• 9.381.187 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Nog iemand geteld hoeveel Rambo doode?

avatar van joijce

joijce

Heb genoten van de film, helemaal Rambo, goed verhaal,

goede film, wel veel geweld, maar dat zie je nu overal. mooi gemaakt!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Minotaures schreef:
Nog iemand geteld hoeveel Rambo doode?

Volgens mij staat dat al ergens hoor.

Maar komt ie nog een keer dan.

Rambo killed er 83 in deze film.

Ow nu we toch bezig zijn. In deze film gaan 236 mensen de pijp uit en dat zijn incl. de kills van Rambo

avatar van jk1976

jk1976

Ik ben al jaren fan van Stallone. Niet vanwege zijn diepgang, maar puur vanwege de actiefilms. Snap niet dat mensen nog steeds diepgang van Stallone verwachten! Ik heb net John Rambo gezien en ik vond het een prima film!

avatar van vincent1980

vincent1980

goeie actiefilm, zulke films zijn altijd wel leuk om te zien, maar het is wel erg vreselijk jammer dat de film te kort duurt en zonde van de 10 minuten aftiteling

avatar van mnrk

mnrk

Zo kennen we Rambo weer....niet te veel woorden gebruiken om ze af te maken.

Actie zat goed in elkaar, goed in beeld gebracht en t geluid daarbij is ook dik in orde.

Gewoon een prima actiemovie....

avatar van smeagol

smeagol

Goede film, veel actie zo als het moet zijn.

een 4

jk1976 schreef:

ik ben ook een fan van Stallone, en ik vond dit toch nog een betere film dan rambo III, en ik vond het ook leuk met een goede m95 (sniper), dat is ook altijd leuk, net zoals sniper 1,2 en 3

goede lekkere en harde actie een echte rambo film dus alleen vind ik deze niet zo (nep) overkomen als rambo in afganistan das deel 3 toch ? nja zeker n aanrader voor actie/oorlog films.

avatar van Cassius

Cassius

Ik had niet zoveel van deze film verwacht, omdat het zo'n nakomer was in een serie, waarvan eigenlijk alleen de eerste echt boeide. Toch werd ik positief verrast, want vond het een erg goeie film, ook doordat Birma redelijk actueel is. De special effects waren verder erg goed opgenomen.

avatar van mrron

mrron

Echt een ruige film met veel geweld zoals het hoord XD. Een dikke 5 sterren!

avatar van rocky I.S

rocky I.S

Wat een rambo,de bloederigste van heel de serie.

Deze keer zie je echt de ledematen er af vliegen.

Ook een goede stallone in deze rambo,kortom

een goede actie-film.

avatar van teigetje37

teigetje37

Goede aktie film.

Volop aktie en knokken.

Maar de eerste blijft de beste.

Waardering: 3 1/2 sterren

avatar van Wassup !

Wassup !

De voorgaande delen uit de reeks vond ik persoonlijk niet echt sterk, buiten het 1ste deel gerekend dan natuurlijk. Het 2de deel was erg matig, het 3de deel gaf de reeks weer wat hoop, maar was ook niet om over naar huis te schrijven...

Vandaag dus het nieuwste deel bekeken en ik moet zeggen dat ik best tevreden ben dat ik de film toch heb bekeken. Dit deel is bloederiger, bevat betere actie-scènes en is een lust voor het oog om naar te kijken, de actie is erg sterk neergezet.

Oké, het verhaal van deze film is erg omslachtig en levert helaas niets bij de ervaring bij het bekijken van deze film, toch een erg degelijke film, het moet gezegd worden!

Cijfer: 4,0*!

Wat een prachtig eerbetoon aan het actiegenre! Hoe is het toch gekomen dat actiefilms na de jaren '80 ineens diepgang moesten bezitten? Verfrissend om weer eens een hersenloze maar visueel overweldigende "schietfilm" te zien. Petje af voor Sly!

avatar van Zinema

Deze actiefilm leunt op een Stallone die nog steeds niet het acteren beheerst en inmiddels is voorzien van een plastic gezicht. De actie lijkt vooral bedoeld om te schockeren en het verhaal is gewoonweg slecht. Matig.

avatar van @@@

@@@

realistische keiharde actiefilm!

avatar van Vantage

Vantage

@@@ schreef:

realistische keiharde actiefilm!

Realistisch? Behoorlijk ongeloofwaardig hoe Stallone het klusje even opknapt.

Maar wel een heerlijke no-brainer. Had zelfs wat langer mogen duren.

avatar van dualcia

dualcia

Haha, het is inderdaad absoluut niet realistisch x].

Maar daarom is de film juist zo vet. Doordat er keiharde actie in zit [ wat niet bepaald realistisch is ] is de film gaaf.

De actiescenes zijn heerlijk.

avatar van Tiger007

Tiger007

Erg genoten van deze vette aktie!

You did it again Sylvester, thanx !

avatar van OankloterTom

OankloterTom

Gewoon een lekkere actiefilm die lekker wegkijkt!

avatar van willemt91

willemt91

Actie is er genoeg in deze film maar ik vind gewoon dat het verhaal te simpel is voor een rambo film er zijn zat films waarin mensen worden ontvoert in de jungle en worden geredt. en 83 min is ook wel kort. De eerste 3 delen waren erg gaaf maar naar MIJN mening is dit meer met commerciele doeleinden gemaakt.

maar voor die grote schietscene aan het eind toch nog een 3

avatar van AC/DC

AC/DC

willemt91 schreef:

Ben ik met je eens. Ik vind deze film de minste van de vier. Sylvester Stallone met z'n volgespoten lippen en strakgetrokken-botox gezicht vond ik echt vreselijk. Uiteindelijk zat er nog wel wat goede actie in, maar dat was het dan ook wel.

avatar van The Oceanic Six

Vantage schreef:

Realistisch? Behoorlijk ongeloofwaardig hoe Stallone het klusje even opknapt.

Maar wel een heerlijke no-brainer. Had zelfs wat langer mogen duren.

Mee eens, ook mijn punt van kritiek. Spijtig dat er niet nog 20 minuten aan vast is geplakt. Pas na zon dik half uur, 3 kwartier werd er echt gemoord en de film duurde geloof ik maar zon 75 minuten....

avatar van Wouter

willemt91 schreef:

En de andere delen waren een pure artistieke uiting? Kom toch.

avatar van The Oceanic Six

Deel 1 werd gemaakt om de Amerikanen in de jaren 80 een gevoel van onoverwinnelijkheid te geven. Rambo stond symbool voor de Amerikaan: Nooit opgeven, fight till the end en ook nog met succes. De delen daarna zijn uiteraard gemaakt omdat Rambo erg populair werd.

avatar van Wouter

The Oceanic Six schreef:

Én om geld te verdienen, natuurlijk. Het blijft Hollywood.

avatar van DeCol

DeCol

The Oceanic Six schreef:

Helemaal mee eens, ik vond het zo jammer dat het zo kort was. Natuurlijk is het een heerlijke no-brainer, er werd weer lekker op los geschoten en gehakt.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

DeCol schreef:

Wel met je eens. Iets te kort. Het geweld was echt erg goed gedaan vond ik. Lekker bloederig en ranzig. En maar knallen. Geweldig als je er voor in de stemming bent.