• 9.375.261 stemmen

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

Horror / Thriller | 88 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Halloween 4

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Ellie Cornell, Donald Pleasence en Danielle Harris

Releasedatum: 15 juli 1990

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween 4: The Return of Michael Myers

"Horror has returned to Haddonfield."

Na 10 jaar in coma te hebben gelegen wordt Michael Myers overgebracht naar een andere inrichting. Hij ontsnapt echter onderweg en gaat op zoek naar Jamie Lloyd (Danielle Harris). Jamie is de dochter van Michaels jongste zus Laurie Strode. Omdat Jamie's ouders inmiddels dood zijn, is ze geadopteerd door de familie Carruthers. Michael wil Jamie vermoorden en richt op weg naar zijn ultieme slachtoffer een moorddadig spoor door het eens zo rustige stadje. Dr. Loomis (Donald Pleasence) keert terug en wil Michael koste wat kost stoppen.

Dr. Sam Loomis

Rachel Carruthers

Michael Myers

Sheriff Ben Meeker

Rev. Jackson P. Sayer

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

Hij komt veelste laat op tv

avatar van metaledje

metaledje

Ook dit is een enorm goede sequel. De spanning blijft er lekker in hangen.Er blijft ook wel een lekker sfeertje in zitten. Maar de echte ongeevenaarde sfeerscheppers blijven 1 en 2!!!

avatar van michael myers

michael myers

Quentin schreef:
even een vraag, Hoe kan Loomis terug zijn als hij verbrand is in deel 2? van meyers is dat nog te snappen ..... maar hij?

ze wilden stoppen bij deel 2

maar een paar jaar later wilden ze weer verder gaan dus verzonnen ze zoiets.

avatar van 606

super spannend en mooi gedaan

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

het einde is inderdaad zeer verrassend ja, heb er van genoten, maar zeker niet de beste van de reeks

avatar van A.J

A.J

Deze vond ik wel weer goed toch 1 van de beste uit de reeks!voor mij 3,5 sterren!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

jason moord al zijn slachtoffers hersenloos en micheal doet het puur uit evil

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Gave film

avatar van pompoen

pompoen

Best een goed vervolg.

Al had ik liever gezien dat de Michael Myers serie zou stoppen met Halloween 2.

Hoe Loomis en Michael het overleeft zouden hebben na een enorme explosie op het einde van Halloween 2 is erg ongeloofwaardig.

Maar de terugkeer van deze 2 iconen in het horrorwereldje zorgen wel voor een waardig deel uit de Halloween reeks.

Vanaf deel 5 is het wat te ver gezocht.

avatar van Friac

Friac

Vannacht nog eens naar gekeken: de film heeft zeker en vast zijn verdiensten - mooi acteerwerk, vele verwijzingen naar het origineel, vrij sfeervolle belichting - maar voor de rest blijft hij me niet veel doen. Ik vind het allemaal wat vlakjes eigenlijk: qua 'stalking' blijven de Halloweenfilms bij de betere uit het slashergenre, maar écht spannend kan ik Halloween 4 toch niet noemen.

Ik blijf bij mijn originele standpunt: het beste vervolg van de reeks blijft Halloween 2, en misschien dat ik zelfs het ietwat ondergewaardeerde deel 5 interessanter vind dan deze film. Ik hou me bij mijn 3* van twee jaar geleden.

avatar van niethie

niethie

Heb altijd meer gehad met de Friday the 13th reeks dan met deze. De eerste film was geweldig, de tweede wel aardig maar dit vond ik verder niet echt bijzonder. Het verhaal is vreselijk uitgemolken en bovendien erg over de top, de spanning die in de eerste film zo heerste lijkt voor een groot deel verdwenen. Als je het allemaal los ziet van het eerste deel en er niet teveel bij nadenkt en het als hersenloos vermaak beschouwt kijkt het echter nog prima weg allemaal.

2,5 sterren

avatar van namingway24

namingway24

Na deel 1 en 2 absoluut de beste in de reeks. Het einde is gewoonweg briljant. Alleen jammer dat ze dat in het volgende deel genadeloos verpest hebben.

avatar van The Oceanic Six

Ik moet zeggen, dit deel valt me zeker niet tegen. Halloween 1 en 2 bevielen me al prima en dit 3e deel met Michael Myers (Dat gedrocht dat deel 3 genoemd wordt heeft niks met de Myers serie te maken) is ook vermakelijk.

Sure, het is weer 1 grote herhaling. Michael ontsnapt, komt terug en begint te moorden. Dr Loomis (wederom een prima rol van Donald Pleasence als de dokter) hoort het en komt de politie waarschuwen....is dat erg? Nee. Je weet wat je krijgt bij een Halloween deel en het is weer prima verzorgd. Michael Myers blijf ik met afstand de beste van alle horroriconen vinden. Die ijzingwekkende kilheid, dat kille masker en die emotieloze slachtpartijen...echt gaaf! Ook in dit deel is hij weer prima op dreef bij momenten.

Wel viel de film midden in wat stil. Tussen een prima 1e half uur en een prima laatste half uur is het wat saai en rustig.

Ik had de film 3* willen geven maar dankzij het uitstekende einde geef ik hem een half puntje hoger.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Blijft toch één van de betere vervolgen in de Halloween reeks. Het is allemaal verre van vernieuwend, maar zeker in vergelijking met de delen die hierna komen is The Return of Michael Myers bijna een verademing te noemen. De film opent sfeervol en de suspense blijft hoog in het vaandel, tot het geweldige(!) einde aan toe. Verwacht dan ook geen bloederige taferelen of Jason Voorhees- achtige praktijken, The Shape is subtieler en duisterder en enkel zijn aanwezigheid is voldoende. Verder een paar prima rollen en eindelijk een film waar je je niet continu zit te storen aan de personages. Naast Pleasence in opnieuw een sterke rol leveren ook Cornell en Harris prima werk af. Wilbur als de man met het masker en het keukenmes steelt echter de show.

3 ruime sterren.

avatar van bild

bild

Nog lang niet zo'n slecht vervolg !

avatar van charmed one

charmed one

dit is een heel goed vervolg vind ik ik zie hem best wel vaak maar hij blijft goed

avatar van Metalfist

Metalfist

Ten years ago he changed the face of Halloween. Tonight he's back!

Het eerste deel van Halloween is een klassieker, het tweede deel is iets minder maar zeker en vast geen slecht vervolg. Het derde deel is dan weer een twijfelgeval. Over het algemeen neergesabeld omdat het zonder Myers is maar toch nog leuk om eens te kijken. Benieuwt hoe deel 4, deze keer terug met Myers, het er van af ging doen.

Michael Myers is nog altijd het beste personage van heel de Halloween reeks en ook in dit 4e deel is hij nog altijd het stoere horroricoon van Haddonfield. Alleen zag ik één minpunt deze keer en dat was zijn masker. Waar er de vorige keer nog schakeringen in zijn masker zaten waardoor het meer op een grimas leek is het nu gewoon spierwit waardoor het een pak minder angstaanjagend is.

Het verhaal in The Return of Michael Myers is eigenlijk meer een herhaling van deel 1 maar dat stoort gelukkig nergens. Vind alleen jammer dat er soms zo'n idiote beslissingen in de film zitten zoals het overbrengen van Myers op Halloween. Hadden ze nu echt geen betere dag kunnen uitkiezen? Halloween is voor Michael Myers kerstmis en Nieuwjaar tegelijkertijd... Ach, anders had het geen echte Halloween geweest. Michael is deze keer weer wat minder in beeld dan in deel II en dat is beter eigenlijk want nu komt hij toch enger over. Heel het subplotje tussen Rachel, Brady en Kelly had van mij eigenlijk niet gehoeven. Heb liever meer Myers dan wat romantisch gezever. Normaal gezien zou de film niet meer dan een 3* krijgen maar dankzij het geniale einde waar Jamie haar stiefmoeder vermoordt in eenzelfde clownspak als Michael 25 jaar geleden komt er toch nog een half puntje bij.

Donald Pleasence blijft de ideale Dr. Loomis. Vergeet zijn rol in James Bond, dit is zijn meesterwerk. Waar ik me in de vorige delen verschrikkelijk aan kon storen is dat de acteurs voor de bijrollen soms zo verschrikkelijk fake konden overkomen. Gelukkig is dat niet het geval in deze sequel. Ellie Cornell speelt haar rol van Rachel uitstekend maar Danielle Harris was toch het beste als Jamie. Normaal heb ik het niet zo op kinderen in films maar vooral op het einde was ze hier heel goed.

Uitstekend vervolg en één dat hier toch wel ondergewaardeerd is.

Donald Pleasence doet die eindscené zo goed!!!

SUPER FILM!

avatar van Aapje81

Aapje81

Iets beter dan deel 5 maar ook deze maakt heel weinig indruk en is een totaal inwisselbare horrorprent.

avatar van jordandejong

jordandejong

Ik wou eerst een 2,5 geven door de matige aanwezigheid van spanning. En omdat het masker er in dit deel heel lomp uit ziet. Maar door het zeer verrassende einde nog een half puntje erbij.

avatar van Werewolf

Werewolf

In de school (1 uur en 10 min.) is Michael ineens blond geworden Hoe kan dat nou??

Iemand een idee?

avatar van DVD-T

DVD-T

Na het goede einde van het tweede deel in de reeks was ik een beetje huiverig voor de manier waarop Myers terug zou komen en of ze qua verhaal nog wat voor ons in petto hadden, Beide is dat een beetje half gelukt.

Qua verhaal doet The Return of Michael Myers een beetje hetzelfde aan als deel een, maar dan met een kleine upgrade en verder gebaseerd op het einde van het tweede deel. Toch bleef ik aan het einde met wat vragen zitten. Hoe heeft hij de hevige brand die menig mens zou verkolen overleeft en heeft hij maar een paar kleine brandwonden aan zijn handen. Ook meen ik mij te herinneren dat zijn ogen er uitgeschoten waren door Loomis, maar hier ziet hij weer perfect. Zo goed zelfs dat hij zonder moeite iedereen en alles afmaakt en zelfs Haddonfield zonder problemen terug weet te vinden.. Hierin krijg je niet echt een uitleg van het hoe of wat. Ook de hele familie verwikkelingen was wat warrig allemaal. Laurie heeft inmiddels een dochter, die is weer geadopteerd. Waar is Laurie dan gebleven? Verhaal technisch dus niet erg hoogstaand.

Vanaf het begin is het meteen wel weer erg spannend. De film leek weer een beetje de kant op te gaan als het origineel. Die spanning bleef er ook goed in en ik zat echt op het puntje van de bank. Het eerste half uur is dan echt ontzettend sterk. Daarna wordt het helaas wel wat minder. De film verandert in een iets te standaard hack & slash film, en de snelheid is er dan ook een beetje uit. Het stalken was nog wel een beetje aanwezig, maar het leek de makers vooral te gaan om het aantal kills, die trouwens stuk voor stuk allemaal erg goed waren. Daarmee was ook een groot deel van de spanning verdwenen. Myers zelf was ook niet meer zo huiveringwekkend, maar is nog steeds erg fijn om bezig te zien. De film blijft dan van begin tot eind, ondanks het wat zwakke midden, best vermaken.

Dan gaat ineens het tempo wat omhoog, en krijgen we een geweldig slotakkoord te zien. Een geweldige climax die het niveau van de film een heel stuk omhoog haalt. Erg goed gedaan, en dan is er nog het toch wel briljante einde. De beste afsluiter van de reeks toch wel.

Acteerwerk is natuurlijk niet erg bijzonder. Donald Pleasence doet het nog erg leuk, maar zijn rol begint nu wel een beetje achterhaald te worden. Verder lof voor het kleine meisje wat het uitstekend deed. De rest doet het matig, maar het werk wat zij leveren is goed genoeg voor een film als dit. Verder erg donker weer geschoten, wordt het geheel lekker onheilspellend van. Ik miste wel dat lekker virtuoos camerawerk wat deel een en twee wel hadden. De muziek is ook weer goed gebruikt, al begint dat Halloween deuntje wel een klein beetje te vervelen.

Toch wel weer vermakelijk, plot is het misschien allemaal net niet en ook kent de film een beetje rare tempo wisselingen. Maar het einde maakt weer veel goed en zorgt voor een voldoende voor The Return of Michael Myers. Eens kijken hoe hij in het vijfde deel zijn wraak gaat nemen aangezien hij dood is, alweer...

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

John Carpenter had ze allemaal moeten regisseren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg onderschat deel van de Halloween reeks. Erg goed deel en wat is dit toch een geniale reeks. Michael Myers, dat deuntje, dat heerlijke acteerwerk van Pleasence en in navolging van deel 2 gooien ze er hier ook gewoon weer een rondborstige dame in.

Dat Halloween thema van Carpenter is natuurlijk briljant en werkt enorm sfeerverhogend. En ondanks dat de kills van Myers eigenlijk pretty lame zijn, wil dat de pret niet drukken. De aanloop naar die kills blijft geweldig. Danielle Harris' personage is wel een beetje jammer maar goed. Weer heerlijke jaren 80 cheesiness, sterke soundtrack, leuke stereotypering ook en de sfeer is weer weergaloos. En ja, Kathleen Kinmont en dat einde .

avatar van Bluebell

Bluebell

Eigenlijk wilde ik een 1,5 geven omdat dat masker van Michael zo anders/nepper is dan deel 1 & 2. Maar ik geef een 2,5 omdat Danielle Harris goed is. I love her in Halloween 1 & 2 de Remake's

avatar van m-watcher

m-watcher

ik ben 12 kan ik deze film kijke

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Alles kan!

Wel met enige kans dat je 's nachts in je dromen het masker tegen komt.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Bwah, hij/zij heeft ook al The Hills Have Eyes gezien, dus dan zou dit geen probleem moeten zijn lijkt me.

avatar van m-watcher

m-watcher

Le Edzel schreef:

Alles kan!

Wel met enige kans dat je 's nachts in je dromen het masker tegen komt.

ik heb hem gekeken en ik vond hem totaal niet eng

had enger gemogen meer schrikmomenten enzo want bijna alles zie je wel aankomen

wel goed acteerwerk en een verassend einden anders had ik er niet veel voor gevoeld

avatar van goongumpa

goongumpa

Vakkundig gemaakt vierde deel, had duidelijk ook een groter budget. Leuke film, maar hij mist de auteursstempel van deel 1 en de schaamteloos exploitatieve fun van deel 2.