• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid

Releasedatum: 26 oktober 2000

Plot What Lies Beneath

"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."

De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...

Dr. Norman Spencer

Claire Spencer

Warren Feur

Dr. Stan Powell

Madison Elizabeth Frank

Caitlin Spencer

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vond het eigenlijk maar een 13-in-een-dozijn thriller die de middelmaat weet te overstijgen met een paranormale insteek. Het is zeker vermakelijk, maar ook weer niet zo fantastisch als de hoge cijfers doen vermoeden.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Ik heb deze film héél vaak gezien en beschouw het nog steeds als één van de beste. Michelle Pfeiffer is ge-wel-dig in deze film, die wat Hitchcockiaans aandoet. Ook vind ik dat Diana Scarwid (als Claire's beste vriendin) een mooi karakter neerzet. Het camerawerk is super en het verhaal spannend en onvoorspelbaar.

Grappige is dat Zemeckis deze film maakte tussen opnames voor Cast Away door, omdat Tom Hanks gewicht moest verliezen voor die film.

Ik kan me herinneren dat de trailer bijna alles weggaf, wat erg jammer is.

Topper!!!!!!!!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Schitterende film! Zonder twijfel één van mijn favorieten binnen het gerne. Michelle en Harrison zetten hier schitterende prestaties in neer.

avatar van Ellis85

Ellis85

Hele goede, spannende film met enkele zeer geslaagde schrikmomenten! Heb vaak met bonkend hart op het puntje van mijn stoel gezeten!

Een dikke 4*

avatar van ielss

ielss

spannende film,

ik vond hem echt goed.

aangezien ik wel van die paranormale films hou.

welverdiende film

avatar van Zinema

Zemeckis bewijst weer eens zich in verschillende genres staande te kunnen houden. In deze bovennatuurlijke thriller met Ford wordt de spanning mooi opgebouwd. Ietwat voorspelbaar en niet overal even sterk maar met een paar redelijke schrikmomenten. Goed.

avatar van 606

wat hier al meer malen wordt gezegt aanrader en dat is het zeker mede dankzij ford en pfeiffer die een erg sterke rol neerzetten in deze beklemmende en spannende film en niet voorspelbaar.

de badkuip scene was zo eng gewoon.

avatar van .Fee.

.Fee.

Ik vond er gewoon helemaal niks aan. Het was veel minder horror dan ik had verwacht en ik vond het verhaal maar erg middelmatig. Michelle Pfeiffer heeft een ontzettend irritante kop en Harrison Ford is the 'pretty old man'-achtig voor deze film.

2,5 ster omdat dat ook het meest middelmatige cijfer is.

avatar van konynewortel

konynewortel

.Fee. schreef:

2,5 ster omdat dat ook het meest middelmatige cijfer is.

denk dat je plank al mis hebt geslagen fee toen je deze film opzette, aan je top 10 (over middelmatig gesproken) te zien is dit genre jou genre niet . Overigens wat de de irritante kop van Michelle Pfeiffer (jaloezie?)er mee te maken heeft snap ik niet , Dit is gewoon een superspannende film met een mooie Michelle Pfeiffer en goed spelende Harrison Ford !

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

konynewortel schreef:

Wat een onzin allemaal. Respecteerd andermans mening en haal geen top tien erbij, die overigens helemaal niet middelmatig is.

avatar van Maartenn

Maartenn

Helemaal geen slechte Horror/Thriller film van Zemeckis.

Het verhaal van de film is opzichzelf niet echt een nieuw thema. Hoe vaak is er al niet eerder een film geweest die behandelde hoe na een ongeluk bepaalde herinneringen langzaam weer boven komen drijven, wat in principe de rode draad door deze film is. Toch voert deze film alle aspecten die bij een dergelijke thematiek horen naar behoren uit. Tot aan de slotscene van de film blijf je tot op zekere hoogte in het duister tasten over het exacte hoe en wat betreffende de dood van Mary en de mysterieuze verschijningen in en om het huis die maar blijven terugkeren. Dat je als kijker pas op het laatst de stukjes bij elkaar kan leggen is met name te wijten aan het talentvolle acteerwerk van zowel Harrison Ford als Michelle Pfeiffer, die mijns inziens dan ook perfect zijn gekozen als hoofdrolspelers in deze film. De rol van verstrooide wetenschapper wetenschapper, met een ietwat mysterieuze attitude komt door goed spel tot zijn en recht en de rol van naïeve, nieuwsgierige vrouw, die nooit zal kunnen tippen aan het intellect van haar man, wordt ook zeker goed uitgevoerd door Pfeiffer.

Zoals ik in het begin ook al zei, de thematiek uit de film is (uiteraard) al eens eerder behandeld. De kracht van de film zit dan ook met name in het acteerwerk en niet in het verhaal. Mijn klomp brak met name bij de een na laatste scene, waarin de geest van Mary opeens weer tot leven kwam en ervoor zorgde dat Claire vrijuit kon gaan. Ondanks deze, en een aantal andere kleine miskleumen, kom ik bij deze film toch nog uit bij een 4,0*.

avatar van anco12

anco12

een erg goede en spannende film .

ook met flink wat schrik momenten.

zeker de moeite waard om te kijken

avatar van Embie

Embie

Hele enge film, met geweldige schrik effecten!!!

avatar van lordmars

lordmars

ik kan me nog heel goed herinneren dat ik hem in de bios gezien heb, je zag steeds heel de zaal stijgeren van de schrik echt een geweldige film, 1 van mijn toppies!

avatar van bitterzoet__

bitterzoet__

Best een spannende film, met een paar goede schrikmomenten.

Jammer dat het verhaal niet zo heel sterk is, vind het persoonlijk vrij afgezaagd allemaal.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Erg spannende film

avatar van Elementofone

Elementofone

Ik kan hier geen goede beoordeling over geven. Dit is de eerste thriller die ik ooit gezien heb. Heb zeven kleuren gescheten in de bios haha. Toen ik hem weer terugzag, een aantal jaren later, was het wel oké. Maar toch zeker niet meer dan oké, eigenlijk vrij middelmatig.

Ik hou het op drie en halve ster. Puur omdat ik erg onder de indruk was, destijds (terwijl het me tegenwoordig misschien maar twee en halve ster waard zou zijn.)

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Originele en spannende thriller. De acteurs spelen naturel en overtuigend, en er zitten een paar aardige schrikmomenten in. Sfeertje is lekker spannend, nooit bloedstollend maar een goed verhaal compenseert dat weer. Zemeckis overtuigd weer als regisseur. Bovengemiddeld, 3.5*.

avatar van jellybean

jellybean

Sfeervolle en goede bovennatuurlijke thriller met een paar behoorlijk enge ( spannende) scenes.

In dit genre zeker 1 van de betere films en de moeite waard om te kijken.

avatar van Theunissen

Matige film die eigenlijk nooit spannend wordt. De eerste 60 minuten zijn nog het beste van deze film, het einde was gewoon triest en belachelijk. Michelle Pfeiffer zag er in deze film uit alsof ze leed aan anorexia.

avatar van OlafK

OlafK

What Lies Beneath is een spannende en beklemmende drama-thriller met een vleugje horror. Wie een typische horrorfilm zoekt, komt hiermee weliswaar bedrogen uit, maar dit is werkelijk een heerlijk filmpje.

Het knappe van deze film is dat Zemeckis erin geslaagd is om gedurende de hele speelduur de spanning op te bouwen en deze eigenlijk tot het, enigszins teleurstellende, einde weet vast te houden. De film begint langzaam; er wordt de tijd genomen om het verhaal te introduceren. Dat komt de sfeer gelukkig ook echt ten goede, dus er is geen sprake van 'verloren tijd'.

Ik ben nooit echt onder de indruk van Pfeiffer en ook hier is het allemaal niet echt bijzonder. Ford daarentegen, zet zijn rol erg goed neer. De grootste pluim verdient toch echt Zemeckis, die overigens ook wat mindere films op zijn cv heeft staan, die erin geslaagd is de film een lekker sfeertje mee te geven.

Goede thriller.

avatar van Tun-89

Tun-89

Zeker een hele goede in z'n genre!

Spannend en goed gefilmd, heel een mysterieus sfeertje. Sterk acteerwerk van Harrison Ford en Michelle Pfeiffer. Ik heb hem al vaker gezien maar vanavond heb ik weer genoten.

3,5 *

avatar van DroBje!

DroBje!

Vermakelijke film, die voor een goede sfeer zorgt en ook redelijk verrast. Vond vooral het camerawerk erg goed. Mede hierdoor zat er behoorlijk wat spanningsmomenten erin. Maar helaas heeft het een teleurstellend einde.
Dat Normen na minstens 15 jaar getrouwd met Claire haar zomaar wilt vermoorden. Nadat ze erachter is gekomen, past niet in deze film. Ook het 'horror' stukje daarna was slecht vol met clichés .
Gelukkig is de rest wel goed.

avatar van Artemis_fowl

Artemis_fowl

DroBje! schreef:

Gelukkig is de rest wel goed.

Zo zie je maar, zelfs na 15 jaar weet je niet wat er in mensen omgaat, wat er in hun geest omgaat, what lies beneath...

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Deze film is gewoon goed en zeer prettig om naar te kijken. Alles klopt gewoon.

Verhaallijn vond ik zeer goed en er zat genoeg spanning in. Je zit toch haast driekwart van de film te denken van " hoe zit het nou" ? Er wordt ook een leuk mysterieus sfeertje gemaakt wat zeer ten goede komt aan de film.

De hoofdrolspelers pasten uitstekend in de film. Ze speelden beide hun rol zeer overtuigend wat ook wel te verwachten was met zo'n cast.

De dvd uitgave van de film kenmerkt zich met een uitstekend beeld en een zeer mooie 5.1 spoor. Kortom gewoon een toppertje !

Voor mij is de film 4* waard want ik heb zitten genieten tijdens het kijken van de film.

avatar van film88888

film88888

Moeilijke film om te beoordelen.

maar vond hem in het algemeen toch vrij matig.

Harrison Ford, en Michelle Pfeiffer waren wel een leuk stel, en dat kwam allemaal goed over, maar vond Ford niet echt 100% gaan voor zijn rol, en daardoor vond ik hem ook niet zo goed bezig, maar Pfeiffer aan de andere kant vond ik wel vrij goed op dreef.

Alleen jammer dat de film zo vreselijk traag op gang komt.

Het concept is leuk bedacht, maar alles is zeer matig in elkaar gezet.

Maar moet wel toegeven dat de film camerawerk heeft dat heel proper verzorgt is.

Matige thriller die ik niet snel weer ga kijken.

3,0

avatar van boemboem27

boemboem27

Geweldig spannende film met vele goede schrikmomenten.

Glansrollen van Harrison Ford en Michelle Pfeiffer.

Komt wat traag op gang,maar het laatste uurtje is om van te smullen.

maw deze hoort toch wel in de top 250.

TOPPERTJE....

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Spannende film met een mix van een beetje van alles. Het begint als een stalk en pestfilm maar evolueert dan snel tot een spookverhaaltje met de nodige enge en spannende scènes.

De scène met het bad was het leukste!

avatar van mipha

mipha

nog nooit gezien en dan na 5 seconden horen dat

Ford de badguy is.. is de film geen baal meer aan.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Vind de film echt te saai. Het hele opbouwen van de film rondom de verschijningen duurt me veel te lang. Het moet te zwaar leunen op enkele (schrik)momenten, die bovendien nog voorspelbaar zijn ook. Het verhaal en de plot zijn mooi en Pfeiffer vind ik prettig om te zien spelen, maar that's it.