• 9.380.615 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

nee? :S

gideonvdb

goeie reden om nog een keer te kijken wat een mazzel pik ben je toch eigenlijk.

welke scene was dat??:P

avatar van agent smith

agent smith

ja inderdaad, nou wordt ik ook benieuwd wie je bedoelt! heb de film 3x gezien, maar een vrouw met camera

haha idd ???

avatar van Hando

Hando

John's droom bij de operatie. Daar kwam toch een vrouw in voor??

ahja idd...zijn vrouw

avatar van Jus-T

Jus-T

Het lijkt me toch dat als je de film hebt gezien, dat je begrijpt dat ik Jigsaw zijn vrouw bedoel die je terugziet in de flashbacks. Een blonde vrouw met een bos krullen, waar tegen Jigsaw zegt: "Ik hou van je", waarna ze elkaar een kus geven.

avatar van thysum

thysum

Saw 3!!

Uit verveling n hele bak sla opgegeten, dat was trouwens nog spannender dan de hele film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuker dan ik verwacht had. Mede door mijn omgeving verwachtte ik een film die bol zou staan van de gore. Maar dat bleek reuze mee te vallen. De film keerde zelfs terug naar zijn roots door telkens in beeld te brengen hoe de slachtoffers van Jigsaw thuis verrast werden . Dat bracht veel spanning met zich mee. Daarnaast had ik in Saw II het hoe en waarom gemist. Zeg maar de motivatie van Jigsaw om zijn slachtoffers te straffen. Hier is dat gelukkig weer helemaal terug.

Saw III is een spannende, onvoorspelbare film met veel amusante boobytraps. Alleen jammer, dat ik nooit echt geschrokken ben. Het is al een tijdje dat ik een film heb gezien die mij eens de stuipen op het lijf joeg. 4*

Probeer Ils misschien eens een keertje. Niet echt typische schrikeffecten, maar qua "nagelbijt" gehalte het beste in het genre wat mij betreft

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Zodra ik hem te pakken krijg....

avatar van angelakian

angelakian

Niet eng gewoon ranzig

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Geen van beidden eerlijk gezegd. Ja of ik zag het bloed niet echt spatten. 3,5*

avatar van Miezz

Miezz

Ja ja, heerlijk weer! De eerste twintig minuten is echt inferno! Het lijkt op dat moment heel even of regisseur zich teveel heeft vergrepen aan zoveel mogelijk gadgets en verder niets uit te diepen.
Gelukkig klopt dat niet en komt daarna, wanneer de hoofdpersonen van dit deel in beeld komen, ook de emotionele marteling.

Ik vind dit deel weer heerlijk. Ik vond alleen de hersenoperatie een beetje amateuristisch. Dat had wel wat beter gekund.

Al bij al, 4*

avatar van Respekked

Respekked

Beste van de 3.

Komt vooral doordat deze daadwerkelijk spannend en interessant is. Op een paar erg ranzige scènes niet wereldschokkend. Beetje jammer vind ik het begin, dat hadden ze ook wel anders in kunnen kleden. Misschien was het handiger geweest om niet de politie erbij te betrekken die totaal geen rol hebben in dit deel, lijkt hierdoor zo met de haren erbij getrokken. Ook al wordt hier Amanda's fout uitgelegd, het past niet helemaal

Leuk om het hoe en wat van deel I en II nu te zien. Daarnaast vind ik het einde best aardig Beetje jammer dat het nu nog steeds niet is afgelopen. Met de dood van Jigsaw is het interessante er wel af

ralphkuh schreef:

tukkerstein schreef:

tukkerstein schreef:

avatar van tassebas32

tassebas32

ik vond het een redelijke film vooral in het begin was ie goed aardig bloederig maar opeens werd ie een beetje langdradig het enige wat leuk was was aan het einde

maar wel de moeite waard

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

het is zo stom om nog geen 16 te zijn.

ik ben pas in juni jarig ( dan wordt ik 16 ) .

dus ik kan deze film ( met veel spijt ) nog niet in de cinema zien.

ik wil hem zeker zien .

is hij goed ( die film en acteurs )?

avatar van agent smith

agent smith

gideonvdb schreef:

uit eindelijk weet ik wie hij bedoelde en dat was geen vrouw MET camera, maar een vrouw die gefilmd werd door haar man MET camera. dus zo raar was mijn misvatting niet

ralphkuh

Ik zou het wel raar vinden als de vrouw van jigsaw in één keer verder gaat met zijn spelletjes...We hebben haar tenslotte bijna niet gezien. Ik hoop dat het verhaal verder gaat met Jeff en zijn dochter...Niet in één keer weer iemand die we niet kennen

avatar van newG

newG

Volgens mij hoeft er niet noodzakelijk een nieuwe jigsaw te komen... al de instructies kunnen op dat bandje staan die hij op het einde laat afspelen, en bij elke plek die Jeff bezoekt kunnen nieuwe instructies klaar staan... Want als Saw 4 doorgaat met Jeff als "slachtoffer"... dan kan er geen nieuwe jigsaw geïntroduceerd worden, want zoals gezegd in Saw 3: alleen onze "op sterven liggende" vriend weet waar zijn dochter is... Lijkt me dan ook onlogisch om een nieuwe jigsaw Jeff zijn "test" te laten afleggen...

Voor de rest een degelijke film, maar ik mis toch die claustrofobische sfeer uit het 1ste deel. Maar voor mij heeft nummer 3 de spons geveegd over dat slechte 2de deel...

avatar van didootje9

didootje9

i luv horror alleen ik heb nog geen tijd gehad om hem in de bios te kijken ik heb gehoord dat er mensen zijn flauwgevallen ! :O maar dat weerhoud me er niet van hem te kijken ...bijna iedereeen uit mijn kals heeft hem al gekeken ikke jaloers dus ik zla hem binnenkort wel zien ....ik kan nog geen cijfer geven ....

avatar van didootje9

didootje9

PS dis zo bale ik ben nog gen 16 dus ik ga hem op een andere manier kijke :S

avatar van Redeye

Redeye

had beter verwacht

avatar van Wolff

Wolff

zeer goed in mekaar gezet wat een top film !!!

veel beter dan deel 2