• 9.379.001 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jammer dat de film vol met plotholes zit en het verhaal een bij elkaar geraapt zootje is van spannende stukjes uit beide boeken. Spielberg wilde waarschijnlijk nog snel effe lekker cashen ipv een goede film neerzetten.

dammit

nee de raptors zijn niet opgegeten want er was een stuk maar dat heeft spielberg eruit gelaten dat zou gaan over een groep motorijders die dan opeens een schim over de weg zien komenze stappen af 1 man word gepakt de rest vlugt en word achterna gezeten door de raptors maar zoals ik al zei heeft spielberg dat stuk eruit gelaten dus lijkt het net of de trex iedereen an boord heeft opgegeten maar het waren raptors maar dat was er dus uitgeknipt

avatar van predator 2

predator 2

goeie film maar ik vind hem minder dan deel een

vooral kwa acteurs in deel 1 speelt die sam oneil (weet niet zeker of dat ze naam is )echt goed gewoon.en natuurlijk deel een was een heel nieuw avontuur zo'n goeie films over dino's was er daarvoor nog niet.altijd als ik nu in een dierenpark loop denk ik altijd wel een beetje aan jurasis park.maar dit deel is zeker niet slecht 4 sterren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Albus Dumbledore schreef:

ik vind dit juist de beste Jurassic Park film tot nu toe. Beter dan het wat korte en snelle deel 3, en beter dan het traag-op-gang-komende deel 1.

Ik vind de muziek van Jurassic Park heel mooi (weet iemand door wie die gecomponeerd is?). Elke keer wanneer ze op dat eiland komen komt dat leuke deuntje weer...

Vind dit tweede deel van Jurassic Park ook erg goed. Wat mij betreft gewaagd aan het eerste deel. Wat de muziek betreft: één van de beste scores ooit van John Williams. En elke keer dat ze op het eiland aankomen krijg ik weer kippenvel, prachtige muziek!

avatar van matitie

matitie

De eindscènes zijn een hommage aan de godzilla en king kong films.Het schip waarmee de T.rex in San Diego aankomt heet namelijk de 'Venture' en raad eens hoe het schip heet waarmee king kong aankwam in New York.

Verder is de film veer goorder dan de eerste, maar zeker niet slimmer. Tijdens de nachtelijke aanval an de T.rex op het kamp rennen de schurken in angst weg terwijl ze tot op de tand gewapend zijn met machinegeweren.

En de goeden laten de dino's zomaar los uit hun kooien zonder er nog maar eens over na te denken wat er met de andere mensen gaat gebeuren en nemen ze tegen beter weten in een baby T.rex mee om het dan aan de tok te krijgen met zijn ouders.

Maar ook de dino's gedragen zich raar. Eest duwen de T.rexen de trailer half over de klif, gaan dan weg zodat de inzittenden kunnen worden gered en komen dan terug om het ding er alsnog over te duwen.

Al met al wel niet zo'n slecht sequel. Maar de eerste is echt veel beter.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Offtopic gezeur verwijderd, graag weer gewoon over de film.

dammit

ik vind deel 1 ook wel beter dan deel 2, maar deel 2 is op zich wel beter dan deel 3, toch? maar dat is mijn mening.

dammit schreef:

het eerste en tweede deel zijn wat mij betref een DIKKE VETTE VIJF waard MINSTENS

dit deel is MAXIMAAL 0'5 waard wat mij betref

dit deel is MAXIMAAL 0'5 waard wat mij betref

de eerste 2 delen zijn minstens 5 sterren waard, maar dit deel is maximaal 0.5 waard.

Kevin13 schreef:

ja, MIJN mening. niks meer niks minder

Kevin13

nee je begrijpt mij verkeerd

ofwel lees ik het niet goed maar er staat dat je The lost world een 5 waard vind maar dat je The lost world een 0.5 waard vind.

volgens mij verwar je the lost world met JP 3

K@i

ja je hebt helemaal gelijk

ik doelde op het derde deel met mijn maximale 0'5 punter

Kevin13

vind dit een prachtig vervolg op het eerste deel.

raar genoeg vind je het toch erg wanneer de jagers op de dinos beginnen te schieten

4.0

het was inderdaad minder

dat in beiden delen Raptors doodgaan

een andere kleine minpunt

is die vage afslachting op dat schip

Rex kon dat nooit gedaan hebben

Raptors door velen aangewezen als daders lijkt mij ook niet

deze zouden gewoon openlijk tevoorschijn komen toen het schip strande en openbreekte

de theorie dat de Raptors zelf afgeslacht zijn door de Rex die opgesloten zat is utter bullshit

het meest logische antwoord = het waren die groene dwergjes

die de bemaning 1 voor 1 afslachte

vrij schuw van nature klein en snel konden deze makelijk deking hebben gevonden in de stad

toen het schip openbrak de Rex uitstapte in alle chaos

Raptors door velen aangewezen als daders lijkt mij ook niet

het meest logische antwoord = het waren die groene dwergjes

die de bemaning 1 voor 1 afslachte

toen het schip openbrak de Rex uitstapte in alle chaos

Zoals al eerder is gezegd was het de bedoeling dat er raptors aan boord waren van het schip, maar die scene is nooit verfilmd. Toch best slordig van Spielberg dat hij hier niks op heeft verzonnen.

Pastichio Rocker schreef:

wat is je bron

als het daadwerkelijk een Raptor aanval moest voorstellen valt met dit erg tegen van hem

de scenario die ik in gedachte had met die groene dwergjes zou echt veel logisher zijn

avatar van The Oceanic Six

Spannende film, vond hem echt een uitstekend vervolg op een al schitterende 1e film.

Meer van hetzelfde kreeg je, maar wel met genoeg originaliteit en kwaliteit. Wederom zag het er schitterend uit en was het gewoon spannend om te zien.

Van de film is vooral het slot in de stad me bijgebleven. Dat was erg King Kong achtig kwa setting en dat beviel me wel.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

wat is je bron

Volgens mij wordt dat bij de extra's verteld op de dvd. Dit staat op IMBD: The script called for a scene where the Velociraptors got on board the Venture as it was about to set sail. As chaos ensued, the T-Rex also got loose, and killed everything else aboard. This explains why many of the crew members are dead in places the Rex cannot reach. The scene was never filmed. En er zijn waarschijnlijk wel meer bronnen.

psycholamp schreef:

hmmmm raar en dom
om dit niet uittewerken in de film dan
maar goed dit heeft verder heeft verder totaal geen invloed op mijn stem van DIKKE VETTE 5 punten MINIMAAL

avatar van Matthias99

Matthias99

Dit deel vind ik het minste van de jurassic park reeks.

Maar toch wel de moeite waard om er heen te kijken dat verdient een 3,5 van mij

avatar van A.J

A.J

Zeer goed vervolg op de eerste.3,5 sterren.

avatar van hub_011

hub_011

gewoon een van mijn favoriete films

avatar van Berniertje

Berniertje

Redelijk goed vervolg, beetje bij elkaar geraapt van de eerste film. De eerste film was dan toch beter. Daarom 1 punt lager dan jurassic park 1.

hmmmm

denk dat ik deze zelfs iets beter vind dan het eerste deel hij staat inelkgeval minstens op gelijke voet met het eerste deel in mijn lijst

dankzij de iets hogere actie gehalte

grotere groepen Raptors

Rexen die aan teamwork deden

meer soorten Dinos die duidelijker in beeld werden gebracht

dammit

maar de spannendste is toc hwel 2 hoor maar 1 is mooier en meer een avonturen film ( vind ik zelf dan he) dit zijn waarde voor de de drie films.

jp1: 4,5

jp2: 4.0

jp3: 3.0

zoals ik al zei is dit mijn mening dus erger je er niet aan oke en trouwens ik vond drie ook weer niet helemaal slecht je kan hem niet bij het rijtje raptor,spider,sabertooth enzo zetten.

dammit schreef:

jp1: 4,5

jp2: 4.0

jp3: 3.0

deel drie was een HUIL FILM vergeleken met deel Een en deel Twee

maar deel Drie was een DODELIJKE film vergeleken

met Raptor Spider Sabletooth etc

dammit

kijk wij denken het zelfde

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

ook een prachtige film maar vond het de minste van allemaal, naar mijn mening is wel de 1 het beste,twee is vergezocht en drie is een beetje "what-the-fuck doen we nog op isla sorna?"

allez, ik vond het een goeie film maar om een wow factor te geven zoals ik bij de nummer 1 had, niet echt.

toch een 3,5

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Ik blijf dit toch geweldige films vinden. Al is het eerste deel niet te overtreffen!