Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)
Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 88 minuten / 100 minuten (producer's cut)
Alternatieve titels: Hall6ween / Halloween 6: The Curse of Michael Myers
Geregisseerd door: Joe Chappelle
Met onder meer: Donald Pleasence, Paul Rudd en George P. Wilbur
Plot Halloween: The Curse of Michael Myers
"Terror Never Rests in Peace"
Zes jaar terug terroriseerde Michael Myers het stadje Haddonfield en verdween zijn nichtje Jamie Lloyd. Zij werd gekidnapt door een groep handlangers van Michael. Nu, zes jaar later, is Jamie ontsnapt en heeft ze inmiddels Michaels zoon op de wereld gezet. Jamie gaat terug naar Haddonfield om opnieuw de hulp van Dr. Loomis in te roepen. Ondertussen woont de familie die Laurie Strode geadopteerd heeft in het ouderlijk huis van Myers; de familie die door Michael voortdurend in de gaten gehouden wordt. Michael Myers gaat gebukt onder de vloek van Thorn, die hem ertoe beweegt de hele familie uit te moorden. Het is aan Dr. Loomis en Tommy Doyle om de psychopaat te stoppen.
Dr. Sam Loomis
Beth
Barry Simms
Jamie Lloyd
moviefanatic
Michael Myers is niet bezeten maar schizofreen, daarom zat hij ook in het gesticht. Blijkbaar zit het ook nog in de familie, want zijn zoontje hoort ook stemmen.
IcU
Heeft Michael Myers een zoontje??
Ik moet deze film dan maar snel eens weerzien. Wie wil er nu met hem naar bed?
moviefanatic
Heeft Michael Myers een zoontje??
Ik moet deze film dan maar snel eens weerzien. Wie wil er nu met hem naar bed?
Oeps, sorry! Het kleine jongetje ´Danny´ is niet zijn zoontje maar zijn neefje (nou ja, familie is familie toch?
) De baby in deze film is wel zijn zoontje, verwekt bij zijn nicht Jamie (waarschijnlijk niet vrijwillig....)
michael myers
ik begrijp gewoon niks van deze film wat een ingewikkelde troep zeg.
en hoe komt het nou dat michael zo sterk is . waarom heeft hij ineens handlangers enzovoort.
nightbreed
ik begrijp gewoon niks van deze film wat een ingewikkelde troep zeg.
Vreemd dat je de film dan nog een 4 geeft
Wil je je naam eer aandoen of geef je films die je niet snapt altijd een 4?
michael myers
van wie is de stem nou wie michael hoor voordat hij zijn zusje vermoord ????
moviefanatic
van wie is de stem nou wie michael hoor voordat hij zijn zusje vermoord ????
Het zijn gewoon stemmen in zijn hoofd, die hoeven niet persé van een 'bestaand' persoon te zijn.
michael myers
ja maar hij heeft toch de vloek van thor hoe kon hij die dan krijgen en wat hebben die handlangers daar nou mee te maken ??
moviefanatic
Dat hele gedoe met die vloek heb ik gewoon ´genegeerd´ en dus ook niets van meegekregen. Het slaat nergens op en heeft de film totaal verpest. Ik snap het niet en heb ook geen behoefte om het te begrijpen!
michael myers
nou daar heb ik wat aan zeg
Max en Joep
ik lees op Imdb dat er een directors cut in omloop is van deze film en die krijgt verrassend positieve kritieken!
Demoniac
De verhaallijn slaat hier ineens een heel andere weg in en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Michael hoort in z'n eentje te werken en gewoon lekker zijn familie uit te roeien en niet met een of andere sekte en een vloek. En dan diepgang brengen in het verhaal en dingen gaan verklaren. Doe dat dan wat eerder en niet bij deel 6. Alsjeblieft zeg...Slechtste deel uit de reeks tot nu toe.
hellblazer93
Naarmate de film vordert wordt hij steeds slechter... Het idee is wel goed, maar te laat bedacht. Heel veel andere dingen en slechte muziek. Gelukkig zit Dr. Loomis er wel in, maar dat maakt de film nauwelijks beter. Het is minder dan andere delen, mar niet de slechteste naar mijn mening. Toch geef ik wel 2.5 sterren.
michael myers
ik zal eens wat zeggen deel 1 en 2 waren super super super super super super goed.
maar daarna werd het rampzalig.
bij het einde van deel 2 zag je dat michael helemaal verkaaid was van het branden je zag zijn skalet.
dat was omdat ze een einde aan de serie wilden maken .
maar een paar jaar later wilden ze nog meer films maken.
dan deden ze zogenaamd dat michael alleen maar in coma lag en dat dr loomis het overleefd had (michael zijn ogen waren er ook nog is uit!
dus je kan echt alle films kijken of je kan ook 1 en 2 alleen maar kijken dat doe ik ik neageer gewoon 3/8!
einde verhaal en volg mijn raad op !
A.J
Deze vond ik wel goed meevallen...vond het alleen spijtig dat Jamie Loyd op zo'n gruwelijke manier moest sterven maar ja....3 sterren.
Christopher99
OOh man O man, ik heb alles gezien behalve deel 3...maar wat idioot dat ze de originele versie niet hebben uitgebracht...de producer's cut heb ik ooit gezien, de extra scenes in mindere kwaliteit weliswaar maar dat geeft echt een extra onheilspellende gedachte, dat hele eind is zoo veel gaver.
Please zet die ''producer's cut'' op dvd. Ik vond hem anno 2006-2007 toen ik hem zag de beste halloween, gewoon als eerste indruk, maar aangezien ie niet op dvd is...komt hij helaas niet bij mij in de kast te staan. Ik bleef er uren over denken waarom die versie nou niet is uitgekomen in de bios. De ge-edite versie is echt slecht vergeleken met de originele 'cut'
Er wordt heel veel verteld over Michael en alles loopt goed over als je de originele versie had...die zag ik dus later en je merkt dan echt dat er gekke sprongen in het verhaal zaten in de uiteindelijke versie.
Stelletje knuppels...deze vind ik teleurstellend, maarrrr the producers cut met heel veel andere scenes, voor mij de beste halloween eigenlijk.
Max en Joep
kan iemand mij wijze raad geven?
ik ben een Halloween liefhebber, heb ze bija allemaal op DVD en nu zoek ik deel 6.
omdat ik hem nergens vind heb ik nu zowel de reguliere als de producers cut gedownload.
gewone versie heb ik in heel aardige kwaliteit, de cut is in erbarmelijke kwaliteit.
voegt de producers cut nu echt zo veel toe?
omdat ik gewoon niet beide maar wil uitzitten, heb ik wat door beide versies heen geskipt om te testen.
de reguliere LIJKT echter veel bruter!
ik lees echter vaak dat de cut helemaal top zou zijn.
maar de versie die ik heb is echt nauwelijks te kijken; alsof ik een video kijk van ook nog zeer slechte kwaliteit.
kenners, Halloween fans, wat te doen?
finalman
je hebt gelijk, heb eens rondgekeken ivm producers cut. Beeld is niet zo geweldig, zeg maar slechter dan een videokwaliteit.
Ik zou zeggen, bekijk ze alletwee, misschien eerste de gewone en dan de producers cut. Vergelijk ze eens na het bekijken. Kan ook es leuk zijn
finalman
nog dit:
foto 1 = screenshot of Halloween 6 footage
foto 2 = screenshot of the additional footage that has been edited in
ik vrees dat je geen betere kwaliteit kunt vinden bij producers cut
niethie
Na gister het ontbrekende deel in de Nightmare on Elm Street reeks gezien te hebben heb ik zonet ook even het ontbrekende deel uit deze serie gezien. Ik had er niet veel verwachingen van, zeker na het slechte gemiddelde en het al niet zo bijzondere vierde en vijfde deel maar het viel me achteraf allemaal nog best mee. Kwa verhaal en logica is het erg suf en slaat het eigenlijk nergens meer op maar wanneer je je gedachte op nul zet kijkt het nog best makkelijk weg allemaal, de volgende twee delen waren (naar mijn mening) tenslotte stukken minder.
2,5 sterren
Grappig niethie, ik heb hem vandaag ook gezien. Ik werk de hele serie af en ben bij Halloween 6 uitgekomen
En tsja....bijzonder matig mag ik wel zeggen...duidelijk de slechtste van de 5 delen met Myers erin.
Het hele verhaal is zo wazig, onlogisch en vergezocht dat het 0% boeide. Ik wachtte daarom maar steeds op Myers die weer ging moorden. Gelukkig waren de moorden bruter en grover dan ooit. De enige reden waarom de film een pluspunt heeft is dan ook weer Michael Myers, still going strong. Hij is een killer. Er zaten weer een paar onprettige einde's van mensen bij hoor.
Maar voor de rest....buiten het suffe verhaal (wie verzint het; Myers die een kind heeft verwekt?) werd er ook matig geacteerd in verder niveauloze rollen. Zelfs Donald Pleasence in zijn laatste Halloween film voor hij overleed stelde niks voor met zijn rol. Het klassieke thema kwam nauwelijks voorbij en.....ach, het punt is duidelijk. Zwaar onder de maat.
1,5* (1 hele ster puur voor de prima kills)
Chainsaw
Je hebt een interessante schurk, een sterke hoofdrolspeler, een aardige locatie en een simpel, maar doeltreffend uitgangspunt. En dan nóg lukt het sommige schrijvers en regisseurs een sequel compleet te verknallen. Halloween: The Curse of Michael Myers van Joe Chappelle is op bijna alle fronten troep van de bovenste plank. Er was al een duidelijke daling in het niveau van de reeks met Michael Myers te zien, maar bij The Curse gaat het niveau ineens in sneltreinvaart naar beneden. Het is dan ook zonder twijfel de slechtste van de serie.
Het script is werkelijk te idioot voor woorden; het gaat allemaal nergens over en vooral de climax is onvoorstelbaar. Verder zijn de personages niets minder dan belabberd (die DJ
) en het acteerwerk van erg laag niveau. Er is enkel nog Michael Myers, die zelfs in het grootste wanproduct nog wel voor wat amusement zorgt. Maar hier heeft zelfs The Shape moeite om het geheel boeiend te houden. De meeste kills zijn suf en het typische, dreigende Halloween sfeertje is verdwenen. En als klap op de vuurpijl is er het gênant kleine rolletje van Pleasence. Dan te bedenken dat regisseur Chappelle de meeste scènes met Pleasence eruit knipte omdat ie 'm saai vond. Alsof de rest van zijn film zo spannend is.
1,5 sterren. Enkel voor Myers.
charmed one
het is wel een spannende film maar er is te veel in geknipt want hij zou anders worden maar ze moesten de film veranderen omdat hij niet goed gekeurt was en dit is de laatste film donald pleasence daar na is hij overleden wel jammer want hij wou in alle delen spelen die er maar kwamen heeft hij een keer gezecht in een intervieuw
Metalfist
Six times the terror... Six times the fear... Six times the thrills...
De Halloween reeks leek nu compleet ten onder te gaan aan het sequelvirus, vooral dankzij het slechte deel V. Ergens wou ik met de reeks ophouden maar dankzij dit deel ga ik toch nog eens achter H20 en Resurrection (en de remake en diens vervolg) gaan.
Al vanaf de eerste Halloween vroeg ik me af wat de drijvende kracht was achter het fenomeen Michael Myers maar ik had de hoop al opgegeven om hier nog een deftige verklaring, in hoeverre dat dat mogelijk is, voor te krijgen. Uiteindelijk komt het allemaal aan het licht in The Curse of Michael Myers en ik vind het in tegenstelling tot de meesten niet zo'n slechte uitwerking. Zo vind ik het hele runenidee wel vrij interessant maar spijtig genoeg wordt dat effect tegelijkertijd wat teniet gedaan door heel de sekte er tussen te smijten inclusief de man met zijn zwarte kleren. De climax van wie dit is wordt ook niet denderend uitgewerkt. Zo zijn er nog een aantal andere zaken die op sommige momenten compleet onduidelijk zijn en na Imdb er eens op hebben nagekeken zou de producer's cut nog wel een pak beter zijn.
Michael Myers blijft nog altijd een puur horror-icoon en één dat er staat als een huis. Zijn masker ziet er weer wat beter uit dan in de andere delen en zijn kills zijn ook bruter en beter uitgewerkt. Wat zonder twijfel een pluspunt is, is dat Michael niet op de meest stompzinnige plaatsen staat ‘verstopt’ waardoor je je als kijker afvraagt waarom niemand hem ziet staan. Neen, dan is dat in dit 6e deel wel beter uitgewerkt en neigt het tegelijkertijd ook meer naar het eerste deel. Alleen het geweldige Halloween nummer had van mij wat meer in de film mogen komen. Om de een of andere reden slaagt geen enkele regisseur erin om het effect te optimaliseren door oftewel een overkill of het gewoon bijna amper te laten horen.
Donald Pleasence is terug weer de oude na zijn karikaturale periode van Halloween V. Alhoewel de film maar 6 jaar verschil heeft met zijn voorganger is Loomis toch hard verouderd, precies op het seniele af maar dat past hem juist. Zelfs dan is hij nog altijd geobsedeerd door Myers. Wel een verassing om een opeens een jonge Paul Rudd in de rol van Tommy Doyle te zien. Hier laat hij toch al zien dat hij zonder twijfel een degelijke acteur is, jammer dat hij later alleen maar in de komedie is terecht gekomen. Wie ook niet onder moet doen voor Pleasance en Rudd is de vrouwelijke hoofdrolspeelster Marianne Hagan. Qua acteerprestaties is dit allemaal toch een serieuze verbetering ten opzichte van die tieners uit Halloween 5!
Tegen mijn verwachtingen is deze Halloween uiteindelijk toch wel een ondergewaardeerd vervolg. Oké, het is niet zo goed als deel 1 maar toch heb ik al een aantal slechtere sequels gezien.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zozo, die reeks zit er ook weer op. "Halloween: The Curse of Michael Myers" was het laatste deel dat ik nog moest zien. Hoewel dit door velen als één van de slechtste in de reeks gezien wordt, vind ik het juist één van de beste.
Deze is absoluut de meest creepy sequel uit de Halloween reeks. Ik heb het niet over suspense, maar puur over creepiness. Lekker duister en behoorlijk griezelig bij momenten. Het hele handlanger-gedoe zorgde nog voor meer engheid. Ik vind dit dus een goed deel. Acteren was zéér behoolijk en inderdaad een grote verbetering tegenover deel 5. Zo goed als geen irritante tieners in dit deel, maar zelfs vijftigers en zo die vermoord worden. Leuk verhaaltje ook, knap dat ze zich nog zo kunnen heruitvinden in een 6de deel.
Ook het feit dat Michael Myers geen 4 keer terug moet opstaan vooraleer overwonnen te worden apprecieer ik aan dit vervolg. Geen twintig minuten lang van dat geleutel!
Bedankt Joe Chappella voor dit zéér degelijk vervolg.
Max en Joep
van alle films uit de reguliere reeks, heeft deze wel de beste Myers.
het mooiste masker, de ziekste moorden.
BIJNA zo bruut als Zombies Myers, de onbetwiste koning onder de Myers'
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik mag dus hieruit opmaken dat jij gaat voor een full frontal-gore Halloween ipv een suggestieve zoals het briljante origineel?

Halloween Ends

Una Lucertola con la Pelle di Donna
Mystery / Thriller, 1971

Scream
Horror, 1996
mass murderhalloweenattempt to escapepsychopaatescape agent vervolgmoordontsnappenslasherdokterniecedoodkwaadaardigpsychiatric wardpsychiatricmurder hunthalloween nightholiday horror