Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid
Releasedatum: 26 oktober 2000
Plot What Lies Beneath
"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."
De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...
Dr. Norman Spencer
Madison Elizabeth Frank
Caitlin Spencer
Beatrice
Jordy
De film begint erg saai, je zit te wachten tot het verhaal echt gaat beginnen. Dit gebeurt echter nooit echt, de film gaat hoe langer hij duurt steeds meer naar een standaard thrillertje toe. WLB moet het vooral van de schrikmomenten hebben, maar de meeste hiervan zijn nogal voorspelbaar. De film is wel mooi gefilmd, en er zit een paar erg goeie scenes in. 2 en een halve ster.
SJOE®DO
hele vette film.. met een lekker onvoorspelbaar verhaal.. hij is tevens ook nog ERRUG spannend..
What Lies Beneath krijgt van mij 3,5 ster...
SJOE®DO
ok.. na de film een 2e keer gezien te hebben stel ik mijn mening bij.. het verhaal is helemaal niet onvoorspelbaar.. het is juist erg voorspelbaar.. en ik zat me nu wel een beetje te ergeren af en toe.. maar 1 ding is zeker.. de film is gewoon vermakelijk en ERRUG spannend.. maar bij nader inzien krijgt What Lies Beneath van mij 3 sterren..
Etienne U
Hier val je gewoon letterlijk van inslaap.............Echt vette ruk film!!!
Mymelody
ik heb die film gisteren gezien ik vond het de beste trilller van de laatste tijd, erugg goed...
zker 3 en halve ster al was het niet meer waard..
Burn-ie
Ok, het eerste uur van de film is wel een beetje verspild aan troep die niet belangrijk is zoals die dochter en die buren, je kan dan ook inderdaad wel zeggen dat de film traag op gang komt. Toch! vind ik dit helemaal geen slechte film, omdat ik het einde zeer onvoorspelbaar vond, en ik heb me ook vaak doodgeschrokken..... ben namelijk niet zo'n schrikbestendig type
What Lies Beneath krijgt van mij drie en een half
litpho
Niet mee eens. In het eerste deel van de film wordt je juist helemaal op het verkeerde been gezet. Het eind daarentegen is rampzalig. Ik heb wel tien keer gedacht dat Ford dood was, om hem vervolgens weer een keertje op te zien springen. Wel eng, maar alleen maar omdat het plotseling gebeurt. Maar tot het eind bouwt de spanning heel mooi op (en Michelle Pfeiffer is nog steeds leuk om naar te kijken). 3 sterren
Sander
Leuke thriller, alleen jammer dat die ZO VOORSPELBAAR is.... Maar goed vindt het al met al toch 3,5 ster waard.
filmgek
Echt een goede film die echt niet voorspelbaar is.........schrikken gegarandeerd
xancran
Gisterenavond zitten kijken,ik vond hem echt geweldig.Met je review ben ik het totaal niet eens.Kan echt pissed worden als zo'n zaadfilm als Charlies Angels meer sterren krijgt dan een echte goede film.
Laatst heb ik Stir Of Echoes zitten kijken en die vond ik goed maar deze is veel beter.Ik vond de film helemaal niet saai en heel erg spannend en enger dan The Sixth Sense.Prachtig die scene met Michelle Pfeifer en Harrison Ford waarbij ze liggen te vrijen en Claire zegt-I think she starts to suspect something!
Ford-Who?
Claire -Your wife!
Dat vond ik subliem en iedereen zei dat het einde tegenviel,nou ja het was anders dan de rest van de film maar de effecten die gebruikt werden waren prachtig.De badkuip scene aan het eind was echt bruut,ik schrok me echt dood toen ze heel eventjes weer bezeten werd door de geest van Madison.Cool.......
Jordy
de badkuip-scene was inderdaad mooi gefilmd. Smaken verschillen natuurlijk, maar de schrikscenes vond ik erg triest in deze film. Zo kan ik het ook.. ik ga een schaal fruit filmen, anderhalf uur lang. Totale stilte, maar om de tien minuten hoor je toch een lawaai... KNAL! Moet je opletten of je schrikt... maar is het dan gelijk een goede film?? En sja Charlie's Angels... de makers daarvan wisten tenminste dat ze een matige onzinfilm aan het maken waren. De makers van What Lies Beneath doen net alsof ze een goede film maken, door een beetje van oude films te jatten. Sja en sommige mensen trappen er in, en vinden het ook echt een goede film, ik heb er meer gehoord. Maar er moet toch een reden voor zijn dat 75% van de recensies voor deze film niet echt goed is..?
Jordy
en ik vond the sixth sense ook niet goed vanwege de enge scenes.. die zitten er volgens mij bijna niet in (behalve met die rode tent in z'n kamer).. die film had hele andere kwaliteiten
dttom
Eerste uur echt saai maar goed dat is hitchcock tweede helft wel wat interessanter maar voorspelbaar en het einde vond ik niet in de film passen ik was er niet blij mee.
kbautr
De film die robert zemeckis maakte tijdens de tussenpauze van Cast Away (Tom Hanks moest baardje laten groeien enzo). Toch is het geen vluggertje geworden. Het verhaal zet je inderdaad eerst op het verkeerde been, kent voldoende spannende momenten, en er wordt naar behoren geacteerd. Het einde zorgt ervoor dat ik er maar 3,5 sterren voor geef. Die geest uit de auto had voor mij niet gehoeven. Maar voor de rest prima filmpje.
Bart
TheDiz
Dit was een hele goeie thriller-achtige horrorfilm. De film had heel erg goed zo zijn schrikmomenten. Het was zeker niet 1 van je standaard spookstories! * 4 sterren
Jerome-B
De film begint inderdaad rustig, maar dat vind ik juist weer een pluspunt want dat maakt de sfeer in de film alleen maar beklemmender. Juist doordat er zo weinig gebeurt en er pas na een tijdje hele kleine schrikeffecten tussen zitten, maakt het dat je haar overeind gaat staan en je helemaal in de film op gaat. Je bent van het begin tot het eind gespannen wat er gaat gebeuren. Er werd ook zeer goed geacteerd, met name michelle deed het subliem! Je wordt meerdere malen op het verkeerde been gezet, zodat je even denkt het te weten, maar even later niet meer snapt hoe het nou zit. De shots zijn echt heel mooi, er is dan ook in een mooie omgeving gefilmd, mooi huis en landschap. Want bijna de hele film vind plaats bij het huis. Het enige minpunt vind ik dat tegen het einde van de film, als michelle erachter komt wat ford gedaan heeft, de film een beetje een normale, voorspelbare thriller wordt en dat viel me echt tegen, want dat had echt niet gehoeven. Jammer dat men toch weer zo graag en gauw terug valt in het standaard thriller-gedoe... Ik was net zo enthousiast over deze geweldige movie. Ik geef de film 4 sterren!
aburefan
vond em wel aardig, mooie gefilmd vooral die badkuipscene en paar aardige momenten, daartegenover kwam het verhaal te traag op gang, vooral het eerste half uur vond ik slecht maar werd toch wel redelijk goed gemaakt door wat er volgde.
k vond dat pfeiffer wel goed acteerde, ford wat minder maarja hij word al oud.
Obiwannes
Ik vond de film best wel te pruimen. Het is regelmatig erg spannend, en ik ben een paar keer geschrokken. Dat is toch wel het doel van de film.
Het einde is echter fel overdreven. vooral die dode vrouw die terug levend wordt
Ik vind het zo spijtig dat een degelijke film zo'n slecht einde moet hebben. En in de film zie je regelmatig onlogische elementen, gewoon om het spannend te maken. Zoals de schoien met bloed op (dat totaal op niets slaagt als je het verhaal bekijkt).
Maar toch 2.5* voor de leuke schrikmomenten.
Ralfke
- 2075 stemmen
Een hele spannende film waarbij je echt in het verhaal gezogen wordt. Beklemmende scenes en goede rolverdeling. ***1/2
Tonyvdb
Typische Hollywood-trash, probeert spannend en mysterieus te zijn, maar het is allemaal zo afgelikt en clean.
** 2 op 5 **
Armin
Hoezo?? "trappen er in". Klinkt alsof de filmmaker erop uit is om je in de maling te nemen en dat is volgens mij niet zijn opzet.
Entertainment...weet je wel?
De een ervaart het als zodanig, de ander niet. Simple as that !!
(Alhoewel ik heel veel moeite heb met mensen die bijv. Gladiator een halve ster geven) !!
T.O.
Ik vond het begin juist wel aardig met goed spel van Pfeiffer en subtiele humor. Daarna strandde het een beetje in thrillerclichés. Al met al toch een vermakelijk filmpje
Phoenix
Een degelijk tot goed begin, midden was gewoon top (goeie schrikmomenten, het is nog een beetje mysterieus, je word een paar x op het verkeerde been gezet), dan het einde:
AFSCHUWELIJK VERSCHRIKKELIJK
De hele beklemmende sfeer wordt om zeep geholphen doordat het op het eind wat Hollow-Man-achtige trekjes begon te vertonen met mensen die drie x doodgaan en dan weer opstaan om vervolgens weer dood te gaan...
Ik heb tot 15 min voor het einde tegen de 4 sterren aangezeten maar het einde verneukt de hele film... Als gezegd: 2*

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Misery