• 9.380.124 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

thunderball schreef:

Gisteren hier van de trailer in de bioscoop gezien:

wat een rotzooi! Stalone zag er belachelijk uit en de scene's leken er vrij amateurachtig uit te zien.

Hier kon je wellicht in de jaren '80 mee weg komen, maar kan anno nu echt niet meer. Wat een bagger!

Bekijk dan maar eens de quoteringen op deze site :

Geen cijfers voor een zogezegde baggerfilm, dacht ik

En daarbij, uit een trailer kun je nooit opmaken of een film goed dan wel slecht is!

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

best wel goede film van Sylvester, maar ja dat is zijn gewoonte, goede films maken

avatar van N811

N811

hoe komt deze film in de top 250?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Haha, op IMDb volg ik deze film al een week of twee, het cijfer zakt met een tiende per twee dagen Begon met 8.8, zit nu al op 8.1. Maar na 10.000 stemmen is dat nog altijd netjes. Wellicht komt deze film ergens onderaan de 7 uit, dan is het nog dikke prima.

avatar van Theunissen

Is deze film echt gebeurt

Theunissen schreef:

Is deze film echt gebeurt

Grapjas

avatar van The Last

The Last

Captain Pervert schreef:

Ik ben verbaast door de score op IMDB..

The Last schreef:

Ik ben verbaast door de score op IMDB..

Al meer dan 11.000 mensen die gestemd hebben, en nog altijd een gemiddelde van meer dan 8 op 10! Dat is gewoon een teken dat de film goed is, ook al kunnen sommigen dat hier maar moeilijk toegeven...

avatar van darkjaap

darkjaap

ben erg benieuwd naar deze film vooral of stallone weer een goede rol gaat neerzetten zoals hij dat in de andere rambo's ook deed

avatar van neo

neo

lennox schreef:

Dat geeft enkel aan dat tot dusverre vooral de liefhebbers het geweldig vonden. Ik kan je nu al vertellen dat dta gemiddelde flink gaat dalen. Weet je wel niet of hoe vaak dit gebeurt op imdb met nieuwe films?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

neo schreef:

Dat is eigenlijk standaardprocedure bij veel nieuwe films inderdaad. Elke nieuwe film wordt in het begin bijna doodgegooid met hoge beoordelingen en na verloop van tijd zakken deze (bijna) altijd. Volgens mij zijn er ook veel liefhebbers die al een 10 geven voordat ze de film hebben gezien.

Goodfella_90

*denkt even terug aan de beginperiode van Star Wars: Revenge of the Sith; dié had nog eens een boel fans die hem naar grote hoogtes stemden!

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Had er niet veel van verwacht. Maar deze film heeft me toch doen verbazen, Goede harde actiefilm

avatar van thunderball

thunderball

lennox schreef:

Bekijk dan maar eens de quoteringen op deze site :

Geen cijfers voor een zogezegde baggerfilm, dacht ik

Met cijfers heb ik niks te maken en ik kan heus wel uit een trailer zien dat iets heel goedkoop oogt. Het meeste geld zal naar het salaris van Stallone gegaan zijn, want meer dan wat ontploffingen en geschiet zal het niet zijn. Het kwam bij mij over als van die films die Cannon in de jaren '80/90 met Chuck Norris of Charles Bronson in de hoofdrol maakte.

avatar van garlic senior

garlic senior

Chuck Norris vergelijken met Sylvester Stallone

avatar van mckiller

mckiller

Lijkt mij beter als de oude rambo films

avatar van AGE-411

AGE-411

De jaren 80 waar verhaalloos moorden, met zoveel mogelijk vuur en explosies en bloed gewoon kon, zijn voorbij.

Meer denken en evenveel doen. Overal zit tegenwoordig een verhaaltje achter.

We zien wel.

avatar van Ellocco

Ellocco

Vandaag gezien, en ik moet zeggen heerlijk, vergeet al de nieuwe gecensureerde films en ga eens kijken naar een real action movie.

Vergeet even dat we leven in 2008 en bekijk deze film als een RAMBO film en je zal er van smullen ook al.........(Zie de film)

avatar van GGG

GGG

Wat een waardeloos wanproduct zeg! Hij had het gewoon bij Rambo 1 moeten laten...

avatar van thunderball

thunderball

garlic senior schreef:

Chuck Norris vergelijken met Sylvester Stallone

Ik had het over het soort film en productie. Wel goed lezen. Norris kan natuurlijk totaal niet acteren verder. Stallone is een stukken betere acteur dan de meesten aannemen, maar deze film had ie gewoon niet meer moeten doen.

Hakkinen

Ok , ik heb em al gezien al was het een cam-versie , maar wat een drama!!

Ik probeerde zoveel mogelijk zonder vooroordelen de film in te gaan al is dat zeer moeilijk aangezien we naar een Rambo van 60(!) jaar oud zitten te kijken.

Het wordt toch echt een keer tijd dat hij naar zijn toch al twijfelachtige acteertalenten een rol gaat spelen wat hem past , want je kan hem nu met gemak in het rijtje , Steven Seagal , Jean -Claude , Chuck Norris etc. plaatsen , ook acteurs die niet schijnen te kunnen accepteren dat je een dagje ouder wordt.

Ik vond het een zielig stukje film , kreeg zelfs een beetje medelijden , maar na verloop van tijd ging het een soort comedie worden dus heb ik toch nog lol gehad al was het misschien meer leedvermaak.

En ook al hebben we gelukkig allemaal een eigen mening , je kan toch echt niet met droge ogen beweren dat Stallone een geweldige acteur is (geweest) , maar hoogstens voor lekker " verstand op 0 " vermaak heeft gezorgd.

Met een paar uitzonderingen natuurlijk zoals Cop Land en Get Carter , naar mijn bescheiden mening twee van zijn beste films.

avatar van aerts007

aerts007

Grandpa 5...............misschien,Rambo schopt keet in het rusthuis waar hij verblijft ! Ik ga kijken, U toch ook!! Rocky,paradise Alley en First Blood vond ik pareltjes van films.Een mens moet weten wanneer te stoppen,bij deze..............Stallone,Stop en liefst NU!!

avatar van finalman

finalman

valt me op dat de meesten zo'n kritiek geven om z'n leeftijd.

stallone oogt toch ZO oud niet? Vreemd dat er niemand kritiek gaf aan Schwarzenegger in Terminator 3 en wel bij deze hier.

Benieuwd aan de criticasters, als ze zelf 60 jaar worden en of ze geen spijt zullen hebben van hun uitlatingen

avatar van rkemp

rkemp

Ga er maar vanuit dat de stemmen op imdb voor een groot deel zijn gegevens door de Rambo liefhebbers.

Goodfella_90

Lekker boeiend. Ik ben ook een Rambo liefhebber en dus zal dat gemiddelde mij wel redelijk liggen.

avatar van finalman

finalman

rkemp schreef:

Ik ben een First Blood-liefhebber, maar niet van Rambo II en III !

Dus, eigenlijk, ik hoop in stiekem dat ie evenveel goed is als deel 1.

finalman schreef:

valt me op dat de meesten zo'n kritiek geven om z'n leeftijd.

Wat heeft het er in godsnaam mee te maken als we zelf 60 jaar zijn???

Ik weet in ieder geval zeker dat ik niet als bejaardeRambo in een jungle iedereen loop af te knallen............

Goodfella_90

Alles wat jij niet doet is per definitie ook fout?

Hakkinen

Dit soort stupide discussies geef ik op , ik heb mijn mening gegeven en daar blijf ik bij.

Gelukkig mag dat in dit land lampie!!

finalman schreef:

Vreemd dat er niemand kritiek gaf aan Schwarzenegger in Terminator 3

Daar was anders heel veel kritiek op.