• 9.377.366 stemmen

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 3D

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Sam Neill, Jeff Goldblum en Laura Dern

IMDb beoordeling: 8,2 (1.163.391)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 september 1993

Plot Jurassic Park

"An adventure 65 million years in the making."

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun verblijven te ontsnappen.

• 1960 berichten

Eén ding begrijp ik niet; óf ik mis iets, óf het is een kanjer van een fout: T-rex ontsnapt door hek, auto valt door gat wat t-rex gemaakt heeft en dat is een heel stuk naar beneden, terwijl daarstraks nog gelijkvloers. Later als Attler gaat kijken weer gelijkvloers. En hoe komt die auto zo in die boom? Dan moet ie eerst over de top heengegaan zijn. Verder wel een leuke film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat is inderdaad een gigantische fout. Zo zitten er wel meer van in deze film.

JohnWilliams

Tsja, het blijft een fantasie verhaal en een FILM dus dat kan, in elke film zit wel iets waarvan je denkt...oké? Maar dit is toch zo'n goeie film ik blijf hem Spielberg's Topper vinden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik blijf het ook een geweldige film vinden, maar dit soort fouten gaan wel even wat verder dan een continuïteitsfout waarbij eerst iets rechts zit en in het volgende shot links.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Is me nooit opgevallen. Misschien als ik erop let, maar bij een film ga ik nooit zoeken naar fouten.

Bart Tönjann schreef:

Ik normaal gesproken ook niet, maar misschien dat ik iets miste. Een fout is ook zeker geen criterium voor mijn stemgedrag.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige film.

Ik keek deze film vroeger als kind +- 1 keer per maand en ik vond hem geweldig.

Nu nog steeds vind ik dit een geweldige film met heel goede acteerprestaties en heel goed gemaakte dino's.

Het verhaal is niks mis mee.

Geweldige film.

om zoveel mogelijk fouten op tesporen in films

K@i schreef:

snap niet somige mensen der een sport van maken

om zoveel mogelijk fouten op tesporen in films

Is ook geen sport van mij. Integendeel zelfs, heb er de schurft aan als ik vraag hoe iemand een film vond en hij begint het aantal fouten op te noemen. Ik vroeg me alleen maar af of het wel een fout was, of dat ik iets miste.

avatar van Bla

Bla

Belachelijk dat deze niet in de top250 staat zeg.

JohnWilliams

Inderdaad, hij staat bij mij wel in mijn top 10 hoor!

avatar van roozblooz

roozblooz

JohnWilliams schreef:

bedoel je van hoe hij het verfilmd heeft of bedoel je het boek van Michael Crighton. waaruit ik snap dat je het verhaal zelf bedoelt? nou even over de film: het was goed! had echt zin om het uit te kijken. ik vind het ook de beste van de 3 films van Juressic parks. ook het acteren vond ik goe!

roozblooz schreef:

Inderdaad de beste van de 3, de 3e was overigens duidelijk de slechtste.

avatar van K@i

K@i

een film die NOOIT uit mijn top 5 zal verdwijnen

K@i schreef:

een film die NOOIT uit mijn top 5 zal verdwijnen

We hebben hem beide op dezelfde plaats staan in onze top 10.

avatar van roozblooz

roozblooz

JohnWilliams schreef:

Inderdaad de beste van de 3, de 3e was overigens duidelijk de slechtste.

ik vond 2 slechter, nouja, mijn mening

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Deel 2 vond ik persoonlijk ook slechter, dat deel neemt zich zelf extreem serieus, bevat totaal overbodige scènes en subplotjes en moet het hebben van overdreven actie die in deel 1 juist achterwegen bleef en dat deel mede zo goed maakte.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

vroege toen ik ziek wa s en thuis bleef toen ik een ajar of 8 was keek ik hem altijd en vond hem echt een toffe film=> nu nog hoor !!

avatar van Bøø4Gløve

Bøø4Gløve

Neej ff serieus.. Ik vind het gewoon een Kløte lauwe film ff serieus..

Echt gewoon kei goed gemaakt

avatar van predator 2

predator 2

hele goeie film ik hou wel van dit soort films. ik heb vroeger op tv ook een serie gevolgd dat heet walking with dinosours zag je hoe ze vroeger leefden.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Prachtige film en pure nostalgie. Dat logo alleen al is briljant. Is er een film waarvan het logo zó herkenbaar is? Deze film is werkelijk uniek.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

tukkerstein schreef:

Het verschil is wel dat de mensen in deel 1 enkel speciale bezoekers, professoren en een bewaker zijn. In deel 2 heb je te maken met een zwaar bewapende enigszins militair ogende eenheid. Er zat verder in deel 1 ook genoeg overdreven actie. Enkel de geweren waren afwezig.

medansavamhel schreef:

Eerst vond ik het een stomme voorkant maar nu kan ik het zeker wel accepteren. Het is een leuk logo en welliswaar ook de cover van het hoesje van de muziek van John Williams. Inderdaad is dit een bekend logo, het is ook duidelijk te zien in de film. Over de cover is dus weer goed nagedacht.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Eerste film ooit die ik in de bios heb gezien. Was toen 12 ofzo en heeft veel indruk gemaakt. Vooral het geluid, dat in de bios vanuit alle richtingen kwam. Vind 'm nog steeds klasse.

avatar van dammit

dammit

ik weet nog dat ik klein was toen ie uitkwam

ik vroeg toen nog wat is dat mama toen zei ze dat gaat over enge dieren dus ik mocht hem niet kijken

maar dus een paar maanden later toen ie op video uitkwam had me vader hem gekocht

dus toen ik hem stiekem gekeken had was ik de hele week bang dat er een dino onder mijn bed zat maar vond hem geweldige film ik geef hem een 4

avatar van matitie

matitie

Prachtige film. Het lijstje met films over dinosaurussen zou veel korter zijn geweest als deze nooit zou zijn uitgekomen.

5 sterren.

apolicum

nostalgie tot en met :-d

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Echt een geweldige film...

Het wordt tijd dat ik mijn dvd nog eens uit de kast haal...

avatar van Ethicus

Ethicus

Op mijn 7e/8e in de bioscoop gezien en sinds dien nooit meer geslapen. Nee, grapje hoor. Geweldige film en de muziek is ook top. Dikke 4.5*