• 9.373.024 stemmen

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 3D

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Sam Neill, Jeff Goldblum en Laura Dern

IMDb beoordeling: 8,2 (1.162.204)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 september 1993

Plot Jurassic Park

"An adventure 65 million years in the making."

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun verblijven te ontsnappen.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Dan moet ik nog even toevoegen dat de soundtracks het tegenovergesteld was van wat ik heb gezegd.

Ik had een ander deuntje van een andere film in mijn hoofd zitten.

eltorro

Maakte me al grote zorgen.

SnakeDoc

Dan kan die nog wel een halve ster omhoog

eltorro

Misschien moet jezelf eerste het goede voorbeeld geven.

SnakeDoc

Moet ik hem eerst weer is bekijken. Laatste keer is voor mij toch al gauw jaar of 6 (msschien wel 7) geleden!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

SnakeDoc schreef:

Dat zou ik je zeker wel aanraden, deel 2 en 3 zou ik dan misschien links laten liggen.

SnakeDoc

Ja heb je opzich gelijk aan, .... anderzijds zijn het prima prima vervolgen, maar kunnen ze bij lange na niet tippen aan deel 1 natuurlijk.

De magie dat dit deel op mij heeft over weten te brengen heb ik bij de 2 vervolgen nooit meer gehad.

Wat was ik als klein kind weg geblazen door deze film!!!

Eén van die film die uit mijn jeugd altijd is bij gebleven! Heb ik (naast the Abyss) niet veel meer gehad!

eltorro

Vond deel 2 ook nog behoorlijk goed, alleen deel 3 viel erg tegen. Deel 2 was gemaakt voor een wat oudere doelgroep, wat ik persoonlijk niet erg vond. Maar voor de rest, de dino's waren nog steeds niet de badguys maar gewoon dieren. En de special effects waren nog beter dan deel 1. Maar goed deel 1 blijft natuurlijk het beste.

avatar van dennis1979

dennis1979

eltorro schreef:

Er is inderdaad niet zo heel veel mis met JP: The Lost World. Dat de dino's vanuit the jungle naar de stad werden verplaatst is zonde, Spielberg had beter moeten weten.

Alleen al het feit dat Jeff Goldblum' personage (dr. Ian Malcolm) bleef is het kijken waard. Goldblum is geniaal, waarom wordt deze geweldenaar niet meer gecast. Deze man is een geweldige karakteracteur, die zijn gehele carrière onderschat is, niet te verwarren met onderbetaald

avatar van h0tar

h0tar

Heb hem een 5 gegeven alleen al voor de rede dat het een grote stap vooruit was qua filmtechnologie, daardoor hoort hij gewoon in de toplijst thuis. En door mijn stem is het eindelijk gelukt .

Gisteren maar weer even het DVD'tje gepakt en wat heb ik weer genoten. Al is het alleen maar omdat die T-rex er zo mooi uit ziet

Dankje h0tar.

dennis1979 schreef:

Zonde, vond ik juist één van de leukste stukjes in de film.

Ben het volledig met je eens, zijn rol in zowel The Fly als de Jurassic Park reeks maken al van hem een geweldig acteur. Hopen dat hij in de toekomst weer in wat meer bijzondere films gaat spelen.

avatar van paul83

paul83

Eind dit jaar komt hij dan eindelijk op blu-ray. Hopen op een lading extra's die ik behoorlijk vond missen op de dvd's.....

avatar van h0tar

h0tar

paul83 schreef:

Ik had nog aardig wat extra's bij de ultimate box .

Ik vond het in ieder geval genoeg ik weet niet of het hetzelfde is als bij de DVD's

avatar van Magru

Magru

ik heb vandaag zo'n box gekocht met alledrie de delen,, daar zitten ook aardig wat extra's bij vind ik:

the making of, storyboards, dino encyclopedie, foto's, trailers, locatie scoutings en anderen... altijd wel interessant!

ExXxtreme

Spijtig dat het niet uitmaakt welke rating ik geef om hem in of uit de top 250 te houden, dat had ik wel leuk gevonden . Ik ga deze nog eens herbekijken denk ik aangezien ik hem als kind wel heel goed vond. De delen na deze gaan nog maar deze was toch nog een stukje beter.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Blijft één van de beste films die ooit zijn gemaakt.

Hoeft er verder niet over uit te wijden.

avatar van pierrrke

pierrrke

hopelijk blijft hij nu wel in de top 250 ik geef films zowat nooit een 5 maar omdat hij gwoon in de 250 thuis hoort maak ik een uitzondering voor één keertje

pierrrke schreef:

Je hebt je wel snel bedacht

avatar van rep_robert

juhnzun

ExXxtreme schreef:

toch niet voor lang dan.. want hij is al back

Hes OUT Hihihihih

Ah c'mon wat stel die freaking toplijst nou voor stikt der van de stront films

eltorro

Sommige mensen hechten er wel waarde aan.

Binnenkort maar weer eens de film herzien, probeer de film elk jaar weer te herzien met nadruk op proberen.

avatar van marcjeb

marcjeb

De hele sfeer rond JP.. is gewoon rilling !!!

Vanaf het begin dat ze in die helicopter naar dat eiland gaan begint voor mijn de spanning ook al heb ik hem 100x gezien.. de muziek, en het onbekende van het eiland, Geweldig gewoon.

Hoop stiekem op een remake of iets, van spielberg.

Dat ik het avontuur mag herbeleven.

Deel 2 heb ik in de bios gezien, en op de terug weg naar huis in de auto zat ik hele tijd achter me te kijken en te fantaseren dat er een t-rex achter me aankwam. ik was erg jong ja

SNEL HERZIEN !!!!!!!!

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Heerlijke avonturenfilm waarin het magere verhaal er niet toe doet. Er is veel actie, spanning en sfeer, de drie hoofdrolspelers (m/v) spelen gedreven maar alles draait hier natuurlijk om de overweldigende beelden van de dino's, werkelijk zeer fraai en realistisch in beeld gebracht, dit is filmgeschiedenis!

SnakeDoc

Oelala, wat lekker zeg Daar gaan we voor zitten Eindelijk weer is op tv

eltorro

Al is dit wel weer de zoveelste keer dat die op tv is, ik zet gewoon de DVD op precies als hij op tv is.

avatar van Jozz

Jozz

Simpelweg één van mijn favoriete films ooit, dit is eigenlijk niet te evenaren. De film bevat een perfecte combinatie van spanning, humor, muziek en effecten. Een klassieker, met voor mij veel jeugdsentiment. Als kind liep ik al in m'n Jurassic park shirt rond en nu vind ik het nog steeds een fantastisch film!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Iedereen van onze generatie ( ik ben 20, dus was toen nog net iets te jong ) is hier mee opgegroeid.

Geniaal.

Special effects blijven tot op de dag van vandaag nog steeds indrukwekkend omdat het allemaal poppen en animatronisch was.

avatar van Waackx

Waackx

Inderdaad deze film mag zeker in de top 250 staan.