The Godfather: Part III (1990)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')
Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn
Releasedatum: 22 maart 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather: Part III
"All the power on earth can't change destiny."
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Michael Corleone
Grace Hamilton
Mary Corleone
Cardinal Lamberto
Barrie vd Laan
Misschien iets minder dan deel 1 en 2 maar dan ook maar ietsje. Al Pacino is weer geweldig en er zitten mooie scenes in de film. Ik vind wel dat je ze alledrie gezien moet hebben. Het is echt een trilogie die waarbij je de films niet los kan zien. Ik verhoog naar 5 sterren voor dit toch wel meesterwerk.
Theatertje
Ik verhoog naar 5 sterren voor dit toch wel meesterwerk.
Join the club
PaulieWalnuts
OK, laat ons spreken over de drie GODFATHERs... Deel één bevat het beste acteertalent... Een jonge Pacino op z'n best, Brando, Caan, ... Kortweg het beste van het beste. Deel twee springt door de tijd, en maakt daarmee een grote fout: het is voor de kijker moeilijk en verwarrend om voortdurend heen en weer te switchen. Het verhaal en acteren trekt in deel twee ook op niet veel (met uitzondering van de climax). Deel drie (dit betreffende deel, dus) heeft het beste verhaal van allemaal, en volgens mij komt dat door het ontbreken van Puzo's roman. De schrijvers konden alle richtingen op met het verhaal en kozen uiteindelijk voor drama in plaats van misdaad. Perfect, en geniaal. Deel drie rocks them all
Deel 3 beter dan 1 én 2? Ik ken niemand die dat vindt..... bij dezen dan.
Theatertje
Met alle respect, ik zie dat jij zowel THE GODFATHER als THE GODFATHER II in je toptien staan hebt, dus ik ga proberen je niet te kwetsen, maar er zijn verschillende kennissen van mij die deel 3 het beste deel van de trilogie vinden. Daarmee zeg ik niet dat deel één en twee slecht zijn, maar gewoon dat ik meer hou van deel drie, omdat dat in mijn ogen het beste deel is van alledrie de GODFATHERs.
Goodfella_90
Deel 3 beter dan 1 én 2? Ik ken niemand die dat vindt..... bij dezen dan.
Wel vaker gezegd hier hoor. Neemt niet weg dat ik het er zelf ook totaal niet mee eens ben.
The One Ring
Persoonlijk vond ik aanvankelijk deel 3 ook het best, maar nu, 2 en een half jaar later moet ik toegeven dat deel 1 veel beter blijft hangen en ook als een betere film bijblijft. Maar ik wil de trilogie al een tijdje herzien.
Goodfella_90
Mocht je de tijd/zin hebben moet je dat zeker eens doen, ik denk dat je wel eens op een hogere waardering uit kan komen.
The One Ring
Denk ik ook wel. Ik heb op het moment tijd zat, dus wellicht schaf ik de collectie binnenkort eindelijk eens aan.
PaulieWalnuts
Kwetsen doe je mij niet snel hoor, haha.
Als jij dat vindt moet je dat vooral zo houden, over smaak valt niet te twisten.
Ik vind 3 ook zeker erg goed, maar vergeleken met the old-school mafia van 1 en 2 (incusief advocaat Hagen) gewoon minder.
Eazyfan
Stuk minder dan Deel I en II natuurlijk maar nog altijd erg goed, de indrukwekkende beginscene vind je hier niet vind ik, einde weer erg goed wel beetje vaag, mooie afsluiter, 4* uit respect.
Mactaris
Iets minder dan de vorige twee, maar toch nog in mijn top 5.
Geweldige Pacino maakt veel goed.
maerk
Beter dan deel 2...maar niet zo goed als het meesterlijke eerste deel. Wederom een geweldige film. En een geweldige Pacino.
4,5 ster.
Leland Palmer
mooie afsluiter
Dat is nog maar de vraag, ik heb laatst gehoord dat Francis Ford Coppola nog een script heeft liggen voor een (laatste) vierde deel? Misschien slaat het nergens op, maar op zulke momenten wordt ik een beetje goedgelovig
Shinobi
Iets minder dan deel 1 en 2, maar er zitten wel wat dingen tussen die het interessant houden, zoals dat Michael zich wil afscheiden van de gangster wereld.
Ik geef 'm 4 sterren.
Tommy De Vito
4,5 ster.
Wat maakt deze film beter dan deel 2?
Hij kan nooit tippen aan deel 2.
Vetje
ik heb laatst de triologie achter elkaar bekeken, tenminste geprobeerd...
de sfeer van 1 en 2 zijn geniaal maar 3 was echt een anticlimax op de avond, ik kon hem niet eens afkijken (tenminste niet die avond) ik zeg niet dat het een slechte films is maar hij valt helemaal in het niets bij de eerste 2 delen, k heb hem later nog een keer bekeken en vond hem zeker niet slecht. maar meer dan een goeie misdaad drama is het niet. de hele sfeer en klasse van de eerdere delen zijn niet te evenaren door 3 (door trouwens geen enkel film in dit genre).
Carcamel
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er ooit een deel 4 komt???.......................iemand die daar iets over weet??
Tarkus
Ook dit derde deel is wederom een prachtige film.
Al Pacino is net als in de andere 2 delen op zijn best.
Goede vertolking ook van Andy Garcia en ook het debuut van Sofia Coppola is uitstekend.
Ik heb genoten van deze film evenals van de eerste 2, de trilogy is zeer de moeite waard, en waarschijnlijk het beste gangster-epos ooit op film.
mikey
Komt hier nou de quote uit:
'When i thought i was out, they pulled me back in'?
PaulieWalnuts
Jawohl.... "Just when I thought I was out..... they pull me back in."
Jan W
Perfecte afsluiter van de reeks waarin Corleone probeert terug te gaan naar hoe hij was vóór hij in de maffia belandde. Een gewone, eerlijke man die wil zorgen voor zijn naasten en de maatschappij. Alleen zit hij vast verbonden aan alle ellende die hij zelf veroorzaakt heeft (de intense scene waarin hij vergeving vraagt voor wat hij zijn broer heeft aangedaan) en wil zijn omgeving hem ook niet laten gaan (wat resulteert in de huiveringwekkende schreeuw zonder geluid op de trap). Anders dan de eerste twee delen maar niet minder. 4,5
niethie
De eerste twee godfather films waren briljant en beiden twee van mijn lievelings films, het is echter al zeker anderhalf jaar geleden dat ik de drie godfather films zag.
Kan me nog goed herrineren dat dit deel erg tegenviel in vergelijking met deel een en twee. Dit deel heeft gewoon niet meer de magische sfeer van de eerste twee delen meer, dit heeft er denk ik voor een groot deel mee te maken dat de film pas zestien jaar na het tweede deel werd gemaakt.
Kan me nog herrineren dat er een aantal mooie scenes in zaten maar het is erg lang geleden dat ik hem zag dus houd ik het voorlopig maar op 3 sterren tot ik hem weer zie.
turksoldier_61
kweet niet wat ik moet zeggen, dit derde deel past niet echt bij de vorige 2 delen wat uitermate meesterlijk was ik denk dat ze gewoon een vervolg hebben gemaakt dat niet echt erg doordacht was om de trilogie compleet te maken. maar omdat ik de vorige twee delen een 5 heb gegeven zal ik deze een 4 geven want het was best wel ok, meer heb ik er niet over te zeggen
Roel-
- 1978 berichten
Deel 1 zal nooit overtroffen worden, maar persoonlijk vond ik deze toch echt niet zo heel veel slechter dan 2. Iets kortere speelduur wat bij wel beviel. Al pacino speelde weer erg sterk.
Captain Pervert
Na herziening blijft de 5 sterren staan. Behalve het emotionele einde is het intrige ook goed. Helaas valt me nu pas op hoe slecht Sofia Coppola speelt, maar Andy Garcia heeft een leuk personage en hij speelt het erg goed.
Nu pas zie ik wat parallellen met de eerste twee delen in zijn personage (hij is een jonge Michael en een jonge Vito tegelijk).
sardar89
deze film had zoveel beter gekund. de cast was een mislukking. Vincent Mancini had niet de stijl van een mafioso en Joey Zasa leek er niet eens op. Mary had niet genoeg acteertalent voor deze rol en zeg nou is eerlijk micheal corleone ziet er het beste uit met lang haar. het verhaal was te ongeloofwaardig (de moord op de paus) en de hele gedoe rond de kerk. en waarom hebben ze tom hagen(robert duvall) nou niet gwn die 5 miljoen betaald. hij was nog goed te gebruiken.
stiekem hoop ik dat er nog een deel 4 komt. is er iemand die daarover iets weet?
Friac
Ik vond Andy Garcia nochtans een vrij degelijke opvolger voor Al Pacino als nieuwe 'don': vooral tijdens het laatste halfuur zag ik echt een groots mafioso in hem. Ik weet niet of Joey Zasa overeen moet komen met een personage uit Mario Puzo's verhaal (ik hoorde dat deel 3 los stond van Mario Puzo's roman?), maar ik vond hem wel het ideale type gluiperige dikkenekkerige onderkruiper. Ik geef je wel gelijk dat Sofia Coppola niet meteen groots acteert en sommige scènes af en toe echt bijna wist te verpesten, en zelf zie ik Michael Corleone inderdaad ook liever met lang haar
Overigens vond ik dat Pacino het hier iets onderkoelder speelt, dat zeker en vast in lijn ligt van zijn ouder personage, maar ik zie hem persoonlijk toch liever iets flamboyanter spelen.The Godfather: Part III is wat mij betreft een degelijk sluitstuk van de trilogie, al miste ik op een tweetal scènes na de grandeur van de eerste delen. Maar Godfathergewijs vlogen de 164 minuten weer zo voorbij, en de laatste scène in de opera in combinatie met het liquideren van Corleone's tegenstanders was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Een grootse trilogie.

The Godfather: Part II
1974