Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid
Releasedatum: 26 oktober 2000
Plot What Lies Beneath
"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."
De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...
Dr. Norman Spencer
Madison Elizabeth Frank
Caitlin Spencer
Beatrice
kak
ECHT phhhoee! tering toen k em voor et eerst zag he! tering k schrok me dood man! Hij was echt engie!
Vooral die scene met et badkamer dat ze dat ene schrijven ziet op de spigel.
Nou k gaf em een DIKKE 5.0!
Greetzzz
Kak
Peter
Erg spannend en in Hitchcock sfeer. Beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht. Vooral de badkamer scene was perfect. 4 sterren.
jassonn
dit was echt een top thriller alhoewel het einde inderdaad beter gekund had
Easterbunny
Ok, welke thriller cliche zat er niet in deze film? Zelfs die spiegel zag je vantevoren aankomen omdat ze die tot de helt afveegde. Eigenlijk had ik verwacht dat er een spookje in zou komen, maar op de spiegel schrijven was wel helemaal clichematig.
vdc
Vond het toch geslaagd hoor, met die spiegel. Vooral omdat je goed moest kijken om de letters te ontcijferen, waardoor je echt de indruk kreeg van "werd dit er nu ingeschreven of is dit toeval ?"
T.O.
Ja de film werd spannend doordat je ging afvragen: 'zouden ze dit cliché echt gaan gebruiken ?'
morpheus
Zeker als je, je beseft dat de film eigelijk als tussendoortje gemaakt is door Robert Zemeckis blijkt maar weer eens hoe goed de man films kan maken. Een heel degelijke thriller in een effectieve -beter goed gejat dan slecht bedacht- Hitchcock stijl.
De films is op sommige momenten/scenes erg spannend en tevens weer erg mooi, verschrikkelijk goed en effectief gefilmd. Veel filmcliches optimaal gebruikt. Het einde lopen de meningen over uiteen maar ik ben er een beetje indifferent over het is niet heel slecht maar het had veel beter gekunt gezien het niveau van de rest van de film.
***1/2
Nick Kang
Welke films heeft Robert Zemeckis gemaakt? En welke van die films waren dan niet een 'tussendoortje'?
WB
Enorm goeie en spannende film! Goed acteer en camerawerk! De eerste film (Thriller) die echt spannend is van begin tot eind! Vooral het geluid en de muziek maken de sfeer spannend!
Bevat ook wat schrikmomenten, hoewel je weet dat ze komen gaan, en toch schrik je! Goeie film!
Vond 'm niet heel fantastisch. Ik vond hem erg langzaam, wat bij mij soms op mijn zenuwen ging werken. Ook werd cliché na cliché uit de kast getrokken om keer op keer maar schrikmomenten in de film te houden, waar je dus eigenlijk helemaal niet van schrok...
Rascal
Vond hem zeker spannend, kleine 'shockeffecten' die optimaal werkten (ook al ging het vaak om nix). Daarnaast wel één goed 'schrikmoment' gehad, maar speelduur mocht wel wat korter. Al met al 3.5*
U-96
- 2064 stemmen
Ik heb me prima vermaakt met deze film. Het verhaal vond ik wel sterk, maar nadat Die vrouw erachter kwam dat haar man dat meisje heeft vermoord vond ik de film zwakker worden (standaard achtervolgingen). Al met al 3.5 sterren.
pjotr
Djeez.....wat een prutfilm zeg....
Één grote badkuip vol cliché's, een warrig verhaal (waar diende in godsnaam die verhaallijn met die buren nou voor ? ), voorspelbaar en de motieven van Norman sloegen echt nergens op.
Oh.....ik had zoveel leukere dingen kunnen doen in de twee uur dat de film duurde....
Ik ken ook wel films met echt enge badkuipen....;)
Wie is de mol?
Film die wel onderhoudend was, maar die gaandeweg steeds voorspelbaarder werd. Zoals al door andere personen aangegeven een opeenstapeling van clichees. De zogenaamde schrikmomenten waren niet bepaald om van te schrikken.
Jean80
Op eentje na dan, dat zwart-wit lijk in de badkuip.
Snoepie
Leuke en spannende film.
Ik ben dan wel een Michelle Pfeifer -fan.
Dionysos
Ha, het enige wat in het voordeel van deze film spreekt is de nog immer aanwezige schoonheid van Michelle, anders niet
Zavo
Wat een slecht einde heeft deze film zeg. Ik vond 'm echt spannend en mooi gemaakt en dan eindigt hij opeens als een slechte horror-film, erg jammer, had een topper kunnen zijn.
Muldertje
inderdaad aardig 3 1/2 sterretje dan maar,,,blijft trouwens een mooie vrouw die pfeiffer
WB
Waar diende die verhaallijn met die buren nou voor?
Om de kijker op een ander spoor te brengen misschien? Wat dus aardig lukte bij mij...

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Misery
Thriller, 1990