Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Michael Burnett
Jeff
dennis1979
Hahaha, prachtig filmpje!!
In Rocky Balboa is zijn opgeblazen gezicht voor mij niet storend omdat hij daar gewoon het uiterlijk heeft van een oude bokser die veel te veel klappen heeft moeten incasseren, maar bij John Rambo staat het als een vlag op een modderschuit!
aerts007
Zie hier YouTube - Sylvester Rambo Stallone is John RamBotox

Op zich grappig filmpje, jammer alleen dat hij er in die scene niet echt super botoxed uitziet. Hij heeft altijd zo'n half verlamd gezicht gehad, past bij Rambo. Bovendien is het ook geen geheim dat hij vanalles in zijn lichaam heeft gespoten....
JacoBaco
Het is niet dat ik mij stoor aan zijn Botox uiterlijk, het is meer gewoon een leuk filmpje.
Ik zie mezelf ook als een bescheiden Sylvester Stallone liefhebber, maar ik maak hem soms per toeval even belachelijk da's al.
Gelukkig hebben we hier niet te maken met mensen die het filmpje automatisch slecht vinden omdat er de draak word gestoken met een goeie film en Stallone. Dat zou natuurlijk kinderachtig zijn.
Na ruim een jaar terug hem de 1e keer gezien te hebben heb ik hem gister eens herkeken. Ik had wel weer zin in zwaar over the top gaande actie. En toegeven, Rambo 4 is pure geweldporno. Ik heb ze zelden gaver gezien. Stallone is echt sterk als Rambo, al scheelt het voor hem dat hij weinig dialoog heeft
Jammer dat de film maar 1 uur en 20 minuten duurt. Had best een half uur langer gemogen aangezien er pas na een 40 minuten echt Rambo geweld kwam. Daarvoor een poging tot verhaal (hoeft niet joh!) en het tonen van de gruwelijke vijand (de afslachting van dat dorp was wel erg extreem wreed!). Zodra Rambo los gaat gaat de film ook totaal los en heb ik echt met een enorme glimlach gekeken. Hij slacht en schiet zich 3 kwartier lang door iedereen heen. Ook mooi dat het echt in zon typische Rambo setting is. Een kille jungle, regen, rijstvelden etc.
Heerlijk dat vandaag de dag nog eens zon hersenloze actiefilm wordt gemaakt. Dat moment als Rambo achter de commandant verschijnt
En dat zeg ik ook als hij achter het machinegeweer op de truck gaat zitten
Woowww, genieten!
Wel jammer dat een claymore mijn hier ongeveer het effect van een halve atoombom had. Dat kon beter..
Ik verhoog hem gewoon tot 4,0*! Veel beter vind je ze niet op actiegebied. Lekker met Rambo 5 komen aub!
Claymore mijn was op een oude vliegtuigbom geplakt. Vandaar de grote explosie.
Echt? Ah, dan neem ik mijn woorden terug.
Sowieso echt geweldig weer genoten. Rambo 5 aub in 10 ipv 20 minuten introduceren (we weten nu wel dat hij eigenlijk niet wil vechten
), zodat er nog meer lomp geweld getoond mag worden haha.
ASman
Echt? Ah, dan neem ik mijn woorden terug.
), zodat er nog meer lomp geweld getoond mag worden haha.

K@i
als deze een beetje het originel lijkt heb ik hier een zeer hard hoofd in maar voor 2 euro wou ik hem wel meenemen
zal vanavond even kijken.......
Max en Joep
heb hier een hard hoofd in maar voor 2 euro wou ik hem wel meenemen
zal vanavond even kijken.......
nu ja, het HOEFT niet.........
K@i
staat niemand met een pistool die me dwingt om deze in mijn dvdspeler testopen nee
Ga maar kijken en verwacht een saaie rotfilm.
Waarom heb je er een hard hoofd in?
K@i
Ga maar kijken en verwacht een saaie rotfilm.
Waarom heb je er een hard hoofd in?
als deze op de orginele versie lijkt wel
met die zwaar overdreven actie scenes
Heeft de originele dan zwaar overdreven actie scenes? Kan ze me niet herinneren. Vrij geloofwaardig drama eerder, het origineel. Deze daarentegen....
En wat heb je tegen zwaar overdreven actie scenes? Je hebt Gladiator op 2!
K@i
Heeft de originele dan zwaar overdreven actie scenes? Kan ze me niet herinneren. Vrij geloofwaardig drama eerder, het origineel. Nee, neem dan deze
in zijn eentje kompleete legers afslachten
met mesworp een overvliegende helicopter neerhalen
explosies van dichtbij overleven
kogel door kop overleven
valpartijen vanaf 1000 meter hoogte overleven
en na dit alles heeft tie hooguit een schrametje of twee maar voor de rest is die nog vers
niet overdreven
Gladiator meer overdreven dan deze je maakt een grap zeker
in zijn eentje kompleete legers afslachten
met mesworp een overvliegende helicopter neerhalen
explosies van dichtbij overleven
niet overdreven
Geen idee waar je het over hebt. Hij vocht in deel 1 tegen een sheriff en een paar burgerwachten.... Heb je wel eens een Rambo film gezien?
K@i
al die genoemde scenes heb ik uit die films
Daar zit het fragment met het mes (wel explosieve pijl en boog) en de heli niet in....en met die complete legers valt het wel mee. Wat kampbewakers meer niet.
Gladiator meer overdreven dan deze je maakt een grap zeker
Nee, Gladiator is zeker meer overdreven dan First Blood.
Noodless
Niet echt mijn ding , maar de actiescènes waren wel knap en snoeihard. Je weet wat je mag verwachten met Rambo, weinig woorden, vette actie. Gewoon verstand op nul. 6/10
timburton
Probeer de overdrevenheid nou niet te verdedigen. Rambo IS overdreven! Maar dat is Kill Bill ook. Moeten films dan altijd realistisch zijn? Ik dacht dat men juist naar film keek om naar iets anders dan de realiteit te kijken...
Nou....Stallone mompelt altijd meer dan hij spreekt en aangezien ie dat niet al overtuigend doet (matig acteur hehe) is ondertiteling toch wel een must....voor die 5 regels tekst
Ik zal zeker niet ontkennen dat Rambo 4 overdreven is, ik zeg enkel dat het eerste deel behoorlijk realistisch is misschien op de sprong na en daar blijf ik bij. De scenes die Kai omschrijft zijn naar mijn mening onzinnig en zitten ook niet in de films. Zeker niet in deel 1. Mijn punt is eigenlijk dat hij geen Rambo film gezien lijkt te hebben en er een veel overdrevener beeld van heeft dan ze zijn. Effin, First Blood is naar mijn mening zeker nier meer overdreven dan Galdiator.
Even heel simpel en in het kort
De enige echte overdreven Rambo film is deel 3.
-Deel 1 vind ik een actie/drama waar de nadruk zelfs meer op de het drama aspect ligt dan op de actie.
-Deel 2 is gewoon een actiefilm met wat overdreven momenten.
-Deel 3 is een overdreven film
-Deel 4 neemt in vergelijking met 3 alweer wat gas terug.
Wat vooral Rambo 4 overdreven maakt, zijn de rondvliegende ledematen, uitelkaar spattende hoofden en het extreem groffe geweld. Ok, nu overdrijf ik misschien maar Rambo 4 is bij uitstek de bloederigste van de 4. En hier en daar wat overdreven natuurlijk.
Gezien ..
Tjah erg overdreven en erg bloederig voor een niet horror
kan me geen enkele oorlogs films voor de geest halen die zo bloederig is
maar ik moet bekenen dat ik me vermaak heb met deze
wat ik totaal niet verwacht had
film krijgt een voldoende van me.. 2'5
inplaats van de prullenbak verdwijnt deze in mijn collectie
zag ik dat trouwens goed
was die officier van die birma soldaten een gay ?
Even heel simpel en in het kort
De enige echte overdreven Rambo film is deel 3.
-Deel 2 is gewoon een actiefilm met wat overdreven momenten.
-Deel 3 is een overdreven film
-Deel 4 neemt in vergelijking met 3 alweer wat gas terug.
Goede analyse. Ik vind deel 3 daarom ook de minste, ook omdat het een herhaling van zetten is. Alle andere Rambo films wisten in ieder geval steeds origineel en grensverleggend te zijn.

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972