• 9.381.099 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Mesmerize7

Mesmerize7

1 was leuk, 2 was een vooruit gang, maar hier blijven ze toch echt steken op een beetje moorden op een gare manier. Ik weet nu al hoe 4 gaat en die hoef ik niet eens meer te zien.

avatar van nairobi

nairobi

Ondamks dat ik het een super gore film vond toch nog 3*.

avatar van donemans

donemans

dat je dit de beste van de drie kan vinden is mij een raadsel.. 1 was stukken beter in mijn ogen. Ik vond het een redelijk goede film maar net wat te ranzig vandaar een 3.

avatar van Apster

Apster

In Saw 3 was moeilijk een echt verhaal te vinden, het diende als aanvoer voor zoveel mogelijk zieke scenes. De ontknoping was te ver gezocht, het plan van Jigsaw slaagt alleen maar door een opeenstapeling van toevalligheden en geluk. De film heeft ook een constante loodzware sfeer met hetzelfde gepredik over hoe slecht mensen zijn en dat ze fout leven, de film neemt zichzelf daardoor veel te serieus.

Het is jammer dat deel 3 het opnieuw verpest voor deel 1 met zogenaamd nieuwe verrassende onthullingen over de badkamer waar Dr. Gordon en de fotograaf gevangen waren.

avatar van kraaitje

kraaitje

Echt een vette movie, lekker veel geweld en heftige actie!

avatar van Tayama

Tayama

Eerste deel van Saw was heel verrassend - dit 3e deel is dat niet; echter gaat het wel verder waar Saw zo ongeveer stopte.

Heb daarom vooral dan ook het meest van III genoten; ging iets verder als het eerste deel, sadistischer, gorer, bruter. Leuke film. 4,0.

avatar van swankel

swankel

heel slecht,deze film gaat niet over spanning of griezeligheid ,maar het gaat erder over om iemand op een zo sadistische mogelijke wijze te vermoorden.

Ik voelde totaal niet mee met de personen(kwam door dat magere acteerwerk) en het voor de rest zag je alleen maar zieke smerige dingen.

Je bent trouwens echt een hersenloze sadist als je deze film leuk vind om te kijken

avatar van killerfreak

killerfreak

ge weet wat ge kunt verwachten, en der zijn genoeg mensen in de wereld die dit leuk vinden; anders zou er geen 3de deel al gekomen zijn

avatar van swankel

swankel

Tja,in wat voor een ziek wereldje leven wij.

avatar van Hando

Hando

Van het hele spectrum van emoties vind ik afgrijzing op zijn tijd best aardig om te ervaren. Ik denk dat mensen om dezelfde reden naar operatieprogramma's kijken. Dat zou ik niet echt ziek willen noemen.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Viel mij erg tegen. Het verhaal was magerder als in 1 en 2. Ook de manier van het testen van jigsaw was totaal anders, komt mischien ook wel door de Amanda. Er zaten ook wel heel erg veel flasch-backs in waar ik mij op den duur aan begon te ergeren.

avatar van saw1991

saw1991

echt superfilm maar ik kan er niet echt aan uit ?

waarom zo'n score deze zou minstens 4 moeten hebben

maar saw 2 vond ik niet zo goed deze was echt hard en onvoorspelbaar ik vond de acteerprestaties ook best goed

maar jigsaw en amanda stelen echt de show

spannende film

5 sterren !!!!!!!!!!!!!

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

hij is niet zo smerig als ik dacht, alleen dat met die ringen is wel smerig dat die troy eraan dood gaat maar jah, verder wel een aardige film met gruwelijke effects (maar om er misselijk van te worden... ik vind van niet! dus dat ze in amerika flauw vallen in de bios en in engeland er een ziekenwagen moet komen vind ik flauw!). 4* voor het acteerwerk en de gruwelijke effecten

avatar van TimD

TimD

swankel schreef:

Nou, dankjewel.

avatar van notsub

notsub

De originaliteit was er bij deel 2 al af en ook deel 3 kan niet verassen. Het verhaal was erg voorspelbaar. Desondanks is er genoeg over om van te genieten, tenminste als je van sadistische gore houdt. Er wordt links en rechts ook nog wat wat gejat van andere films. Saw 1 is en blijft een topper, dit is een niveau lager. 3.5 punten.

avatar van Vonne

Vonne

Iedereen kan zeggen wat hij wil maar ik vond hem helemaal geweldig!

Weer lekker ranzige film.

Kan niet wachten op deel 4

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Na het leuke deel 2 was dit een tegenvaller. Prima verhaal en idem acteerwerk, maar alle boobytraps riepen een sterk déja-vu gevoel bij me op: het werd allemaal iets te veel van het goede. 3*, kan er helaas niet meer van maken.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

idem met bluejudaskiss.

ik vind dat ze nu wel is mogen stoppen met saw. het blijft wel een goed verhaal maar ik vind dat het nu wel snel tegensteekt en dat het altijd het zelfde begint te worden.

avatar van peter9

peter9

dit was echt de beste film ooit exstreeme vallen exstremen spelletjes of game i wanna play a game deze film krijgt het hooste put een diike 10

avatar van Burak18

Burak18

wat gebeurd er met die gast in het begin ?

je hoort allerlei gestamp etc wordt die geplet?

kom er maar niet uit

avatar van Jus-T

Jus-T

Gisteren in de bioscoop gezien. Ongelooflijk zieke film, maar wel weer erg goed. Als kijker wordt je de eerste periode overdonderd met gore beelden waar geen touw aan vast te knopen is (Zelfs niet door JigSaw)

Maar naarmate de film vordert komt er wat meer lijn in de gruwelijkheden en ontpopt zich weer een vernuftig verhaal met een prima, toch weer ingenieus, slot.

De eerste gedachte die ik had na de film -over een vervolg- was dat het niet onwaarschijnlijk is dat de vrouw die je terugziet in de flashbacks opduikt als nieuwe Jigsaw. Als het Jeff zou worden, zou dit wel érg makkelijk zijn. Een andere optie heeft zich nog niet naar voren geschoven?!

3,5 ster.

avatar van tatz

tatz

vond het een goed film. deel 1 vond ik goed, 2 was een oke vervolg en 3 ...ik vond het een topper! Wat mij betreft

mogen er nog wat delen volgen, als ze van deze kwaliteit blijven ten minste!

Vond er wel degelijk een verhaal in zitten, en op het einde vallen de puzzelstukjes weer mooi op de plaats.

avatar van makoo

makoo

Wat een waardeloze film zeg. Alleen maar een opeenstapeling van ze goor mogelijke moorden. Dit heeft niets meer met horror te maken. Na SAW had men moeten stoppen. Inderdaad, zoals al eerder aangehaald hangt hij aan elkaar van toevalligheden.

avatar van Doom

Doom

makoo schreef:

Laat ik dit nou net een sterk element van sommige horrors vinden. Het heeft dus wel degelijk met horror te maken. Lekker gruwelijk. Als je meer spanning zoekt, ga dan een thriller kijken.

avatar van CatC

CatC

Heerlijke film, erg gruwelijk maar toch met een goed verhaal erin.

Kan niet wachten tot Saw 4 uitkomt

avatar van saw1991

saw1991

donemans schreef:

vor mij viel de gore mee sommige stukken soms wel goor ik vond het eerder gewoon mooi gemaakt

maarja ieder zijn mening eh

avatar van ralphkuh

ralphkuh

Jus-T schreef:

Volgens mij bedoel je Amanda...Die is vermoord op het laatste van de film

avatar van gideonvdb

gideonvdb

nee die bedoelt ie niet.

avatar van ralphkuh

ralphkuh

Wie dan?

avatar van gideonvdb

gideonvdb

met die videocamera weet je nog