Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid
Releasedatum: 26 oktober 2000
Plot What Lies Beneath
"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."
De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...
Dr. Norman Spencer
Madison Elizabeth Frank
Caitlin Spencer
Beatrice
Badgast
Wat een heerlijke, beklemmende thriller vind ik dit! Alleen die laatste tien minuten verkloten het pareltje.... Scheelt een ster. 3,5
morpheus
Welke films heeft Robert Zemeckis gemaakt? En welke van die films waren dan niet een 'tussendoortje'?
Beetje late reactie
maar Robert Zemeckis heeft onder andere de volgende films gemaakt:
-Back to the future trilogy
-Contact
-Forest Gump
-Cast away
What lies beneath is gemaakt in de paar maanden dat Tom Hanks moest afvallen voor het 2e deel van zijn rol in Cast Away.
dennis1984
Wie deze film goed vind, moet echt de film Stir of Echoes met Kevin Bacon zien.
miss_suus
een hele enge film vind ik dit.. meestal schrik ik nooit zo vaak bij filsm maar bij deze echt overalwaar je om schrikke kon!! en dat verhala is echt heel goed!! hoe bedenk je zoiets vraag ik me af maarja! 4.5 ster vrdiend deze film zeker weten
Yak
Uitermate zwakke film die zo ongelooflijk voortsukkelt op clichés dat je enkel en alleen aan de manier waarop een shot genomen was al kon zien of er weer een schrikmoment aan zou komen (gat in het hek, reflectie in spiegel en badkuip, brede shots die veel duistere achtergrond laten zien over de schouder van een acteur, enz. enz. enz.). Veel cheap thrills, hier en daar een aardige scène en wat mooie plaatjes, maar daar blijft het bij. Behalve een altijd mooie Michelle Pfeiffer, maar daar ga ik geen extra sterren voor uitdelen. 1,5*
toompje
Werd compleet overrompeld door deze film. Was op een lange vakantie, geen idee waar de film over ging! Dat was toch wel flink schrikken af en toe. Was er toendertijd lyrisch over...maar als je hem terugziet op tv-formaat maakt het minder indruk en vallen de cliches op. Niettemin een film die de spanning weet vast te houden, maar aan het eind verzwakt
patricia15
had toch iets meer van deze film verwacht.
het gaat over een geest die in het huis rond dwaalt en claire lijd daaronder. in het begin is er geen geest te bekeken of worden de waarnemingen een beetjuh saai of zijn die er weinig op het laatst is er dan ook echt wat van te zien
sonicuth
Gewoonweg troep. Het is zo voorspelbaar en zo onnodig geklungel om het ook maar een beetje spannend te maken. Compete mislukking, Je hoeft eigenlijk alleen al naar de tagline van de film te kijken
"He was the perfect husband until his one mistake followed them home".
Hoe voorspelbaar wil je het hebben? Je hoeft hierna de film niet eens te zien
Chainsaw
Een beetje een twijfelgeval, dit. Aan de ene kant kent de film een paar leuke plaatjes, een portie prima acteerwerk en redelijk wat effectieve schrikmomenten. Aan de andere kant is de film behoorlijk langdradig en ook flink oorspelbaar. Een heel stuk minder clichés en veertig minuten van de speelduur hadden de film goed gedaan, denk ik.
3 sterren.
mikey
een vrouw ziet spoken. wat doet het spook hier en wat wil ze van haar? spanning!
tevelenco
een goede en spannende thriller
waarby de spanning langzaam wordt opgebouwd
zodat je de hele film lang in spanning blyft zitten
en je ook een paar keer flink aan het schrikken wordt gebracht
erg goed
BobdH
Redelijk spannende film, met enkele leuke Hitchcock verwijzingen (het einde was bv alleen al door zijn naam aardig voorspelbaar, en helaas een totaal verkeerde marketing, slechte tagline!!)
Ok, de film zit vol met cliche's, maar aan de andere kant heerst er ook een we-weten-dat-we-een-mysterie/spannende-film-zitten-te-maken-
en-overdrijven-dat-een-beetje sfeertje, waardoor de film er ergens ook wel weer mee weg komt, met name in de eerste helft.
Enkele mooie beelden ook, maar toch uiteindelijk weer te standaard om beter dan gemiddeld te zijn. 3*
kijkert
Aardige film. Mooie opnamen, goed acteerwerk, en afwisselend: soms schrik je en soms schrik je niet.
Vanwege het trage tempo, waardoor je niet de volle tijd geconcentreerd hoeft te kijken, een prima film voor tijdens een vliegreisje.
3 sterren.
T.S.S.A.
Geinige film vooral dat gedeelte met dat oog door die schutting (wat opzich vrij voorspelbaar is maar als je ff niet oplet schrik je toch wel) voor de rest is het helaas weer zo'n film die goed afloopt en het einde is daardoor een beetje boring en de spanning die er in het begin een klein beetje in zit verdwijnt dan ook
3 1/2 ster voor deze redelijke thriller (met saai einde)
daniel80
Goede, creepy film met flink wat spanning. Helaas werd de originaliteit verpest met de overdreven laatste 20 minuten, waarin de hele identiteit van de film op de schop gaat.
Mensen die de film nog niet gezien hebben, kijk aub NIET naar de trailer, want daar wordt ongeveer het hele plot van de film verraden.
twanos
k vind het maar een slechte film.. kan niet goed zeggen waarom. boeide me gewoon niet
LeeGer
Eerste helft ging nog iets maar toen werd alles wel heel erg voorspelbaar.
replicator
Je zag de spannende scenes van ver aankomen, maar toch schrikken. Dat maakt'm wel 3,5 ster waard.
sunny
deze film moet je zien, alles van thrillers houd. lekker eng. ik was een beetje bang. ik vind het een leuke film.
Nieke
Michelle Pheiffer is helemaal niet slecht in deze film.
Je zoekt zo'n verhaal ook niet achter acteurs als deze twee.
Het zat lekker in elkaar, vloeiend en vooral héél erg spannend.
Zou 'm eigenlijk nog eens dringend moeten zien... Ga 'm nog eens insteken!
RRT
Film met goede schrik momenten, en goed geacteerd.
Heb me hier prima mee vermaakt.
~Jewel~
Ik vond hem erg spannend de eerste keer, het is een goed verhaal. De acteurs zijn super!
J.Bell
Een erg spannende film indd, zeker de moeite waard om deze te kijken
*** en 5
spuit11
Vond een heel erg voorspelbare film. Door een hoop standaars-schrikmomenten in de film te stoppen, hoopten de makers waarschijnlijk dat de film nog een beetje 'eng'zou worden. Dat is bij mij dus zeer zeker niet gelukt. Kon mij niet boeien, er zijn zat betere thrillers.
sweetgirl
ik vond dit echt een hele goede film. de acteurs zijn ook heel goed. de film is best wel eng en je moet hem zeker moet vrienden kijken.het is echt een aanrader:D. ik vond het echt een goede film en ik ga hem zeker nog een keer kijken. ik heb hem 5 sterren gegeven omdat ik het een goede film vind.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Misery