• 9.380.493 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

avatar van agent smith

agent smith

edouard schreef:

Miste op het einde het melodietje opkomen

dan heb je niet goed geluisterd

avatar van TimD

deze film richt sich meer op de goorheid dan op de horror:(

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Erg jammer deze film. Ben sowieso geen voorstander van de gehele Saw-reeks maar heb me toch bij deel 1 en deel 2 prima vermaakt. Slecht verhaal, vond vooral die vrouw erg slecht, zat niet goed in elkaar, afgezaagd, kon er eigenlijk weinig goeds aan ontdekken. Twijfel tussen 1,5 en 2, laat ik er nog even een nachtje op slapen

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wie zullen er overigens in Saw 4 spelen, er zijn er niet zo veel meer over

avatar van Gollem

Gollem

Voor een derde deel was deze film niet echt superslecht, maar wat mij betreft mag het nu over zijn met deze Saw-reeks. Helaas verschijnt er nog een vierde deel. Wie er in mee zullen spelen? Geen idee, misschien wordt het een prequel, dus wat zich afspeelde vóór deel 1. Interesseert me verder niet echt.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

gewoon een matige film met een hoop ongeloofwaardige toevallige dingen, overgewaardeerd. 1 was een leuk thrillertje, 2 ook leuk met een leuke twist, maar 3 is gewoon slecht

avatar van edwinb82

edwinb82

Goede afsluiting van een reeks ziek-bedachte films.Geef een 4

avatar van jasha

jasha

edwinb82 schreef:

Goede afsluiting van een reeks ziek-bedachte films.

Helaas is het nog niet de afsluiter van de "serie"

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zeer matig. Vind de hele serie nogal slapjes maar had geen moeite om deel 1&2 uit te zitten. De laatste 3 kwartier van deze film keek ik enkel om te zien waar het eindigt.

1 ster

avatar van MichaelGeesing

MichaelGeesing

Spannend alleen ik vind deze film niet aansluiten op deel 1 en 2 ik vind 2 nog steeds de beste en jah 3 is ook wel spannend maar toch niet wat ik ervan had verwacht 3*

Ik vond het nog wel een leuke film, goed is anders.

1 blijft de beste, toen wist je nog niet wat je allemaal kon verwachten. Nu proberen ze het alleen maar gruwelijker te maken dan 1 en 2. Maar blijft toch spannend om naar te kijken. Puntje stoel werk af en toe,

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Saw 3 is qua verhaal enzo misschien wel minder. Maar het is gewoon vet om al die scenes te zien met mensen die in spelletjes worden getest.. Dikke shit.

avatar van Accezz

Accezz

Heb ervan genoten

danny4826 schreef:

deze film richt sich meer op de goorheid dan op de horror:(

horror is goorheid

robin00787 schreef:
Saw 3 begint wel aardig met een paar ''leuke'' scenes, maar wordt al snel vrij slecht.

Het grootste probleem vond ik eigenlijk dat Jigsaw en co totaal niet meer eng zijn en ze totaal geen dreiging meer overbrengen. Was dit nou die seriemoordenaar die in deel 1 met zn masker zo sadistisch op zn driewieler naar binnen kwam rijden. Daar is helemaal niets meer van over.
Jigswaw is nu een hulpeloze oude man die vrijwel niets meer kan. Zn sidekick (trouwens vreselijk slecht gespeeld door Shawnee Smith) is labiel, flink jaloers en eerder irritant dan dreigend of eng. De redenen die Jigsaw heeft om zn slachtoffers zo gruwelijk mogelijk te vermoorden worden steeds triester. Zeik toch niet zo Jigsaw, ga wat doen met je leven, ouwe zeikerd, dacht ik steeds.

Daarnaast wil het verhaal niet vlotten. Vooral vanaf het punt dat die doctor kwam leek het verhaal af en toe echt stil te staan. Af en toe vond ik m zelfs saai. Nog iets: achteraf gezien, wat hebben die moorden aan het begin nou te maken met de rest van de film? Het meest belachelijke was nog het het andere verhaaltje van die Jeff die dan al die mensen moest vergeven. Wat een onzin zeg!

Nee, Saw 3 is niet meer dan een zeer matig horrorfilmpje met een zeer slap verhaal en in mijn ogen weinig overtuigend gore. Waar deel 1 nog lekker mysterieus, nieuw, fris en spannend was zoekt dit deel alleen naar gruwel en sensatie. Tijd om te stoppen, want net als Jigsaw is deze serie al een tijdje over zn hoogtepunt heen! 2*

Was dit nou die seriemoordenaar die in deel 1 met zn masker zo sadistisch op zn driewieler naar binnen kwam rijden------ ja...... in deel 4 wel check voorproefje :D

avatar van joeri15

joeri15

ik vond het niet zo'n goede film als Saw 2, want die was gewoon super, maar ik vond hem ook zeker niet slecht. 3.5*

avatar van Catscan

Catscan

Mmmmmm..... Wanneer komen deel 4, 5 en 6??!!!

Spanning en nieuwigheid is er wel zo'n beetje vanaf nu!..

avatar van saw1991

saw1991

TimD schreef:

Hij doet wel iets wel met zijn leven,hij test mensen.en ik vind dat Jigsaw op sommige momenten gelijk heeft.

avatar van saw1991

saw1991

Hallo, ik zit hier met een raadsel

er is weer een tagline bijgekomen van saw 4

kijk maar even als je wilt.

avatar van james_cameron

De minste Saw-film tot nu toe- te fragmentarisch, met te veel flashbacks en een aantal afgeraffelde subplots (bijvoorbeeld dat met Dina Meyer's personage). Om nog maar te zwijgen over het zeer overdreven sadisme: dit is martelporno van de ergste soort. Maar ja, ook ditmaal is de film toch weer spannend, meeslepend en zeer effectief. De makers kunnen nog wel even voort met de reeks, maar de formule begint wel slijtageplekken te vertonen.

avatar van Justice4All

Justice4All

saw1991 schreef:

Hallo, ik zit hier met een raadsel

er is weer een tagline bijgekomen van saw 4

kijk maar even als je wilt.

Als je op imdb verder snuffelt, kom je terecht op: Official Saw Fanclub en daar hebben zij het -geloof ik- vandaan.

Maar ik zie net dat je wel moet dokken voor de "SAW4 NEWS"

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Catscan schreef:

Mmmmmm..... Wanneer komen deel 4, 5 en 6??!!!

Spanning en nieuwigheid is er wel zo'n beetje vanaf nu!..

ik hoop dat er zo veel mogelijk delen van deze reeks uitkomen .

en volgens mij duurt dat niet meer zo lang , want als je kijkt naar de tijd tussen de eerste de tweede en de derde ...

deze zijn echt mijn favoriete horror-reeks

avatar van PsYchoW

PsYchoW

Ik zie genoeg slechte berichten over deze film , maar ik heb me smakelijk vermaakt.

Gelukkig smaken verschillen...

Een dikke 4.5 voor Saw3

avatar van thysum

thysum

??Tegenwoordig bestaat er ook al de mogelijkheid om te downloaden..zoals sommigen onder ons wel inmiddels weten.

avatar van TimD

TimD

Word hier niet aangemoedigd.

avatar van Fna

Fna

Goeie film, heb me prima ermee vermaakt, martel scenes waren weer top, acteerwerk vond ik ook wel goed, maar saw1 blijft de beste!

avatar van frankyd82

frankyd82

Ik vond SAW 1 en SAW 2 echt goede horors. Verhalen liepen mooi in elkaar over. Bij SAW 3 vond ik de scenes an sich wel kicken, maar bij het overall plaatje miste ik toch een beetje een strakke verhaallijn.

Ik hoop dat SAW 4 het weer beter gaat doen.

avatar van MrEd

MrEd

Niet meer van het kaliber Saw 1. Focus lag nu meer op 'hoe origineel kan ik een persoon om het leven brengen' ipv hoe verras je de kijker met een goed verhaal. Was geen slechte horror maar haalt duidelijk niet meer het niveau van deel 1.