• 9.373.985 stemmen

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

Horror / Thriller | 88 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Halloween 4

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Ellie Cornell, Donald Pleasence en Danielle Harris

Releasedatum: 15 juli 1990

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween 4: The Return of Michael Myers

"Horror has returned to Haddonfield."

Na 10 jaar in coma te hebben gelegen wordt Michael Myers overgebracht naar een andere inrichting. Hij ontsnapt echter onderweg en gaat op zoek naar Jamie Lloyd (Danielle Harris). Jamie is de dochter van Michaels jongste zus Laurie Strode. Omdat Jamie's ouders inmiddels dood zijn, is ze geadopteerd door de familie Carruthers. Michael wil Jamie vermoorden en richt op weg naar zijn ultieme slachtoffer een moorddadig spoor door het eens zo rustige stadje. Dr. Loomis (Donald Pleasence) keert terug en wil Michael koste wat kost stoppen.

Dr. Sam Loomis

Rachel Carruthers

Michael Myers

Sheriff Ben Meeker

Rev. Jackson P. Sayer

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik vond dit eigenlijk een heel simpel verhaaltje en dus een slechte sequel. Maar toch maar gekeken, de Halloweenfilms hebben nu eenmaal 'iets'.

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad geen slechte film, in ieder geval beter dan deel 3!

avatar van Diesel

Diesel

De vierde Halloween bevat een paar sfeervolle, griezelige scènes maar voldoet over het algemeen zeer zeker niet aan de nodige eisen. De personages zijn erg plat, de onrealiteitsgehalte ligt hoog en ook de genreclichès zijn volop aanwezig. Ik moet wel zeggen dat Donald Pleasance weer uitermate geloofwaardig acteert, de man heeft zoveel talent. Wel erg jammer dat hij in zoveel overbodige sequels heeft moeten spelen (geldproblemen?).

1* voor Mr. Pleasance

1* voor de sfeervolle scènes

avatar van Derkje

Derkje

Beste sequel samen met 2 en h2o. Geen juweeltje, maar behoorlijk genietbaar.

avatar van TVGids

TVGids

Spannende Horrorfilm met een erg verrassend einde.

Jammer dat de film soms een beetje nep was.

Bij sommige personen had ik van: Die horen eigenlijk al dood te zijn.

Toch goed voor *** sterren

avatar van Quentin

Quentin

even een vraag, Hoe kan Loomis terug zijn als hij verbrand is in deel 2? van meyers is dat nog te snappen ..... maar hij?

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Zeer matige film in vergelijking met Halloween, hoewel toch wel erg vermakelijk...

Vooral het feit dat Jamie Lee Curtis geen rol had, maakte de film wat minder...

Dat meisje (Jamie) vond ik af en toe irritant...

Bevatte wel vermakelijke en spannende scenes; hoewel niet eng, in tegenstelling tot Halloween...

*2½*

Welke Halloween-film is het trouwens dat er iemand is die heel zuinig is met zijn auto (doekje erover heen als iemand met zijn handen eraan zit). En dat die auto later met een hark gekrast wordt ?

Ik dacht altijd dat het deze was, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn...

avatar van jassonn

jassonn

Dat is deel 5.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Eindelijk weer eens een beter deel in de 'Halloween'-reeks na het teleurstellende tweede deel en het beschamende en verschrikkelijk slechte derde deel, wat niks met de 'Halloween'-reeks te maken had.

In dit vierde deel komt Michael Myers weer terug naar zijn geboorteplaats en pleegt daar, zoals gewoonlijk, een paar moorden.

Back to the roots en ik moet zeggen, dat is een hele verbetering, maar nog steeds geen meesterwerk zoals het origineel. 3.5*

avatar van movielauxje

movielauxje

Maar Micheal en Dr. Loomis waren toch verbrand?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

movielauxje schreef:
Maar Micheal en Dr. Loomis waren toch verbrand?

Dus? Bij deze films verzinnen ze altijd wel wat om de (anti)held weer tot leven te brengen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Trouwens een erg leuke film! Na Halloween Resurrection het leukste vervolg! Deel 2 vond ik trouwens niet superslecht...

avatar van mikoz

mikoz

He BAH Resurraction was echt drama

Maar dit is inderdaad een waardig vervolg.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Ik vind deze niet superslecht Danielle Harris kan aardig goed acteren.

avatar van Reinbo

Dit is idd het spannenste vevolg

avatar van Truth

Truth

Dus Jamie is de dochter van Michael's eerste zus die hij vermoord heeft

avatar van pompoen

pompoen

Maar nee, zijn zus was maar 16 jaar, en had maar pas een lief.

Jamie was de dochter van laurie.

Aardig vervolg, beter dan deel 2 en 3.

Heeft vaak wat weg van een remake van deel 1. De film gaat in ieder geval terug naar z'n roots. En da's eigenlijk wel een pluspunt. Het is minder beklemmend dan het eerste deel, ook bekender terrein natuurlijk, maar verder wel erg aardig allemaal.

Ook het deel dat ik ooit al eerder gezien had. Wie het eerste deel gezien heeft weet wat hij kan verwachten. Zelfde sfeer, zelfde muziekje, zelfde alles eigenlijk, alleen is Myers hier net iets actiever en in beeld dan in het eerste deel.

3 kleine * dan maar. Fijn vervolgje, doet het beter dan z'n voorgangers.

avatar van Doom

Doom

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988) is eindelijk weer een Halloween waardige film. Vanaf het begin zit de spanning erin, dankzij de terugkomst van Michael Myers uiteraard.

Michael Myers zoals we hem kennen uit het originele eerste deel. Met zijn gevoelloze masker rustig en onvermoeibaar richting zijn slachtoffer lopent om deze vervolgens op een brute wijze om het leven te brengen. Gewoon helemaal geweldig weer, blijft gewoon een van de beste creeps uit de horror geschiedenis.

Halloween 4 zit vol met cliches, maar dat stoorde mij niet echt. Heb me eigenlijk wel prima vermaakt, niks mis mee met deze film. Het einde mocht er btw ook wel wezen, erg gruwelijk bedacht.

Krijg weer wat vertrouwen in de vervolg delen. Halloween 4 het beste deel na het eerste deel.

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Doom schreef:

Halloween 4 het beste deel na het eerste deel.

Myers is gewoon de beste uit de horror geschiedenis.

Ik vind deel 4 ook de beste na deel 1, gevolgd door deel 5. Ik vind de cast van deel 4 en 5 eigenlijk veel leuker dan die van de eerste twee films. Hopelijk krijgt deel 9 terrug een akelig sfeertje zoals in deze films, maar ik vrees er voor

avatar van 666south park

666south park

best leuk deel uit de reeks ook niet de leukste maar wel leuk en een leuk vervolg en hij is zeker veelen malen beter dan deel 3 ook leuke scènes hoor een 3,5 hiervoor

avatar van dr channard

dr channard

leuk deeltje

Staat zeker in mijn top 5 van Horror Films

De beste van heel de Halloween reeks samen met deel 5.

Deze film is gewoon horror hoe het hoort te zijn!

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. gewoon deeltje die je even moet kijken

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

ook weer een goed vervolg op deel 2
op gruwelijke wijze vermoordt hij weer mensen en het einde is weer te gek
dat meisje die haar eigen stiefmoeder neersteekt

avatar van paramount

paramount

5 sterren voor Danielle Harris. Een geweldige actrice!!

avatar van RealLife

RealLife

Na een tenenkrommend deel 3 weer een leuk deel . Myers komt net iets te veel in beeld vind ik (het is toch zoveel leuker en geheimzinniger als je af en toe dat masker ziet voorbijflitsen).

Dat meisje vond ik wel goed acteren eigenlijk.

Ik was ook zeer blij dat op het eind Jamie haar moeder neerstak, en niet Myers (zoals we wellicht allemaal wel dachten). Anders zou het wel weer net iets TE ongeloofwaardig zijn dat Myers probleemloos uit die put kruipt en de afstand naar hun huis lopend aflegt in korte tijd

Achja, een 3.5 * hiervoor.

avatar van poepje

poepje

even een vraagje : die oudste zus was toch pas 17 toen ze door micheal myers vermoord werd, heeft ze toen al een dochter gehad ?

poepje schreef:

??

Jamie is toch de dochter van Laurie Strode?

Die Romantic

Ik vind dit een geweldige film die helaas ondergewaardeerd is omdat het een sequel is. De meesten willen gewoon niet dat deze goed is terwijl het een ijzersterke film is. Leuke cast, toffe scènes en ongeloofelijk spannend!

5* uiteraard en een derde plaats in mijn top 10.