• 9.378.631 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

Roseicollis schreef:

vond deze idd ook leuker

voornamelijk omdat de Rexen en Raptors nu in groepen kwamen

het zou alleen well nog cooler vetter mooier of wat dan ook geweest

zijn

als de Raptors vaker in beeld waren geweest hier

avatar van skysouthpark

skysouthpark

deze film komt om half negen op tv, op veronica. ik hoop dat hij een beetje spannend is. ik heb veel delen gezien toen ik vijf was ofzo (kan me niet erg veel herinneren), omdat ik toen helemaal geobserdeerd was door dino's.

avatar van niethie

niethie

Jaren maar dan ook echt jaren geleden toen ik nog niets met films had wel eens gezien, vandaag weer terug gezien en aangezien ik me niets meer kon herrineren van deel een en dus geen beter eerste deel in mijn hoofd had heb ik me prima vermaakt, de effecten zien er vandaag de dag nog steeds redelijk indrukwekkend uit, het verhaaltje was minder maar het avonturen gehalte in de film was prima in orde.

3 sterren (zal binnenkort ook eens deel een terugkijken)

avatar van skysouthpark

skysouthpark

nou, wat viel mij deze tegen zeg!

ik vond dit als klein meisje een geweldige film, voor zover ik me kan herinneren. ik had het er in mijn spreekbeurt over dinosaurussen in groep drie over, ik sprak erover met volwassenen en had er een uitgesproken mening over.

nu kan ik eigenlijk niks anders bedenken dan: best wel een kutfilm he?

1,5 (die 0,5 is omdat ie me heeft weten te boeien als kind)

avatar van Guusje23

Guusje23

Vind het gemiddelde hier echt te laag... Na het prachtige deel 1 vind ik deze net zo vermakelijk. Alleen in deel 3 vond ik het verhaal en de (nieuwe) acteurs minder. Overigens waren en zijn de effecten nog steeds super, zeker voor die tijd, maar ook vandaag de dag zijn er nog veel filmmakers die hiervan kunnen leren. Hoe echt alles lijkt vind ik ongelofelijk. De effecten hier vind ik beter dan de effecten in veel films van tegenwoordig waar alles vaak te perfect en te mooi moet zijn.

4 sterren is zeker verdiend en deel 1 hoort zeker in de top 250 thuis.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het kijkt lekker weg maar er blijven te veel overduidelijke fouten en dommigheden inzitten om maar enigszins het niveau van deel 1 te halen. Daar zitten ook wat rare fouten in maar ze zijn op zijn minst beter gecamoufleerd dan hier.

avatar van Baggerman

Baggerman

Hopeloos vervolg op deel I met geherkauwde soundtrack. Niet te geloven dat Spielberg zo'n brok pupl heeft afgeleverd!

Sorry, maar ik vond het acteerwerk matig (behalve misschien van Jeff Goldblum!). Ik heb ook de hele film gehoopt dat Julianne Moore eindelijk zou worden opgevreten, wat een irritante trut in deze film, zeg! Helaas gebeurde dit niet, dit had de film voor mij althans kunnen redden.

En hoe kan de bemanning van dat schip ineens helemaal opgevreten zijn, terwijl de T-Rex vast in het ruim zat?? Op IMDB las ik theorieën dat er Raptors waren meegelift, maar waar zijn die dan gebleven? In het water gesprongen ofzo? Ontvoerd door ET? (alle Raptor-scenes op de boot schijnen uit de film geknipt. Lekker, dan!)

dit was inderdaad raar
maar het schijnt dus dat deze Raptors ondergedoken zijn in de stad
en in deel vier die dus aansluit op deze tweede deel
komen ze tevoorschijn
........................................

Tel daarbij op alle ongeloofwaardige acties en beslissingen van de hoofdrolspelers en ik kom op een krappe 1,5* (en dan ben ik in een milde bui!).[/quote]

zitten ongeloofwaardige acties niet in vrijwel elke film

grappig om tezien

hoe de meeste tieners van toen deze film uitkwam oa ik deze film okee tot HARDCORE vinden

en de tieners van nu dit een slechte tot KKK film vinden

avatar van Master369

Master369

de film mist sam neill en laura dern

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

hmmmm

meestal zijn vervolgen wel wat minder

maar deze doet naar mijn mening niet onder aan deel 1

dat donkere meisje haalde wel een beetje het bloed onder mijn nagels vandaan maargoed verder hoor jij mij niet klagen !!

weer een 5 van mij

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Roseicollis schreef:

grappig om tezien

en de tieners van nu dit een slechte tot KKK film vinden

Ik ben zelf een tiener, maar vind deze film best nog leuk..

avatar van martinovitch

martinovitch

zeer goede film !

de eerste en tweede vind ik het beste maar de derde vind ik dan weer iets minder !

deze verdiend 4 sterren !

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuk vervolg op Jurassic Park maar ik vind deel 1 toch wel beter eerlijk gezegd wat ik ook verwacht had want ik ben gewend dat deel 2 of 3 altijd minder is en ook hier is het weer eens kloppend maar dat haalt nog niet weg dat ik deze ook Leuk vindt om te zien.

***

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Dit vervolg is uitgelopen op een grote sof: een zeer krappe 2.0
Snap niet goed waarom deze film een redelijk hoog gemiddelde heeft van bijna 3.0, evenals de opbrengst van deze film: bijna het tienvoudige van de kosten van de film (bron Wikipedia), want er klopt werkelijk geen zak van deze film. Het realisme van de dino's daargelaten zitten er zeer veel ongeloofwaardige actiescenes in de film, kent het script grote "gaten", en is het verhaal om te janken zo slecht. Dat Spielberg zulke prullen op de markt kan brengen, terwijl ik toch een hoge pet op heb van de man. Maar van die beeldvorming heeft hij bij mij toch iets afgedaan na het zien van Jurassic Park 2. Het is in mijn ogen nog net geen flop100 materiaal, maar het komt er heel erg dicht bij in de buurt.

Laat ik zoals ik meestal doe beginnen met het verhaal. Ik noemde het hierboven al: dit lijkt werkelijk nergens naar. Het motief van de "goodguys" - zo noem ik Malcolm en Harding en hun achterban maar even - om naar het eiland te gaan is flinterdun. Nergens word duidelijk wat nou de exacte reden is, die van de badguys is wel enigzins te begrijpen. Eenmaal aangekomen op het eiland stort het hele verhaal volledig in elkaar en gaat het van: wie rent het hardst om de dino's te ontwijken... Wat een slap gezeik. Hier konden we in Jurassic Park 1 nog van genieten, maar in dit deel dus echt niet meer...

Zometeen kom ik terug op de vele gaten in het script, vind het wel even leuk om dat er uit te lichten. Maar eerst toch nog een paar positieve puntjes voordat ik met mijn ongezouten kritieken kom. Goldblum speelt alleraardigst, op sommige momenten zelfs subliem. Toch mis ik Sam Neill, die als wetenschapper gewoon in deze film had thuis had gehoord. Moore vind ik redelijk als Harding maar niet hoogstaand. De rol van hun dochter vind ik zijn doel volledig missen (of het moet zijn dat ze de dino op de rekstokken weet uit te schakelen), maar ze doet het wel aardig ondanks jaar jonge leeftijd. Alle bijrollen zijn redelijk, maar niet hoogstaand. Verder noem ik de special effects. Die blijven adembenemend, en hier moet deze film het dan ook voornamelijk van hebben.

Maar dan begin ik met de grote trits aan onwaarheden die het verhaal kent. Het eerste halfuur gaat alles goed, maar eenmaal op het eiland aangekomen gaat er bijna in elke actiescene wel iets mis wat totaal niet met de werkelijkheid strookt. 1 - Zo werd in het origineel aangegeven dat een tyrannosaurus zijn zicht baseert op beweging, echter is daar in deze film helemaal niets van terug te zien. De T-rexxen slaan regelmatig toe als de personages vrijwel helemaal stil staan, erg vreemd. 2 - Harding en de man met het geweer (ben zijn naam alweer kwijt) nemen op een gegeven moment de baby T-rex mee naar binnen. Zijn poot(je) blijkt gebroken, maar als de dino's in San Diego zijn aanbeland (dat dus hooguit een paar dagen later kan hebben plaatsgevonden) loopt de baby T-rex als nooit te voren... 3 - Als de baby T-rex aan zijn pa en ma word overhandigt keren de dino's even later terug om de vrachtwagencombinatie naar beneden te gooien. Dit doen ze echter maar half, en laten hem net hangen op het moment dat het voor Owen, Malcolm en Harding kritiek word. Erg vreemd want waarom zouden de dino's de hele truck niet naar beneden gooien, want deze bevind zich immers in hun territorium. 4 - Het vallen van deze truck lijkt werkelijk nergens op dit is in strijd met alle wetten van de zwaartekracht. Steeds stukje voor stukje schuift hij verder, dit is onmogelijk. Om nog maar te zwijgen van het brekende glas waar Harding op legt, en het omhoog trekken van een tientallen tonnen wegende vrachtwagencombinatie door een jeep van hooguit 1,5 ton. Waarbij de Jeep bovendien helemaal geen grip kan hebben op de modder. 5 - Het aantal jeeps. Er gaan er op de boot toch echt maar 2 mee naar het eiland, maar op een gegeven moment komen er drie in actie. Telt u mee: de eerste word door de dino al meteen het ravijn in "gekopt". de tweede, en dus laatste staat vast omdat daar de hoogtekooi aan is vast gemaakt. Maar vervolgens komt de man met het geweer (weet nog steeds zijn naam niet) aanrijden in een jeep!!! Is deze opeens uit de lucht gevallen, heeft hij de hoogtekooi snel losgekoppeld? Neen, want een shot later zien we de dochter van Harding en Malcolm gewoon nog in de kooi zitten. Een blunder van jewelste dus.

Even een nieuwe alinea, anders word het erg onoverzichtelijk. 6 - Op een gegeven moment gaat Ajay even pissen. Hij raakt de weg kwijt en brult naar de man die zijn hoofdtelefoon (ook naam kwijt) op heeft. Maar die heeft hem nooit weg zien gaan. Vervolgens vertrekt de hele groep zonder Ajay. Maar we zien vervolgens dat deze man met hoofdtelefoon maar enkele meters van de groep verwijderd zit, en dus zouden mensen in deze groep zeker het gebrul van Ajay gehoord moeten hebben. 7 - Maak even een sprongetje naar San Diego omdat ik geen zin heb alles eruit te lichten. Het klopt van geen kant dat de hele boot opeens is uitgemoord, waar al veel over is gesproken. De stuurhut is nog volledig intact, maar er worden hier wel mensenresten aangetroffen, de grote T-rex kan nooit in deze stuurhut geweest zijn, en de kleine T-rex was nog niet echt meedogenloos (en had bovendien nog een gebroken poot). Bovendien is het eiland Isla Sorna mijlenver verwijderd van de dichtsbijzijnde haven, maar stuurt het wel precies op deze haven af... 8 - Erg opmerkelijk dat de T-Rex het half stukke luik niet kon openbreken. 9 - in de slotscene wordt de T-rex weer in het luik van de boot gelaten, maar eerder was dit luik zwaar ontwricht toen hij hier uitbrak. Nu sluit het luik echter weer perfect in elkaar...
Heb de opmerkelijkste feiten er even uitgehaald, want dit kan naar mijn mening echt niet in een film...

Het is een behoorlijk verslag geworden wat betreft de fouten in het script, maar ik voelde me genoodzaakt de zwakheden er even extra uit te lichten omdat deze film in mijn ogen veel te hoog scoort. Enkel een aardige Goldblum en de prachtige special effects houden deze film uit de flop100, maar daar is dan ook alles meegezegd. Dit is er wat mij betreft eentje in de categorie: slechtste vervolg ooit op een origineel. Hopelijk word ik met Jurassic Park 3 meer vermaakt dan dit prul. Een 2.0, meer is het zeker niet waard.

avatar van erkin17

erkin17

stuk minder dan deel 1

de begin was erg saai

maar op het einde werd het wel leuk

3.0

avatar van erkin17

erkin17

nu nog deel 3 zien

• 1960 berichten

Zo slecht is deze film helemaal niet. Ja een paar ongeloofwaardige situaties en jammer dat het stuk met de raptors aan boord er niet ingelaten is, nu lijkt het net of de t-rex de stuurhut is binnengedrongen. Verder prima Hollywood vermaak.

avatar van Kevin13

Kevin13

Weertenaar schreef:

ten eerste is het niet Ajay, maar Dieter.

Volgens Steven Spielberg heeft de T- Rex heel die bemanning opgegeten. Wanneer Malcolm en Sarah op het schip zijn, ligt er een lijk op de grond, en dat heeft iets vast, die afstandsbediening van de kooi. Zou het niet kunnen dat de T-Rex ontsnapt zou kunnen zijn en samen met zijn jong heel de bemanning vermoord hebben. Allez, niet heel de bemanning, een paar mensen sluiten de grote op. Maar heb je in de film de kleine in
die kooi zien ontsnappen. nee. dus zou het kunnen dat hij er al uit was, en zo heeft de baas van INGen het jong kunnen meenemen.
Dus zou het ook logisch zjin, dat een overlevende het jong had proberen te verdoven door een pijl af te schieten, maar aangezien dat het jong niet direct verdoofd was, zou hij nog tijd genoeg gehad hebben om die laatste overlevende van kant te maken

Kevin13 schreef:

Zoals ik al schreef: Oorspronkelijk waren er raptors aan boord en die zijn klein genoeg om overal te komen.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

ik vind dit juist de beste Jurassic Park film tot nu toe. Beter dan het wat korte en snelle deel 3, en beter dan het traag-op-gang-komende deel 1.

Ik vind de muziek van Jurassic Park heel mooi (weet iemand door wie die gecomponeerd is?). Elke keer wanneer ze op dat eiland komen komt dat leuke deuntje weer...
Ik vond in deze film wel, dat het een beetje vergezocht was dat er nog een tweede eiland was. Dat vond ik meer een slappe reden om een vervolg te maken. Maar het heeft bij mij toch goed uitgepakt. Ook Ian Malcolm vind ik een leuk personage, zijn droge humor blijft me maar aan het lachen maken. Want op een gegeven moment zegt zo'n man wanneer ze Sarah op het eiland zoeken 'Sarah!, Sarah Harding!'
En dan zegt Ian: 'How many Sarahs you think there are here!'.

maar ja, de Dinosaurussen zijn net zoals in deel 1 en 3 weer perfect gemaakt. Nog nooit in een andere film zo'n goede Dino's gezien. En de raptors zijn natuurlijk ook weer hilarish.

Ik heb dan misschien wel gezegd dat het een slappe reden was om een vervolg te maken, het verhaal is wel heel goed inelkaar was gezet. En uiteindelijk was het geen slap vervolg.

4,5 sterren.

Albus Dumbledore schreef:

(weet iemand door wie die gecomponeerd is?).

Steven Spielberg-film, dus John Williams.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Overbodig vervolg.

avatar van K@i

K@i

doet zeker niet onder aan deel 1

avatar van dammit

dammit

dit is wel het spannenste deel van alle 3 maar deel 4 komt dus mischien wordt dit deel dan wel spannender we zullen zien

avatar van AGE-411

AGE-411

het eerste deel was best leuk. Het 2de deel met het gedoe in de stad was overbodig...

avatar van K@i

K@i

moeilijk tezeggen welke ik beter vind deze of het eerste deel

deel een had een beter verhaal

deel twee betere actie

avatar van Kevin13

Kevin13

dammit schreef:

waar waren die raptors dan ze komen niet in dat stuk voor

misshien opgegeten door de t-rex

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Hoewel Jurassic Park 1 werkelijk een mijlpaal is en deze film slechts een opvolger vind ik niet dat deze film onderdoet aan deel 1. Ik vind wel dat dit meer Hollywood oogt, wat opzich wel jammer is maar dat is misschien deels te danken aan het mooiere beeld en camerawerk. De dinosauriërs zijn in ieder geval prachtig gemaakt. Geweldige film.