• 9.380.056 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van BobdH

BobdH

Ongelooflijk, dat maar liefst 3 schrijvers hebben gewerkt aan 4 versies van een script, maar dat dit het beste is waar ze mee aan konden komen. Rambo, a.k.a. John Rambo, a.k.a. Rambo 4, a.k.a. etc. ad infinitum (pick a title!) is een film zonder plot maar met een body count dat tegen de 260 aanloopt. Veroorzaakt door evil dudes die simpelweg komen opdagen om gruweldaden te plegen en vervolgens gruwelijk aan hun eind komen. Ohja, onder het motto van de burgeroorlog in Birma. Maar verwacht daar verder niet teveel van.

Rambo is exploitatiecinema pur sang, waarin onthoofdingen en verkrachtingen hand in hand gaan met het bloederig neerschieten van kleine kinderen. Wat op zich nog niet zo erg is, het wringt alleen enigszins met de documentairebeelden waar de film mee opent. Heeft wat weg van het commercieel uitbuiten van andermans leed.

Daar komt nog eens bij dat icoon John Rambo door Stallone naar de zijkant wordt geduwd en vervangen door lachwekkend karikaturale soldaten. Waarschijnlijk omdat hij ontdekte dat regisseren en de hoofdrol spelen nog niet zo makkelijk was. De druppel die de emmer doet overlopen zijn de sentimentele (jawel!) pogingen tot emotie.

Dat componist Brian Tyler ondanks dit alles toch nog een volwassen muzikale score wist af te leveren met liefdevol gebruik van Goldsmiths hoofdthema en daarnaast een nieuw Battle Adagio schreef, dwingt mijn respect af. Zijn mix van percussie en orkestraal geweld zorgt ervoor dat Rambo nog een klein beetje gewicht krijgt op enkele momenten. Los daarvan, is dit totale prut. 1.5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Hahaha, wat een domme film weer, maar omdat ik al eeuwen geen domme rechttoe rechtaan aktiefilm meer had gezien vond ik het nog wel vermakelijk, mede door de liters rondvliegend bloed en de vele ledematen die door het schem vlogen. De komende 5 jaar geen aktiefilm meer voor mij.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Geweldige film, de beste van alle 4. Heerlijke actie, standaardverhaal (maar dat was wel te verwachten) en goede acteerprestaties. Zeker een 4,5 waard

avatar van The Almighty

The Almighty

Geweldige actiefilm. Goede acteerprestaties, goed verhaal en camerawerk. En natuurlijk heerlijke actie

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Was toevallig gisteren op tv, kwam hem tegen bij het zappen. Lekkere actiefilm zoals we ze gewend zijn met Rambo, en heerlijk over de top! Gewoon verstand op nul en kijken

Vooral tegen t einde flink veel bloederige actie, Rambo schiet die gasten gewoon dwars door midden!!!!!

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

knallende actie

gewoon gaan en niet nadenken, enjoying the bullets flying around

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een relatief hoge score hier. Tis echt een prutfilm 1e klas. Gelukkig wordt veel goedgemaakt door de boodgore en de laatste schietsequence. Maar qua acteren en verhaal is het echt te dramatisch voor woorden.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Nogmaals herzien en vond hem beter dan de eerste keer gek genoeg. Toch een heel stuk minder dan de oude Rambo's, wat mij betreft dus overbodig. Vanwege de lekkere en grove actie nog net een voldoende.

avatar van Whunter

Whunter

Mooie uit de Rambo-reeks. Van mij mag ie nog wat meer delen uitbrengen... First blood in Bios gezien en was verkocht! 20x gezien inmiddels. Boek3 gelezen die mooier dan de film was. Deze gezien laatst op tv en wist niet eens dat ie bestond! Ik ben blij dat ik hem gekeken heb. Lekker weg te kijken. Wel een korte film. T'wordt weer eens tijd om ze allemaal achterelkaar te zien. Rambo rules! Enjoy!

avatar van mister blonde

mister blonde

Mneh, vond dit geloof ik toch wel beduidend minder dan de oude rambo films en daar ben ik al geen fan van. Heb misschien 20 minuten gezien (heen en weer gezapt), maar geloof niet dat ik dit een volledige kans ga geven.

avatar van namingway24

namingway24

Nu pas op Blu-ray gekeken, en op een kleiner scherm is de film wel iets minder indrukwekkend. De actiescènes zijn nog wel steeds uitmuntend en Stallone is en blijft een beul. Alleen had ik niets met de mensen die hij moest gaan redden, en alles in de naam van een god staat me ook niet aan. Gelukkig wordt je niet doodgegooid met een boodschap, en is de actie lekker rauw, dus het plot is overbodig.

avatar van aspieren

aspieren

AjaxRulezzz schreef:

Ben het helemaal met je eens gewoon een lekkere Rambo again

avatar van AGE-411

AGE-411

Goodfella_90 schreef:

Rambo die sterft..?

Is de hele Rambo mythe ook in een klap verdwenen, Rambo kan niet verliezen.

Rambo moet sterven in een 5de deel vind ik.

Op Vietnamse bodem.

'My friends died here, let me die here'

avatar van AGE-411

AGE-411

Captain Pervert schreef:

Haha, op IMDb volg ik deze film al een week of twee, het cijfer zakt met een tiende per twee dagen Begon met 8.8, zit nu al op 8.1. Maar na 10.000 stemmen is dat nog altijd netjes. Wellicht komt deze film ergens onderaan de 7 uit, dan is het nog dikke prima.

7,3

Nu voor de tweede keer bekeken en dit blijft de beste actie film uit 2008

Wat een scene's vooral de eind scene is magisch.

Halve ster erbij

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Er worden een hoop mensen neergemaaid, maar wel op een behoorlijk eentonige manier waardoor ik er slaap van kreeg. De film weet nauwelijks te variëren en is nergens enerverend of grappig dankzij zelfspot. Daarbij valt Sylvester Stallone zowel als acteur als actieregisseur door de mand in deze actiefilm voor beginners. 2*

avatar van Reinbo

maxcomthrilla schreef:

Er worden een hoop mensen neergemaaid, maar wel op een behoorlijk eentonige manier waardoor ik er slaap van kreeg. De film weet nauwelijks te variëren en is nergens enerverend. Daarbij valt Sylvester Stallone zowel als acteur als actieregisseur door de mand in deze actiefilm voor beginners.

Ik ken toch weinig brutere actiefilms..... Niets voor niets is Expendables de meest geanticipeerde film van 2010.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik had er ook wel het nodige van verwacht, maar het kon mij maar moeilijk boeien.

avatar van film_criticus

film_criticus

weer zo'n bejaarde acteur die niet wil toegeven aan zijn ouderdom, hilarisch gewoon. Hoogste tijd dat Stallone achter de geraniums gaat zitten zodat hij plaats kan maken voor acteurs die nog lang niet aan een looprek en een kunstgebitje toe zijn.

film_criticus schreef:

Weinig over de film zelf vind je niet.

Belachelijk die 0,5

avatar van H1DD3

H1DD3

Die vent moet je ook niet serieus nemen.

H1DD3 schreef:

Die vent moet je ook niet serieus nemen.

Dat weet ik alleen,

Hij haalt wel het gemiddelde drastisch naar beneden.

avatar van jipt

jipt

maxcomthrilla schreef:

Daar zit volgens mij ook niemand op te wachten, Stallone die grappen maakt over zichzelf. Ik was juist heel erg blij dat er geen zelfspot in zat, hij maakte een vervolg op de films waardoor hij wereld beroemd is geworden (Rocky even achterwegen laten) en maakt hem 10x zo grof.

Met zelfspot zou het meer zoiets zijn als dit gedrocht.

Iron Maiden

Hallo, je hebt het hier wel over Bruce Campbell ja.

Doe even normaal, die man is een held en trouwens totaal niet te vergelijken met een actie held als Stallone.

avatar van Justinw

Justinw

En Bruce speelt een super rol in Burn Notice

avatar van sinterklaas

sinterklaas

20 jaar later is John Rambo terug van weggeweest. De grommende Sylvester Stallone gaat op 62 jarige leeftijd nog bikkelhard ten strijde. En de vierde deel.... daar zijn de drie vorige Rambo films sesamstraat afleveringen mee vergeleken. Hierin kan je duidelijk zien dat Sylvester Stallone voor het maken van deze film een docu of nieuwsprogramma heeft gezien over die sadistische guerillia's in Birma van hoe die te werk gaan en dat dat hem boos heeft gemaakt waardoor hij er een film over ging maken en die zelfte Guerillia's in deze film op de meest gruwelijke wijze in de pan wil hakken. Rambo is echt geen enkel schuwing voor geweld (wat in bijna alle andere US-films wel het geval is) Ledematen, benen, armen, bloed vliegen in het rond, Hulpeloze Birmeese dorpelingen, waaronder zelfs (kleine) kinderen, worden door de Guerillias op de meest gruwelijke wijze afgeslacht, waar je zelf toch ook met een blik voor haat naar de Guerillias zit te kijken. Maar dan komt John Rambo met zijn team even bikkelhard ingrijpen. En al die Guerillia's krijgen toch echt wel een lekker koekje van eigen deeg. De actiescenes zijn allemaal helemaal over de top en schuwt geen enkel smerig geweld. Vooral die kills als dat Rambo die hele bestuurder van die jeep helemaal aan flarden schiet met zijn .50, de ademsappel van een handlanger eruit rukt, dat hoofden er al half af gaan door 1 pistool schot, enz enz blijven gewoon geweldig. Wat ik wel tegen vond vallen is dat die moord op de kolonel van de bende niet meedogenloos genoeg was. Had meer verwacht dat zo'n gruwelijke smeerlap net zo om werd gelegt als Steven Seagal bij Screwface deed in Hard to Kill.

Maar verder gewoon eigenlijk de beste in de Rambo-reeks als ik het zelf zeg. Dit slaat echt alles. Dit haalt gewoon het niveau van Japanse overdreven films. Geweldige film met een keiharde boodschap.

sinterklaas schreef:

Dit was Marked for Death.

avatar van jipt

jipt

Iron Maiden schreef:

Hallo, je hebt het hier wel over Bruce Campbell ja.

Tuurlijk wel, maxcomthrilla zei dat hij wat zelfspot mistte. Daar zit My name is Bruce vol mee, alleen erg misplaatst. Als je zoiets in Rambo zou gooien krijg je volgens mij ook een ramp. Mogen wij blij zijn dat Stallone dat toch niet doet.

ja, als als hé.

avatar van Randall

Randall

Rambo is al oud, maar zeker nog niet versleten zoals hij in John Rambo bewijst. ik vind dat hij nog maar eens het beste van zichzelf gegeven heeft. Blij dat ik hem in mijn collectie heb want ik zal er nog vaak naar kijken.