• 9.380.819 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van sudesh1973

sudesh1973

Echt kei gave film, word er helemaal geil van. Heb besloten mijn man ook eens op te sluiten en mijn eigen expirimenten uit te voeren. Kan niet wachten tot saw 4 uitkomt......

avatar van TimD

TimD

avatar van kirsy

kirsy

Hmmmmm, hij was weer goed, leuke ranzige stukjes weer, best ziek eigenlijk. Maar ik vind het wel jammer dat ze het weer zo commercieel gaan uitmelken met nog een deel .... beetje zonde! Maar wie weet, misschien kijk ik er met even veel plezier (lees afschuw) naar als de vorrige 3

avatar van Aeque

Aeque

Leuk om een keer te zien, maar vond hem niet echt boeiend. Ik hoop dan ook zeer zeker dat er geen deel 4 komt.

Wat me vooral tegenviel was het ontbreken van het schrik gehalte. Nu was Saw sowieso al bekend om zijn ranzigheid maar dat is in dit deel dan ook het enige wat veelvuldig is verbeterd.

avatar van 1369

Zulke films zetten mij aan het denken....... op het moment dat ik'm keek een grote kans dat er in de echte wereld mensen op brute wijze gemarteld werden. Je krijgt gewoon een diep haat gevoel voor deze jigsaw en een soort wens om iets tegen zulke types te kunnen doen. Maarja je bent hulpeloos net zoals z'n "slacht"offers. Dus in dat opzicht is de film wel gelukt.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

de saw films vind ik een van de betere thillers van de laatste jaren.

Het heeft bijna alles: spanning, een goed verhaal,veel verassingen,goede acteurs, leuk camerawerk

avatar van Vintage

Vintage

leuke film, beter dan II slechter dan I, In de film wordt wel meer duidelijk van Saw I en II. Als je I en II hebt gezien is het wel een aanrader.

3.5

avatar van Vintage

Vintage

1369 schreef:

Jigsaw pakt alleen mensen die hun leven weggooien aan drugs of wraak etc. dus als je een gelukkig leven leid heb je niks te vrezen

avatar van 1369

Weet ik

Maar hij als mens voelt zich geroepen om een ander mens te straffen voor zijn of haar levensstijl. Who the F*** is hij om dat te mogen doen. En dat is het beangstigende omdat de mensen die martelen op hun manier altijd wel een goede reden hebben voor hun wandaden....

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

Goede film, slechter dan deel 1, beter dan deel 2. Er zijn geen woorden voor zo mooi als deze film is. 5*

• 11924 berichten

Mooi?! Je kan veel woorden gebruiken voor deze film, maar 'mooi' is daar zeker niet een van...

avatar van zotteke88

zotteke88

Ik vind het een schitterende film, snap niet wat sommigen onder jullie er tegenhebben. Is echt een goeie horrorfilm en als je niet voor horror bent ga dan gewoon niet

avatar van film_kaza

film_kaza

mafiaferzeti schreef:

Noem dan 1 ontroerende scene die mooi is uit deze film.

avatar van swankel

swankel

zotteke88 schreef:

Maar ik ben voor slimme horror films en niet voor die domme "laat ik eens kijken hoe ziek een film kan zijn" hororfilms.

zotteke88 schreef:

Ik kopieer nu eerlijk gezegd letterlijk wat Mug gezegd heeft bij Saw 2, maar dat is omdat hij gelijk heeft: dit is echt geen goede horrorfilm. Echt niet. Als thriller is het een prima film, daarom gaf ik 'm ook 3* (hoewel ik de andere twee delen meerdere punten hoger gaf), maar een horrorfilm moet eng zijn en dat is deze totaal niet. En begrijp me goed: ik ben dol op horror.

avatar van Nickske!

Nickske!

Hey mensen wat een discussies. Voor mij persoonlijk vind ik het belangrijkste dat een film mij boeit en waarbij ik me niet ga vervelen. Bij deze film zeker het geval!!

*4,5

avatar van Silentplague

Silentplague

Ik vond dit helemaal geen goede film..
Er zaten veel dingen in waardoor ik de films steeds slechter begon te vinden in plaats van dat ik in de film kwam...

Zoals dat die gast die door al die testen moest komen gewoon vaak dingen deed die nergens op sloegen, het was gewoon ongeloofwaardig dat hij sommige personages nog even langer wilde laten lijden en dan gewoon omdat hij te sloom is ze dood laat gaan...

Ook als ze die sleuten moeten pakken met dat geweer erachter, is het gewoon zo dom dat die gast die erachter staat dood gaat.. als hij niet op zo een stomme plek gaat staan was die sleutel gewoon gepakt en had dat geweer gewoon mis geschoten...

En het shirt van die rechter ofzo bij die varkens was ook even snel in de was gedaan toen hij klaar was want die was ook wel weer erg schoon

Naja zo kan ik nog wel even doorgaan maar laat ik dat maar niet gaan doen..

avatar van b0n0

b0n0

Ik vind Saw 3 echt 3 keer niks, en dat is niet veel. De eerste delen van Saw vond ik ook al niet veel aan en nu wordt het alleen maar erger uitgemolken. Jigsaw vind ik niet echt overkomen als een superslimme badguy zoals hannibal lecter dat wel heeft. Het verhaal heeft totaal geen diepgang; het gaat alleen om het slachten van mensen... maar dan gelukkig wel met een moraal (als je toch aan de drugs zit of wat dan ook, dan kan je wel gewoon doodgemaakt worden) 1*

avatar van android325

android325

pas gezien in bioscoop.saw 1 blijft 1 is gewoon goed .twee was ook wel goed gedaan,en drie was niet naar verwachting maar zat wel weer een verhaal in.gezien de einde er omt zeker een aflevering 4.jammer dat het met jigsaw so slecht gaat.anders kon de verhaal nog mooier worden.jigsaw fans veel plezier

avatar van _Daan_

_Daan_

Vertel het eens.. Tim.

avatar van Midnite

Midnite

sudesh1973 schreef:

Vintage schreef: als je een gelukkig leven leidt, gebeurt je niks.

Nou,als je hier vrolijk van wordt??

Te ziek voor woorden gewoon

avatar van stan

stan

Als je hier geil van wordt dan is er toch iets goed mis met je

avatar van TimD

TimD

Je hebt je antwoord van de 2 bovenstaande mensen Daan.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Ben benieuwd erna... schijnt heel ranzig enzo te zijn I like That !

avatar van riivas

riivas

Net gezien, en ranzig is 'ie zeker. Weliswaar heb ik de film bewonderd op matige kwaliteit, maar dat paste bij het matige verhaal.

Wat een teleurstelling. Ik weet nog goed *zucht* hoeveel indruk deel 1 maakte, 2 was minder en dit idem. Toch wel weer een aantal heel toffe scenes vandaar 3*

avatar van xentos

xentos

vond het meevallen, mensen waren flauwgevallen door het zien van deze film!? vond het meevallen had gedacht dat hij erger zou zijn, vind deel 2 nog het beste

een 3.0

o man! dat meen je niet ??? je vind mooi een verkeerd woord, daar ben ik het mee eens. Hij is GRUWELIJK VET LIJP!!!!

• 11924 berichten

Jij bent óf erg jong, óf je hebt nog erg weinig horrorfilms gezien. Of allebei.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Is dit horror dan?

Vond het meer een gekopieerde versie van Saw, alleen minder psychologisch en nu wat meer slachtwerk

Van Saw 2 bedoel je?