• 9.377.559 stemmen

The Godfather: Part III (1990)

Misdaad / Drama | 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn

Releasedatum: 22 maart 1991

Plot The Godfather: Part III

"All the power on earth can't change destiny."

Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.

Michael Corleone

Mary Corleone

Cardinal Lamberto

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch maar de stem verhoogd naar 3,5* Moet hem maar weer eens opnieuw zien.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Friac schreef:
Ik vond Andy Garcia nochtans een vrij degelijke opvolger voor Al Pacino als nieuwe 'don': vooral tijdens het laatste halfuur zag ik echt een groots mafioso in hem. Ik weet niet of Joey Zasa overeen moet komen met een personage uit Mario Puzo's verhaal (ik hoorde dat deel 3 los stond van Mario Puzo's roman?), maar ik vond hem wel het ideale type gluiperige dikkenekkerige onderkruiper. Ik geef je wel gelijk dat Sofia Coppola niet meteen groots acteert en sommige scènes af en toe echt bijna wist te verpesten, en zelf zie ik Michael Corleone inderdaad ook liever met lang haar Overigens vond ik dat Pacino het hier iets onderkoelder speelt, dat zeker en vast in lijn ligt van zijn ouder personage, maar ik zie hem persoonlijk toch liever iets flamboyanter spelen.

The Godfather: Part III is wat mij betreft een degelijk sluitstuk van de trilogie, al miste ik op een tweetal scènes na de grandeur van de eerste delen. Maar Godfathergewijs vlogen de 164 minuten weer zo voorbij, en de laatste scène in de opera in combinatie met het liquideren van Corleone's tegenstanders was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Een grootse trilogie.

Goed laatste deel van de trilogy!

Ben het hier in grote lijnen eens met Friac! Het echte maffia gevoel krijg je bij dit deel niet, maar toch is het nog een behoorlijk goede film geworden. In zijn eigen stijl, dat wel.

Pacino maakt overigens wel het verschil tussen een goede en een redelelijke film. Al doen Garcia en co het zeker niet slecht, maar de film had meer ondersteuning van sterke karakteracteurs als Brandon, De Niro of Duvall wel kunnen gebruiken. Al hadden Brando en De Niro niet in dit verhaal geplaatst kunnen worden, natuurlijk.

Zoals gezegd vind ik dit zeker geen slechte film, gewoon nog goed eigenlijk, maar in de lijn van deel één en twee is dit toch anders dan we in de vorige twee delen te zien kregen.

Door het toch nog vrij sterke einde wil ik deze film toch nog een goede 4 sterren geven.

tuurlijk hij is minder dan I en II

maar nog lang geen slechte film, ik heb me wel vermaakt.

Pacino is weer zoals van ouds geweldig_O_ en andy garcia was ook niet zo slecht.

maar die sofia coppola acteert tog zo ontzettend beroerd

en had robert duvall gewoon die 5 miljoen betaalt, had de film nog wat beter geweest

maar voor de rest ben ik tevreden over de laatste (?) deel van de triologie

avatar van outofspace

outofspace

Geweldige film! Ik snap sommige negatieve commentaren hier niet! Ik heb de afgelopen 2 weken alledrie de delen bekeken en vond ze alledrie geweldig!

Dit laatste deel van de trilogie is bijna 20 jaar later dan deel 1 en 2 opgenomen...maar daardoor zeker niet slechter! In dit deel zien we een oude Don Corleone (Al Pacino) die het door zijn zwakkere gezondheid steeds moeilijker krijgt om aan het hoofd te staan van de Corleones en bijbehorende "taken" goed kan uitvoeren.

In dit deel gaan mijn credits voornamelijk naar Andy Garcia...die als nieuweling in de reeks...de neef Vincent Corleone speelt...en graag voor de oude "Don" wil komen werken!

Een meeslepend verhaal met veel drama, misdaad, romantiek en vleugjes humor! Door het ontbreken van meerdere (en verwarrende) verhaallijnen zoals in Deel 2....en door een verrassend einde...krijgt dit laatste deel van mij (net als Deel 1) de VOLLE mep! 5 * !!!!

avatar van Mattlez

Mattlez

Nick1992 schreef:

tuurlijk hij is minder dan I en II

maar nog lang geen slechte film

Maar als je 1 en 2 niet goed hebt gekeken begrijp je 3 ook niet helemaal...

avatar van SLK

SLK

Jammer dat hij alleen puur om het geld is gemaakt anders zou hij misschien beter zijn.

avatar van serpico

serpico

Vreemd eigenlijk dat dit derde deel er nog kwam. Niet dat deel 2 zich er niet toe leende, maar meer dat ze hem nog maakten, terwijl hij zó anders was dan zijn 2 voorgangers.

Het was in ieder geval de eerste keer dat ik het verhaal helemaal begreep. Ik weet niet zeker of dat een pluspunt of een minpunt is, omdat het verhaal in deel 1 en 2 wél ingewikkeld was, maar daardoor om de één of andere reden ook enorm sfeervol. Dat had deze derde, sowieso voor een groot deel vrij sfeerloze film, dus al niet. De Don wil zijn macht nog meer uitbreiden, en ondertussen pakt hij zijn relatie met zijn vrouw weer op en vind hij in Andy Garcia's karakter een waardige opvolger. In het kort is dat wel het verhaal. Dit keer werd er nóg meer nadruk gelegd op het familie-gebeuren bij de Corleones, en ontfermt Pacino zich zelfs over een neef. Allemaal prima, maar dat werkte allemaal gewoon niet zo goed. Zowel Garcia als zijn vriendinnetje Sofia Coppola acteerden slecht, al dan niet barslecht. En om de één of andere reden had dat ook gelijk tot gevolg dat alles wat zich om hen heen afspeelde niet boeide of overtuigde. De enige die nog wél boeide was Pacino.

Maar in dit laatste deel van de trilogie begaat niet echt nieuwe memorabele acties, het is meer een persoonlijke terugblik op wat hij allemaal heeft uitgevreten en het berouw dat hij voelt. Opzich wel goed, natuurlijk, maar Pacino verliest zijn geweldige uitstraling die de 2 voorafgaande delen maakte tot wat ze zijn. Hij is wat meer een oud grijs mannetje geworden. Hierdoor vond ik de eerste helft van de film maar matig. Er werden duidelijk lijntjes uitgezet voor een goed verhaal, maar vooral de romance tussen Michaels dochter en Vinnie werkte gewoon niet. Aardig om te zien, maar ook niet veel meer dan dat.

De tweede helft was beter. Sfeervoller en sterker. Pacino wist medeleven op te roepen en de scènes die zich afspelen in het opera-theater waren het hoogtepunt van de film. De scène op de trap had ook ijzersterk kunnen zijn, en kwam daar in de buurt, maar alweer zat het vreselijke acteerwerk van Coppola in de weg. Heeft zij nog een Razzie gekregen voor die prestatie of niet? Had van mij zomaar gemogen. Het komt denk ik daardoor dat het niveau van zijn 2 voorgangers niet wordt gehaald, want dat was gewoon een unieke combinatie van sterk verhaalvertellen en nagenoeg perfect acteerwerk. Als er dan iets aan één van de factoren schort, zoals hier, haalt dat meteen de filmwaardering omlaag.

Aardige film, maar verre van super. Komt nergens in de buurt van deel 1 of 2. Behalve dat eindshot, dat was de beste van de hele trilogie! Heeft hij 3 films lang alles op alles gezet voor zijn familie, sterft hij uiteindelijk helemaal alleen op een bankje in de zon met een hondje. Een onverwacht briljant eindshot. Daarvoor toch nog een flinke

Mattlez schreef:

Maar als je 1 en 2 niet goed hebt gekeken begrijp je 3 ook niet helemaal...

Vond jij deel I en II niet beter dan?

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Het laatste deel van deze meesterlijke trilogie. Prachtige film zoals de vorige 2. De eind scene is zo prachtig.

Wederom 5 sterren voor dit meesterwerk, al vind ik hem wel iets minder dan deel 1 en 2.

avatar van 606

schitterend en ontroerend einde.

avatar van terciano

terciano

Deel 3 het laatste deel.

Ik vond deze film persoonlijk minder dan de vorige twee.

Maar ondanks dat deze film onderdoet kan en mag je deze film gewoon niet missen.

Je wilt toch weten hoe het allemaal afloopt he.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke dramafilm, uitmuntend acteerwerk van Al Pacino. Een triest maar mooi einde, maar als je bedenkt dat dit hoogstwaarschijnlijk het laatste deel uit de trilogie is valt het einde een beetje tegen.

Minder dan het eerste deel, maar misschien nog wel beter dan de tweede (daar sta ik alleen in, denk ik).

avatar van Film Pegasus

Ik heb net de hele trilogie op een week tijd uitgezien. Deel 1 had ik vroeger al gezien, maar nu herzien om de drie in z'n geheel te bekijken.

Fantastische trilogie trouwens die ik met plezier 5 sterren per film wil geven. Ik was enorm geboeid door het hele verhaal, de prachtige acteerprestaties, de spanning, de muziek, ... En de kunst is vooral dat de drie films elkaar niet herhalen, maar telkens wel degelijk verder vertellen en een andere invalshoek gebruiken.

In deze film staan we historisch in het jaar van de drie pauzen. Belangrijk gegeven als je een link wil leggen tussen de Corleone familie en het vaticaan. Michael Corleone probeert in deze film ook op andere manier het beste voor z'n familie te hebben door eens de goeie kant van het leven te kiezen. Al die voorbije jaren dat hij hoofd van een maffiafamilie was/is, hebben gewogen op z'n geweten. Familieleden verloren, vrienden verloren, z'n liefde verloren, ... Hij worstelt constant met de fouten die hij gemaakt heeft en wil voorkomen dat de jongere generatie die ook zal maken. Anderzijds zit hij verscheurd met de keuze om de fouten opnieuw te moeten begaan als hij daarmee z'n familie kan beschermen.

Hoogtepunt in de film is het hele hoofdstuk dat zich afspeelt in de opera, waarbij je gewoon op het puntje van je stoel blijft zitten zonder duidelijk te weten wat er gaat gebeuren.

Tenslotte nog de complimenten aan zowel Coppola als de cast die ook de voorbije films heeft meegespeeld (Pacino en co) Prachtig hoe de acteurs zoveel jaren later toch nog steeds dezelfde sfeer kunnen opbouwen en met evenveel klasse de rol van weleer kunnen opnemen. Als je de drie films achter elkaar ziet is het enkel aan de ouderdom van de acteurs te zien dat we jaren later zijn.

De beste trilogie ooit gemaakt, ik heb het boek nog liggen. Dus dat staat ook op het lijstje.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Film Pegasus schreef:

Klopt, ik moet ook zeggen dat ik part III de meest ontroerendste vind, hoe Michael terug denkt aan Apollonia, en hoe Mary dood gaat. Hoe Michael dan reageerd, dat spreekt mij enorm aan.

Ik heb de hele trilogie voor de eerste keer gezien, gespreid over zo'n 2 maanden. ik moet zeggen dat ik er erg van onder de indruk was, en ik ben het niet eens met de negatieve commenteren die hier soms staan over dit deel.

Ik vond deel 3 bijna even sterk als deel 1en deel 2 vond ik dan weer een stuk slechter. Wat mij vooral interesseert is de psychologie en de persoonlijke strijd, en dat was veel minder aanwezig in deel2.

Afgezien van Sofia Coppola vond ik alle acteurs goed. De finale bij de opera was enorm spannend en mooi, en de laatste scène waarin Michael van zijn stoel valtwas prachtig. Ook de soundtrack was heel mooi.

Kortom, 4* misschie 4,5* als ik over een paar weken nog altijd onder de indruk ben, wat niet het geval is bij het tweede deel.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dit deel wordt mijns inziens geheel onterecht ondergewaardeerd. Het is net een tikkie minder dan deel 1 en 2, maar zeker nog wel 4.5* waard.

Het is mooi om te zien hoe Michael in alle betekenissen van het woord zijn macht verliest:
- Ten opzichte van zichzelf, omdat het een oude zwakke man wordt, met veel gezondheidsklachten.
- Ten opzichte van zijn kinderen. Ze (vooral Anthony) luisteren amper naar hem, terwijl hij en zijn broers/zus altijd het grootste ontzag hadden voor zíjn vader.
- Ten opzichte van de de maffia als geheel. De andere families vertrouwen hem niet meer, omdat -ie uit de business wil stappen en legaal wil worden.

Het enige wat hem wil lukken is het vertrouwen en een klein beetje de liefde van Kay terugwinnen.
Voorts is de simpliciteit van zijn dood meesterlijk.

Zoals gezegd, 4.5*.

avatar van gipspoot

gipspoot

Volgens velen is dit toch duidelijk de minste van de drie, maar met die gedachte in mijn achterhoofd is deze film me heel erg meegevallen. Ik moet toegeven dat dit deel iets van de 'magische' sfeer van deel 1 en 2 mist. Maar dat gedeelte in die operazaal vond ik echt geweldig goed, 4 ster

avatar van Falcone

Falcone

4,5 ster, ik vindt dit deel beter dan deel 2, en deel 1 blijft favoriet van deze trilogie.

Ik vond dit deel juist verassender en frisser dan deel 2, het is wel zo dat het niet de geheel magische sfeer uitdraagt van deel 1 en 2, maar dat hoeft nog geen slechte zaak te zijn.

Bij deel 2 vondt ik het vervelend dat de moorden in een herhaling vielen als bij deel 1, alles op het einde in een grote climax. Bij deel 3 vondt ik het frissender en vernieuwender dan bij deel 2, alhoewel je daar eigenlijk weinig op kunt zeggen, omdat het gaat om een verfilming van een boek. En die sfeer van het boek is in deel 1 en 2 wel echt het sterkst aanwezig.

Maar vondt het prachtig om die aftakeling te zien, die menselijkheid en sterfelijkheid van de ooit zo machtige Don Corleone en zijn famiglia. Dus al met al een zeer mooie film, ook waardeer ik de rol van Andy Garcia in deze film.

4,5 dus.

avatar van wibro

wibro

Ik zou deze film 4,5* gegeven hebben als de cast in zijn geheel goed was.

Maar Sophia, de dochter van Francis verpest hier eigenlijk een beetje, nou een beetje, zeg maar goed de boel. Haar aanwezigheid is zeer storend, ze kan gewoon niet acteren.

Dit bleek ook tevens haar laatste rol in een film geweest te zijn en dat is maar goed ook. Ze ging namelijk films regisseren net als haar pa en dat kan ze verdomd goed!

Dus voor het slechte acteren van Sophia in de Godfather deel 3 1* in mindering.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

geen slechte film van de trilogie maar moet toch onderdoen voor deel 1 en 2 waarvan deel 1 nog steeds de beste vind

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Duidelijk de mindere van de drie: 3.50
En dat was dan het laatste deel in de Trilogy. En dan constateer ik toch eigenlijk dat dit deeltje wat mij betreft nooit gemaakt had hoeven worden. Part III legt het op vrijwel alle fronten af tegen zijn twee voorgangers, en heb ik een beetje het idee dat Coppola nog een keer flink wilde scoren met zijn troetelkind The Godfather. De klasse van Part I en II word eigenlijk alleen benaderd bij de uiterst stijlvolle en haast klassieke eindscene in het operagebouw, maar daar houdt de vergelijking wel mee op. Toch is het allerminst een slechte film, maar had er voor mijn gevoel wel iets meer in kunnen zitten als er andere keuzes waren gemaakt.

Het verhaal heeft wat mij betreft toch een beetje aan glans verloren. Coppola gooit het over een andere boeg, en laat de onderlinge familiebanden weer voornamelijk centraal staan. In Part II liet hij hier ook al wat meer ruimte voor in vergelijking met het origineel, maar dat is nu dus nog veel verder uitgebreid. Een jammerlijke insteek, want waar ik in vooral Part I na verloop van tijd de vele eindeloze 'familiedialogen' behoorlijk zat begon te worden was dat in Part III dus ook het geval. De film is eentoniger dan zijn twee voorgangers, en dat doet voor mij ook al weinig goeds. Echter zijn de ontwikkelingen van de personages wel ongelofelijk sterk. Het karakter van Michael is in de jaren duidelijk wat zachter geworden, en krijgt hij op een bepaalde manier zelfs spijt van al zijn daden. De ontwikkelingen met zijn zoon en dochter zijn heel behoorlijk uitgewerkt, maar hier had naar mijn mening nog wel wat meer 'karakter' en diepgang in mogen zitten.

Dat dat laatste van de vorige alinea niet helemaal tot uiting is gekomen is vooral toe te schrijven aan het optreden van Sofia Coppola... Het word maar weer eens bewezen hoe belangrijk het wel niet is om een vader 'in-het-wereldje' te hebben. Want zonder Francis had Sofia het witte doek uiteraard nooit gehaald, laat staan dat ze in een cultprent als The Godfather zou mogen spelen... Haar personage doet volledig afbreuk aan de relatie met Michael, en dit kost de film dure punten op meerdere fronten. Bij Andy Garcia heb ik gemengde gevoelens overgehouden. In een aantal scenes was hij erg sterk, maar hij had ook zijn mindere momenten. Pacino vond ik in dit derde deeltje erg statisch acteren. Zoals ik hier al eerder las in een reactie is het flamboyante van de eerste twee delen een groot gemist, al zou dit niet geheel meer passen bij de 'oudere' Don Michael, maar toch. Ik heb Pacino wel eens beter gezien. De bijrollen zijn allemaal redelijk, maar lang niet zo sterk als in Part I en Part II. De dialogen zijn een stuk minder dan in Part II, waar ik het acteerwerk van de trilogy het beste vond, maar ook zeker niet zwak (uitgezonderd de dialogen met Sofia dan).

Wat het realisme betreft laat Coppola geen enkele ruimte voor onrealistische scenes. Net als in Part I en II laat hij vrijwel niets aan het toeval over, en gebeuren er gewoonweg geen neppe dingen. Wat betreft het realisme in de onderlinge familiebanden is dat in deze film misschien zelfs wel beter dan in de twee voorgaande delen, ook al omdat daar in deze film zeer veel tijd ingestopt is. Het karakter van Michael is in deze prent veruit het interressants, en het is dan ook goed om te zien dat zijn personage geen moment uit de toon valt. Het hele vaticaan gebeuren mag dan wel bij de familie Corleone horen, maar ik persoonlijk vond het eigenlijk toch niet zo'n goede keuze. Het heel vaticaangedoe met de paus en bischoppen en weet ik het wat nog meer interresseert me geen barst, en dat maakte de film voor mij persoonlijk dus ook een stuk minder interressant, echter doet dat aan het realisme uiteraard niets af.

Visueel is het wel weer een hele sterke film. Dat we inmiddels zestien jaar verder zijn is niet zo zeer aan de kwaliteit af te zien, want de eind jaren 70 stijl is prima behouden in de film, maar is wel terug te zien in de schiet- en vechtscenes, want die zijn een stuk moderner neergezet. Coppola heeft teverns weer ruimte vrij gemaakt voor vechtscenes, die in Part II (al dan niet bewust) achterwege zijn gelaten. Deze vechtscenes steken nu wel een klap beter in elkaar, waar dat in Part I nog werkelijk nergens op leek. De schietscenes waren in Part II al een stuk beter dan in Part I, maar daar zit naar mijn idee toch weer wat vooruitgang in te opzichte van het vorige deel. Over het camerawerk ben ik iets minder enthousiast. Meer dan eens miste ik de echte maffiasfeer, en was er van fraai geschoten plaatjes zelden sprake. Het is zeker niet slecht, maar er had naar mijn idee wel iets meer ingezeten. Enkel in de scene waarbij Michael met (de latere paus) Lamberto aan het praten is over zijn verleden en zijn zonden, had het camerawerk echt een toegevoegde waarde aan de film. De cinematografie is zoals in Part I en II weer dik in orde, en is ook de karakteristieke muziek weer aanwezig.

Ondanks mijn persoonlijke kritieken op de film is deze Part III nog altijd een klap beter dan het gros van de andere (hollywood)films. Het verhaal heeft bijna op alle fronten toch wel wat aan klasse ingeleverd, enkel de vorming van het personage van Michael heeft een verbetering doorgemaakt tenopzichte van de twee voorgaande delen. Daarbij komt eigenlijk alleen de slotscene in het operagebouw in de buurt van de klasse van de twee voorgaande prenten, en is de rest van de film nogal eentonig. Naar verloop van tijd begon ook het vaticaangebeuren me tegen te staan, waardoor ik min of meer smachtte naar het einde, maar gelukkig maakte de eindscene toch nog een hele hoop goed. Het acteren van Sofia Coppola doet regelrecht afbreuk aan de prent, en was zei wel het slechts mogelijke persoontje voor deze rol. Maar de kracht van francis Coppola om een acteercarriere van zijn dochter van de grond te krijgen bleek sterker dan het neerzetten van opnieuw een ijzersterk deel in de Godfather Trilogy. Zonder Sofia durf ik wel te stellen dat de film over de 4 punten grens was gekropen, nu dus niet, jammer. Ook miste ik Robert Duvall als Tom Hagen, maar dat schijnt een geldkwestie te zijn geweest zoals ik hier eerder las in een reactie. Al bij al had men het wat mij betreft beter bij de eerste twee deeltjes kunnen laten, deze Part III doet toch een beetje afbreuk aan de Trilogy. Dat was het dan wat The godfather betreft, voor dit deeltje kom ik niet verder dan een magere 3.50 (3.40).

Nick1992

ik vond pacino eerlijk gezegt beter in 3 dan 1+2 maar misschien komt dat ook doordat de rest niet zo heel sterk was

avatar van korenbloem02

korenbloem02

De godfather 1 en 2 hebben nog history's waarde hebben en blijven trouw aan het verhaal van puzo. Dit is puur als film geschreven, en mist de diepgang en maatschappelijke kritiek wat deel 1 en 2 wel hebben. ik vind die sofia Coppola erg slecht gecast. Maar ben volgens mij niet de enige. Andy Garcia macho character, spiegelde een balans tussen sonny en micheal. Maar ook symboliseert hij de gansters van de jaren 90. De whiseguy's worden publieke macho's (denk maar aan John Gotti). Hoe realistische Coppola de hedendaagse maffia neer ook wilde zetten, het is hem niet gelukt zoals bij deel 1 en 2. Misschien kwam het omdat er publieke veel meer bekend was over de maffia. Er waren publieke rechtzaken in zowel sicilie als amerika tegen de maffia, honderde boeken en films zijn er al weer gemaakt. Het realistische (en openheid) lijkt te missen in the godfather 3, Coppola voegt hierom verschillende sensaties toe aan de film, zoals de helicopter scene, het complot met de roomse kerk, ect maar het weegt niet op tegen deel 1 en 2.

Maar zoals Silvio Dante (van the sopranos) zei: They did't understand the movie. Dit is een goede ganster film, die zeker niet onder doet voor films als, goodfellas, etc.

Alleen dit is het kleine g0eestelijke gehandicapte in vergelijking met zijn 2 geniale broers. Een onder gesneeuwd maffia klassiekertje

"Every time i thought i was out, they pull me back in".

avatar van wwelover

wwelover

Ik ging er van te voren al uit dat deze minder was dan de eerste twee. Je mist natuurlijk toch een groot deel van de andere cast. Die allemaal dood zijn gegaan in de eerste twee delen.

Het verhaal is ook dit maal goed. Maar miste toch wat spanning vergeleken met deel I en deel II.
Ook de actie was minder dan de eerste twee delen.

Coppola is er wel weer ingeslaagt een prachtige film in elkaar te knutselen.

Al Pacino speelt ook dit maal een briljante rol. Maar Andy Garcia zetten ook een zeer sterke rol neer. Net als de rest van de cast.

De muziek en de sfeer is wel gewoon weer briljant.

Het einde, dus vanaf de scene in de opera is echt grandioos. Zo mooi in elkaar gezet

Al bij al heb ik wel erg genoten weer.

avatar van jacobz

jacobz

miscchien een heel klein beetje minder dan deel 1 en 2 maar nog steeds veel en veel beter dan de gemiddelde top 250 film.

maar was don vicenzo nou de verrader? hij huilde helemaal niet toen zijn nicht doodging...

avatar van maerk

maerk

Spoilers please jacobz!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

jacobz schreef:
nee, hij schiet zelfs de dader dood, hij is gewoon hard dat zie je toch ook wel duidelijk in de film terug.

Spoilertags geplaatst + PM naar user.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

deze film bewijst hoe bergafwaarts het met Coppola gaat

goede tijden slechte tijden

avatar van justin4711