• 9.374.609 stemmen

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

Horror / Thriller | 88 minuten / 100 minuten (producer's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 88 minuten / 100 minuten (producer's cut)

Alternatieve titels: Hall6ween / Halloween 6: The Curse of Michael Myers

Geregisseerd door: Joe Chappelle

Met onder meer: Donald Pleasence, Paul Rudd en George P. Wilbur

Plot Halloween: The Curse of Michael Myers

"Terror Never Rests in Peace"

Zes jaar terug terroriseerde Michael Myers het stadje Haddonfield en verdween zijn nichtje Jamie Lloyd. Zij werd gekidnapt door een groep handlangers van Michael. Nu, zes jaar later, is Jamie ontsnapt en heeft ze inmiddels Michaels zoon op de wereld gezet. Jamie gaat terug naar Haddonfield om opnieuw de hulp van Dr. Loomis in te roepen. Ondertussen woont de familie die Laurie Strode geadopteerd heeft in het ouderlijk huis van Myers; de familie die door Michael voortdurend in de gaten gehouden wordt. Michael Myers gaat gebukt onder de vloek van Thorn, die hem ertoe beweegt de hele familie uit te moorden. Het is aan Dr. Loomis en Tommy Doyle om de psychopaat te stoppen.

Dr. Sam Loomis

Barry Simms

Jamie Lloyd

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg matige film. De eerste twee delen van de Halloween reeks zijn prima films, de rest werd al steeds een stukje minder. Maar Halloween 6 doet er nog eens een schepje bovenop, zeg. Het is dat Myers en Pleasence nog in de film zitten, maar verder stelt dit waardeloze vervolg in ieder geval bar weinig voor.

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad de slechtste van de vervolgen nog niet zo slecht als Halloween 3 maar toch nog steeds barslecht!

avatar van Jos2

Jos2

killalot schreef:

Inderdaad de slechtste van de vervolgen nog niet zo slecht als Halloween 3

Killalot (what's in a name?), kun jij niet even de tijd nemen om je berichtjes steeds te herlezen?

avatar van damon

damon

feit blijft dat deel 3 het slechtste was

deel 6 wijkt weer een beetje af van de vorige delen

satanische sekte?

er zitten wel een paar gruwelijke scenes in.

avatar van Derkje

Derkje

Werkelijk een adembenemend zooitje, deze film . Een schande voor de naam Halloween, en ook Pleasance weet zich hier niet staande te houden. Jammer dat de waardering niet lager kan. Bagger!

TVGids

Zit Jamie Lee Curtis hier niet in?

avatar van Hobbes

Hobbes

Jamie Lee zit alleen in deel 1,2 en 7. En een cameo van een minuut of 10 in deel 8.

avatar van sash!

sash!

echt wel het zwakste deel van de reeks 2*

TVGids

Wordt dit deel Halloween 6 genoemd?

avatar van Quentin

Quentin

ja

ok bedankt

avatar van moviemike

moviemike

Je merkt duidelijk dat Pleasence in deze film aan het einde van zijn latijn was. wat een rotzooi!

avatar van sash!

sash!

chino schreef:

Deze versie is slecht van Joe Chappelle

Ik heb hier een illigale Amerikaanse versie

Van een andere regisseur (waar ik geen verdere info van heb) Deze versie heeft een totaal ander einde niet zoëen puinzooi.

die versie die je bedoeld is niet illegaal, maar wordt de "directors cut" genoemd, deze versie duurt 40min langer en is inderdaad veel beter dan de originele versie

avatar van IcU

ik von hem erg goed. Creepy sfeertje

Alsjeblieft zeg...

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Eerste uur is wel redelijk gewoon wat je van een Horrorfilm verwacht. Laatste half uur was slap en voorspelbaar. 2*

avatar van MichaelMyers

MichaelMyers

Ik heb pas geleden op ebay de Producer's Cut gekocht. Ik vind deze versie beter dan de originele, maar ik vind het einde zo nep, om de een of andere reden heeft Michael Myers zijn 'slechte kant' gegeven aan Dr Loomis, dat zie je aan een bepaald teken dat eerst Michael op zijn onderarm had, en nu Dr Loomis. Verder vond ik hem wel spannend, dat kwam het meeste door de geluiden, daar werd ik niet echt bang van ofzo maar meer een beetje 'opgefokt'. Al met al toch 3 sterren voor H6 en 3,5 ster voor de Producer's Cut.

avatar van Doom

Doom

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) is wederom een vervolg in de reeks van Halloween waarvan je niet echt warm kan worden.

Alles behalve origineel, voorspelbare scenes, onbegrijpelijke personages en hier en daar wat gruwelijke moorden zoals we gewend zijn van Dhr Michael Myers.

Kan er echt niet meer van maken.

avatar van 666south park

666south park

een leuk deel een van de leukste in de reeks hoor leuke moorden ook heb me zeer vermaakt hoor leuke scènes ook een 4,0 hiervoor

avatar van pompoen

pompoen

H20 is verschrikkelijk, geef mij dan maar halloween 4, 5 en 6.

I plaats van het verschrikkelijke(om in slaap te vallen) H20.

En het belachelijke resurection waar een Rapper michael dood.

avatar van Linn

Linn

Dat het acteerwerk van die rapper heel erg ver beneden peil was telt daar natuurlijk niet bij mee

avatar van dr channard

dr channard

Slecht ja.De eerste blijft toch de beste.De enige die ik goed vond zijn 1 en 4.De rest is gewoon bagger

avatar van Edie

Edie

Linn schreef:

Zelfs zonder rapper was de film niks, alleen het begin (eerste half uur meen ik) vond ik best leuk, in die toiler enzo tuurlijk wat voorspelbaar, maar het ging. Echter dat laatste half uur

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Redelijk vermakelijk zesde deel uit de 'Halloween'-reeks met af en toe erg slecht acteerwerk en een voorspelbaar eind, maar met genoeg leuke moorden en spannende momenten om 2.5* te krijgen.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Slecht verhaal, slechte opbouw en bovendien enorm oppervlakkige karakters. Zelfs Donald Pleasence is niet meer wat hij ooit was. Michael Myers staat bij mij bekend als een moordenaar met rare bewegingen die plotseling ergens op een schrikkende manier opduikt. Hier komt hij teveel in beeld, waardoor dat effect nogal verminderd wordt. In tegenstelling tot Halloween en Halloween II kon ik in deze film weinig spanning vinden. Zoals verwacht is de film wel erg vermakelijk.

Michael Myers is en blijft voor mij de beste afslacht-seriemoordenaar in een filmreeks. Hij is mysterieus, toont weinig tot geen menselijke trekjes en hij beweegt zich lekker afschrikkend.

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

Ook dit deel is weer spannend

in dit deel zijn wel de gruwlijkste slachtpartijen te zien

weer een goed deel I LIKE HALLOWEEN

avatar van Die Romantic

Die Romantic

Slechtste film op H20 en Ressurection na!

Slecht verhaal met domme personages.

avatar van Horrordude

Horrordude

ik vond dese niet slecht hoor...

Zwakste uit de serie.

Onbegrijpelijk de belachelijk rotzooi die ze opgedist hebben om Myers z'n bestaan te verklaren. geblèr over runes en thorn en sectes en dat soort onzin. Het maakt van Myers een idioot, iets wat deze serie toch niet verdiend.

Grote sterkte was toch ook dat Myers menselijk was, maar ook weer niet. En wat daar net achter school bleef een mysterie. Met deze film vervalt dat mysterie dus, maar het lijkt me beter gewoon dit stuk verhaallijn te negeren.

Ook de familiebanden in deze film worden er alleen maar ingewikkelder op, iets wat mij ook totaal niet meer interesseerde. Vast leuk voor de echte fans die de hele stamboom van de reeks uit hun hoofd kennen, maar als casual fan leidt het teveel af van de kern.

Zelf Myers loopt er hier af en toe wat knullig bij, en dan blijft er eigenlijk niks meer over van Halloween. Daarbij is Pleasance nu helemaal belachelijk.

1*, prul!

avatar van Linn

Linn

Ook voor mij 0,5* voor deze meer dan waardeloze film. Ik ben meer dan teleurgesteld in de reden van Micheal's evilness. Al vanaf dat ik 8 was wilde ik weten waarom hij zo slecht was.

En dan krijg je in dit deel eindelijk de reden voorgeschoteld en is het zoiets belachelijks dat ik het dan liever niet geweten had. Myers is ook ineens dik(!) in deze film, en dan blijkt gewoon dat er iemand anders zijn masker draagt. Werkelijk om te huilen dit deel.

Michael Myers heeft een zoon Het is ook maar beter dat dit het laatste deel voor Pleasence was want dat wat hij in deze film laat zien is geen acteren meer te noemen