• 9.378.932 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Tjurk

Tjurk

Slechtste sawfilm uit de hele reeks. Bah. Het enige wat er gebeurd in de hele film is hak hak. Er zit totaaal geen verhaallijn in. Of het is zoo vaag, dat ik er geen bal van gesnapt heb. Niet al te beste acteurs. Hij is ook niet eng, alleen maar heel erg ranzig. Er zit totaal geen spanning in. Domme film. Gelukkig is Saw 4 wel weer beter.

avatar van chevy93

chevy93

Aapje81 schreef:

Waarschijnlijk een van de slechtste films die ik in mijn leven gezien heb. Een hoop moralistisch gezever, verschrikkelijk slecht acteerwerk, warrig scenario en totaal geen spanning. Het enige dat overblijft zijn een hoop perverse toestanden voor mensen die daarvan houden. Begrijp me niet verkeerd ik heb niets tegen geweld in films maar het moet wel functioneel zijn. Hier is het zo ongeveer de enige reden waarom iemand deze film zou willen zien. Nee neem dan een voorbeeld aan de Maraton man met Dustin Hoffman de befaamde martelscene uit deze film is mij jaren bijgebleven. Waarom? Omdat hier moeite is gedaan om een interessant scenario te schrijven met personages die je raken waardoor een martelscene dan veel intenser is. Bij Saw 3 is alles zo overdreven, oppervlakkig en inwisselbaar dat het vervelend en oersaai wordt. Als het had gekund had ik hier graag een nul voor gegeven of het liefst nog lager.

Heb die scène even gekeken en er is geen zak aan...

Hoezo is er 'over nagedacht'?

Als je wat meer naar het verhaal zou kijken dan zou je weten dat

'en hoop moralistisch gezever, verschrikkelijk slecht acteerwerk, warrig scenario en totaal geen spanning. Het enige dat overblijft zijn een hoop perverse toestanden voor mensen die daarvan houden. Begrijp me niet verkeerd ik heb niets tegen geweld in films maar het moet wel functioneel zijn.'

wat je hier hebt gezegd, gewoon onzin is...

avatar van Joyy

Joyy

je kan zeggen dat er slaatje wordt geslagen uit gruwelijke martelingen etc, maar er bestaat blijkbaar een groot publiek voor dit soort 'gruwlijkheden'

who's to blame?

de makers spelen in op die 'verknipte geesten' die dit soort films bekijken

zelf vind ik het een slechte film, zoals het een goedkope horror/thriller betaamd, gewoon plat goedkoop vermaak, humoristisch, absurd, en totaal niet serieus te nemen, maar aardig om te bekijken

avatar van The Oceanic Six

Na deel 1 en 2 ben ik nu ook deel 3 weer eens herzien.

En ik geef het toe. Ik ben een groot Saw liefhebber! Waarom weet ik eigenlijk niet want vaak zijn het vergezochte plotten met overdreven veel sadisme wat soms zelfs ongemakkelijk kijkt.
Maar ik vind het soms facinerend. Hoe creatief kan je als maker zijn om de mens te laten lijden? Ik zag manieren die ik zelf niet eens ooit zou hebben verzonnen.

Saw 3 is een sterke vervolgfilm. Ik deel de mening van mensen die vinden dat de reeks slecht is en uitgekouwd wordt niet zo. Ja, de origaliteit van het concept is er wel af maar de uitwerking blijft fraai. Dit deel was echt bij regelmatig goor met gruwelijke traps. Zeker als Jeff in het verhaal komt op zoek naar de mensen die te maken hadden met zijn zoontjes dood zie je gruwelijke zaken in beeld. En in tegenstelling tot bv deel 1 en 2 is het moment van gebeuren veel explicieter in beeld gebracht. Ik kan dat wel waarderen. Ik kan heel goed fictie en realiteit onderscheiden dus ik vind het prima. Dat stelletje moraalridders ook die mensen veroordelen omdat iedereen dit schijnbaar walgelijk en onkijkbaar moeten vinden....sneu.

Saw 3 heeft op zich een best geinig verhaal met genoeg flashbacks die de films aan elkaar lijmen. Zowel stukken uit deel 1 als deel 2 worden wat dieper verklaard. Ik vind het wel handig om alle delen nu eens snel achter elkaar te zien, want nu ligt alles nog vers in je geheugen.

Prima vervolg. Aardig verhaal (beter dan deel 2) en veel gruwel. En Tobin Bell is wederom sterk als de emotieloze Jigsaw.

Ik verhoog met een half punt mijn stem naar 3,5*

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Over het algemeen is het wel nog een goede film met goede martelscenes enzovoort. Acteerwerk was ook goed maar vind deze film verre van spannend. Spanning ontbreekt hier helemaal.

avatar van AC/DC

AC/DC

Saw 3

Vond het verhaal opzich wel redelijk met wat leuke flashbacks naar eerdere momenten uit de vorige twee delen. Ik heb deel 4 en 5 eerder bekeken dus zag daar ook weer de verbindingen in. Maar toch vind ik deze film, net als zijn twee opvolgers minder dan de eerste twee. Moet het vooral hebben van zijn martelscenes, en als het daarom alleen maar gaat, hoeft het van mij al niet meer. Acteerprestaties vond ik niet denderend. De hersenoperatie was wel een beetje onrealistisch, het was zomaar even gefixed. Als ze het gewoon bij deel 3 hadden gehouden was de serie veel beter geweest, het wordt gewoon veel te veel uitgemolken.

Dus om een lang verhaal kort te maken: minder dan de eerste twee delen maar beter dan zijn opvolgers.

avatar van SvV

SvV

Vind dit de minste van de SAW films. Nog steeds een goede film maar gewoon minder. Kwam vooral door dat hoofdpersonage, ik irriteerde me zwaar aan zijn treuzelige gedoe, gezeur en domme beslissingen.

Natuurlijk wel weer lekke gore momenten en 1 van de gruwelijkste SAW scenes, die man vastgemaakt aan die pijnbank , zaq er lekker ziek uit.

avatar van niethie

niethie

Zelfde verhaal als bij deel twee, al moet ik zeggen dat het plotje hier wel erg belachelijk werd. De film is wel weer lekker over de top smerig en kijkt opzich nog prima weg.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Net aangekocht

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Na een wat minder tweede deel vond ik saw drie weer erg vet!

Vooral het einde was totaal onverwacht en vet verzonnen...

avatar van michelletjuuh

michelletjuuh

ieeh mensen jullie hebben allemaal geen smaak jonge

deel 3 was ook een goeie deel

maar deel 1 en 2 was wel leuker

maar de planen van jigsaw in deel 3 waren ook slim

dus ik weet niet maar jullie hebben gwn geen smaak klaar!!!!

meer zeg ik gwn niet

avatar van The Oceanic Six

michelletjuuh schreef:

meer zeg ik gwn niet

Ik zou dat inderdaad ook maar niet doen als dit je beste Nederlands is.

avatar van Thom1994

Thom1994

Heb hem helemaal gezien. Vind het erg overdreven en heel goor, het slaat allemaal NERGENS op. Maarja, toch vrij vermakelijk, je moet er van houden..

Xen0n

Ik zal het vanavond gaan zien, de hele reeks gekeken, behalve deze. Ik vraag me af of hij echt zo slecht is... Het voorgevoel is in ieder geval goed, na de andere Saw's.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Mooie poster

avatar van historicus

historicus

geinig met dat zuur :):)

avatar van historicus

historicus

vind de andere saws leuker en beter

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Drie maal is scheepsrecht, maar niet voor de hitserie Saw.

Redelijk vervolg op een fijn eerste en geniaal tweede deel. Deze film moet het vooral hebben van zijn uiterste smerigheid, en zit vol zieke fratsen. Smullen voor de goreliefhebbers. Toch is mijn favoriete combi er eentje van een mix tussen spanning (incl. alle welbekende cliché muziekjes) en gore of anderzijds amusement (pulp, camp, etc.) en gore. Saw 3 schiet hierin toch wel iets tekort in vergelijking met de eerdere twee delen.

Waar ik het eerste deel beoordeelde met 3,5 sterren, het tweede deel zelfs met 4 sterren, daarin neemt dit deel toch echt een stapje terug.

Stabiele 3,0* voor meer dan honderd minuten ongegeneerd gruwelen.

Tjurk schreef:

Voor mij leek het ook dat het op niks zou eindigen. Dat het alleen over de moorden ging, die totaal ook niet op die van Jigsaw leken overigens... Maar gelukkig word het gered door hetgeen wat er gebeurt in de laatste scenes bij Jigsaw's bed. Ik wilde dit neerzetten als de slechtste film van de Saw-reeks (op 4 na dan). Als je alles dan nog presies te weten komt op het einde valt alles op zijn plaats, daardoor is deze voor mij toch een mooie 3 sterretjes waard. Niet teveel, maar de 1e 2 blijven gewoon beter...

avatar van Game_Over

Game_Over

Absoluut de beste Saw film uit de hele reeks. En was gisteren nog te zien voor het eerst op Veronica

En trouwens voor de mensen die het nog niet wisten in de hele saw reeks worden er niet zomaar mensen in traps gezet maar alleen mensen die iets egt gedaan hebben zoals moord. En ookal zitten ze in de trap ze hebben altijd kans om het te overleven alleen het lukt ze gewoon nooit..

Game_Over schreef:

Als degene die Saw-reeks heeft gekeken er nog niet achter is dat die mensen daar om een rede zitten...

En in Saw 3 is het bij bepaalde traps dus niet mogelijk om vrij te komen, maar daar gaat deze juist over.

Waarom zou dit absoluut de beste Saw film uit de hele reeks zijn? Saw 2 was vele malen beter...

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Game_Over schreef:

Sommige mensen worden ook opgesloten omdat ze niet tevreden zijn met hun leven (en volgens Jigsaw dit op een arrogante wijze tentoonspreiden) terwijl ze dat wel zouden moeten zijn.

avatar van ILDIB

ILDIB

Veel indringender dan deel 2. beter ook, beetje teveel gejammer van amanda wellicht.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen week ook maar eens bekeken.

Film borduurt voort op eerste beetje overgewaardeerde deel, maar kan nergens ook maar er van in de schaduw komen.

Verhaal gaat echt nergens over, spanning is er nauwelijks en de zogenaamde gore-scene's vallen in de praktijk ook reuze mee.Waar deze serie films zijn beroemde status van daan haalt is me dan ook een raadsel.

Jigsaw vergelijken met horror-iconen als Jason, Freddy of Micheal vindt ik veelste veel eer:

waar je anderhalf uur na zit te kijken is een zieke, oude man en een van weeklaag gevulde trien.

De slachtoffers van hun zieke geesten volgen elkaar snel op, maar omdat er niet veel logica en samenhang in zit, is er van veel spanning en meeleven niet veel sprake.

Er wordt in ieder geval wat beter geacteerd als in deel 2 en sommige vallen zijn wel aardig bedacht.

Verder behoorlijk b-film niveau en het einde maakte kennelijk zo weinig indruk dat ik het me nu al niet meer kan herinneren.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van maerk

maerk

Een verbetering ten opzichte van Saw II.

Na Saw II had ik mijn verwachtingen voor het derde deel al heel laag gesteld. Met 2* in gedachte voor een beetje gore uitmelkerij ging ik kijken. En vanaf het begin beviel de film me wel. Bousman heeft geleerd van zijn fouten uit Saw II en het verhaal is niet eens zo slecht. Niet hoogstaand natuurlijk, maar beter dan ik had verwacht. En zo was dit toch een best interessante film.

Bousman heeft volgens mij Saw en zijn eigen Saw II met elkaar vergeleken. Toen is hij tot de conclusie gekomen dat het camerawerk en de montage erg irritant waren in zijn film en dat hij beter de aanpak van Wan kon uitproberen. Visueel ziet Saw III er veel beter uit dan het vorige deel. De fast-forwards en slow-mo's zien er hier wél goed uit en de film heeft een akelig sfeertje. Iets wat ik miste in Saw II. Een stuk fijner om naar te kijken dus en alles ziet er weer erg grauw uit dankzij roestige materialen en groene kleurenfilters. De verbetering zit hem dus niet in de martelingen, die nu erg ziek zijn geworden. Ik kan veel gore hebben, maar daar zit voor mij niet de kick, spanning of horror in. Spanning was er een beetje. Ik had namelijk medeleven(!) met het personage Jeff. Eindelijk eens een slachtoffer dat een probleem heeft dat je wel aangrijpt. Ik was dus ook steeds benieuwd wat Jeff ging doen en het einde was heel sneu voor hem. Tegen het einde lijkt alles opeens mis te gaan. Amanda vond ik zoiezo een enorm irritant mens. Nu komt ze met dr pistool en krijgen we een hoop gezeik te horen. Maar dan wordt de film net gered door een erg goede twist. Dit was Amanda's test, erg goed! Ik vond het geen uitmelkerij, maar gewoon een redelijke film.

Verre van perfect, maar deze komt al dichter in de buurt bij het niveau van het origineel. 3*, en erg benieuwd of Bousman zo door gaat met deel 4.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Saw III

Gister maar eens Saw 3 gaan kijken en net als bij maerk waren mijn verwachtingen nu wat lager omdat ik Saw II opeens een stuk minder vond. Saw 3 vind ik het begin van de uitmelkerij. Verhaal was in dit deel wel weer iets beter maar het kan Saw 1 nooit overtreffen. Martelinstrumenten waren hier wel heel mooi en vaak aan bod. In dit deel zag je ook wat meer van de daadwerkelijke martelingen. Cast is opzich niet ontzettend veel speciaals maar Tobin Bell zet een geweldige Jigsaw neer. De rest kan ook wel acteren maar zo als ik al zei: Niets speciaals. Wat ik wel heel goed vond aan dit deel was hoe je Jigsaw en Amanda alles ziet regelen. En dan met name dat stuk uit de badkamer van Saw 1. Die badkamer blijft de leukste plek. Ik zat nog een beetje te twijfelen voor een uiteindelijke stem maar aangezien ik hem net iets beter vind als Saw II:

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Vanaf de 2de saw begin ik de psycho te missen. Hier ook.

Ik vind saw 3 de 2de best saw.

avatar van Twannetjuh

Twannetjuh

Wow, alledrie de films gezien en wat een einde's zeg!!!!

Op het einde weer zo'n complete flashback over heel de film!

Leuke martelscené's en goed verhaal

****

avatar van Vaughn

Vaughn

Saw 3 vond ik beter dan 2. Ze zijn allemaal uiteraard geweldig om te zien, en de einde's, vooral inderdaad bij deze, zó onvoorspelbaar! Top!

avatar van bild

bild

Saw 2 heb ik niet gezien, 1 wel. Het blijft een goed en eng uitziend deel. De special effects enzo zien er erg goed uit en een halfuur voor het einde begint het verhaalgedeelte dat erg mooi is.