerste films zijn ook meer gericht op kinderen, maar het is zeker gegroeid qua spanning.

Ik vind het zeker goed dat ze de leeftijd omhoog gooien, aangezien het soms echt spannend is voor kids van 12. (lijkt mij dan)

avatar van *naomi*

*naomi*

de trailer ziet er goed uit en het boek is al helemaal te gek, ik kan echt niet wachten!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Na vier pagina's kom ik erachter dat hij op de site staat, geweldig gewoon

Als Spider-Man 3 en Pirates 3 alweer voorbij mijn ogen zijn geschoten is dit toch wel de hier-kijk-ik-naar-uit-film van 2007.

En Emma Watson wordt met de dag knapper (oh nee, ik was zogenaamd uit mijn Emma fase).