• 9.379.042 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

K@i schreef:

Tjah erg overdreven en erg bloederig voor een niet horror

kan me geen enkele oorlogs films voor de geest halen die zo bloederig is.

Beste K@i,

heb jij nooit de openingsscene van Saving Private Ryan gezien?

Dan heb ik het dus alleen even puur over je opmerking, ''ik kan me geen enkele oorlogsfilm voor de geest halen die zo bloederig is.''

Ik denk dat het weinig zal schelen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Reinbo schreef:

Goede analyse. Ik vind deel 3 daarom ook de minste, ook omdat het een herhaling van zetten is. Alle andere Rambo films wisten in ieder geval steeds origineel en grensverleggend te zijn.

Vind 3 de meest vermakelijke van allen, juist om dat overdrevene. Bovendien heeft deze de beste openingsscène van alle Rambo's.

avatar van The Oceanic Six

Deel 3 is voor mij duidelijk de minste. Veel te overdreven, bijna clownesk. Deel 1 was best aardig, deel 2 vond ik de beste en deel 4 zit daar dicht achter. Deel 4 benadert de Rambo sfeer nog het beste. Rambo was in de woestijn (3) toch echt minder dan in de bossen en jungle (overige delen). De jungle is zijn thuis.

JacoBaco

Met dat stokvechten. Ja, dat is inderdaad sowieso een prima openingsscene.

Alleen ja, hij en de Colonel tegen de complete bemanning van een Russische legerbasis incl. de tanks, de Mi-24, etc., vond ik wel een beetje te ver gaan. Dan bedoel ik vooral de manier waarop. Zo patserig allemaal. Ok, en de rebellen komen vroegtijdig helpen, maar toch.

Verder het dichtbranden van zijn kogelwond. Even hilarisch als te overdreven.

Zelfs als hij een sprong maakt over een brandend vuurtje hoor je overdreven sound-effects bij de sprong.

De meeste mensen zien Rambo dan denk ook als de man zoals hij is in deel 3.

Ik zie toch altijd nog een beetje die tragische vietnamveteraan uit deel 1 voor me.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

K@i schreef:

film krijgt een voldoende van me.. 2'5

nee, je geeft hem dus een onvoldoende.

2.5 ster = rapportcijfer 5 = onvoldoende

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Max en Joep schreef:

nee, je geeft hem dus een onvoldoende.

2.5 ster = rapportcijfer 5 = onvoldoende

wtf, als hij 2.5 sterren geeft is het tog een voldoende

avatar van Reinbo

dutchtuga schreef:

Niet mee eens. De kracht van Rambo schuilt voor mij in dat hij zo gewoon is en geen overdreven verwachtingen heeft van de wereld. Hij neemt het zoals het is en probeert te overleven zonder andere lastig te vallen. Rambo is namelijk in essentie vredelievend. Tenzij je 'm te veel dwars zit, dan maak je een oerkracht wakker. De openingscene moet de stilte voor de storm zijn. Rambo heeft helemaal geen stoere openingscene nodig IMO.

Ik zie 'm daarom veel liever stenen kapot slaan, slangen vangen of een brug oversteken dan in een of ander pseudo stoer stokgevecht. 't past gewoon niet bij zijn karakter.

Iron Maiden

Inderdaad, deel 2 blijft het beste.

avatar van Leland Palmer

orbit

• 12092 berichten

HarmJanStegenga schreef:

Echt niet. Deel één: But I didn't do anything!

Agreed! They drew first blood, they did!

Reinbo schreef:

Is dat stokgevecht dan niet een manier om wat geld te verdienen. Hij beleeft er geen lol aan en doet het met tegenzin. Dus daardoor komt het bij mij niet over als iets stoers Die openingsscene kan voor mij nog wel. De rest van de film vliegt wel behoorlijk uit de bocht.

avatar van Reinbo

Klopt, maar ik vind het minder sterk. Het is een mooie scene maar ik vind het niet kloppen met het karakter van Rambo, hij is vredelievend en zou nooit geweld gebruiken als het niet nodig is. Er zijn zat andere manieren om geld te verdienen, deze strookt gewoon niet met zijn karakter.

JacoBaco

Die Colonel bijvoorbeeld, reageert ook vrij verbaasd tegenover Rambo. Ja er zijn inderdaad andere manieren om op een vredelievende manier aan geld te komen ipv iemand aan puin te slaan met een stok. Hij kiest er bewust voor om op die manier wat geld te verdienen en dat kan je niet associëren met Rambo's karakter. Daar zit wat in. Maar nog steeds kan ik die scene nog wel waarderen.

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

HarmJanStegenga schreef:

Jep! and i had is leg!

avatar van skipy05

skipy05

Voor mij is dit de beste Rambo film. Alleen mocht hij iets langer duren. Verhaal was hier goed. actie was goed. De film was niet overdreven.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Gisteren gezien...kon hem niet laten liggen voor 3 euro.

Viel me erg tegen. De film is een stuk harder geworden dan de vorige delen. (de ledematen vliegen je om de oren).

Verder is de film heel erg kort...

Zelf vind ik deel 1 de beste uit de reeks en deze komt bij mij als laatst. 2.5*.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Timothyvdmeer schreef:

(de ledematen vliegen je om de oren).

en dat vond je NIET cool?

avatar van Ninto

Ninto

Naissss. Gewoon brute film. En met bruut bedoel ik de bruutste actie film ooit

avatar van jackie chan

jackie chan

Kan ik deze film zo kijken of moet ik de oudere delen eerst zien?

Zo kijken kan

jackie chan schreef:

Kan ik deze film zo kijken of moet ik de oudere delen eerst zien?

Je ziet best de eerste delen

Waarom?

Die zijn buitengewoon zalig

Iron Maiden

Ja, maar niet verplicht om dit deel te volgen en dat was de vraag.

Iron Maiden schreef:

Ja, maar niet verplicht om dit deel te volgen en dat was de vraag.

Maar ie MOET ze gewoon gezien hebben

Dat is zeker waar ;g

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

deel 1 vind ik het beste.. 2e en 3 zijn gwoon vet om te kijken:P je moet ze idd allemaal gwoon gezien hebben.. deze vond ik ook echt een dikke film(H) en ook nog best goed..

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Fijne familiefilm.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een jaar of tien geleden was Rambo mijn held. Vooral het eerste deel heb ik erg veel bekeken en maakte eigenlijk een beetje mijn liefde voor actiefilms wakker. Ik verwachtte niet veel van een opa met een mitrailleur in z'n klauwen, maar deze film is hét bewijs dat Rambo nog steeds roeleert.

Stallone is weer lekker op dreef als John Rambo. Acteren kan hij nog steeds niet goed, maar nonstop stoer kijken gaat hem goed af. Zijn lichaam lijkt ook nog steeds voldoende in vorm. Rambo is terug!

De film is inderdaad harder geworden dan vorige delen. Het is enorm genieten wat mij betreft. De eerste actiescene zat ik bijna met open mond te bekijken. Je ziet letterlijk liters bloed vloeien, allerlei ledematen de lucht in slingeren en sommige moorden zouden zelfs niet misstaan in een horrorfilm. Zo rauw als in Rambo zie je ze niet vaak. Je kan de dood bijna ruiken...

Fuck het verhaal. Rambo doet wat Rambo moet doen. Vinger op de trigger en gaan met die banaan. De film duurde voor mijn gevoel wel iets te kort. Ik heb me in elk geval enorm vermaakt. Sterker nog, voordat Stallone definitief achter de geraniums gaat mag er nog wel een nieuwe Rambo komen.