• 9.376.124 stemmen

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

Horror / Thriller | 88 minuten / 100 minuten (producer's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 88 minuten / 100 minuten (producer's cut)

Alternatieve titels: Hall6ween / Halloween 6: The Curse of Michael Myers

Geregisseerd door: Joe Chappelle

Met onder meer: Donald Pleasence, Paul Rudd en George P. Wilbur

Plot Halloween: The Curse of Michael Myers

"Terror Never Rests in Peace"

Zes jaar terug terroriseerde Michael Myers het stadje Haddonfield en verdween zijn nichtje Jamie Lloyd. Zij werd gekidnapt door een groep handlangers van Michael. Nu, zes jaar later, is Jamie ontsnapt en heeft ze inmiddels Michaels zoon op de wereld gezet. Jamie gaat terug naar Haddonfield om opnieuw de hulp van Dr. Loomis in te roepen. Ondertussen woont de familie die Laurie Strode geadopteerd heeft in het ouderlijk huis van Myers; de familie die door Michael voortdurend in de gaten gehouden wordt. Michael Myers gaat gebukt onder de vloek van Thorn, die hem ertoe beweegt de hele familie uit te moorden. Het is aan Dr. Loomis en Tommy Doyle om de psychopaat te stoppen.

Dr. Sam Loomis

Barry Simms

Jamie Lloyd

avatar van JurassicPark

JurassicPark

éen 4,0. een leuk halloween deel ik heb me erg vermaakt.

avatar van Horrordude

Horrordude

Chainsaw schreef:

Erg matige film. De eerste twee delen van de Halloween reeks waren prima, de rest was al stukken minder en dit doet er nog eens een schepje bovenop. Het is dat zowel Myers als Pleasence het nog aardig doen, verder stelt dit waardeloze vervolg in ieder geval weinig voor.

dus jij vind serieus 3 beter als 6 ?!

T is allebei bagger

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Deel 3 is het meest onderschatte Halloween deel.

Vind je?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ja.

avatar van metaledje

metaledje

deze is helemaal zo slecht nog niet, tenminste niet zo triest als h20 en ressurection, vind ze allemaal wel vermakelijk, micheal myers uber alles!!!

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

ik wilde hem eerst een hoger punt geven, maar het einde vond ik dermate zwak dat ik niet boven de 2* uitkom.

avatar van Quentin

Quentin

Beroerdste Halloween-deel en een schande voor de serie. erg krappe 1,5*

avatar van Achilles

Achilles

die sekte of wat dan ook had gewoon weg moeten blijven...Michael moet van het begin tot het eind stalken, dreigen en moorden en daar moet geen verhaal naast gaan lopen!!

zeker 1 van de mindere, maar liggend op bed kon ik hem toch nog goed wegkijken...misschien bij gebrek aan concurrentie op de overige zenders dat ik hem toch 2,5* geef

film_kaza

Wat mij het meest verbaast is dat deze film nog een aardig hoog gemiddelde heeft dan hij verdient. Michael Myers is gewoon niet meer dezelfde Michael waar ik gek op was zoals in deel 1.

- hij heeft onmenselijk veel geduld
- zegt nooit iets
- weet zijn slachtoffers soms speciaal af te maken of bang te maken.
- ziet er scary uit met zijn masker
- Je ziet steeds maar 1 stukje van Micheal dat maakt het goed.

Dit typte ik bij deel 1. In dit deel (negatief):
- PRAAT Michael Myers. EEN SCHANDE!
- Heeft een of ander stom teken dat hij eerst niet had.
- Ik dacht dat zijn missie was het doden van zijn laatste familielid zoals in Halloween 1. Hier heeft hij iets meteen offering.
- Hij heeft een bende, handlangers, een basis net als een mafiabaas. Waar is zijn geweldige solo drijging gebleven?
- Dat zwanger maken van zijn nicht was ook een van de stomste dingen die je had kunnen verzinnen. Het was dat Michael een dreiging was en zijn familie wilde vermoorden. Nu onvoert hij zij nicht naar zijn basis, baart er één kind mee, dat kind wil hij offeren voor een ritueel, hij heeft een vreemd teken met dat hij terug was gekeerd. Dat was niet wat ik van Michael wilde zien!
- Dat Michael niet dood kan is bekend maar in deel 1 zag ik nog wel een kleine kans in overleving. Hier vind ik het gewoon te overdreven wat de magie verpest. Hij word in zijn nek gestoken, valt van de trap, word van 1 cm afstand beschoten door een groot wapen, word ik weet niet hoevaak geslagen door een buis en zelfs dat overleef hij. Men moet niet teveel overdrijven want daar gaat gewoon de magie weg.
- Hier word verteld dat Michael een reden had voor zijn moorden en waarom hij alleen op Halloween kwam. Stom, stommer, stomst! Ik wil de gestoorde Michael die geen rede had voor moord. Zoals Dr. Loomis hem in deel 1 beschreef.

Wat andere nadelen:
- Er waren ook andere acteurs die het veel minder leuk deden. Kortom slecht.
- Er waren gewoon scene's nageaapt uit het eerste deel maar dan veeeel slechter.
- De personages waren mij niet allemaal duidelijk maar dat komt doordat ik deel II, 4, 5 niet heb gezien.

Deze hoort thuis in de flop 100. Het enige pluspunt waren nog wel de ok "verschijn & verdwijn" trucks van Mchael Myers.

1 ster

avatar van Duikboot

Duikboot

Vond het eerlijk gezegd best grote crap. De achtervolgingen van onze vriend Myers waren leuk en ook goed te pruimen, maar dan de rest. Gaat echt nergens over. Zonder deze film zou het al een stuk beter zijn. En natuurlijk moesten er weer tieten in voorkomen, net alsof dat wat toevoegd bij zo'n film. Aargh

• 11913 berichten

@ filmkaza: waar praat Michael dan? Kan me niet meer herinneren!

BlueJudaskiss schreef:

@ filmkaza: waar praat Michael dan? Kan me niet meer herinneren!

Er was een jongetje dat bang was voor de duivelse stem. Volgens mij was die van Michael of 1 van zijn handlangers. Er was nog een andere keer dat ik hem zag praten maar weet niet precies wanneer. Het kan ook zijn dat ik fout zit. Dat het elke keer 1 van zijn handlangers (die ik overgens nog steeds schandalig vind voor Halloween) was. Ik ben er zo'n 75 procent zeker van. Ik zat zo te genieten van de waardeloosheid van de nieuwe Michael dat ik gewoon bijna alles aan hem anders vond en in de war raakte. Ik dacht dat in 1 flashback 1 man met een mes in zijn hand en 1 zwart pak Michael was. Die praaten wel met een duivelse stem.

avatar van Patat

Patat

Nadat de Friday the 13th-reeks een nieuwe ongeslaagde wending nam in "Jason goes to hell" en de Nightmare on elm street-reeks een dieptepunt kende met "Freddy's Dead" moest ook de Halloween-reeks eraan geloven. De periode 1990-1995 moet zowat het dieptepunt geweest zijn in de horrorfilm waarbij men succesvolle slasherreeksen meer diepgang wou geven met extra verhaalelementen en geforceerde plotwendingen, maar die eigenlijk de basisgedachte van de slasher kapot maakten.

In "Halloween 6" sleurt men er opeens een cult-/druidebende erbij om het kwaad dat in Michael Myers huist te verantwoorden. Michael Myers was altijd al het sterke kwaad op twee benen, dus ik vroeg me af waarom men het na 5 delen opeens over een andere boeg wou gooien: ofwel doe je verder volgens de succesvolle formule, ofwel stop je ermee.

Deze "Halloween 6" voegt niets aan toe aan de reeks, maar ik moet toegeven dat de moorden opvallend bruut zijn (voor een Halloween-film) en het tempo vrij hoog ligt zodat de film toch niet verveelt. Met momenten krijgen we sfeerrijke shots te zien, maar op andere momenten zit je net naar een hectische MTV-clip te kijken met (overbodige) flitsende beelden.

Alleen een film voor de die-hard fan van de Halloween-reeks; samen met deel 5 een dieptepunt.

Mijn oordeel: een matige 2,5/5.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

dutchtuga schreef:

Deel 3 is het meest onderschatte Halloween deel.

mee eens.

Objectief gezien is het een PRIMA film.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Vind ik niet, alles in die film (Halloween III) ziet er zó nep uit (die basis van die speelgoedmaker, die SFX), het concept van Season Of The Witch is wel oké maar de uitwerking is om van te blijten. Enkel het einde kon ik bekoren.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Vreselijk deel dit, voor mijn part het minste uit de reeks.

finalman

Die Dr Terrence Wynn, speelde hij ook in het eerste deel? (alhoewel wel door een andere acteur gespeeld) Want hij was de geheimzinnige man in de vorige delen en Dr Wynn bleek een slechterik te zijn, nietwaar?

finalman schreef:

Hij komt in ieder geval niet in deel 1 voor.

film_kaza schreef:

Hij komt in ieder geval niet in deel 1 voor.

toch wel, kijk maar op imdb van het eerste deel: Robert Phalen als Dr. Terence Wynn en "Dr. Sam Loomis: [to Doctor Wynn] Two roadblocks and an all points bulletin wouldn't stop a five year old. " klopt het niet wat ik vertel?

finalman schreef:

Deel 1 Kan me niet herinneren. Die tekst ook niet. Maar hij speelt er wel in gek genoeg. Volgens mij was het gewoon wanneer Loomis naar Haddonfield ging en in die korte scene met iemand praten voordat hij de auto in stapte.

film_kaza schreef:

Je hebt gelijk, maar weet je nog bij de eerste halloween, toen Michael ontsnapte met de auto, zei Dr Loomis buiten tegen een vent, die bij die instelling werkt: 'kan hij nu ook al rijden? Hoe kan dat nou?' Ik vermoed dat die persoon Dr Wynn was.
Als Michael van kleinsaf al in die instelling zit, hoe kan hij dan rijden?
Ik denk gewoon dat Dr Wynn dat Michael aangeleerd heeft om te kunnen ontsnappen

finalman schreef:

Als Michael van kleinsaf al in die instelling zit, hoe kan hij dan rijden?
Ik denk gewoon dat Dr Wynn dat Michael aangeleerd heeft om te kunnen ontsnappen

Zelf denk ik dat als John Carpenter dat werkelijk wou, hij zelf wel een vervolg maakte. Ik zelf was niet heel erg verbaast dat hij dat kon. Als echt werd uitgbeeld dat de docter hem leerde rijen, zou ik het jammer vinden. Past niet echt bij het verhaal.

avatar van heroic

heroic

Slechtste deel na deel 3.

Michael Myers wordt hier echt oneer aangedaan, als een myers fan absoluut niet waard om naar te kijken, alleen om wat meer te weten over de franchise. Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil.

1* voor michael

avatar van uberjason

uberjason

the curse of michael myers is zonder twijfel de meest groffe van de reeks. vond Mrs. Strode leuk spelen en Pleasense ook. hij zei ooit dat hij desnoods tot halloween 65 wou meedoen maar helaas hij heeft het maar gehaalt tot 6. Myers huis is weer totaal anders dan in voorgaande delen, maar de plot van het verhaal is leuk bedacht. jammer dat Jamie in dit deel slecht gecast is, evenals Tommy. myers masker is een van de mooisten uit de reeks en de score is ook lekker. samen met deel 1 en deel 5 toch een van de beteren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een lekker grof vervolg, die ik absoluut niet slecht vind uitgewerkt. de film ademt een iets agressievere sfeer uit als de andere delen, en is ijzingwekkend satanisch neer gezet. in tegenstelling tot wat anderen zeggen, vind ik de film gewoon goed. lekker sfeervol. micheal myers lijkt in de hel te hebben gezeten, en is heerlijk genadeloos neergezet hier. en zijn masker is perfect uitgewerkt dit keer. lekkere slash-partijen. en een hoop spannende momenten. en jammerlijk genoeg, voor de laatste keer donald pleasence in de rol van dr.loomis. ik doe het gewoon, 4 sterren.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Duikboot schreef:

Nou inderdaad, he bah zeg, tieten, ieuw....

avatar van nightbreed

nightbreed

Wat als we nou een compulatie gaan maken van alle blote tieten scenes uit bekende horrorfilms (inclusief de sterfscenes) en die gaan uitbrengen onder de naam: 'The Titty Slashers'

Ik denk dat we er dan een heleboel van gaan verkopen.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond het wel raar dat ze die vloek enzo bijhaleen

ik snapte er niks van ?

dus michael was bezeten ?

leuke horror scenes tussen door maar voor de rest was het slecht