• 9.373.926 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid

Releasedatum: 26 oktober 2000

Plot What Lies Beneath

"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."

De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...

Dr. Norman Spencer

Claire Spencer

Warren Feur

Dr. Stan Powell

Madison Elizabeth Frank

Caitlin Spencer

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Fantastische film. Het was de éérste thriller die ik gezien heb en toch ook wel een van de beste. Ik kwam tot de ontdekking dat ik Michelle Pfeiffer eigenlijk wel graag zag spelen en het was ook leuk om Harrison Ford eens in een andere rol te zien dan ik van hem gewend ben. Zeker een goede film met een superspannend einde.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Geweldige film!!

Veel schrikeffecten en heb me duidelijk soms de lucht in voelen springen. Alleen alles was wel een beetje voorspelbaar.

De film zelf is niet echt eng. Niet dat je er nachtmerries van krijgt ofzo. Maar wel spannend en Mystery.

Ik vond overigens Michelle Pfeiffer zo goed acteren :O

En Harrison Ford kwam bij mij niet echt overtuigend over.

De film heeft een lekker sfeertje en is allemaal mooi in elkaar gebracht. Een film die ik niet snel vergeet na zo'n avond.

En het einde vond ik zelf ook al voorspelbaar maar toch heel goed en heel mooi.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Erg leuk om 1 keertje te kijken, dan is alles nog spannend en weet je niet zo goed wat er aan de hand is. Een 2e keer kijken dan weetje het allemaal dus is het niet zo leuk... Een 3

avatar van ILDIB

ILDIB

Hij duurt te lang. Maar wel een spannend verhaal en plot. Maar te traag.

avatar van raimondirks

raimondirks

ILDIB schreef:

Hij duurt te lang. Maar wel een spannend verhaal en plot. Maar te traag.

Niet.

Precies goed.

avatar van Drezic

Drezic

Sja, wat moet je er van zeggen. Spannend hoor, scary, leuk gefilmd af en toe, het acteerwerk schommelt van matig tot goed, maar ik vind het verhaal wel shaky en vergezocht. Maar misschien is dit mijn genre niet.

avatar van raimondirks

raimondirks

Beetje misleidend dat hier staat dat het een horror is. Dat valt allemaal nog wel mee. Gewoon een thriller. Het laatste gedeelte was redelijk voorspelbaar.

avatar van Genius

Genius

Een film met een vrij goede opbouw van spanning.
Toch een groot nadeel dat juist ook de spanning weer afnam.
De laatste scene vindt 'raimondirks' voorspelbaar, vond ik juist niet.
Als jij tenminste de badscene bedoelde..
Een aardige film met goed acteerwerk van Pfeiffer en Ford.
3 *** van mij.

avatar van muismat

muismat

Goede film met een enkel schrikmoment, michelle pfeifer acteert goed en ook Harrison Ford zet een overtuigende acteerprestatie neer.

Het einde is ronduit slecht, ik had toch wel iets beters verwacht maar verder is de film zwaar oke.

3.5 *

avatar van irisjuh1

irisjuh1

Hele goeie thriller! Met verassend einde.. Voor horror is die te zwak maar als thriller zeker 4/5 sterren waard!!

Een aanrader!

avatar van miss X

miss X

Deze film viel zwaar tegen. Misschien omdat ik er redelijk hoge verwachtingen van had na het gelezen te hebben van de toch redelijk positieve recensies op deze site.

Ik ben sowieso geen fan van Harrison Ford, vond hem ook hier niet goed acteren. Michelle Pfeiffer was beter, maar viel ook tegen.

En het einde was zeer teleurstellend, cliché en te lang.

Twee sterren omdat hij me toch genoeg boeide om te blijven kijken.

avatar van Erick1985

Erick1985

Absolute topper! Het eigenlijke verhaal is eigenlijk erg standaard; vreemde gebeurtenissen van een geest in huis. Dat is al TE vaak in films gebruikt, MAAR- de manier waarop het is uitgewerkt in deze film is ronduit uniek. Daarom is het verhaal ook zo goed. Non-stop boeiend, je zit letterlijk op het puntje van je stoel.

Strakke geluids- en schrikeffecten ook, zeker als je de film in 5.1 kijkt, zoals het hoort.

4,5 ster!

avatar van Angel-76

Angel-76

goeie film, veel schrikmomenten, mooi verhaal, goed geacteerd.

avatar van DwarreI

DwarreI

Gedurende het zien van deze film -zo'n tien jaar geleden- heb ik me hartverzakking na hartverzakking geschrokken. Het gezicht van Harisson Ford roept zelfs nu bij mij nog steeds een gevoel van wantrouwen op door zijn overtuigende rol in deze film in het achterhoofd.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Op aanraden van een vriend deze film gekocht. Binnenkort maar eens gaan kijken deze film.

avatar van niethie

niethie

Prima filmpje dat aangenaam voortkabbelt, soms ietsjes te sloom, teveel gekeken naar zijn genregenoten en op een gegeven moment zelfs erg langdradig, maar het blijft tot op het laatste half uur wel constand spannend. Lekker onheilspellend sfeertje ook, daar houd ik wel van! Plot is daarintegen wat bizar en vergezocht, met een op zijn zachts gezegt nogal teleurstellende ontknoping. Ford en vooral Pheiffer doen het echter uitstekend en trekken de film net boven de middelmaat uit...

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Prima filmpje, geen fan van horror, maar toch wel een keer leuk om te zien.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Voor mij is het alweer even geleden dat ik deze film gezien heb. Ik zelf vond het zeker een aardige film die hier en daar wat inkakte. Aangezien ik fan ben van dit genre boeide mij dat niet zozeer. Het was dat er commercials inzaten want dan had me zak chips waarschijnlijk nog vol gezeten. Over het algemeen een prima mistery/thriller.

Voordeel van de twijfel

avatar van Jan W

Jan W

Prima film in zijn genre. Leuke schrikeffecten en een aardig twist in het verhaal. Ook het einde is prima gevonden (hoewel het allerlaatste me wat deed denken aan Jason in Friday the 13th). Zemeckis is een goede regisseur die allerlei genres beheerst. Hier geeft hij me wel het idee dat het wat teveel bedacht is. Aan de andere kant is (of lijkt) het ook een soort hommage natuurlijk. Ford en Pfeiffer spelen hier trouwens prima rollen. Vooral dat nerveuze gedrag van Michelle Pfeiffer werkt erg goed. Ik heb net de dvd gekocht en zag de film voor de derde keer sinds uitkomen. Ook al weet je wat er komt, de film blijft boeien. En da's een compliment in dit genre. 3.5*

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Goede film, zeer spannend en schrikmomenten niet te tellen.

Normaal gezien zie ik Ford niet zo vaak in een creepy film, maar doet het zeker niet slechter als in Indiana Jones. Het einde zag ik dus totaal niet aankomen, uiteraard waarschijnlijk maar weinig mensen.

Over het algemeen: een prima mysterie-thriller die het zeer goed doet in z'n genre

avatar van Akron777

Akron777

Ik heb me tijdens mijn eerste kijkbeurt geregeld verschrokken. Vrij spannend en sterk acteerwerk van Ford. Het plot deed me wat denken aan Arlington Road.

avatar van royals

royals

Dit is eigenlijk nog steeds mijn favoriete thriller. Alle schrikmomenten worden in deze film zo subtiel en realistisch gebracht. De (onderhuidse) spanning is altijd wel aanwezig en wordt altijd goed opgebouwd. Vooral die badkamer scenes. Bevat best veel herkenningsmomenten uit oudere films maar het is gewoon goed uitgewerkt en sterk gefilmd.. Goede balans tussen suggestie en werkelijkheid. Alle elementen die een thriller moeten moet hebben zijn hierin aanwezig.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Akron777 schreef:

Mee eens, maar Pfeiffer acteert ook best aardig. Goeie thriller, maar duurt net iets te lang.

avatar van Maruk_17

Maruk_17

Leuke film..

Met een verrassend einde..

avatar van jna blauw

jna blauw

Leuk en spannend filmpie...

avatar van Antonev

Antonev

Spannende en goed neergezette film!

avatar van richiedoom

richiedoom

Sjonge, beetje anticlimax wat mij betreft. De spanning wordt gedurende de film goed opgebouwd, maar het wordt echt nergens eng. Er worden zo ontzettend veel cliches gebruikt dat ik ook echt niet kan schrikken omdat je gewoon telkens iets voelt aankomen Pfeiffer kijkt in bad naar dr spiegelbeeld, de camera draait naar links, de camera draait weer naar rechts en goh wat een verrassing! Je ziet een geest in het spiegelbeeld!........

En dan dat einde dat Harrison Ford door dat lijk het wordt verzopen, toen barste ik in lachen uit. Dit soort rarigheid in een verder redelijk spannende thriller vind ik dan zo jammer.

Wel vond ik Harrison Ford erg sterk spelen, en Michelle Pfeiffer was redelijk geloofwaardig.
Maar t was m net niet helaas

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede Thriller/Mysteriefilm...

Nu keek ik tweede keer herhaling...

Wel spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Geen HD kwaliteit aanwezig (comm zender RTL 8 )...

Toch iets zakte van 4 naar 3,5 ster...

avatar van Ine

Ine

Een ding begreep ik niet goed. Op het feestje zegt de oudere dame tegen haar: 'Je keek alsof je een geest had gezien!' Wat had dat te betekenen? Zag ze echt een geest, omdat Mary al dood was? Was dat voordat ze haar man met Mary had betrapt en tegen een boom was gereden of daarna? Ik begreep die opmerking niet.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Heel erg spannende film, met goede prestaties van Harrison Ford en Pfeiffer. Het leidt allemaal naar een goede en redelijk onverwachtse climax. Ook leuk dat je op het begin compleet op het verkeerde been wordt gezet.

3,5 sterren.