Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid
Releasedatum: 26 oktober 2000
Plot What Lies Beneath
"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."
De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...
Dr. Norman Spencer
Madison Elizabeth Frank
Caitlin Spencer
Beatrice
Nubis
Jaaaaa, superspannende en goede film! Dit is nog eens een echt goede thriller, gewoon zoals een thriller hoort te zijn.
Ik weet nog wel dat ik toen ik net begon met allemaal films huren in de videotheek, ik allemaal hele leuke thrillers keek. Echt goede thrillers. Die mis ik wel een beetje laatste jaren.
savi_7
heb deze een keer gezien, weet niet eens meer wat er gebeurde.want weet niet meer zeker als Ford er iets mee temaken had. bijna iedereen is positief over deze film,zal hem nog eens een keer gaan kijken
koreaan
ik vind dit de betere thriller in zijn genre het blijft tot het eind spannend. Michelle pfeiffer en Harirson Ford acteren zeer goed
Net als Nubis 4*
mikoz
Wat een geweldige film !
De spanning zit er gewoon heel goed in en het verhaal is erg sterk.
Ook de acteurs spelen vrij goed.
Enige minpuntje was dat het hele verhaal af en toe een beetje vaag was , en er wat onnodige stukken inzaten.
Verder top 4*
BOND31
Spannende, goede thriller. Moet een beetje op gang komen aanvankelijk, maar eenmaal op stoom is het een erg sterke film met bovennatuurlijke trekjes. Een van de betere films van Harrison Ford van de laatste jaren, en ook Michelle Pfeiffer is erg goed op dreef. Robert Zemeckis maakte in het zelfde jaar de veel hoger aangeslagen Cast Away, maar What Lies Beneath is een aangename verrassing niettemin. Ik heb m in de bioscoop gezien en was geboeid van begin tot eind. Een verrassende plottwist in het midden, die ik hier natuurlijk niet zal verklappen. Een dikke 4!
arne66
Spannende Thriller, Als je niet van enge Thrillers houdt moet je deze zeker niet gaan kijken... Echt zo'n schrikfilm, je weet wat ik bedoel.
3,5 sterren
tevelenco
Na lange tijd weer eens gezien en ik blijf het een hele goede film vinden.
Met een goed en spannend verhaal met veel schrikmomenten.
En prima akteerprestaties van de hoofdrolspelers.
Wel vond ik hem vrij lang duren en wat langzaam op gang komen maar voor de rest niets dan lof.
Rene1971
Echt een goede film. De spanning wordt langzaam opgebouwd naar een geweldig eind. Top.
moviefreak1
Laatste half uur gezien, was echt sick en spannend
Ja , dan heb je hem op het juiste moment aangezet ,want het eerste uur was geen flikker aan .
Thomassio
Sterke thriller: goed geacteerd (vooral michelle), interessant verhaal, spannend en goede dialogen.
Mooi ook hoe je in het begin op het verkeerde been wordt gezet met die buren.
93.9
Ik heb 'm een keer gezien, maar toen ik vorige week een stukje van het begin zag twijfelde ik daaraan.
De plot is me totaal ontschoten.
Het gaat over geesten, Ford, Pfeiffer en iets met een dochter.
Raar dat sommige films blijkbaar geen indruk achterlaten, terwijl ik 'm best aardig vond....
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Echt een gruwelijk slechte film, en het wordt nog erger als je weet dat Robert Zemeckis deze maakte als tussendoortje tijdens de opnames van Cast Away.
Wat me vooral irriteerde waren de shock-effecten die je al tien keer eerder had gezien. Spanning is nergens te vinden, en echt zonde van het talent van Pfeiffer en Harrison Ford, waarvan de laatste ook een miscast is in deze film.
predator
- 1948 stemmen
Best aardig maar ik had toch de indruk dat ik het allemaal al een keer gezien had en dan ook beter uitgewerkt. Maar Pfeiffer zet een sterke rol neer.
U-96
- 2064 stemmen
Mee eens.
soom
Michelle Pfeiffer speelt wel een goede rol. Van Harrison Ford was dit mijn eerste film, en dus heb ik wel ademloos gekeken naar zijn aandeel in deze verder uitstekende film.
kantoorpikkie
Goede thriller, in het begin een beetje saai. Redelijke tot goede schrik momenten in. In eerste instantie sprak de film mij niet aan, maar des ondanks geen spijt van de film te hebben gekeken.
xenne
ook dit bleek een herziening .... had in eerste instantie nog het idee dat het een standaard geestverhaaltje zou worden opgesmukt met een paar schrikeffecten. maar spanning werd uitstekend opgebouwd, en de schrikmomenten werkten echt wel goed, zelfs bij mij. het verhaal bleek ook minder standaard dan eerst gedacht, bovendien acteerde Pfeiffer zeer sterk. duidelijk geinspireerd op Hitchcock deze prent, maar dat stoorde niet, omdat Zemeckis niets kopieerde. die badkuipscene vind ik echt een klassieker. de film blijft ondanks de lange speelduur tot op het eind spannend & mysterieus, aan het einde liep het dan toch nog een beetje fout (Spencer die maar blijft leven en dan die Geest die nog een happy end komt afleveren), maar heb er toch echt van genoten van deze film. betere in het thriller genre, aanrader ... 3¾
italian
ik heb what lies beneath gisteren op tv gezien en ik moet zeggen dat het een onderschatte,stijlvolle ineengezette thriller is met een prima regie en zeer goede acteerprestaties van Ford en Pfeiffer.
sommige dingen irriteerden mij een beetje zoals de
'ohw no!!'-momenten en andere dingen waren soms onafgewerkt
geode plotwendingen maar sommige schrikmomenten zag je wel aankomen
leuk dat er een paar aanwijzingen naar hitschcock zijn zoalsclaire die in het water valt en norman die haar moet reden gelijk in Vertigo en de badkuipscene die sterk lijkt op die van Psycho
ik twijfel tussen een 3.5 en een 4...kzat wel meestal op het puntje van mijn stoel...een 4 dan maar
als het niet onafgewerkt was en niet zo vlug gemaakt zou zijn tussen de opnames van Cast Away dan zou deze film toch een kleine plaats in de top 250 verdienen...
Roodkapje
Ook ik heb gegriezeld. Deze film gaat erg traag vooruit, maar dat is gewoon om de spanning op te bouwen. Sommige stukken durfde ik gewoon niet kijken. Dat was dom, achteraf gezien, des te meer omdat er misschien 4 echte horrorstukjes tussenzaten.
Kwa acteren zélf vond ik dat de twee hoofdacteurs niet echt realistisch overkwamen. Vooral Harrison Ford kon me niet overtuigen van het feit dat ie een gestoorde killer was.
Dat was grappig, ne vent met sympathieke kalfsoogjes een moordenaar .
Al bij al verwachtte ik de plotwendingen totaal niet. Dit is een goede thriller. Deze film was dan ook een aangename verrassing.
BoordAppel
Dat was grappig, ne vent met sympathieke kalfsoogjes een moordenaar . Waarom is dat voor de meeste mensen zo moeilijk te geloven? Veel seriemoordenaars zijn in het echte leven ook sympathieke normale mensen.
silhoupin
Een zeer geslaagde thriller, met een duidelijk hitchcockian karakter over zich. Bij nader inzien zou het evengoed een film van hitchcock kunnen zijn, maar als dat zo was zou de film wel iets beter uitgewerkt zijn. niet dat ik iets tegen robert zemeckis heb, maar bevoorbeeld de special effects en de scene waar michelle pfeiffer in het bad het gezicht van de geest heeft kon wel beter.
de geest op het einde in het water was dan wel weer wat beter uitgewerkt.
Als ik het verhaal bekijk denk ik zo weer aan Hitchcock, het verhaal is redelijk origineel met verschillende plotwendingen, en toch weet je pas helemaal op het eind wie de moordenaar is en hoe het hele moordverhaal in elkaar zit, je krijgt het wel stukje per stukje doorheen de film door het personage van pfeiffer die op onderzoek uit gaat en dat zorgt ook voor de nodige creepy spanning.
deze film is ook echt wel creepy, hoewel het niet handelt over iets heel engs, heeft zemeckis er wel voor kunnen zorgen dat de film heel eng overkomt, met behulp van muziek ook.
pfeiffer speelt goed, harrison ford daarentegen laat zich niet van zijn sterkste kant zien.
Hij kon als hoofdrolspeler wel iets sterker uit de hoek komen.
Verder is de film mooi gefilmd, waardoor dit ook een bijdrage is tot het enge karakter van de film, de dialogen zijn ook redelijk.
zo heeft deze film zeker een 3,5 sterren verdiend.
HeatWave
De film heeft zo z'n momenten, vooral op het laatst is het de moeite zeker waard. Maar omdat de eerste helft van de film zo saai is vind ik het over het geheel genomen niet echt boeiend ( duurt gewoon te lang ), hoewel het verhaal toch degelijk in elkaar steekt.
Rianneke_Dan
Echt een goeie thriller, ben gek op dit soort films!!
En Michelle is geweldig!!
hinie
vond vooral die scene dat ze in bad zit eng.
brrrr
mooie film
mirjo 2
Gisteravond weer gezien. Dit is voor mij de ultieme horrorfilm. That's it.
animalkrullie
Dit is een zeer goede thriller.
Vooral de manier waarop gespeeld word met schrikmomenten en de muziek vind ik geweldig.
Uniek in zijn soort.
Schrik niet vaak, maar bij deze film ben ik toch een paar keer van mijn stoel gekomen.
Dennis Evahi
Een spannende film met een goed acterende Ford. Michelle Pheiffer speelt geweldig. Verhaal is goed van opzet. In het begin voelde ik mij op het verkeerde been gezet door de buren. De film kreeg uiteindelijk een hele andere wending. Toppertje.
****-sterren
L. luchtloper
Vette horror film,
in de bioscoop heb ik me een paar keer verschrokken, bijvoorbeeld toen Claire die geest in het badwater in een reflectie zag. Het slot is vet als haar man, Norman achter de moord zit en haar wilt vermoorden.
"you know"

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar