• 9.374.710 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Diana Scarwid

Releasedatum: 26 oktober 2000

Plot What Lies Beneath

"He was the perfect husband until his one mistake followed them home."

De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...

Dr. Norman Spencer

Galantje0012

goede thriller!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een zeer aangename verrassing, deze film.

Ik herinner me dat ik hem enkele jaren steevast liet liggen, want dit genre film kwam er toen bij de bosjes. En allemaal begonnen ze op elkaar te lijken.

Deze niet echt, What Lies Beneath is, in zijn genre, absoluut het betere werk. De film deed duidelijk niet mee aan het opbod van goedkope schrikeffecten, maar bouwt daarentegen erg rustig op. Je verveelt je nooit, je geniet eerder van de geloofwaardigheid die het uitstraalt en dankzij die rustige opbouw wordt het einde des te spannender. Dat einde vond ik ook erg eigen, met bijvoorbeeld een origineel bedachte badscene.

avatar van akira124

akira124

Geniale thriller 5 *****

Cheryl_14

dit is één van de weinige horrorfilms die nog op mijn netvlies gegrift staat. GEWELDIGE FILM, prachtig verhaal, mooi acteerwerk. Goeie schrikmomenten en supervlot. Dit is echt een film die je minstens 6 keer kunt zien.

avatar van Stijntje

Stijntje

Heel aardige thriller die me af en toe de stuipen op het lijf joeg. Jammer alleen van het wat zwakkere einde.

4 *

Mister_Movie schreef:

Een zeer aangename verrassing, deze film.

100% mee eens!!

Stijntje schreef:

4 *

Zwak einde?! Alles valt juist op z´n plaats!

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit vind ik nog steeds 1 van de beste horrorfilms en als horrorfreak moet dat toch wat zeggen.

Michelle Pfeiffer, de mooiste vrouw van Hollywood, laat weer eens zien dat ze niet alleen om haar uiterlijk voor rollen wordt gekozen, ze levert weer eens een topprestatie af

Nou denken veel mensen bij de term horrorfilm aan afgerukte ledematen, zombies en hersenen die uit het hoofd komen maar er zijn ook andere soorten horrorfilms die het makkelijk zonder gore afkunnen, waaronder deze film.

Voor de duidelijkheid, dit is een bovennatuurlijke thriller die onder de noemer horror valt omdat....ga nou maar gewoon kijken dan zie je het wel.

Cijfer: 4,5

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik had ietsje meer bloed verwacht
hij was zeker niet slecht
ik heb echt wel genoten
de camera werk vond ik heel erg goed
er zaten een paar stukken zoals dat de camera vanaf de grond de acteurs liet zien en de einde waarin ze door de brug reden dat zag er heel erg mooi uit
maar de stuk waarin harrison ford met zijn nek tegen de wastafel komt en toch overleefd dat was best raar en iets te onmogelijk

avatar van BlueSword

BlueSword

erg spannende film, super verhaal en michelle is 1 van de beste actrices vind ik, vooral rond het einde word het echt geweldig.

hou het op een 3.5* misschien nog verhoging!

avatar van jeronimus72

5sterren!

AANRADER:D

avatar van mikoz

mikoz

Probeer het uhh dus een beetje leesbaar te houden voor de andere users.

avatar van Bastetje

Bastetje

Deze film is inderdaad een aanrader.

Het is mijn nummer 1.

Ik blijf maar kijken. De schrik effecten zijn iniedergeval al

zeker goed. En zit vol met verassingen.

Als je de film voor het eerst kijkt, verwacht je iedere

keer dat het verhaal gaat zoals je denkt dat het gaat,

maar dat is niet zo.

Niet voorspelbaar dus.

avatar van Kisje

Kisje

Spannende thriller met 2 ster-acteurs!

Het typische begin: Kinderen, perfect huwelijk, mooi huis... Alles past in het plaatje.

Naarmate de film vordert, wordt de spanning ook degelijk opgebouwd. Raadsels worden onthuld, Pfeiffer moet alles nog in elkaar puzzelen.. En wij puzzelen ijverig mee .Dan ook niet te vergeten de typische ik-weet-dat-er-iets-gaat-komen scènes waarbij je rot schrikt ..

Kortom een leuk filmpje met een goed plot. (Heb de film trouwens)

Een verdiende 3.5 *

avatar van DragQueen

DragQueen

Onverwacht een erg sterke thriller geworden, goede rollen van pfeiffer en ford. een film met een beklemmende en spannende sfeer. en redelijk wat schrikmomenten, en eens een keer een goed verzorgd verhaal. leuk om te kijken, een prima onderhoudende thriller, met een spannend plot. 4 sterren.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Klinkt spannend, heb hem nog niet gezien. Het viel me op bij de omschrijving: Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...

Welke therapeut raadt iemand nou aan om in contact te treden met geesten:? Mensen worden naar een therapeut gestuurd om hun stress vrij te laten en niet nog erger te maken.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Goede thriller. Spannend tot het eind.

avatar van Ramie

Ramie

Ontzettende zwakke film!

Zeer saai en langdradig; er gebeurd helemaal niets en speelt zich voornamelijk op een plek, tussen maar 2 personages, af.

Het verhaal gaat helemaal nergens over.

tegenvaller!

1sterretje

avatar van arne66

arne66

Top thriller. Hoewel het qua verhaal niet veel voorsteld wordt het toch mooi uitgewerkt tot een geweldige film. Eén van de weinige thrillers die ik echt ''eng'' vond.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Goede film! Robert Zemeckis weet van een simpel verhaal een erg goed en bij vlagen superspannende film te maken. Erg goede acteerprestaties van Harrison Ford en Michelle Pfeiffer en een aantal goede schrikmomenten bevat de film. Het einde vond ik een beetje tegenvallend, maar al met al is dit een prima film!

avatar van Jiinke_

Jiinke_

dit is zo'n leuke film!

Die heb ik thuis.

Ik vind hem nog steeds eng:$

De eerste keer durfde ik 'm echt niet te zien..

Deze is echt heel eng!

hihi

avatar van Boenga

Boenga

't Had een ietjes sneller gemogen, maar hoe dan ook: uitstekende film met 2 uitstekende acteurs.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

een degelijke film, zwak einde wel. Harrison was hier het zwakst in. En een cliché einde.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

M.Goodkat schreef:

En een cliché einde.

Want in welke films heb je dit einde nog meer gezien?

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Oeps wat een hoge waarderingen, de film kon mij niet echt bekoren. beetje 13 in een dozijn. Met geesten heb ik weinig moeite, misschien dat dat scheelt, maar daarbij denk ik niet aan eng. Leuk voor een keer om het verhaal te zien, hoe ze het deze keer vorm gegeven hebben, maar weinig spectaculairs, wel aardig realistisch. Zo zie je maar hoe een slecht geweten je eigen dood veroorzaken kan .

Af en toe erg onlogisch en erg geacteerd, weinig emotie, geesten en moorden is iets heel gewoons, pffff. Een films zoals deze met maar 2 mensen vnl. moet het erg van de karakters hebben (en niet van het geluid zoals men dat hier regelmatig gedaan heeft), en bij Harrison Ford is dat met geen lamp te vinden, weinig pyschopatisch maar wel een gewiekste moordenaar, ja ja, morgen brengen Ben daarom geen Harrison Ford fan, wel grappig dat hij hier de bad guy speelt. Michelle deed het heel aardig.

Met andere (echte) acteurs was het misschien wel gelukt, want het verhaal is zeker een aardig drama / thriller.

avatar van cambal

cambal

Het enige wat je kan zeggen van deze film is dat het gedegen acteren van Ford en Pfeiffer is in een hele spannende setting . Film die het meerdere keren bekijken waard is .

avatar van Karentje77

Karentje77

Zeer goed en superspannende thriller, de spanning werd goed opgebouwd, onverwachte wendingen en een origineel goed verhaal! Je klampt je vast aan deze film, om nog maar te zwijgen van de goede acteerprestaties van o.a Harrison Ford,..

avatar van The Oceanic Six

Het is echt een tijd geleden dat ik zon beklemmende film heb gezien. Meermaals was het toch heel erg spannend. Ik heb sowieso een interesse in het bovennatuurlijke, dat soort films zijn ook het enige soort films die me nog kunnen beangstigen in de zin van dat je er goed van kunt schrikken. Het verhaal lijkt redelijk standaard maar na een uur krijg je echt een sterk verhaal voor. Harrison Ford en Michelle Pfeiffer spelen sterk, zeker de laatste was goed aanwezig. De twist in het plot zag ik zelf niet aankomen, goed gedaan. Alles bij elkaar 1 van de betere paranormale thrillers. Aanrader!